Hoe een steen onder de verbinding te plaatsen?

Goed aangelegde bakstenen muur ziet er gewoon geweldig uit. De sleutelzin hier is precies "goed ingedeeld". Zelfs het meest verbazingwekkende materiaal dat de technologie schendt om een ​​solide resultaat toe te passen, geeft niet precies.

Kenmerken van werk

Metselstenen worden gemaakt met verschillende patronen die de mortel goed vormen. Het verschil tussen de patronen zit vooral in hun geometrische vorm. Het leggen op een vergelijkbare manier ziet er niet uit zoals uitgelegd zonder gebruik van extra gereedschap. Om al het werk zelf te doen, hebt u nodig:

 • spons met een metalen borstel;
 • een oplossing waarin een weekmaker wordt toegevoegd;
 • troffel;
 • baksteen;
 • sjabloonelementen die de metselwerkkenmerken definiëren.

De troffel wordt gebruikt om de resterende oplossing in de naden te verwijderen. De compositie wordt strikt op het niveau geplaatst dat samenvalt met de buitenste lijn van de koppeling. De volgorde is simpel: eerst, met de sjablonen in hun handen, creëren ze de gewenste configuratie en alleen dan gebruiken ze de troffel. Als u overtollige metselmortel niet verwijdert, kunt u ernstige problemen ondervinden. Met behulp van zo'n apparaat als een verbinding is het mogelijk om de oplossing ongeveer 0,3 cm terug te duwen.

Daarna wordt de compositie zorgvuldig gecompacteerd. Dit algoritme helpt om de kwaliteit van niet één leggen te verbeteren, maar de hele muur als geheel. Het is erg belangrijk om rekening te houden met de tijd gedurende welke de verbinding moet worden voltooid. Let voor de definitie op de momenten:

 • de originele consistentie van de oplossing;
 • de plastic eigenschappen;
 • luchtvochtigheid;
 • temperatuur (buiten of binnen);
 • de snelheid van het werk beschikbaar voor de meesters.

Hoe zich goed voor te bereiden op de baan en het te maken?

Het is redelijk om een ​​steen onder de voeg te leggen is gemakkelijk, maar ook niet gemakkelijk. De eerste stap is altijd een grondige reiniging van het oppervlak. Er mogen zelfs geen kleine sporen van vuil op zitten.Verder is het belangrijk om een ​​metselmix te bereiden, die zo plastisch mogelijk moet zijn. Vaak wordt de toevoeging van speciale stoffen die de plastic kwaliteit verhogen toegepast.

Maak eerst verticale naden, alleen dan komt het tot het horizontale vlak. Sommigen proberen het werk te doen zonder het gebruik van hulpadditieven, maar een dergelijke beslissing dreigt de compositie op bepaalde plaatsen te scheuren. Het is toegestaan ​​om droge mengsels te gebruiken die plasticiteit verkrijgen na verdunning met water. Het voordeel van deze optie is om de configuratie op te slaan na het voltooien van de verbinding.

U kunt de voormuur van verschillende ontwerpen, ook met een bar, indelen met bakstenen van elke geometrische vorm. De selectie van sjablonen is gemaakt volgens het profiel van het metselwerk. Deze vereiste zorgt voor dezelfde dikte van de vulling. Als u de compositie selecteert, is het nodig om erachter te komen - of het een verstopping van het oppervlak veroorzaakt? Als dit gebeurt, neemt de hoeveelheid materiaal aanzienlijk toe, vooral op oppervlakken met een gescheurde textuur.

We moeten erop voorbereid zijn dat het werk zeer tijdrovend zal zijn.Het zal veel tijd kosten, dus u moet uw planning zorgvuldig plannen. De minste poging om de verbinding te versnellen, leidt tot een verslechtering van het uiterlijk van het oppervlak. Wat betreft de tool, je kunt het zowel kopen als zelf maken. In elk geval moet u ervoor zorgen dat u met het formulier de taak kunt voltooien.

Vereiste extra hulpmiddelen

Hulpmiddelen zijn nodig als u een naad van een atypische vorm wilt maken. Een dergelijke lijn maken met behulp van sommige verbindingen werkt niet. De exacte set gereedschappen wordt bepaald door de technische staat van de bakstenen muur, maar de meest massieve set zal bestaan ​​uit dergelijke assistenten:

 • een hamer;
 • betonmixer;
 • beitel;
 • elektrische boor;
 • driehoekige troffel;
 • kwast met een zachte borstel (of roller);
 • kratsovka;
 • borstel met een harde stalen paal.

Een beitel, die voorzichtig met een hamer wordt geraakt, zal helpen om de oude oplossing uit de naden te verwijderen. Als er geen dergelijk hulpmiddel is, kunt u het vervangen door een perforator. Voor het maken van de voeg is vaak een boor en een mengmond nodig. Met dit onderdeel kunt u het mengen van de oplossing vergemakkelijken.

Betonmixer is niet bijzonder nodig als de omvang van het werk klein is. De troffel helpt zowel bij het verwijderen van overtollig mengsel als bij het aanbrengen ervan. Muren worden gereinigd als het voegen en voegen is voltooid. Gebruik voor het bevochtigen van de stroken vaak een borstelpenseel. Als een backwater tool gebruikte houten staaf met een lengte van 1 meter. De tank, waar de specie wordt voorbereid, moet dieper in de diepte zijn dan in de breedte - anders zal de mortel zeer snel gaan branden.

Het is belangrijk! De rand van de beitel moet goed worden geslepen.

Meer over de werkwijze

U kunt de reiniging van gewrichten maximaal vereenvoudigen door ze met compressoren te blazen. Deze techniek vergemakkelijkt de verwijdering van zelfs het kleinste vuil. Wanneer de overtollige oplossing wordt verwijderd, worden de naden in een klein gebied bevochtigd. Het is alleen nodig om het gedeelte dat in de volgende 60 minuten wordt verwerkt te bevochtigen. De levensduur van de oplossing varieert van 1,5 tot 2 uur, dus het wordt in een kleine hoeveelheid bereid.

Metselstenen voor voegwerk worden gepresenteerd in de video hieronder.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer