Massieve keramische steen - belangrijkste kenmerken

 Massieve keramische steen - belangrijkste kenmerken

Een van de meest veeleisende metselwerkmaterialen is rode, volle keramische baksteen met een afmeting van 250 x 120 x 65. Deze is gemaakt van klei met de toevoeging van andere componenten, wat voor hoge materiaalprestaties zorgt. Onder hen zijn de hoge dichtheid, vorstbestendigheid, thermische geleidbaarheid enzovoort.

Typen en classificaties

Vanwege het feit dat dit product bepaalde standaardafmetingen en -gewicht heeft, maakt dit het in de voorbereidende fase mogelijk om de benodigde hoeveelheid stenen voor de constructie van een object te berekenen.Bekend gewicht helpt bij het organiseren van de kwestie van het transporteren van het materiaal, om de keuze van de auto te maken, afhankelijk van zijn draagvermogen. De gewone voorbaksteen heeft de standaardafmetingen, meestal maakt u er muren van. Kan partities en andere structuren bouwen.

Het is ingedeeld op type.

 • Standard.
 • Facing.
 • Brandveilig.

parameters

De anderhalve steen M 125 heeft verschillende gewichten die afhankelijk zijn van de afmetingen van het product zelf. Al deze kenmerken worden bepaald door GOST 530-2007, en daarom wordt dergelijk materiaal geproduceerd volgens de grootteschaal.

 • Single. Gebruikt voor de constructie van dragende muren of metselwerkconstructies (250x120x65).
 • Anderhalf Deze verdikte versie van de M100 heeft een hoge thermische geleidbaarheid en weegt veel, en daarom wordt hij vaak gemaakt met holtes binnenin om de massa te verminderen. De grootte is 250x120x8.8. Het gebeurt M125.
 • Double. Volumetrisch baksteen M200 heeft verbeterde eigenschappen en heeft afmetingen van 250x120x13.8. Er is een M250.

Aangezien bakstenen meestal in de fabriek worden geproduceerd volgens bepaalde normen, is het noodzakelijk om tijdens het werken de gespecificeerde waarden na te leven. Het is natuurlijk niet altijd mogelijk om dezelfde stenen te produceren en daarom kunnen ze enigszins verschillen in gewicht en grootte.

Afhankelijk van de aanwezigheid van holtes in het lichaam van een baksteen, verschillen de kosten ook. Een hol materiaal kost bijvoorbeeld minder dan vol, omdat minder grondstoffen nodig zijn voor de productie. Holle monsters hechten goed aan elkaar in het metselwerk, cement komt in de holten en houdt de blokken veilig vast. De dichtheid van het corpulente product is hoger.

gewicht

Gewoon Brick-merk heeft een ander gewicht, dat afhankelijk van het type wordt bepaald. Dit regelt ook GOST. Stenen M 200 en M 250 en andere typen kunnen van 3,5 tot 4,3 kg wegen. Elke fabrikant moet samen met de afmetingen van zijn producten en zijn gewicht, evenals andere parameters aangeven, wat de keuze voor de koper vereenvoudigt.

Brick dichtheid

Er zijn bepaalde redenen die de dichtheid van een product beïnvloeden, ongeacht de kwaliteit. Er zijn er verschillende.

 • Vochtigheid. Het hoofdvolume van baksteen krijgt alleen bij het leggen van het monster. In de toekomst kan deze parameter variëren afhankelijk van de omstandigheden, evenals de plaats van gebruik van het materiaal. Als een steen op zich geen vocht kan vasthouden, betekent dit dat deze lucht doorlaat, en daarom wordt een product dat vocht absorbeert meestal gebruikt voor het regelen van kelders, kelders en riolen.
 • Scheuren. De natuurlijke eigenschappen van de grondstoffen kraken bij het drogen, maar met het gebruik van polymeersamenstellingen is het tegenwoordig mogelijk om een ​​verbetering in de dichtheid van stenen te bereiken.
 • Een verscheidenheid aan klei. Uit de plaats van voorkomen van grondstoffen met hetzelfde volume, kan het een ander gewicht hebben, wat wordt weerspiegeld in de dichtheid.
 • Rode bakstenen kunnen variëren in gewicht en grootte.het is een goed bouwmateriaal van waaruit het niet alleen mogelijk is om gebouwen te plaatsen, maar ook om ze te gebruiken voor een open haard of voor een ander doel. Gewicht en afmetingen van het product worden gekozen in overeenstemming met de plaats van gebruik. Standaardproductie en de parameters van dit materiaal maken het mogelijk om in eerste instantie de belasting te bepalen op de fundering die deze zal leveren, en vereenvoudigen de methode om deze naar het object te transporteren.

Toepassingen en voordelen

Tegenwoordig maken verschillende fabrikanten een groot assortiment keramische stenen, welke voor verschillende doeleinden kan worden gebruikt:

 • bij de constructie van scheidingswanden;
 • voor facing;
 • leggen van de basissen en andere.

Als we het hebben over de voordelen van dit materiaal, moet worden opgemerkt dat keramische baksteen vaker wordt gebruikt dan andere soorten bouwstenen.

Het heeft veel voordelen.

 • Het is duurzaam en duurzaam.
 • Milieuvriendelijk, koudbestendig, vuurvast materiaal.

Dit product neemt geen vocht op en kan zorgen voor goede geluidsisolatie, het is onschadelijk voor mens en milieu en ook niet duur.

Vorstbestendigheid

Deze indicator is belangrijk bij het kiezen van een materiaal en bepaalt het aantal keren dat een steen bestand is tegen ontdooien / bevriezen. Vorstweerstand wordt aangegeven door de letter F en de klasse wordt toegewezen na testen in laboratoriumomstandigheden.

In overeenstemming met DSTU B V. 2.7-61-97, moet de steen die voor de bekleding wordt gebruikt een helling van niet minder dan F 25 hebben, en daarom is het de moeite waard om hier aandacht aan te schenken bij het kiezen. Natuurlijk is het ook belangrijk dat de mate van vorstbestendigheid iets hoger is, maar dit zal de kosten van het product beïnvloeden.

Thermische geleidbaarheid

Deze parameter spreekt over de efficiëntie van baksteen voor warmtebescherming in de kamer. Thermische geleidbaarheid wordt geboden door de structuur van het product en de aanwezigheid van holtes in het lichaam. Dergelijke indicatoren zijn belangrijk om rekening te houden met het plaatsen van dragende buitenmuren om de behoefte aan extra te bepalenisolatie. De aanwezigheid van holtes in het lichaam van een baksteen maakt het mogelijk warmteverlies te verminderen en de laag extra isolatie te verminderen.

dichtheid

Dit is het belangrijkste kenmerk waarmee rekening wordt gehouden bij het kiezen van een steen en beïnvloedt het gewicht en de sterkte. Baksteen zonder holtes wordt meestal gebruikt voor de constructie van dragende muren en producten met holtes worden gebruikt voor de constructie van scheidingswanden en andere werken.

Meestal wordt de dichtheid in aanmerking genomen door bouwbedrijven die grote structuren bouwen. Deze indicator wordt bij het transport van producten in aanmerking genomen, omdat het gewicht van een steen ook afhankelijk is van de dichtheid.

cons

Ondanks alle positieve eigenschappen van keramische stenen, heeft het ook bepaalde nadelen waarmee rekening moet worden gehouden bij de aankoop. Het grootste nadeel is dat dit product niet kan worden gebruikt voor het afwerken of tegenover de fundering, omdat het geen mooi uiterlijk heeft. Daarom is het bij gebruik van een dergelijk materiaal nodig om de oppervlakken extra te pleisteren of te behandelen met andere decoratieve composities.

Ondanks dergelijke tekortkomingen zijn keramische stenen wijdverspreid en populair, omdat ze vrij grote belastingen kunnen weerstaan.Het zal zijn kenmerken en parameters niet verliezen gedurende de hele gebruiksperiode en het kan indien nodig gemakkelijk worden gedemonteerd en naar een andere plaats worden getransporteerd voor de constructie van andere objecten.

Zoals u kunt zien, heeft dit materiaal bepaalde voor- en nadelen waarmee rekening moet worden gehouden bij het kiezen. Het is raadzaam om met hem samen te werken in het bijzijn van ervaring in het leggen, omdat werk misschien geen hoop met een verkeerde aanpak rechtvaardigt. Het is erg belangrijk voor de constructie van verschillende structuren om de hulp in te roepen van specialisten die niet alleen helpen bij het indelen van de wanden, maar ook alle noodzakelijke berekeningen maken zodat de constructie lang kan staan.

Zie de volgende video over het kiezen van de juiste bouwsteen.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer