Functies en fabricage van imitatiebakstenen voor binnenhuisinrichting

 Functies en fabricage van imitatiebakstenen voor binnenhuisinrichting

Brick is een vrij populair afwerkingsmateriaal en harmoniseert met veel interieurs. Het gebruik van deze steen is echter niet altijd mogelijk om een ​​aantal technische en materiële redenen.

In dit opzicht heeft de imitatie van de wanden onder de steen brede toepassing gevonden en wordt actief gebruikt bij de decoratie van gangen, keukens, open haarden en woonkamers.

Speciale functies

Imitatie metselwerk heeft duidelijke voordelen ten opzichte van natuurlijke baksteen. Allereerst is dit een aanzienlijke besparing van tijd en geld.Keramische en klinkerstenen zijn vrij dure materialen en wanddecoratie, gemaakt met hun hulp, zal vrij duur zijn. Bovendien is het bij het vormen van metselwerk noodzakelijk om cementmortel te gebruiken, hetgeen de kosten van reparaties aanzienlijk verhoogt en leidt tot de vorming van grote hoeveelheden vuil en stof.

Niet minder belangrijk voordeel van imitatie "onder de steen" is het gebrek aan belasting van de fundering. Voor het ontwerp van "steen" -oppervlakken worden in de regel lichte en dunne materialen gebruikt, waarvan de aanwezigheid de steunmuur niet beïnvloedt en de constructie niet af-weegt.

Het gebruik van decoratieve coatings, in tegenstelling tot natuurlijke stenen, creëert geen broeikaseffect en vereist geen coördinatie in de BTI. Bovendien kost het afwerken heel weinig tijd en kan het onafhankelijk worden gedaan.

materialen

Imitatie van metselwerk wordt uitgevoerd door verschillende methoden met behulp van moderne materialen. Veel opties voor decoratieve bekleding vereisen geen bouwvaardigheden en kunnen met de hand worden gemaakt, terwijl het werken met echte stenen alleen door professionals mag worden uitgevoerd.De eenvoudigste en meest betaalbare afwerkopties zijn afgewerkte coatings met een baksteenpatroon dat al op hun oppervlak is aangebracht. Ze kunnen alleen op maat worden gesneden en blijven plakken. Deze materialen omvatten behang en wandpanelen.

Achtergronden "onder de steen" hebben een convexe textuur, die het reliëf van het metselwerk volledig herhaalt. Deze optie is de snelste en meest goedkope manier om een ​​kamer te transformeren. "Baksteen" behang ziet er goed uit in keukens, gangen, gangen en hallen. Hoge decoratieve eigenschappen van het materiaal dankzij het gebruik van moderne technologie, waardoor het mogelijk werd om de ruwheid en gebreken van deze steen zeer nauwkeurig te simuleren. Behangpapier is de ideale oplossing voor het afwerken van kleine kamers: ondanks het reliëf blijven ze het dunste afwerkingsmateriaal en verminderen ze de ruimte niet met een centimeter.

Om een ​​volumetrisch metselwerk natuurlijker te maken, adviseren ontwerpers om behang met gipsstenen te combineren. Meestal wordt gips afgezet met hoeken en deuropeningen, wat in combinatie met de stenen op het behang er erg harmonieus uitziet.De voordelen van dergelijke afwerkingen zijn een goede ventilatie van het behang, waardoor de muur kan ademen. Er is een minimale hoeveelheid stof en puin tijdens de installatie, evenals de milieuvriendelijkheid van het materiaal. De nadelen zijn een lage waterbestendigheid en de neiging om stof op te stapelen tussen de "stenen". Dit legt bepaalde beperkingen op aan het gebruik van behang en staat het gebruik ervan in badkamers en keukens niet toe.

Wandconstructiepanelen "onder de steen" zijn plaatafwerkingsmaterialen met een reliëfstructuur erop aangebracht. De panelen zijn verkrijgbaar in twee versies. Het eerste type wordt weergegeven door plastic modellen gemaakt van PVC en bestand tegen hoge vochtigheidsomstandigheden en hoge temperaturen. De laatste zijn MDF-platen, voor de productie waarvan houtsnippers onder hoge druk worden geperst.

Ondanks de zaagselbasis worden de producten echter gekenmerkt door een hoge vochtbestendigheid en hittebestendigheid. Dit komt door de aanwezigheid van decoratieve en beschermende lagen, waardoor het mogelijk is om MDF-modellen te gebruiken voor wanddecoratie in keukens en balkons.

Plaatpanelen worden geproduceerd in standaardafmetingen 244x122x0.6 en 320x244x0.6 cm en, indien nodig, op maat gesneden. Bovendien hebben ze een laag gewicht en creëren ze een minimale gewichtsbelasting op de ondersteunende structuren. Het bevestigen van vellen aan de muren gebeurt met behulp van spijkers, schroeven en schroeven, en de installatie wordt op twee manieren uitgevoerd. In het eerste geval worden de modellen direct op de muur gemonteerd en in het tweede geval moet een obreshetka worden geïnstalleerd.

De voordelen van de panelen zijn een onberispelijk uiterlijk en een lange levensduur. De imitatie van de stenen op hun oppervlak is zo natuurlijk dat het vanaf een bepaalde afstand wordt genomen voor een echte leggen. Het onbetwiste voordeel van het gebruik van plaatmateriaal zijn de uitstekende geluidsisolerende eigenschappen. Hiermee kunt u de hoorbaarheid van aangrenzende kamers enigszins verminderen, wat vooral belangrijk is voor huiseigenaren in paneelhuizen.

Tot de voordelen van bouwplaten behoren ook weerstand tegen de effecten van zuren en logen, geen risico op schimmel en meeldauw en onderhoudsgemak. De panelen zijn voldoende onderhoudbaar, waardoor het eenvoudig is om een ​​beschadigd element te vervangen zonder de hele voering te ontmantelen.Bovendien heeft het materiaal lage kosten en is het verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, ontwerpen en texturen.

Naast de duidelijke voordelen heeft het materiaal echter ook nadelen. De nadelen zijn de behoefte aan kratten, wat extra kosten met zich meebrengt, evenals de bijbehorende vermindering van de bruikbare vloeroppervlakte, wat vooral opvalt in smalle gangen en kleine gangen.

De volgende groep materialen onderscheidt zich door hoge decoratieve kwaliteiten en heeft, in tegenstelling tot behang en bouwplaten, een sterkere overeenkomst met metselwerk. Deze materialen omvatten tegel, decoratieve pleister en gips.

De tegel die een decoratieve steen imiteert, is praktisch en goedkoop materiaal. Producten verschillen in klein gewicht en oefenen geen significante belasting uit op de ondergrond. Het materiaal voor de vervaardiging van tegels "onder de steen" zijn gips, vuurvaste klei en kunstmatige of natuursteen. Gips en klinkermodellen worden meer gebruikt voor binnenhuisarchitectuur, terwijl steenproducten op grote schaal worden gebruikt in buitenbekleding.

De baksteentegel is het populairste afwerkingsmateriaal en verschilt in de hoge duurzaamheid en volledige identiteit met een keramische steen. Dit wordt verklaard door het feit dat klinkertegels in de samenstelling en productietechnologie de echte klinkerstenen zijn, met het enige verschil dat de breedte van een standaardsteen 12 cm is en de breedte van een tegel 10 mm. Samen met de traditionele modellen zijn er producten van de zogenaamde "handmatige vormgeving", met een ruw oppervlak met sporen en waardoor een "antiek" metselwerk kan worden gevormd. De randen van dergelijke tegels zijn ongelijk en enigszins afgebroken, waardoor de producten sterk lijken op het materiaal van een eeuw geleden.

Clinker-modellen zijn ideaal voor de meeste moderne stijlen, zoals loft, techno, metallic en high-tech. Het materiaal is bestand tegen agressieve externe factoren en kan daarom worden gebruikt in vochtige en warme ruimtes. Bovendien, klinker tolereert het effect van een wasmiddel, dus het wordt vaak gebruikt in keukens.

Gipsplaat is de meest budgetvriendelijke en milieuvriendelijke afwerkingsoptie. Gips kenmerkt zich door een gering gewicht, brede beschikbaarheid van de consument en eenvoudige installatie. Dankzij een eenvoudig productieproces kunnen tegels onafhankelijk van elkaar worden gemaakt met gips en een speciale siliconen mal. Het materiaal is zeer geschikt voor spotmontage, wanneer het nodig is om een ​​muur of een gebied dichtbij de deuropening te versieren.

In dergelijke gevallen vindt de decoratie van de muren plaats met behulp van individuele stenen of combinaties die uit meerdere stukken bestaan. Tegels gemaakt van natuurlijke of kunstmatige steen worden vaker gebruikt voor buitengevels, maar het materiaal ziet er best goed uit in het interieur van de open haarden en zalen van openbare ruimtes.

De voordelen van tegenoverliggende tegels "onder de steen" worden beschouwd als uitstekende thermische isolatie-eigenschappen, wat wordt verklaard door de hoge porositeit en de lage thermische geleidbaarheid van producten. Bovendien imiteert het materiaal op natuurlijke wijze een echte baksteen, en in het geval van klinkermodellen is het in het algemeen niet te onderscheiden van het prototype. De voordelen omvatten een breed assortiment, vertegenwoordigd door een grote verscheidenheid aan texturen en tinten, evenals uitstekende prestatie-eigenschappen van de tegel en zijn lange levensduur.

Onder de minnen is er een verhoogde waterabsorptie van het materiaal, wat wordt verklaard door hoge porositeit en een aantal beperkingen oplegt aan het gebruik ervan. Ongeglazuurde modellen worden bijvoorbeeld niet aanbevolen voor gebruik in keukens en badkamers: tegels absorberen zeer snel vocht en beginnen af ​​te vallen.

Baksteenfineer bestaat uit verschillende tegels en wordt vertegenwoordigd door individuele elementen van kunststof, hout, leer, glas en polystyreenschuim. Deze "stenen" worden afzonderlijk verkocht en zijn ideaal voor het spotten van kleine binnenruimtes of afzonderlijke delen van de muur. "Bakstenen" hebben een zeer laag gewicht, zodat ze direct met lijm op de muur kunnen worden gemonteerd. Om het metselwerkeffect "antieke" elementen te geven, geeft u een natuurlijke wrijving en maakt u inkepingen.

Sierpleister is een spectaculair bekledingsmateriaal en wordt veel gebruikt om metselwerk te imiteren in binnenhuisarchitectuur van muren. De voordelen van dit type voering zijn een grote verscheidenheid aan texturen en tinten, eenvoudige installatie, lange levensduur en hoge warmte- en geluidsisolerende eigenschappen van de coating.

Dankzij de brede toegankelijkheid voor de consument en het gebruiksgemak van het materiaal kunt u zelf metselwerk maken. Gips is absoluut veilig voor de gezondheid van anderen en kan veilig worden gebruikt in woonwijken.

Zoals bij elk ander materiaal, heeft gips zijn zwakke punten. Deze omvatten de neiging van de decoratieve laag om stof te verzamelen en de eisen aan het werkoppervlak tijdens installatie. In de loop van het voorbereidende werk moeten de wanden geëgaliseerd en gepleisterd worden, anders zullen zelfs kleine gebreken duidelijk zichtbaar zijn op de vloer en zal het uiterlijk van de muur beschadigd raken.

Gips baksteen imitatie is de meest betaalbare manier om te versieren. Werken met gips vereist geen professionele vaardigheden en het gebruik van speciale apparatuur. Om een ​​imitatie van metselwerk te maken, hoeft u alleen een pleistermortel op de muur aan te brengen en lijnen met uw vinger te tekenen die de grenzen van de "stenen" bepalen. Dan moet je de inkepingen met cementmortel afvegen en de 'stenen' zelf in de gewenste kleur verven.

Voordelen van de methode zijn lage kosten van verbruiksgoederen en de mogelijkheid om gedurfde kleuren te implementeren.De nadelen zijn onder meer de behoefte aan te lang en nauwgezet werk, dat is om zorgvuldig de naden te coaten en elke baksteen te verven.

De volgende drie methoden voor wandbekleding omvatten de onafhankelijke vervaardiging van bakstenen en u in staat stellen om een ​​kamer goedkoop en stijlvol te versieren. De gemakkelijkste manier om te voltooien is de muur "onder de steen" te schilderen. Om dit te doen, is het voldoende om een ​​vlak oppervlak, een roller, een borstel en verf te hebben. De beste optie voor het schilderen van muren is een elastomere verf, vanwege het vermogen om alle kleine scheurtjes te vullen en het oppervlak te beschermen tegen vocht.

Echter, bij afwezigheid ervan, het gebruik van acryl email, en in extreme gevallen - op waterbasis. De kleur van het metselwerk is gekozen in overeenstemming met de algemene stijl van de kamer, maar het is beter om de voorkeur te geven aan de natuurlijke kleuren van de baksteen - rood, bruin en geel. Heldere en excentrieke kleuren passen echter beter bij het interieur, ingericht in een loftstijl, en rustige pastelkleuren zijn meer geschikt voor countrymuziek.

De voordelen van deze methode zijn installatiegemak, lage kosten en brede beschikbaarheid van materialen voor de consument.Bovendien is het gladde oppervlak van geverfde wanden niet vatbaar voor ophoping van stof en is het gemakkelijk schoon te maken. Onder de minnen valt een enigszins rustieke uitstraling, het risico op verbranden van verf en het geleidelijk verlies van de aantrekkelijkheid van de muurbekleding.

De tweede methode van imitatiemetselwerk betreft de onafhankelijke productie van gevelstenen uit schuim. Deze optie is de ideale oplossing bij het weergeven van een ongelijke bak. Schuimblokken zijn praktisch gewichtloos en kunnen eenvoudig worden gemonteerd op dunne schotten en niet-hoofdmuren. Dus voor gipsplaten interieurscheidingen is schuimplastic gewoon een uitkomst. Naast de decoratieve functie speelt het materiaal de rol van warmte- en geluidsisolatie en beschermt het de kamer betrouwbaar tegen warmteverlies en externe ruis.

Het maken van stenen is een heel eenvoudig proces en kost niet veel tijd. Om dit te doen, tekent u gewoon dezelfde rechthoeken op het schuimvel en snijd ze met een briefpapiermes. Vervolgens moeten blanks op de muur blijven plakken, vervolgens met acrylverf schilderen en de "naden" pluizen.Als het schuim niet voorhanden is, kunt u de schuimplafondtegels gebruiken. Dergelijke "stenen" vallen niet uit elkaar bij het zagen en zien er veel nauwkeuriger uit.

Op dezelfde manier kunt u bakstenen van gipsplaat of hout maken. Deze modellen zien er goed uit in de binnenhuisarchitectuur van landhuizen wanneer zij deuropeningen en tussenruimten ontwerpen. De voordelen van schuimstenen omvatten de minimale contante kosten en het gemak van vervaardiging. Het nadeel is dat het schuimmetselwerk niet echt een echt metselwerk imiteert en er nogal primitief uitziet.

De derde manier om de muren "onder de steen" te ontwerpen, wordt vertegenwoordigd door de afwerking van golfkarton en is de goedkoopste optie van alle genoemde. Golfkarton is het materiaal dat wordt gebruikt bij de vervaardiging van dozen voor voedsel en huishoudelijke apparaten. Meestal wordt het opgeslagen in de achtertuinen van winkelketens en winkels, waardoor u een dergelijke doos volledig gratis kunt krijgen en de reparatiekosten kunt minimaliseren.

Om stenen te maken, moet de doos worden gedemonteerd, in rechthoeken worden getrokken en het werkstuk worden gesneden.Vervolgens moeten de fragmenten aan elkaar worden gelijmd, waarbij ze "stenen" van een bepaalde dikte vormen. Natuurlijk zal het geen absolute gelijkenis met metselwerk opleveren, en het is zeer waarschijnlijk dat het niet mogelijk zal zijn om er een keukenschort van te maken, maar het is goed mogelijk om ongebruikelijke oplossingen te realiseren en de inrichting van de kamer te diversifiëren.

Toepassing in het interieur

Ondanks het feit dat metselwerk een redelijk populaire afwerking is, is het niet geschikt voor elke kamer. Het gebruik van baksteen en zijn imitatie ziet er alleen goed uit in vier stijlen: loft, country, hi-tech en Engelse stijl. Dus, voor appartementen ontworpen in de stijl van een loft, meer geschikt klinker keramische tegels van rode tinten.

Om een ​​deel van de agressiviteit die inherent is aan deze richting te verzachten, wordt aanbevolen om natuurlijke houten meubels in de kamer te plaatsen, om lichte tapijten te leggen en bloeiende kamerplanten te plaatsen. Echter, met de keuze van de laatste moet je uiterst voorzichtig zijn en geen klimop en klimplanten gebruiken. Dit komt door het feit dat klimmers een gevoel van verlatenheid aan de kamer toevoegen en duistere gedachten suggereren.

De volgende binnenrichting, waarin het gebruik van metselwerk geschikt is, is land. Kamers ingericht in deze stijl lijken niet zo somber als die van een loft, dus wordt het vaak gebruikt om slaapkamers en woonkamers in te richten. Bovendien zijn de gebouwen, gemaakt in de stijl van het land, vaak uitgerust met houtgestookte haarden, waartegen een gestructureerde baksteen er zeer waardig uitziet. Het gebruik van stenen is ook geschikt in hightechstijl, wat de juiste geometrische vormen en verhoudingen suggereert.

Voor het ontwerp van dergelijke ruimtes is licht metselwerk gemaakt in de hoekzones, nabij deuropeningen en ramen, redelijk geschikt. De baksteen geeft in dit geval de ruimte een enigszins zakelijke stijl, waardoor deze in kantoren en werkruimten kan worden gebruikt.

Ook wordt metselwerk vaak gebruikt in kamers die zijn ingericht in de Engelse stijl. In dergelijke ruimtes wordt een "gemetselde" focus geplaatst op de hoeken, het keukenschort en de omgeving. De baksteen ziet er goed uit bij het afwerken van residentiële lofts en mansards, waar het, in combinatie met een coating zoals professionele vloeren, kan worden gebruikt voor techno- en metaalstijl.Daarnaast kan de imitatie van metselwerk worden gebruikt bij het ontwerp van pilaren en vloerelementen op de zolder.

In welke richting de kamer ook is ingericht, het is heel belangrijk dat het metselwerk wordt gecombineerd met interieurartikelen en meubels. Brick moet in harmonie zijn met gips, behang en verlichtingsarmaturen. Anders zal het materiaal er iets vreemd uitzien en zal de nieuwe decoratie geen plezier geven.

Vereiste hulpmiddelen

De keuze van gereedschappen voor afwerking hangt volledig af van de wijze van voering, evenals van het gebruik van een bepaald materiaal. In een universele set gereedschappen en constructiehulpmiddelen is het noodzakelijk om de aanwezigheid van vloeibare nagels, PVA-lijm, liniaal, primer-mengsel, marker, alcohol en spons te garanderen. Voor de installatie van klinkertegels heb je een troffel en cementmortel nodig. Als je muren verfraait, moet je een roller en een sjabloon gebruiken.

Voor zelfgebouwde "bakstenen" heb je een scherp bouwmes, een kleine handzaag of een puzzel en een set schuurpapier nodig om slijtplekken te maken.Als u van plan bent om "baksteen" behang te lijmen, heeft u een brede borstel en een diepe container nodig om de lijm te verdunnen.

Hoe doe je het zelf?

Voordat je de muren zelf versiert, moet je hun oppervlak zorgvuldig voorbereiden. Om dit te doen, maakt u de muur volledig los van de uitstekende elementen en verwijdert u de oude coating. Als er gaten en spaanders aanwezig zijn, worden deze zorgvuldig besmeurd met cementmortel en ingewreven. Nadat de muur is uitgelijnd, moet deze met antiseptica en aarde worden behandeld. Het gebruik van antibacteriële stoffen helpt schimmel, schimmels en bacteriën te voorkomen.

Bij het kiezen van een mengsel voor priming moet in gedachten worden gehouden dat het voor elk type oppervlak wenselijk is om uw eigen versie van de primer te gebruiken. Dus, bij het behandelen van beton en cementmuren, is een acrylmengsel geschikt: voor toepassing op houten oppervlakken is het beter om een ​​alkydverbinding te gebruiken, en glyfaat en perchloorvinylmiddelen zijn een ideale optie voor metalen en stenen funderingen.

Acrylverbindingen zijn een goede basis voor zelfgemaakte bakstenen gemaakt van schuim, hout en gipsplaat. Bij afwezigheid van professionele primersamenstellingen, kunt u een oplossing van water en PVA-lijm gebruiken. Het vullen van de wanden is een zeer belangrijke fase van de bekleding, daarom kan deze procedure niet worden verwaarloosd. Anders zal de hechtingskwaliteit van het oppervlak worden verminderd en zal een betrouwbare hechting van de wanden aan het materiaal niet worden bereikt.

Nadat het oppervlak is uitgelijnd en geprimed, kunt u overgaan tot de installatie van een decoratieve coating. En als er meestal geen probleem is met het lijmen van behang en het installeren van panelen van panelen, dan moet bij het installeren van individuele elementen, of het nu klinkertegels of zelfgemaakte schuimstenen zijn, ervoor worden gezorgd en moet er voor worden gezorgd. Imitatie van metselwerk moet worden uitgevoerd op een vooraf gemarkeerd oppervlak en de afmetingen van karton of gipsstenen moeten overeenkomen met de standaardafmetingen.

De traditionele lengte klinkermodellen is dus 25 cm en de hoogte is 6,5 cm. Het voldoen aan de afmetingen van de stenen, evenals de plausibiliteit van de naden, zal helpen om maximale gelijkenis met dit metselwerk te bereiken. Bij het gebruik van klinkertegels wordt vaak een wapeningsnet gebruikt, dat zorgt voor een betere hechting van de mortel aan de muur en voorkomt dat het metselwerk eraf valt.

Naast het plakken en decoreren van zelfgemaakte bakstenen is er echter een eenvoudige en betaalbare manier om te versieren, namelijk het gebruik van de techniek om op ruwe pleister te tekenen. Om het uit te voeren, moet u een laag van elk pleistermengsel of plamuur tot 5 mm dik op de muur aanbrengen. Dan moet je een plastic of rubberen sjabloon nemen en naar de oppervlakte duwen.

Om ervoor te zorgen dat de sjabloon van de gips goed afschilfert, moet deze voor elke toepassing met water worden bevochtigd. Bij het implementeren van deze technologie, is het belangrijkste om strikt het samenvallen van horizontale lijnen te observeren en te proberen de koppeling niet omhoog of omlaag te leiden. Nadat de "bakstenen muur" is gevormd, laat men de oplossing drogen, waarna het oppervlak wordt geprimed en bedekt met was. De laatste stap is het inkleuren van de naden en de stenen zelf, wat het beste gedaan kan worden met acrylverf.

Mooie voorbeelden in het interieur

Imitatie metselwerk ziet er zeer indrukwekkend uit in vele richtingen van het interieurontwerp. De juiste materiaalkeuze en bekwame installatie kunnen elke, zelfs de saaiste, ruimte doen herleven en een verscheidenheid aan het interieur brengen.

  • Schuim "stenen" in de gang - stijlvol en goedkoop.
  • Imitatie van baksteen van decoratieve gips in het interieur van de woonkamer.
  • Registratiegebied van het tv-gipsplaat.
  • Photowall-paper in de keuken - een voorbeeld van de praktische en modieuze beslissing om kamers te registreren.
  • Het oppervlak van de klinkertegels is bijna niet te onderscheiden van een echte bakstenen muur.
  • Getrokken bakstenen zien er heel schattig en interessant uit.

In de volgende video vindt u een imitatie van steen en metselwerk voor interieurdecoratie.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer