Afmetingen en gewicht van standaard sesquint silicabaksteen

 Afmetingen en gewicht van standaard sesquint silicabaksteen

Silicaatsteen is gemaakt van kwartsgrondstoffen, waaraan kalk en andere stoffen zijn toegevoegd, waardoor de prestaties van het product worden verbeterd. Aanvankelijk krijgt de baksteen de gewenste vorm met behulp van een pers in standaardafmetingen en vervolgens wordt het werkstuk verplaatst naar een autoclaaf, waar het wordt onderworpen aan een druk van 12 atmosfeer. Hierna wordt de steen behandeld met stoom met een temperatuur van 200 graden. De kwaliteit van het eindproduct hangt af van de juistheid van deze technologische processen en daarom is het belangrijk om de naleving van de parameters in elk productiestadium te controleren. Het technologische proces is gemiddeld 18 uur.

Brick-functies

Het gemiddelde gewicht van een silicaat is 3-4 kg. Massieve baksteen wordt gebruikt voor de bouw van gebouwen met niet meer dan 3 verdiepingen. De dichtheid van elke silicaatsteen is 1900 kg / cu. m. Ook kan de fabrikant holle stenen produceren, die een lichter gewicht en een lagere dichtheid hebben dan conventionele. Dit maakt het mogelijk om de druk op de fundering te verminderen en de warmte-isolatie van de ruimte te verbeteren, waardoor de warmte-isolerende eigenschappen van de muur behouden blijven en de mate van bevriezen van de constructie met een kleinere dikte wordt verminderd.

In de holle steen staan ​​alle gaten volgens GOST 8394-73 loodrecht. Indien nodig kunnen ook stenen met andere vormen van holtes worden gemaakt. Dergelijke producten worden bij voorkeur gebruikt voor de constructie van gebouwen met meerdere verdiepingen, omdat ze een goede thermische isolatie en een laag gewicht hebben, wat de belasting op de fundering vermindert.

Gewichtsmeting

Door zijn zwaartekracht is silicaat vergelijkbaar met vuursteenblokken. Sommige fabrikanten voegen ijzeroxide toe aan de grondstof voor het maken van bakstenen, waardoor het product eruit zal zien als een gewone rode baksteen. Maar je moet voorzichtig zijn bij het kiezen.omdat dit type stenen niet kan worden gebruikt voor het afwerken van haarden of kachels. Met intense verwarming zullen ze afbrokkelen en in poeder veranderen.

Het is ook belangrijk om het gewicht van de steen te kennen, wat wordt bepaald door het type product. Afhankelijk van het gebruik van silicaat kan dit als volgt zijn.

  • Ordinary. Het wordt gebruikt voor eenvoudig leggen en heeft ruwe kanten. De aanwezigheid van kleine chips op het oppervlak.
  • Facing. Een decoratief product met een glad en gebosseleerd oppervlak dat zich onderscheidt door een groot aantal kleuren. De stenen mogen niet van de voorkant afgeschaafd of gekleurd worden.

Het gewicht van elk lichaam kan in een bepaalde vorm worden berekend en dit soort werk zelf produceren. Ook in de berekeningen is het belangrijk om rekening te houden met de aanwezigheid van holtes in het product en de luchtvochtigheid ervan, die de gewichtskarakteristieken beïnvloedt. Het aandeel standaardsilicaat is 1300-1900 kg per kubieke meter. Correct gemaakte voorlopige berekeningen maken het mogelijk om uit te vinden hoeveel gewicht de basis zal beïnvloeden en bieden een betrouwbare basis die bestand is tegen alle belastingen en de muren niet zal laten barsten tijdens de constructie.Ook moet de fabrikant altijd het aandeel van het eindproduct aangeven, wat de berekeningen vereenvoudigt.

Wanneer u deze steen kiest, moet u ook denken aan de sterkte, vorstbestendigheid en andere eigenschappen. Volgens de mate van vorstbestendigheid wordt silicaat in graden verdeeld. Voor de constructie van buitenmuren gebruikt merk F25. Om het vermogen van een baksteen om lage temperaturen te weerstaan ​​te vergroten, gebruikt u speciaal gereedschap dat vloeistoffen van het oppervlak afstoot. Dergelijke samenstellingen worden aangebracht op het oppervlak van de stenen na voltooiing van het leggen. Dit vermindert de opname van vocht en verhoogt de vorstbestendigheid van stenen.

De sterkte van de steen wordt bepaald door het merk, dat ook moet worden overwogen bij het kiezen. Mark M75 wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de constructie van gebouwen met een hoogte van niet meer dan één verdieping. Er wordt ook aangenomen dat ze kunnen worden gebouwd met wanden met een kleine belasting. Mark M100 is geschikt voor de constructie van objecten op twee of drie verdiepingen. Voor hoge gebouwen wordt een baksteen met sterkte M200 gebruikt.

Onderscheidt elke brandveiligheid van silicaatstenendat wordt verzekerd door de afwezigheid van componenten die kunnen ontsteken.De wanden van dit materiaal moeten bovendien in ieder geval de isolatie verwijderen. Een nadeel van silicaat is een hoge mate van waterabsorptie.

Om het gewicht van 1 kubussteen in een metselwerk te kennen, moet eerst het aantal producten worden bepaald. Deskundigen wijzen erop dat er in de kubus van het metselwerk 414 afzonderlijke stukken zijn, en de verdikte - 314. Dit aantal is bij benadering, omdat alles afhangt van de dikte van de naden en het type metselwerk. De gemiddelde naadbreedte is bijvoorbeeld anderhalve centimeter en daarom moet deze waarde worden toegevoegd bij het berekenen van het aantal stenen in één kubieke meter metselwerk. Alle gegevens waarop berekeningen worden gemaakt, zijn alleen van toepassing op producten die zijn vervaardigd volgens GOST.

  • De formule voor het berekenen van het aantal stenen in een kubus is 100x100x65 (88, 206).
  • De formule voor het berekenen van het gewicht in een metselsteenblok: 414 stks. x 3-4 kg.

Als u weet hoeveel stenen zich in één kubieke meter metselwerk bevinden, kunt u de vereiste hoeveelheid voor een object bestellen en tegelijkertijd geld besparen zonder overtollig materiaal te kopen. Houd er rekening mee dat er in elke batch defecte producten kunnen zijn en daarom wordt het aanbevolen om 5% toe te voegen aan het vereiste volume. Als het de bedoeling is decoratieve elementen op het object te bouwen, moet nog eens 15% aan het vereiste volume worden toegevoegd.

De stenen van het object worden meestal in een verpakking geleverd, verpakt in pallets, die één kubus baksteen bevatten. Hiermee kunnen ontwikkelaars navigeren in de berekeningen en het vereiste aantal producten bestellen. De afmetingen van silicaat zijn gestandaardiseerd zodat het gemakkelijk is om het volume en het aantal eenheden te berekenen.

Deze stenen kunnen worden gebruikt voor het dragen van onderstellen, kolommen, pilaren en andere objecten, en daarom moet je alvorens te kopen beslissen welk type metselwerk je wilt gebruiken. De keuze van een product op dikte en andere parameters hangt ervan af. Eén bouwsteen wordt bijvoorbeeld meestal gebruikt voor de constructie van dragende wanden in gebouwen. Om de leegtes te vullen, kun je de anderhalf halve stenen gebruiken.

Bij het kiezen van dit materiaal moet ook rekening worden gehouden met het vermogen om water te absorberen, waardoor de prestaties worden verminderd en de weerstand tegen lage temperaturen wordt verminderd. Daarom wordt het niet aanbevolen om dergelijke producten te gebruiken zonder aanvullende waterafdichting in kelders of op andere plaatsen waar een hoge luchtvochtigheid wordt waargenomen. Er moet aan worden herinnerd dat silicaat geen hoge temperaturen verdraagt ​​en daarom wordt het niet aanbevolen om het in de buurt van verwarmingsapparaten te gebruiken.

Door het gebruik van moderne technologieën bij de productie van witte baksteen, kunt u verschillende kleuren toevoegen en de kleur van het product wijzigen, afhankelijk van de behoeften. Tegenwoordig kunnen dergelijke stenen oranje, perzik en andere kleuren zijn. Indien nodig, is het mogelijk om op individuele aanvraag een kleur te bestellen. De kleuren worden gemaakt door pigmenten die stabiel zijn tegen ultraviolet en regen, en vervolgens behoudt de steen gedurende alle gebruiksperioden de kleur.

Standaard parameters

Het bouwen van silicaatstenen is rechthoekig en gemaakt hebben standaard afmetingen:

  • enkel - 250x120x65 mm;
  • anderhalve - 250x120x88 mm;
  • dubbel - 130x176x206 mm.

Volgens GOST is een afwijking van de afmetingen van niet meer dan 5 mm toegestaan. Je moet ook rekening houden met de aanwezigheid van het huwelijk in het feest. Niet-standaardproducten kunnen ook worden gebruikt voor het grof leggen of voor het bouwen van scheidingswanden.

Volgens de huidige productietechnologie is er een mogelijkheid om verschillende soorten silicaatstenen te produceren, die zich onderscheiden door hun afmetingen, parameters en kenmerken. Maar de meest populaire zijn de hierboven genoemde hoofdgroepen.Er dient aan te worden herinnerd dat de afmetingen van het product niet bepalend zijn voor het functionele en directe doel ervan, maar een mogelijkheid bieden om alleen de methode en het soort verband tijdens de installatie te bepalen. In sommige gevallen, wanneer u verschillende soorten stenen gebruikt, kunt u het werk versnellen en besparen.

In de praktijk is het vaak nodig om stenen van een grotere afmeting te gebruiken en daarom is het in dit geval beter om anderhalve staaf te gebruiken, waarbij de breedte en lengte hetzelfde blijven als de standaard, maar de hoogte groter is. Deze verdikte steen wordt gebruikt afhankelijk van de vereiste eigenschappen van het oppervlak en zijn holheid. Maar bij het leggen is het noodzakelijk om te onthouden dat het gewicht van een dergelijk product meer zal zijn. Vaak wordt het gebruikt om het leggen te versnellen, maar het is lastig om ermee te werken, omdat u meer gewicht moet tillen.

Silicaatsteen is een ecologisch materiaal en heeft goede eigenschappen.waarmee je het overal kunt gebruiken. Bij het kopen van een silicaatproduct, moet u meteen bepalen waar het voor is, waardoor u de juiste keuze kunt maken.

Je leert over de voor- en nadelen van silicaatsteen uit de video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer