Hoeveel weegt een silicaat volle steen?

Silicaat massieve baksteen is een van de meest populaire bouwmaterialen, vanwege de hoge prestaties en de brede beschikbaarheid van de consument.

Materiële eigenschappen

Kalk, kwartszand en water worden gebruikt als grondstof voor de vervaardiging van silicaat-massieve baksteen. Het materiaal heeft hoge werkkwaliteiten, die duidelijk worden gedefinieerd door GOST 379 95. Een van deze kwaliteiten is de sterkte van silicaatproducten. Deze indicator wordt als bepalend beschouwd. Het heeft volledige invloed op de algehele betrouwbaarheid en duurzaamheid van een bouwsteenstructuur en wordt aangegeven door de index M (n), waarbij n de mate van sterkte van een bepaalde modificatie van het silicaatproduct is.De modellen met de M300-index hebben dus de grootste sterkte: ze zijn bestand tegen een druk van 30 MPa onder compressie en 4 MPa onder buiging. Dergelijk materiaal wordt gebruikt voor de constructie van dragende wanden van gebouwen, wat later een aanzienlijke gewichtsbelasting zal zijn. Het wordt echter niet gebruikt voor de constructie van funderingen.

Een even belangrijke indicator van de werkkwaliteiten van een steen is vorstbestendigheid, die wordt aangeduid door het symbool F (n), waarbij n het aantal cycli voor bevriezen en ontdooien is, dat in staat is materiaal over te brengen zonder de belangrijkste operationele eigenschappen te verliezen. De vorstbestendigheid van corpulente producten komt overeen met de F50-index, wat een goede indicator is en garant staat voor het behoud van de vormen en de werkingseigenschappen van het materiaal gedurende 50 jaar. Porositeit en waterabsorptie zijn ook belangrijke kenmerken van de werkkwaliteiten van een baksteen. De porositeit van het corpulente silicaat is 1500 kg / m3, en de hygroscopiciteitsindices liggen binnen 7,5-7,7%.

Volgens de GOST-normen is solide silicabaksteen alleen beschikbaar in enkele en anderhalve versie, dubbele modellen van deze aanpassing zijn niet gemaakt. Baksteenformaten zijn ook gestandaardiseerd.De lengte van enkele silicaatproducten is dus 25 cm, breedte - 12 en dikte - 6,5 cm, modellen van anderhalve hebben afmetingen van 250 x 120 x 88 mm. Met opzet zijn er twee soorten silicaat-massieve baksteen. Het eerste type omvat tegenovergestelde modellen die worden gebruikt voor gevelbekledingen en de tweede wordt gebruikt voor metselwerkwanden en scheidingswanden.

Sterke en zwakke punten

Hoge consumentenvraag en wijdverbreid gebruik van vol silicaat in de bouw verklaard door een aantal onmiskenbare voordelen van dit materiaal.

  1. De volledige milieuveiligheid van het materiaal is te wijten aan de afwezigheid van schadelijke onzuiverheden en toxische additieven in de baksteensamenstelling.
  2. Laag, in vergelijking met keramische modellen, maken de kosten silicaatsteen het meest betaalbare type bouwmateriaal dat wordt gebruikt voor de constructie van gebouwen.
  3. Vanwege de afwezigheid van holtes heeft massieve baksteen hoge geluidsisolerende eigenschappen en daarom wordt het met succes gebruikt bij de constructie van binnen- en tussenruimteafscheidingen.
  4. Hoge sterkte, vochtbestendigheid en vorstbestendigheid van silicaatproducten maken constructie in alle klimaatzones mogelijk.Bovendien heeft de steen een lange levensduur en de gebouwen die hieruit zijn opgebouwd zien er netjes en esthetisch uit.

De nadelen zijn een smallere, in vergelijking met de keramische modellen, het toepassingsgebied: silicaatsteen wordt vooral gebruikt in de constructie van de hoofdwanden en binnenwanden. Voor de constructie van de kelder is het fundament, open haarden, schoorsteenpijpen en kachels niet geschikt.

Gewicht kenmerken

Het gewicht van een steen wordt beschouwd als een vrij belangrijke indicator en moet in aanmerking worden genomen bij het voorspellen van de belasting op de fundering van de fundering, de keuze van de draagkracht van voertuigen waarop het bouwmateriaal zal worden getransporteerd, en om het type kraan en opslagomstandigheden te bepalen. Bovendien maakt de kennis van het gewicht van één exemplaar het mogelijk om het gewicht van elke pallet en het totale gewicht van 1 m3 silicaatmetselwerk te berekenen met een nauwkeurigheid van maximaal een kilogram.

Het gewicht van het witte silicaat corpulente model van een enkele versie van 250x120x65 is 3,7 kg. Als u deze waarde kent, kunt u eenvoudig het gewicht van elke pallet berekenen, afhankelijk van het aantal stenen erin. Het gewicht van een pallet bestaande uit tweehonderd producten is bijvoorbeeld gelijk aan 740 kg, terwijl een pallet met 380 exemplaren al 1410 kg weegt. Het totale gewicht per kubieke meter metselwerk wordt op dezelfde manier berekend.De kubus bevat 513 full-bodied kopieën, vandaar dat het gewicht gelijk is aan 1898 kg. Bij de berekening van de massa van een kubieke meter moet echter rekening worden gehouden met het gewicht van de oplossing die voor de constructie ervan wordt verbruikt. En op basis van het feit dat het gewicht van de cementsamenstelling van verschillende merken en de verschillende consistentie enigszins verschilt, is het niet de moeite waard om het gewicht van één kubieke meter voor een constante waarde te nemen.

Anderhalve silicaat-modellen met een volle uitvoering wegen ongeveer 4,8 kg. Dienovereenkomstig weegt een pallet van 200 stuks 960 kg, en van 280-1344 kg. Eén kubus metselwerk bevat 379 exemplaren, dus het gewicht zonder rekening te houden met de massa van de oplossing is gelijk aan 1819 kg.

Aldus zal de kennis van het gewicht van een volle silicaatsteen helpen met een speciale nauwkeurigheid om de gewichtsbelasting van het materiaal op de basisplaten te berekenen en zal het onaangename verrassingen tijdens het transport en de opslag ervan wegnemen.

Je kunt meer leren over silica-steen uit de onderstaande video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer