Kenmerken en gebruik van zwarte baksteen

De meest voorkomende constructie is rode baksteen. In feite kun je in de uitverkoop heel veel andere, niet minder aantrekkelijke opties vinden. Het kan bijvoorbeeld zuiver wit of geel materiaal zijn. Van alle vermelde exemplaren valt de originele zwarte steen echter scherp op. Hij krijgt zeer interessante interieurs die veel aandacht trekken. Vandaag zullen we dit modieuze bouwmateriaal van naderbij bekijken en ontdekken wat de kenmerken ervan zijn.

Functies, voors en tegens

Het ontwerp van appartementen en privé-huizen met de aantrekkingskracht van bakstenen is een uitstekende en modieuze oplossing, met behulp waarvan u de situatie echt kunt bijwerken. Het is vermeldenswaard dat de bakstenen in het zwart gemakkelijk kunnen passen, niet alleen in de zolderstijl loft, maar ook vele andere stilistische richtingen. Het kan bijvoorbeeld een country-land of brute gothic zijn.Een baksteen van zwarte kleur, net als elk ander product, heeft zowel positieve als negatieve eigenschappen. Het is belangrijk om hiermee rekening te houden als u uw huis wilt decoreren met dergelijke producten. Overweeg eerst de voordelen van zwarte bakstenen.

 • De aanwezigheid van stenen in het interieur is een goedkope maar originele oplossing.
 • In de meeste gevallen is zwarte baksteen milieuvriendelijk. Als onderdeel van dergelijke producten zijn er geen gevaarlijke en agressieve componenten die een persoon of het milieu kunnen schaden.
 • Hoogwaardige natuursteen van elke kleur heeft uitstekende eigenschappen van warmte- en geluidsisolatie. In huizen met soortgelijke toevoegingen is er geen overmatig geluid van de straat.
 • Een dergelijke decoratie in het pand is vrij gemakkelijk te doen. Zelfs een onervaren meester, die deze processen maar zelden tegenkomt, kan dit soort werk gemakkelijk aan.
 • Zwarte bakstenen zien er in bijna elke kamer geweldig uit. Het belangrijkste is dat ze worden gecombineerd met de omliggende decoratie, meubels en decor.
 • Als we het hebben over een bakstenen muur van hoge kwaliteit, dan kan het niet alleen een decoratieve, maar ook een praktische functie vervullen.Het kan veilig worden gebruikt als een scheiding van functionele gebieden van het bestaande gebied.
 • Met een baksteenafwerking kun je naadloos verwijzen naar de installatie van verschillende soorten muurconstructies. Het kan bijvoorbeeld planken, diverse apparatuur, verlichtingsinrichtingen, versieringen en andere soortgelijke voorwerpen zijn.
 • Zwarte baksteen vereist geen regelmatige verwerking om zijn visuele aantrekkingskracht te behouden.
 • Met behulp van baksteendecoraties kunt u veel van de gebreken van verschillende bases naadloos verbergen. Het kan bijvoorbeeld schade aan de muurstructuren zijn die in veel stedelijke appartementen aanwezig zijn. Voor degelijke bakstenen zullen ze niet zichtbaar zijn.
 • Metselwerk is een duurzame constructie, niet onderhevig aan snelle slijtage of verlies van aantrekkelijke uiterlijk. Gedurende vele jaren zijn deze onderdelen in staat om de oorspronkelijke esthetiek te behouden.
 • Een dergelijk ontwerp helpt om de individualiteit en originaliteit van een interieur te benadrukken.
 • Meestal is metselwerk getextureerd, waardoor het meer stijlvol en helder is.
 • Zwart metselwerk is prachtig gecombineerd met vele andere verven en materialen, bijvoorbeeld in combinatie met meubels gemaakt van natuurlijk hout.

Zoals je ziet, zijn de voordelen van zwarte stenen talrijk. U moet echter niet alleen hen in gedachten houden. Als u besluit dit ontwerp thuis te gebruiken, moet u rekening houden met de nadelen van bouwmateriaal.

 • Als we het hebben over natuurlijke zwarte baksteen, dan heeft het voldoende verlichting nodig. Natuurlijk licht als het op dergelijke materialen valt, lijkt niet altijd voordelig.
 • Meestal bij een dergelijke afwerking zijn er karakteristieke ongelijke en ruwe oppervlakken. Stof en vuil hopen zich snel op, en het kan behoorlijk moeilijk zijn om het schoon te maken.

Thuis zwart metselwerk maken, zul je gematigdheid moeten waarnemen. Wanneer er te veel van dergelijke coatings zijn, wordt het interieur minder comfortabel en gezellig. Dit moet niet vergeten worden wanneer u een stadsappartement of een privéwoning ontwerpt.

species

Modieuze wanden in loftstijl kunnen worden afgewerkt met zowel natuurlijke donkere bakstenen als de imitatie ervan. We maken kennis met de eigenaardigheden van alle gespecificeerde facing-opties.

Van natuursteen

Decoratief metselwerk, gemaakt van natuurlijke materialen, wordt beschouwd als de meest succesvolle optie voor interieurontwerp.Vaak worden de "kale" muren van bakstenen met een hoogte van vloer tot plafond niet onderworpen aan extra afwerking of gipsplaatbekleding. Desondanks vereisen dergelijke gronden nog steeds een passende verwerking, en meer bepaald:

 • "Kaal" metselwerk moet worden gereinigd van stofafzettingen en resten van oude oplossingen;
 • wassen;
 • gepolijst;
 • stopverfverbindingen;
 • Bedek de stenen met zwarte verf.

imitatie

Als het niet mogelijk is om naar een echte donkere steen te veranderen, is het toegestaan ​​om de verschillende imitaties ervan te gebruiken. De goedkoopste optie in dit geval zijn behang met een afdruk onder het metselwerk. We moeten echter niet vergeten dat deze afwerking er zelden heel natuurlijk uitziet. Behang imiteert bakstenen in de regel zwak, zelfs als ze een verhoogd oppervlak hebben. Imitatie van zwart metselwerk kan worden georganiseerd met behulp van deze materialen:

 • decoratieve stopverf;
 • natuurlijk hout;
 • tegel.

Geconfronteerd met materiaal

Tegenwoordig zijn hoogwaardige fineermaterialen van verschillende kleuren wijdverspreid. Dergelijke bouwmaterialen zijn goed omdat ze buigzamer en dun zijn dan natuurlijke baksteen.Bovendien nemen ze heel weinig vrije ruimte in beslag en hebben ze een bescheiden gewicht. De gevelsteen van donkere tinten is gemaakt van:

 • kunstmatig verouderd;
 • matt;
 • geglazuurde materialen.

tegel

De spectaculaire tegel die onder een baksteen is uitgevoerd, is tegenwoordig niet minder populair. Dergelijke producten zijn dunner dan standaard bakstenen van natuurlijke oorsprong. Er zijn twee hoofdtypen tegels onder het metselwerk:

 • keramische;
 • klinker.

Zelfgemaakte afwerking

Zelfgemaakte imitatie van donker metselwerk is tegenwoordig erg populair. Voor de constructie hoeft geen speciale kennis of rijke ervaring te zijn. Er zijn veel manieren om dergelijke bekleding zelf te vervaardigen. U kunt bijvoorbeeld speciale mallen, vernis en speciale bakstenen gips gebruiken.

stijlen

Zwarte bakstenen muurdecoratie ziet er geweldig uit in ensembles van verschillende stijlen. Overweeg de meest aantrekkelijke en populaire.

 • Loft. Het interieur van deze zolderstijl is verschrikkelijk populair bij moderne appartementseigenaars en privé-huizen. Tegen de achtergrond van zwart metselwerk in een dergelijke omgeving, lijken interieuronderdelen gemaakt van grof hout of metaal geweldig.Omdat het interieur van het hok elementen uit verschillende stijlen kan combineren, ziet de donkere baksteen er organisch uit en balanceert het totale ensemble.
 • Country. Het interieur, ontworpen in een rustieke landelijke stijl, is meestal gevuld met zachthouten meubilair en decoraties met etnische tonen. Brickfinish in deze instellingen ziet er fris en stijlvol uit, zelfs als het in donkere kleuren is gemaakt. Het belangrijkste is dat de rest van de details en decoraties overeenkomen met de kleur van de stenen.
 • Gothic. Deze stilistische richting vindt zijn oorsprong in de verre Middeleeuwen. In de gotische stijl lijkt het donkere metselwerk eenvoudigweg onovertroffen, vooral als het wordt aangevuld met smeedijzeren meubels en accessoires, gestileerd als antiek.
 • Minimalisme. Kijk in deze stijl naar geweldige baksteencombinaties van elke kleur. Het belangrijkste ding dat zij de decoratie van de vloer en het plafond, evenals meubilair dat aanwezig is in het interieur weerkaatst. Het is ook belangrijk om te onthouden dat er in een minimalistisch interieur niet te veel decoratieve of gekleurde details mogen zijn, want dat is het en minimalisme, zodat er geen excessen in zitten.
 • Grunge. Deze stijl is een combinatie van verschillende richtingen tegelijk, waarbij de aanwezigheid van elementen van de meest bizarre vormen is toegestaan. Zwarte baksteen ziet er spectaculair uit in dergelijke omgevingen, gevuld met heldere stijl en persoonlijkheid.
 • High-tech In deze moderne stijl met een overwicht van glas en metalen onderdelen, lijken eenvoudige muren versierd met zwarte baksteen precies goed. Hier zullen we niet alleen een natuursteen toegeven, maar ook een tegel die het imiteert.

Prachtige voorbeelden

Muren afgewerkt met zwarte baksteen of zwarte baksteen coating zien er aantrekkelijker uit als je er licht meubilair voor plaatst. Het kan bijvoorbeeld een bruine tafel zijn gemaakt van gelakt hout in combinatie met stoelen bekleed met roze zacht textiel. Als je dergelijke meubels op een lichte parketvloer zet en een metalen hanglamp toevoegt, krijg je een harmonieus geheel dat er spectaculair uitziet, samen met een donkere muur.

Zwarte baksteen kan de accentmuur in de woonkamer afwerken en een platte tv met een donker lichaam erop hangen. Een dergelijk interessant "accent" moet worden omringd door lichte muren en vloeren,gedecoreerd met gelakt rood laminaat. Werk het decor af met witte decoratieve details - bloemen, vazen. Je kunt zwarte hanglampen ophangen.

De zwarte steentegel is een geweldige oplossing voor een moderne sombere slaapkamer met een tweepersoonsbed dat is bekleed met romig fluweelachtig materiaal. In deze opstelling kunt u de ramen verduisteren met donkere dikke gordijnen en dezelfde donkere nachtkastjes plaatsen. Maar je hebt veel grote verlichtingsarmaturen en een paar felle accenten nodig - rijke stoelen bij het raam en een tapijt op de vloer. Het wordt aanbevolen om een ​​dergelijk interieur in kamers met grote ramen in te richten. Anders dreigt de situatie te donker en afstotelijk te worden.

Een kamer in loft-stijl kan volledig worden afgewerkt met zwarte verf of behang en een muur kan worden gerevet met donkere baksteen. Leg op de vloer in een dergelijke kamer laminaat of parket, zet een houten ruwe meubels. Leg een gestreept tapijt en hang lampen in de industriële stijl (kan in de stijl van steampunk zijn).

Op de zwarte steen, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer