ShA baksteen - vuurvaste baksteen

ShA baksteen (vuurvast vuurvast) heeft een hoge vuurvastheid - meer dan 1500 graden Celsius. Iedereen die ooit betrokken is geweest bij de bouw van kachels of open haarden, weet dat het beste van het vuurvaste materiaal chamotte baksteen is.

Speciale functies

  • Het uiterlijk is korrelig, geel-zandkleur.
  • Het is gemaakt van chamotte (poeder) en speciale vuurvaste klei. Deze materialen worden blootgesteld aan hoge temperaturen.
  • Als er een transparante film op de stenen is, betekent dit dat het perederzhali in de oven was. Hoewel hij veel kracht heeft, maar door de aanwezigheid van een film, is hij slechter gehecht aan een oplossing.

Er moet aan worden herinnerd dat bij het bouwen van structuren van het, de naad zo dun mogelijk moet zijn. En in de klei voor verlijmen moet je gebroken vuurvaste stenen toevoegen.

stamps

Brandwerende stenen zijn van de volgende merken: ShA, ShAK, ShUS, ShV, ShB, PB en PV.

De meest voorkomende - baksteen SB en SHA. Ze zijn vervaardigd volgens GOST 390-96.

In de bredere industrie wordt het merk ShA gebruikt voor het plaatsen van kachelpijpen. En in de particuliere (huishoudelijke), niet alleen voor kachels, maar ook voor open haarden. Brick ShA heeft al2o3 in de hoeveelheid van 30% van de totale massa (SB heeft 28%). Dit geeft het een vuurvastheid die bestand is tegen 1690 ° C. De verwekingstemperatuur is 1300 ° C.

 Open haard SHA

Stamp ShA toont naleving van de vereisten van GOST. Het is aluminosilicate vuurvaste klei en behoort tot de vuurvaste materialen van klasse A.

Naast standaard rechthoekig zijn er ook andere vormen beschikbaar voor het bouwen van bogen en bogen met verschillende graden van kromming. Verkrijgbaar in verschillende maten: 230x85x65 mm., 230x114x75 mm., 230x114x100 mm. etc. Er zijn ook formaten 300x150x75 mm.

Het is ook vermeldenswaard dat de stenen van het ShA-merk snel in zichzelf opwarmen en langzaam afkoelen. Met deze eigenschappen kunt u het huis een tijdje verwarmen, zelfs nadat het vuur in de kachel of de haard is gedoofd. Ze houden ook de warmte goed vast in het huis.

Door zijn specificiteit en speciale kenmerken wint hij aan populariteit en wordt hij veelvuldig gebruikt in verschillende sectoren van de bouw en de industrie.Een relatief eenvoudige productietechnologie en bijgevolg de relatief lage kosten maakten het tot een betaalbaar en winstgevend middel voor de bouw van kachels en open haarden in de particuliere sector.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer