Hoeveel gevelstenen in één vierkant. m leggen?

 Hoeveel gevelstenen in één vierkant. m leggen?

De noodzaak om het aantal gevelstenen in 1 vierkant te berekenen. m metselwerk vindt plaats in gevallen waarin wordt besloten om de gevel van het gebouw af te werken. Vóór het begin van de vorming van het metselwerk, is het noodzakelijk om het aantal stukken of modules in één vierkante meter te berekenen. Het kan variëren afhankelijk van het type metselwerk dat wordt gebruikt, de dikte van de muren. Door op voorhand te berekenen hoeveel face-to-face thuis nodig is, is het mogelijk om mogelijke fouten in de aanschaf van materialen te voorkomen en om hun meest rationele gebruik tijdens het werk te garanderen.

Maten en soorten stenen

Er is een bepaalde dimensionale netwerksteen, goedgekeurd in de EU en Rusland (GOST). Het heeft verschillen die noodzakelijkerwijs in aanmerking worden genomen bij de aankoop en berekening van materialen. Met name binnenlandse producten zijn meer gericht op het gemak van leggen met docking aan de lange zijden (lepels) of korte zijwanden (buttings). Europese fabrikanten richten zich op de decoratieve component van het metselwerk. Hier wordt de individualiteit van het ontwerp hoog gewaardeerd en hoeven de samenstellende delen niet per se op elkaar te passen.

In het bijzonder staat de Europese norm het volgende groottebereik (LxBxH) toe:

 • 2DF 240x115x113 mm;
 • DF 240x115x52 mm;
 • WF 210x100x50 mm;
 • WD F210x100x65 mm.
2DF 240x115x113mm
DF 240x115x52mm
WF 210x100x50mm
WD F210x100x65 mm.

Russische normen bieden ook mogelijkheden voor het variëren van de hoogte van elke laag metselwerk. Dus, enkele varianten met een figuur van 65 mm worden onderscheiden, dubbele zijn 138 mm hoog, anderhalf zijn 88 mm. De afmetingen van de lange en korte zijden voor alle opties zijn standaard: 250x120 mm. Bij het berekenen van de hoeveelheid benodigde materialen moet rekening worden gehouden met de gekozen dikte van het metselwerk. Bijvoorbeeld, in 1 m2 metselwerk met een mortel - 102 stukken van een enkele steen, en zonder de verbinding te tellen, zal dit cijfer al 128 eenheden zijn.

met een oplossing
zonder oplossing

Soorten metselwerk

Een grote invloed op het materiaalverbruik heeft de keuze uit patroon metselwerk. Bij gebouwen en constructies worden vaak blokken van verschillende kleuren gebruikt, een mozaïekornament of een doorlopende coating gevormd, wat expressief is door het gebruik van een ongebruikelijk kleurengamma van producten. Vooral in trek zijn decoratieve versies van bakstenen bekleding in Europa, waar hele collecties oplossingen voor gevels in een bepaalde stijl worden geproduceerd.

Het proces van het vormen van de metsellaag zelf bestaat altijd uit twee componenten: mortel en baksteen. Maar de volgorde en methode voor het monteren van een massieve muur kan aanzienlijk variëren. Er zijn verschillende soorten van de meest populaire varianten van het uitwendige ornament.

 • Blok type metselwerk. Het wordt gekenmerkt door afwisselende rijen met een lang en kort deel van de baksteen aan de voorkant van de gevel. Tegelijkertijd vallen de voegen samen, wat de mogelijkheid biedt om een ​​harmonieuze geveloplossing te creëren. In de gotische versie wordt dezelfde volgorde van het gebruik van de lange en korte zijden gemaakt, maar met de offset van de gewrichten.
 • Het nummer. Het metselwerk wordt in elke rij met de helft van de lengte van de baksteen verschoven.De coating heeft een visuele aantrekkingskracht. Aan de voorkant is altijd het lange deel van het product.
 • Lipetsk leggen. Het wordt gekenmerkt door het behoud van voegen over de gehele hoogte van de buitenmuur. De rijen worden in de volgende volgorde gecombineerd: drie lange elementen voor één kort. Het is mogelijk om modules van verschillende kleuren te gebruiken.
 • Het bindmiddel. Op de gevel wordt alleen de korte zijde gebruikt, verschuivend als de rijen zijn neergelegd.
 • Lepel leggen. Gevormd aan de lange kant (lepel). De offset is 1/4 of 1/2 baksteen.
 • Branden in Brandenburg. Het wordt gekenmerkt door een combinatie van twee lepels en een tychkovy-element. In dit geval wordt de korte zijde altijd verschoven om zich op de kruising van lange delen te bevinden.
 • Chaotische manier. Hiermee kunt u een gevelafwerking vormen met behulp van gekleurde stenen in verschillende kleuren. De locatie van de modules wordt willekeurig gekozen, het heeft geen duidelijke volgorde.

In de bouwsector worden ook andere populaire en gewilde montageopties voor gevel decoratieve coatings gebruikt. Het is de moeite waard op te letten dat bij het kiezen van een type metselwerk met een duidelijke reeks elementen,het is noodzakelijk om de juiste dichtheid en vloeibaarheid van de oplossing zorgvuldig te handhaven om mogelijke problemen met vervorming van de laslijn te voorkomen.

Berekening van het oppervlak van de muren

Om het totale oppervlak van de muren te berekenen en het aantal stenen te krijgen dat nodig is voor het huis, moet je een aantal voorbereidende stappen nemen. Er zijn bepaalde standaardwaarden die u kunt overwegen wanneer u een aanvraag indient.

Het aantal producten in een pakket wordt bijvoorbeeld berekend op basis van de hoogte (gemiddeld is het 1 m) en de afmetingen. Op het plein wordt het aantal stenen berekend met en zonder het gebruik van mortel. Voor dunne gevelbekleding van 0,5 stenen in één versie is bijvoorbeeld 51/61 stuks nodig. Als de leverancier voorstelt om materiaal als pallets te beschouwen, moet u onthouden dat er 420 artikelen van standaardformaat op de pallet zijn geplaatst.

Bij het berekenen van het oppervlak van de muren moet ook rekening worden gehouden met een aantal factoren. U moet dus zeker onthouden dat alle parameters van de te fineren gevel nauwkeurig moeten worden gemeten. Om ze te krijgen, heb je nodig:

 • vermenigvuldig de lengte en hoogte van elke muur (uitgevoerd voor objecten van elke configuratie);
 • ga door deze waarden het totale gebied van de gevelstructuur toe te voegen;
 • meet en bereken het gebied bezet door de deur- en raamopeningen;
 • voeg de resulterende gegevens bij elkaar;
 • uit het totale oppervlak van de gevel trekken dezelfde parameters voor de deuren en ramen af;
 • De verkregen gegevens vormen de basis voor het verder tellen van het aantal materialen.

Het metrische gebied van al degenen die met stenen beklede oppervlakken nodig hebben, wordt alleen vermenigvuldigd met het aantal elementen per 1 m2. Maar een dergelijke benadering kan niet volledig objectief worden genoemd. Immers, tijdens het werk wordt het voegen, het maken van hoeken en openingen gemaakt, wat ook het gebruik van een extra volume aan materialen vereist. Zowel het huwelijk als het gevecht moeten in aanmerking worden genomen bij het verwerken van stenen blokken.

Manieren om producten te tellen

Bereken het aantal gevelstenen in 1 vierkant. Metselwerk kan op verschillende manieren zijn. Het aantal stukken bouwstenen hangt af van hoe het metselwerk precies is gemaakt. Bekleding wordt meestal gedaan met een halve steen omdat het rond de hoofdmuur is bevestigd. Maar als u de thermische isolatie of geluidsisolerende eigenschappen van de constructie aanzienlijk wilt verbeteren, kunt u de gevel monteren in 1,1,5 of zelfs 2 stenen.

In dit geval, als er naden zijn, is het aantal elementen in 1 m2 als volgt.

Steensoort

Het aantal stukken bij het leggen in 0,5 baksteen met een oplossing

in 1 baksteen

in 1,5 stenen

in 2 stenen

single

51

102

153

204

anderhalf-

39

78

117

156

dubbel

26

52

78

104

Zonder de naden zal de berekening van het baksteenverbruik per 1 m2 metselwerk als volgt zijn.

Steensoort

Het aantal stukken bij het leggen in 0,5 steen zonder oplossing

in 1 baksteen

in 1,5 stenen

in 2 stenen

single

61

128

189

256

anderhalf-

45

95

140

190

dubbel

30

60

90

120

Beïnvloedt het aantal elementen in een vierkante meter decoratieve bekleding en het type modules dat wordt gebruikt. Hoge dubbele en anderhalf opties verminderen het verbruik van de oplossing. Voor afzonderlijke elementen zal het verbruik van de stenen zelf hoger zijn. Voor het tellen is het ook de moeite waard om het aantal stenen in de pallet te beschouwen.

Bij het bestellen van materiaal is het belangrijk om andere parameters en indicatoren van gekochte producten te kennen. In het bijzonder, wanneer los of in pakketten wordt geleverd, zijn er 512 stenen in een kubus. Het is de moeite waard hieraan toe te voegen dat de gemiddelde waarden in dit geval alleen moeten worden gebruikt bij het berekenen van metselwerk met dezelfde elementenrangschikking (alleen de lepel of alleen de rand).

Als de berekening wordt uitgevoerd in stukken van een kubieke meter van de muur, moet bovendien rekening worden gehouden met de verhoudingen van de naad. Ze zijn goed voor maximaal 25% van het totaal.Werken met de standaarddikte van de naden maakt een stroomsnelheid van 1 m3 van 394 eenheden van producten mogelijk.

De dikte van het metselwerk moet individueel worden bepaald. In het geval van het gebruik van dubbele of een-en-een-half stenen, is het noodzakelijk om rekening te houden met alle indicatoren die samenhangen met een afname van de hoeveelheid materiaal. Naast het volume kunt u berekeningen uitvoeren op basis van de indicatoren van het wandengebied. Dit levert een betrouwbaarder resultaat op. Voor buitenmuren bedragen de foutenpercentages 1,9% voor interne partities - 3,8%.

Bij het kiezen van de berekeningsmethode moet rekening worden gehouden met alle mogelijke aspecten die verband houden met de uitvoering van het werk. De lengte en breedte van de metselwerkverbindingen, als deze afwijken van de standaard, moeten in de berekeningen worden meegenomen. Het aantal stenen per 1 m2 of 1 m3 is in dit geval minder dan het gemiddelde.

Voordat u met de afwerking begint, moet u ervoor zorgen dat u de juiste hoeveelheid materialen koopt voor het decoreren van de gevels. Bij het verbruik van gevelstenen moet rekening worden gehouden met de dikte van de naden, het oppervlak van de wanden, de methode voor het vormen van het metselwerk. Deze aanpak voorkomt problemen met een tekort aan materialen.

   .

   Bovendien moeten de berekeningen altijd rekening houden met de strijd van de baksteen in het proces. De voorraad zou ongeveer 5% moeten zijn. Met de juiste berekening van de benodigde volumes van het materiaal, is het mogelijk om de ononderbroken loop van het werk in de vorming van de decoratieve bekleding van de gevel van het gebouw te verzekeren.

   Een voorbeeld van correcte baksteenberekening in onderstaande video.

   Comments
    auteur
   Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

   Inkomhal

   Woonkamer

   slaapkamer