Functies en technologie voor het onder ogen zien van een huis met bakstenen

 Functies en technologie voor het onder ogen zien van een huis met bakstenen

Huizen met bakstenen omzoomd met benijdenswaardige regelmaat. Dergelijke structuren onderscheiden zich niet alleen door hun esthetische uiterlijk, maar ook door hun betrouwbaarheid en duurzaamheid. Veel eigenaren trimmen hun huizen onafhankelijk van hoogwaardige en slijtvaste stenen, waardoor geld wordt bespaard op de diensten van professionals. Natuurlijk kunt u het echt zelf doen, maar het is belangrijk om rekening te houden met de bijzonderheden van het gespecificeerde bouwmateriaal en om vertrouwd te raken met de instructies.

Materiële functies

Brick wordt terecht gezien als het populairste bouwmateriaal,wat heel gebruikelijk is. Baksteen huizen en gebouwen met baksteen bekleed zijn te vinden op elke straat. Veel consumenten kiezen voor dit specifieke product. De onderscheidende kenmerken van moderne gevelstenen kunnen gemakkelijk worden toegeschreven aan het aantrekkelijke uiterlijk, gekoppeld aan duurzaamheid.

Bovendien is deze grondstof niet bang voor negatieve externe invloeden, slechte weersomstandigheden en mechanische schade. Het is niet zo eenvoudig om een ​​hoogwaardige baksteen te breken of te breken, daarom is het eenvoudig onvervangbaar in het onder ogen zien van privé huizen en villa's.

Volgens experts en huismannen kunnen de gevelstenen van vandaag enigszins inferieur zijn aan andere gevelmaterialen in hun uiterlijke kenmerken. Onlangs echter is deze trend niet langer relevant. In verschillende verkooppunten kunnen mensen verschillende bakstenen varianten ontmoeten. Het kunnen niet alleen rode en vloeiende elementen zijn. Er is een mogelijkheid om gestructureerde versies van andere kleuren op te halen, die er erg interessant uitzien.

Met behulp van een betrouwbare gevelsteen is het mogelijk om een ​​extra beschermlaag voor de wanden te vormen.Aldus zal het mogelijk zijn om deze bases te redden van penetratie van pernicieuze vochtigheid en vocht. Bovendien wordt het warmteverlies door het metselwerk meestal aanzienlijk verminderd, wat door veel eigenaren wordt opgemerkt.

In de meeste situaties, in de wens om het huis met metselwerk te versieren, vertrouwen mensen op hun "verlanglijst". Tegelijkertijd missen veel belangrijke momenten, die een directe impact hebben op de baksteen zelf en de gevel ervan. Experts zeggen dat het materiaalontwerp van de gevel van het huis in de ontwerpfase moet worden doordacht. Het verlaten van deze zaak "voor later" is het niet waard.

Als u geen aandacht schenkt aan deze regel, dan kunnen er na de fabricage van de doos veel problemen zijn. Het kan zijn dat de breedte van de fundering niet voldoende is om de gevelsteen te ondersteunen, omdat tijdens de constructie de eigenaar heeft besloten om de muurconstructies verder te isoleren.

Aldus heeft de gevel van de voorste steen een significant lager draagvermogen, dat in staat is om deze indicatoren van de fundering te overschrijden, hetgeen dientengevolge zal leiden tot scheuren van het metselwerk. Het is goed mogelijk om een ​​huisbekleding met metselwerk te maken.Natuurlijk kan dit proces niet heel eenvoudig en eenvoudig worden genoemd. In feite is het arbeidsintensief, maar om ermee om te gaan is het echt. Het belangrijkste is om te voldoen aan alle nuances van het onder ogen zien en in fasen te handelen, door de technologie te observeren.

Voor- en nadelen

Tegenwoordig kiezen veel gebruikers baksteen als een bekledingsmateriaal. Om deze reden zijn de gevels ervan het meest gebruikelijk. Een dergelijke populariteit van metselwerk wordt verklaard door de vele positieve eigenschappen die eraan inherent zijn.

Laten we kennis maken met hun lijst.

 • Allereerst moet u letten op het aantrekkelijke uiterlijk van de bekleding van de baksteen. Dankzij dit ontwerp kan het huis veel meer esthetisch zijn.
 • Metselwerk biedt een goede bescherming van het materiaal van de hoofdmuur (bijvoorbeeld van een schuimblok of hout). Achter de stenen zal de fundering niet worden blootgesteld aan de verwoestingen van neerslag en andere externe factoren die ernstige schade kunnen veroorzaken.
 • Er zijn veel verschillende materialen waarmee u een woonstructuur effectief kunt inrichten, maar het metselwerk wordt gezien als een van de meest betrouwbare en duurzame oplossingen.Zo is dezelfde gevelpleister gevoeliger voor mechanische schade.
 • De baksteen is niet bang voor de effecten van agressieve ultraviolette stralen. Bij contact met hen te leggen niet verliest zijn kleur en presentatie, niet kan worden gezegd over de hedendaagse populaire vinyl gevelbeplating of gelakt staalplaat.
 • Door de gevel van het huis met metselwerk te maken, kunt u het woongebouw verder verwarmen, zoals veel experts zeggen. Natuurlijk, de isolerende eigenschappen van de stenen zijn niet zeer effectief, maar de combinatie van de holle bouwmateriaal isolerende kan een goed effect.
 • Een ander belangrijk voordeel van bakstenen bekleding is dat het huis nog meer brandveilig wordt. Op zichzelf is een steen een niet-ontvlambaar bouwmateriaal en ondersteunt het niet zelfverbranding. Als er een houten basis onder zit, moet deze eenvoudig worden gesloten omdat deze is blootgesteld aan vuur.
 • De gevels, bekleed met baksteen, kunnen bogen op duurzaamheid en slijtvastheid. Ze zijn niet bang voor blootstelling van buitenaf of bij barre weersomstandigheden.
 • De steen wordt gekenmerkt door een minimale opname van vocht, waardoor het in de loop der jaren niet barst en zijn positieve eigenschappen niet verliest, ook al bevindt het zich in een regio met veel regens.
 • De door een baksteen gerestaureerde gevel vereist geen moeilijk en regelmatig vertrek in tegenstelling tot dezelfde houten.

Het hoeft niet te worden behandeld met antiseptische formuleringen en andere beschermende middelen. Metselwerk is de verdediging zelf.

 • Dergelijk bouwmateriaal staat bekend om zijn milieuveiligheid. Het is niet schadelijk voor de menselijke gezondheid of het milieu. Bovendien heeft de baksteen het vermogen om schadelijke stoffen te vernietigen - ze worden eenvoudig uit de basis verwijderd. Tijdens de regenbuien is deze voering zelfreinigend.
 • De steen kan zowel bij externe als interne afwerking van gebouwen worden gebruikt.
 • De gevelsteen staat bekend om de vorstbestendigheid. Je kunt hem veilig contacteren, ook als je in een noordelijk klimaat leeft. Bovendien zijn deze materialen niet bang voor temperatuurdalingen - onder hun invloed is de koppeling niet beschadigd en zijn positieve eigenschappen niet verloren.
 • Het is niet nodig om professionals te vertrouwen om met gevelstenen te werken.Het is heel goed mogelijk om een ​​huis zelf te versieren - u hoeft zich alleen maar aan de richtlijnen te houden en hoogwaardige grondstoffen te gebruiken.
 • Metselwerk heeft een goed geluidswerend effect. Een huis met zo'n gevel wordt altijd beschermd tegen vervelende straatgeluiden.
 • Moderne gevelsteen wordt in een breed scala gepresenteerd. In winkels zijn er producten van verschillende texturen en kleuren, zodat iedereen de beste modellen kan kiezen.

Zoals u kunt zien, heeft het metselwerk vele voordelen. Dat is waarom het zo gewoon is. Veel consumenten hebben zelfs geen vraag over hoe de gevel van het huis te versieren - ze krijgen meteen de juiste partij gevelstenen. Maar we moeten niet vergeten dat het, net als elk ander bouwmateriaal, zijn eigen zwakheden heeft, die ook moeten worden gelezen.

 • De baksteen is onderworpen aan de vorming van een merkbare witte bloei, genaamd zouten. Vanwege dergelijke formaties kan het uiterlijk van het gevoerde gebouw ernstig worden aangetast.
 • Houd er rekening mee dat bakstenen bekleding niet goedkoop is, vooral in vergelijking met andere opties.Het gebruik van hetzelfde Don-bord kost bijvoorbeeld veel minder.
 • Er zijn te veel bouwmaterialen van lage kwaliteit in de winkels, die niet zo lang meegaan als we zouden willen, en tijdens het gebruik leveren dergelijke producten veel problemen op. Dat is de reden waarom professionals beweren dat het noodzakelijk is om alleen Europese stenen te gebruiken - het huwelijk komt praktisch niet in hen voor. Maar dergelijke opties zijn niet zo gebruikelijk, en hun authenticiteit is niet altijd mogelijk om te controleren.
 • Als u gevelstenen selecteert, moet u ervoor zorgen dat alle bouwmaterialen uit één batch worden geselecteerd. In het geval van een mismatch van tinten, zal het eenvoudigweg niet mogelijk zijn om de situatie te corrigeren, en dit zal zeer merkbaar zijn.
 • Ondanks het feit dat het metselwerk onafhankelijk kan worden gebouwd, zijn dergelijke werken nauwelijks eenvoudig en gemakkelijk te noemen. Het huis met stenen onder ogen zien is tijdrovend en soms erg duur.
 • Metselwerk zorgt voor een serieuze belasting van de fundering. Daarom raden deskundigen ten zeerste aan om hieraan te werken in de fase van voorbereiding van het project en het schema van de toekomstige constructie.
 • Men moet niet vergeten dat het gebruik van gevelstenen kan leiden tot een merkbare afname van de ventilatie. Hierdoor kan vocht zich ophopen in de isolatiematerialen, wat hun eigenschappen negatief zal beïnvloeden.
 • Met een dergelijke afwerking zal de krimp van de muurvoeten anders zijn, zodat het onmogelijk is om de basis stevig en stevig aan de voering te bevestigen.
 • Bakstenen worden vaak gevonden in winkels die niet verschillen in perfecte geometrie. Het werken met soortgelijke producten kan moeilijk zijn.
 • Dergelijke voeringmaterialen kunnen worden afgevoerd als u producten van een ongeschikt merk kiest (met onvoldoende sterkte).
 • Brick is een bouwmateriaal dat tijdens transport vaak wordt beschadigd. Vaak wordt hij gestoken - de randen vallen eraf. Het is onmogelijk om met deze elementen te blijven werken.
 • Een baksteen kan instorten als grondstoffen van lage kwaliteit worden gebruikt bij de vervaardiging ervan. Onjuist verwerkt kalksteen, altijd aanwezig in klei, blijft vaak in de massa van producten. Hierdoor verschijnen merkbare "quota's" in de stenen. Op deze plaatsen absorberen producten vooral vocht en worden vervolgens volledig vernietigd.

Opgemerkt kan worden dat er ook veel gebreken zijn in gevelstenen. Velen van hen kunnen echter nooit worden aangetroffen als u in eerste instantie hoogwaardige producten koopt die zijn vervaardigd volgens alle regels en voorschriften.

Er zijn verschillende soorten gevelstenen. Beschouw ze in meer detail.

 • Keramiek. Deze soort is de meest voorkomende. Dergelijke producten zijn gemaakt van klei en speciale minerale additieven, waaruit een speciaal mengsel wordt verkregen. Het wordt door de spindoppen gevoerd en de uitvoer is een gevormd blok dat vervolgens naar de oven wordt gestuurd. In dergelijke omstandigheden is het bouwmateriaal zeer praktisch en dient het dan zeer lang. Het wordt gekenmerkt door duurzaamheid, lage vochtopname, betrouwbaarheid en weerstand tegen slijtage / vernietiging.
 • Klinker. Dit type baksteen is verdeeld in een aparte categorie, hoewel het een van de soorten keramische producten is. Er worden ook klinkermodellen gemaakt en de uitgangsmaterialen zijn vergelijkbaar. Het verschil is alleen een meer rigide manier van schieten. Na deze fase blijkt de steen bijna monolithisch te zijn - hij krijgt verbeterde sterkte-eigenschappen.Serveert dergelijke producten voor een lange tijd, en schade is uiterst moeilijk. Men moet echter in gedachten houden dat klinker niet de meest effectieve geluidsisolator is.
 • Hyper ingedrukt. Dit bouwmateriaal is gemaakt zonder het gebruik van klei. Gebruikt kalk-cementmengsel met een aantal gespecialiseerde additieven die worden gebruikt om een ​​hoger niveau van sterkte en verschillende kleuren te verkrijgen. Tijdens het fabricageproces wordt het gehypergeperde bouwmateriaal niet afgevuurd. Vergelijkbare producten verschillen ook in indrukwekkend gewicht. Ze kunnen een prachtige steenstructuur hebben.
 • Silicaat. Silicaatzand, kalk en kalk worden geproduceerd uit silicaatzand, water en kalk. Dit bouwmateriaal wordt gekenmerkt door een hoge vochtopname en is daarom niet bestand tegen vorst. Levensduur als gevolg van deze functie lijdt ook. Om deze reden koopt siliciumoxide in de afgelopen jaren vrij weinig.

Soorten metselwerk

Er zijn verschillende soorten metselwerk. Laten we ze beter leren kennen.

 • Spool-type dressing. Dit is de gemakkelijkste koppeling. Hiermee worden de stenen met een kwart of de helft van de lengte verschoven.Bij de bouw van huizen worden dergelijke opties zeer zelden gebruikt, maar bij tegenover elkaar liggende werken is dit een veel voorkomende oplossing.
 • Ketting verband. Met de constructie van muurstructuren in één steen zal zo'n ligatie het meest betrouwbaar zijn. In dergelijke werken is één rij een stop, en de tweede is een lepel met een parallelle weergave van twee stenen elementen met een opening van naden.
 • Dressing multi-rij type. Tijdens het uitvoeren van werkzaamheden in uiterst zeldzame gevallen, wordt elke tweede rij doorprikt en is dat niet nodig, daarom zal het sterkte niveau van muurconstructies minimaal zijn. Om deze reden worden in de meeste gevallen met één slagaderrij 2 tot 5 (soms 6) lepels gecombineerd.
 • Lichtgewicht. Wat lichtgewicht metselwerk betreft, wordt het gewoonlijk gebruikt bij laagbouw. Deze methode wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van grote holtes in de constructie van muren. Meestal zijn ze gevuld met isolatie.

De muren, gebouwd op een lichtgewichttechnologie, zijn twee wanden, gecombineerd met elkaar met behulp van verbanden gemaakt van baksteen of speciale metalen banden.

 • Versterkt. Dit type metselwerk wordt gebruikt als het nodig is om hoge sterkte en sterke baksteenstructuren te bouwen. Versterkt metselwerk is van belang als u de bekleding met de dragende muur moet verbinden om de extra sterkte van constructies te verzekeren.
 • Decoratief. Dankzij deze methode van metselwerk, is het mogelijk om een ​​prachtig architectonisch beeld van de gevel van het huis te creëren. Als we ons tot deze optie wenden, kan het gebouw zeer effectief worden gemaakt, het zal opvallen tussen andere erecties.
 • Beierse. Deze technologie wordt beschouwd als Duits metselwerk, maar dit type ontwerp heeft veel verschillende gebouwen, die zich in veel Europese landen en zelfs in Rusland bevinden. Met deze techniek worden de stenen van verschillende kleuren gemengd - ze wisselen niet gelijkmatig af.
 • Voorzijde. Met deze methode worden alleen persoonlijke bouwmaterialen gebruikt, die te vinden zijn in moderne winkels met verschillende soorten decoratieve effecten. Rassen van zulke klauwen tellen gewoon niet mee. In de meeste situaties worden echter klassieke technieken gebruikt om de gevels af te werken - half metselwerk (halfbeton).
 • Openwork. Met deze optie krijgt het metselwerk spectaculaire geperforeerde structuren.Ze worden geplaatst met behulp van een lepel-methode van het leggen in half-baksteen, alleen tussen de voegen van de stenen naast elkaar, kleine gaten zijn met opzet achtergelaten en de naden zijn nauwgezet gesloten.

Vereiste hulpmiddelen

Zoals hierboven vermeld, is het heel goed mogelijk om met uw eigen handen werk aan de binnen- en buitenkant te maken. Maar voordat dit van groot belang is om alle benodigde gereedschappen en armaturen in te slaan.

Laten we kennis maken met hun lijst.

 • Troffel (dit is een andere naam voor een dergelijk apparaat als een troffel);
 • hamer kiezen;
 • Bulgaars (met zijn hulp is het mogelijk stenen zo nauwkeurig en nauwkeurig mogelijk te zagen);
 • niveau en schietlood;
 • de regel;
 • poryadovkoy;
 • grouting;
 • speciaal constructiekoord;
 • gon.

Merk op dat het aantal gebruikte instrumenten grotendeels afhangt van de kwalificaties van de master die het tegenovergestelde werk uitvoert. Dus meer ervaren metselaars met een schat aan kennis kunnen maar heel weinig tools gebruiken. Als de werknemer minder voorbereid is, kan hij een veel bredere toolbox nodig hebben.

Voorbereidende fase

Als u zelf beslist om uw huis met metselwerk te versieren, moet u eerst een reeks voorbereidende werkzaamheden uitvoeren.Je moet ze niet negeren als je een goed en duurzaam resultaat wilt bereiken. Zorg ervoor dat de fundering van het huis, evenals de constructie als geheel, is ontworpen voor de installatie van metselwerk. De fundering moet noodzakelijkerwijs worden gebouwd in overeenstemming met alle bouwvoorschriften. Het moet bestand zijn tegen aanzienlijke belastingen. Goedkope en eenvoudige basis in dit geval zal niet werken.

Je moet er ook voor zorgen dat de basis van het huis is gemaakt van dergelijke grondstoffen zoals monolithisch beton (betonblokken zijn ook toegestaan). De fundering zelf moet voldoende breed zijn. Deze vereiste is vooral belangrijk omdat de gevelsteen gebaseerd zal zijn op de funderingsconstructie. In sommige situaties worden stenen op speciale stalen hoeken geplaatst die met ankerbouten aan de basis worden bevestigd.

Daarnaast is het toegestaan ​​om een ​​extra fundering te organiseren als de kwaliteit van de kern te wensen overlaat. Een andere basis moet rond de omtrek van de structuur worden gegoten, uitgaande van ongeveer 30 cm vanaf de eerste fundering.

Bij extra constructie moet het waterdichtingsmateriaal worden gesloten.Voor dit doel is ruberoid in twee lagen ideaal. Het kan met ankerbouten aan de voormalige voet worden bevestigd.

Vervolgens moet u letten op de dakconstructie. Het is erg belangrijk om naar het dak te kijken. In de meeste gevallen steekt het dakranddeel in oude huizen niet meer dan 25 cm buiten de omtrek van de structuur uit, met een dergelijke structuur zullen de stenen oneindig nat worden en zelfs worden vernietigd. Na ongeveer 5 jaar gebruik zal het metselwerk onbruikbaar worden. Dit probleem kan op één correcte manier worden opgelost - het is noodzakelijk om de wanden van de woning elk jaar te voorzien van een speciale waterafstotende verbinding, maar houd er rekening mee dat dergelijke fondsen vrij duur zijn.

Als u van plan bent om de hoofdmuren van hout met metselwerk te sluiten, moet u voordat u aan het werk gaat de houten bases met antiseptische verbindingen omhullen. Als u de buitenmuren ontwerpt, moeten de middelen ervoor geschikt worden gekocht. Voor externe werken is het niet nodig om inwendige impregnaties te verkrijgen - het heeft weinig zin. Bovendien zal het nodig zijn om een ​​dampschermmateriaal aan de houten wanden te bevestigen met behulp van een constructie nietmachine.Leg deze bedekkingen moeten overlappen (minimaal - 10 cm).

Je hebt ook nodig:

 • onderzoek zorgvuldig het oppervlak van de wanden van het huis, verwijder alle onnodige details, zoals zaklantaarns, afvoeren en andere soortgelijke voorwerpen;
 • het is noodzakelijk om de oude verflaag, gedelamineerde elementen, te verwijderen;
 • alle gebreken moeten noodzakelijkerwijs worden bedekt met een laag stopverf;
 • als de schade aan de wanden te ernstig is, moet je ze volledig stucken;
 • om een ​​warmte-isolerende laag te monteren, is het noodzakelijk om een ​​laag primer te plaatsen, die verantwoordelijk is voor een betere hechting van de muur en lijm.

Bovendien zal het nodig zijn om de oplossing op de juiste manier voor te bereiden. Een eenvoudig cementmengsel is hier nauwelijks geschikt, omdat de gevelsteen bestand is tegen waterabsorptie. Dit probleem is met name acuut als het gaat om de installatie van klinkerstenen, waarvoor eenvoudigweg speciale additieven nodig zijn die een effectievere hechting bieden.

De juiste oplossing bestaat uit de volgende ingrediënten:

 • cementmerk M500 - 1 deel;
 • zand - 4 delen;
 • water.

De afgewerkte metselmortel moet een consistentie hebben waarop de stenen niet "rijden".Het is beter om niet van toepassing te zijn op de toevoeging van een verscheidenheid aan additieven. De enige uitzonderingen zijn pigmenten, die de naden en naden een contrasterende tint geven, wat een interessant decoratief effect creëert.

Sommige meesters voegen wat klei aan de oplossing toe om een ​​grotere plasticiteit van de compositie te bereiken. Hier verschillen echter de meningen van verschillende metselaars: iemand beschouwt het alleen als een gevolg van het uitwassen van de kleicomponent uit de compositie en het verminderen van de sterkte ervan, en iemand is integendeel van mening dat de klei de naden van metselwerk duurzamer maakt. In dit nummer vertrouwt elke gebruiker op zijn eigen meningen en ervaringen.

DIY bekledingstechnologie

Laten we eens stap voor stap bekijken hoe we de gevels van huizen moeten voorzien van bakstenen.

 • Ga niet door met dergelijke werken in regen of sneeuw. Wacht op droog en warm weer.
 • Leg eerst de startrij rond de omtrek van de constructie. De onderste steenlaag moet heel voorzichtig en zorgvuldig worden gelegd - hij moet perfect zijn.
 • In ruimten met vensters moet baksteen worden gelegd zonder de rij te breken.
 • Breng de mortel aan op de stenen met een speciaal gereedschap - een patroon.
 • Vervolgens moeten aan beide kanten van een rij stenen 4-5 steenniveaus worden neergelegd - deze zullen de rol van vuurtorens spelen. Rek de draad ertussen uit en monteer vervolgens de resterende rijen. Zorg ervoor dat u hun horizontale positie controleert.
 • Als u de rijen stenen uitlijnt met de bovenste vuurtoren, moet u de rangschikking van de volgende bakens herhalen. Dus je moet handelen zolang de hele muur niet wordt geconfronteerd.
 • Roer de cementmortel vaker door voordat u stenen over de muur legt, zodat het zand in de compositie niet bezinkt.
 • Als u stenen correct wilt leggen, moet u zich de naden tussen beide herinneren. Deze elementen moeten zo vloeiend en nauwkeurig mogelijk zijn. De dikte van de naden mag niet groter zijn dan 12 mm.
 • Laat dunne ventilatiespleten tussen de interne dragende muren en externe steenvlakken.
 • In de tweede onderste rij van de voering, moet je een klein gaatje maken en het afsluiten met een speciaal raster. Dit is nodig om een ​​natuurlijke luchtcirculatie te garanderen.

Prachtige voorbeelden

 • Huizen bekleed met baksteen zien er aantrekkelijker en frisser uit. Bovendien kan het niet alleen een standaard rood bouwmateriaal zijn met een perfecte geometrie, maar ook een originele met de hand gemaakte baksteen met een bruin-bordeauxrode tint.Een dergelijke bekleding zal worden gecombineerd met een hoog zadeldak van een grijsblauwe tint en sneeuwwitte kozijnen.
 • De gevel, bekleed met een kleine rode baksteen, gecombineerd met een rijk dak, versierd met rode tegels, ziet er geweldig uit als je het toevoegt met witte dubbele deuren en ramen met witte frames. Rondom het huis moeten verdeelde paden zijn, versierd met grijze tegels.
 • Voor de bekleding kunt u stenen van verschillende kleuren gebruiken. Een combinatie van gele en bruine bouwmaterialen ziet er bijvoorbeeld stijlvol en aantrekkelijk uit. Tegen de achtergrond van deze trendy tandem zien donkere kozijnen en dezelfde donkere dakbedekkingen er harmonieus uit.

In de volgende video wacht je op de belangrijkste en belangrijkste nuances bij het zien van de voltooide structuur.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer