M100-baksteen: karakteristiek, typen en toepassingen

Bij de productie van bakstenen worden verschillende productietechnieken gebruikt, die de kleur, grootte en andere kenmerken van het product verder bepalen. Markering spreekt over de basisparameters van het product. Elk type heeft zijn eigen eigenschappen. De meest gebruikte bouwmaterialen zijn de bakstenen van de modellen M100 en M150.

beschrijving

Voordat u besluit over de keuze van het bouwmateriaal, moet u vertrouwd raken met de technische kenmerken van de bestaande opties. Allereerst zijn kopers bezorgd over de sterkte-indicatoren. Mark M100 betekent dat het product bestand is tegen een belasting van niet meer dan 10 kilogram per vierkante centimeter. De grootte van een gewone steen is 250 millimeter lang, respectievelijk 120 en 65 millimeter in breedte en hoogte.Het gewicht van een dergelijk product is ongeveer 3,5 kilogram.

Brick M100 wordt meestal gebruikt voor de bouw van particuliere huizen. Dit is te wijten aan het feit dat dit materiaal niet mag worden aangebracht als de hoogte van het gebouw meer dan 2-3 verdiepingen bedraagt.

Bij het bouwen van hoogbouwgebouwen mag u geen steen gebruiken die met minder dan M150 is gemarkeerd.

species

De dichtheid van de steen wordt ongetwijfeld beïnvloed door het materiaal waaruit het is gemaakt. Volgens dit product kan worden onderverdeeld in verschillende soorten. Naast corpulente, holle, enkele en anderhalf zijn er ook keramische, hypergeperste en silicaatproducten. Beschouw deze soorten in meer detail.

Keramische en silicaatsteensoorten verschillen allereerst in samenstelling. De eerste hiervan omvat een of meer dan twee soorten klei, die is gevormd, gedroogd en gebakken. Hierdoor wordt het goed verdragen door vocht. De tweede bestaat uit zand en kalk. Het is gemaakt in witte kleur en heeft een lage vochtbestendigheid, waardoor het beperkingen heeft op het gebied van applicatie. Ook is silicaatsteen dunner dan keramiek, hoewel het op zijn minst een goede geluids- en thermische isolatie van gebouwen biedt.

silicaat
keramisch

Voor hypergeperste producten zijn ze 90% kalksteen, de overige 10% zijn cement en kleurstoffen. Meestal worden ze gebruikt bij het bouwen van afwerkingswerken. In dit geval speelt de verscheidenheid aan kleuren een grote rol.

De gevelsteen kan worden uitgegeven in schakeringen zoals rood, bruin, terracotta en ook ivoor en stro.

hyper ingedrukt

Keramische producten zijn corpulent en hol. Het verschil ligt in de inhoud van doorlopende gaten, thermische geleidbaarheid, vochtbestendigheid. Bijvoorbeeld, in corpulente stenen, kan de aanwezigheid van lege ruimtes niet groter zijn dan 13%, terwijl holle ruimtes de warmte veel beter uitvoeren, maar ze zijn minder bestand tegen vocht.

corpulent
hol

Kwaliteitsindicatoren en vormmethoden

Het kan worden beoordeeld aan de hand van de basisdocumenten - het certificaat van kwaliteit en het paspoort over hoe hoogwaardig materiaal de koper van plan is te verwerven. In deze papieren zijn de belangrijkste kenmerken en eigenschappen van de goederen.

Qua vormen kan het semi-droog en plastic zijn. Het meest gebruikte plastic proces is de vorming van stenen.Dergelijke producten hebben geen beperkingen in gebruik. Het materiaal wordt in de vorm uitgelegd en onderworpen aan druktesten onder druk. Daarna wordt het drogen uitgevoerd, waarna het product wordt verbrand onder invloed van hoge temperaturen.

Halfdroog gieten houdt roosteren in zonder vooraf te drogen. Deze technologie maakt het mogelijk om stenen met een poreuze structuur te krijgen. Dergelijke producten hebben beperkingen in gebruik, ze kunnen bijvoorbeeld niet worden gebruikt bij de constructie van ondersteunende structuren en hekken. Ze zijn echter goed bewezen als materiaal voor vloeren en wanden in de kamer. De stenen hebben een ideale vorm, hun coating is glad en heeft geen ruwe randen, waardoor ze een uitstekende optie voor het betegelen zijn.

afmeting

M100-stenen kunnen in 3 maten worden geproduceerd. Hun latere gebruik hangt af van wat voor soort metselwerk de bouwers zullen gebruiken. Producten kunnen enkel (250x120x65 mm), anderhalve (250x120x88 mm) en dubbel (250x120x138 mm) zijn.

Het gewicht varieert afhankelijk van de grootte (van 2 tot 2,3 kg in de eerste, van 3 tot 3,2 kg in de tweede en van 4,8 tot 5 kg in de derde case).

Als u rekening houdt met de grootte van de producten, kunt u hun aantal tellen, wat nodig is tijdens de constructie. Deze afmetingen worden als standaard beschouwd.Ook te koop zijn restauratieproducten en bakstenen in Europese maten.

Waar is het van toepassing?

Brick M100 wordt vrij veel gebruikt in de bouw. Volgens consumentenrecensies kan niet iedereen het uiterlijk positief beoordelen. In dergelijke situaties kunt u de voering vasthouden of decoratieve panelen gebruiken. Als u de afwerkingsplaten parallel gebruikt, kunt u de wanden isolerend isoleren.

Massieve baksteen M100 kan worden gebruikt bij het bouwen van een funderingen ook bij het leggen van de dragende muren van het gebouw. Gewone stenen zijn perfect voor het monteren van kachels en open haarden, maar in dit geval moet u fineren. Hij wordt ook, net als de holte, gebruikt voor de constructie van scheidingswanden. Voor het afwerken van werk is een belangrijke factor dat je een steen gemakkelijk kunt knippen en de gewenste vorm kunt geven.

Wat betreft de oplossing voor het leggen, hier is het noodzakelijk om alleen de werkplek te overwegen. Cementsamenstelling is niet alleen geschikt voor de constructie van buitenmuren, maar kan ook in alle andere gevallen worden gebruikt. Kalk is uitstekend voor binnenwerk.Er zijn situaties waarin er een acuut probleem is met de kleur van de naden. Het is gemakkelijk op te lossen met behulp van droge mengsels. Bij de bouw van gebouwen waar hoge temperaturen worden waargenomen, raden deskundigen aan een oplossing van klei te gebruiken.

Voor- en nadelen

De grote vraag naar baksteen M100 is te danken aan het grote aantal van zijn positieve eigenschappen. Allereerst is het een aantrekkelijke prijscategorie. De kosten van producten zijn relatief klein, waardoor ze door consumenten op verschillende sociale niveaus kunnen worden bekeken.

Vaste producten kunnen worden gebruikt voor een verscheidenheid aan werken. Bovendien is het vrij realistisch om zelf te leggen, het is voldoende om de basis van bouwtechnologie te kennen en een aantal regels te volgen. Men moet echter in gedachten houden dat voor de bouw van complexe structuren nog steeds beroep moet worden gedaan op professionals.

Unary keramische producten M100 creëren een uitstekende geluidsisolatie van de kamer. Bovendien maken de isolerende eigenschappen van het materiaal het mogelijk om aanvullende isolatie te weigeren.

Houd er echter rekening mee dat na het werken met een gewone steen voering nodig is.Dit is niet altijd gunstig vanuit een economisch oogpunt, dus veel kopers stoppen met het gebruik van gezichtsmateriaal.

Selectieregels

Bij het kopen van een baksteen M100 de moeite waard aandacht te besteden aan een paar hoogtepunten. Wat betreft de grootte, meestal is de keuze tussen enkel en dubbel. Het hangt allemaal af van het type metselwerk, het materiaal wordt individueel gekozen.

Aangezien baksteen het belangrijkste bouwmateriaal is dat wordt gebruikt bij de constructie van gebouwen, is het noodzakelijk om te zorgen voor de kwaliteitskenmerken ervan. U zou bijvoorbeeld de maximale parameter voor ontdooi- en vriescycli moeten kiezen. Dit verlengt de levensduur van het gebouw. De beste keuze is de optie van 30-50 cycli.

Corpulente stenen worden gebruikt om de basis te maken, maar er zijn hier ook beperkingen. Producten gemaakt met semi-droge vormgevingstechnologie hebben een lichte vorstbestendigheid. Hun gebruik in dit geval, zoals in de situatie met de buitenbekleding, moet worden vermeden. Maar ze zijn perfect voor de bouw van scheidingswanden in het gebouw.

Brick M100 is geschikt voor de bouw van huizen met niet meer dan 3 verdiepingen.Gebruik voor hogere gebouwen producten van andere modellen.

De kleur van de baksteen wordt beïnvloed door kleurstoffen en bakwerk, dus je moet niet concluderen over de kwaliteit van de producten op basis. Kwaliteitsproducten mogen geen scheuren en schilfers hebben en het materiaal mag niet afbrokkelen.

Om zelf te leren hoe je een bakstenen huis kunt maken, leer je van de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer