Brick schiet

Het afvuren van stenen is de laatste fase van de productie.

Het is heel goed mogelijk om thuis bakstenen te laten vuren ondanks het feit dat het moeilijk lijkt. En veel mensen hebben al bewezen dat niet alleen grote steenfabrieken, maar ook gewone mensen het kunnen. Het proces om bakstenen met hun eigen handen te maken is alleen aan te raden bij het plannen van een groot bouwproject of voor het verkopen van producten.

In principe kun je thuis, gebouw, schaak, corpulente stenen produceren.

stadia

Om een ​​steen te maken, moet je verschillende stappen nemen:

  1. materiële voorbereiding
  2. baksteen vormgeven,
  3. drogen
  4. vuren.

De laatste fase is de meest tijdrovende, kostbare en verantwoordelijke. In dit stadium is het erg belangrijk om vast te houden aan de productietechnologie, zodat het huwelijk niet uitkomt.

 Brick schiet

Voor het bakken is een kachel nodig. Bouwen kost niet veel tijd.Ovens zijn rechthoekig en rond. De vorm van de oven heeft geen invloed op de kwaliteit van het product, het wordt uitsluitend geselecteerd om te proeven.

Steenstralen in de fabriek wordt gepresenteerd in de volgende foto.

 Steen schiet in de fabriek

Een andere fabrieksoven ziet er zo uit:

 Bakstenen in de fabrieksoven

Bij het kiezen van de plaats van installatie van de oven moet u onthouden over brandveiligheid. Het is noodzakelijk om een ​​oven te installeren weg van brandbare structuren en materialen. Het is ook wenselijk om een ​​waterbron of andere brandblusmiddelen bij de hand te hebben.

Stadia van de bouw:

  • Eerst moet je een basis maken voor de toekomstige oven. De diepte is ongeveer 50 cm, en andere afmetingen zijn afhankelijk van de vorm van de oven. Maar de fundering moet 5-10 cm voorbij de oven uitsteken.
  • Op de fundering worden muren gebouwd, de muur moet 50cm dik zijn. Na de bouw van 2/3 van de hoogte van de wanden, wordt de dikte teruggebracht tot 25 cm en begint de vernauwing een schoorsteen te vormen. Er moet een opening in de muur zijn voor het laden van de lege plekken.
  • Nadat het ontwerp klaar is, wordt een laag fijn gemalen steen van 10 cm dik in de bodem van de oven gegoten. Dat is eigenlijk alles is klaar.
  • Nu moet u het werkstuk in de voltooide oven correct laden. Ze zijn zodanig geplaatst dat er tussen de blanks enige ruimte was voor warmte om daar binnen te komen.Knuppels hebben een snelheid van ongeveer 220-240 stuks per kubieke meter. Hierboven kunt u 300 stukjes op hetzelfde volume rangschikken.
  • Steenkool of hout is het beste voor de vuurkist. Beter natuurlijk kool. Soms worden branders gebruikt om de gewenste temperatuur te creëren.

Het schema van steenoven op gas is weergegeven in de figuur.

 Het schema van de steenoven op gas

Om te beginnen met oogsten, is het nodig om 2-3 dagen te drogen bij een temperatuur van 160-200 ° C. Vervolgens wordt de temperatuur verhoogd tot 900-1000 ° C. En dus ondersteuning 3-4 dagen.

Het afkoelen moet langzaam gebeuren. Om dit te doen, moet een opening in de oven worden gelegd met bakstenen en bedekt met klei om te voorkomen dat lucht daar binnentreedt.

Na afkoeling is het noodzakelijk om de kwaliteit van de afgewerkte steen te controleren. Om dit te doen, klop het voorzichtig met een hamer. Als de steen van goede kwaliteit is, mag er geen schade zijn en moet het geluid overgaan. Die stenen die niet werkten, kunnen worden verzonden om opnieuw te bakken of om binnenmuren te bouwen.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer