Brazier uit een baksteen met zijn eigen handen

 Brazier uit een baksteen met zijn eigen handen

Brazier gemaakt van baksteen - een speciale vuurpot voor het koken van kebab, gebouwd van baksteen. Een solide vuurpot gemaakt van bakstenen is vaak functioneler en wordt gebruikt als een grill en barbecue, en vaak worden er andere gerechten op gekookt, zelfs als het voedsel voorverwarmd wordt. Het is ook een interessant kunstobject op een landelijke site. Rond zo'n faciliteit is het leuk om een ​​groot bedrijf te verzamelen.

Hoe een plaats kiezen?

 • Vergeet niet dat deze structuur een voorwerp is van verhoogd brandgevaar. Het moet niet in de buurt van het huis, houten en andere brandbare bijgebouwen worden geplaatst.
 • Het gebouw moet niet te ver van de rustplaats verwijderd zijn.Ideaal - in de buurt van het tuinhuisje of in de buurt van de zomerkeuken. Je kunt een brede overkapping plaatsen, die niet alleen de vuurpot tegen stenen beschermt tegen neerslag, maar ook een paar banken en een tafel bedekt.
 • Zorg ervoor dat je de site regelt. Er mogen geen bloembedden of bedden in de buurt zijn, omdat het gras eenvoudig weg zal vreten van de hitte. Het zou een gemakkelijke aanpak moeten overwegen, maar een paar. In de buurt mogen geen toilet- en vuilcontainers staan.
 • Als de wind constant in één richting blaast, zorg er dan voor dat de rook niet in de ramen van woongebouwen valt.
 Brazier gemaakt van baksteen

Wat is er nodig voor de bouw?

Het beste materiaal om te bouwen - vuursteen (Furnace). Hij is bestand tegen grote temperatuurdalingen en stort niet in. Gebruik als oplossing voor metselwerk klei met zand. Maar het vereist vooraf weken.

Voor een buitenkomfoor van baksteen hebt u een goede ondergrond nodig, wat betekent dat u bouwmateriaal voor de fundering nodig hebt (cement, zand, puin, multiplex of platen voor bekisting, wapening, stenen en puin).

Je hebt ook metalen hoeken, roosters, grendels, ijzeren platen nodig. Als je een niche en een werkruimte wilt maken, dan heb je een stenen werkblad nodig,deuren kunnen worden gemaakt van hout of metaal.

Van de benodigde hulpmiddelen:

 • schop;
 • troffel;
 • niveau;
 • emmers voor oplossingen;
 • betonmixer of trog;
 • cirkelzaag.

Zorg ervoor dat je een project ontwikkelt of klaar maakt. Volgens het is het niet alleen handig om werk uit te voeren, maar ook om de benodigde hoeveelheid materialen te berekenen. Een kleine voorraad doet nooit pijn, maar grote overschotten zijn nutteloos.

 Het uiterlijk van de barbecue

Foundation casting

Een stationaire stenen barbecue vereist een fundament:

 • Het is noodzakelijk om een ​​gat te graven in overeenstemming met de grootte van het project.
 • Leg de bodem van de steenslagsteen met puin, bekisting is ingesteld (het is beter om het te bevochtigen).
 • Vervolgens wordt de put gevuld met een betonmix van cement en zand in een verhouding van 1: 3, maar in lagen en het leggen van wapeningsnet. Het anker mag onder geen beding op de bodem van de put liggen. Als de put klein is en de muren glad zijn, dan is de bekisting niet nodig.
 • Van boven is de fundering bedekt met dakbedekkingsmateriaal of een gebruikelijke film.
 • Als het warm weer is, om de basis gelijkmatig te drogen, is het aan te bevelen om het met water te sproeien. Het duurt 1-2 weken voordat het beton grijpt en droogt. Het leggen van stenen wordt pas uitgevoerd nadat de fundering volledig is gestold.
 • Gedurende deze tijd kunt u een oplossing van klei bereiden. In het bad is het noodzakelijk om de klei een week te weken, af en toe te roeren en indien nodig water toe te voegen. Voeg vervolgens zand toe. Een goede oplossing van consistentie lijkt op dikke zure room, het moet gemakkelijk met de hand worden genomen en niet worden verspreid.
 • Controleer de kwaliteit van de oplossing eenvoudig. Meng hiervoor een kleine hoeveelheid klei met droog zand. Rol het in een bundel met een diameter van 1 cm, het mag zijn vorm, scheur of spreiding niet verliezen.
 De basis voor de vuurpot
De basis voor de vuurpot is vereist, het is een verantwoordelijk onderdeel van het werk

Steen leggen

De dag voor de steen wordt aanbevolen om water te gieten of 20-30 seconden te laten zakken vlak voor het leggen. Dit zorgt voor betere tractie en het materiaal zelf neemt geen vocht uit de klei.

De volgorde van de stenen barbecue wordt weergegeven in de volgende afbeelding. Als je je eigen bestelling wilt maken, is het het handigst om het op een vel papier in een kooi te doen.

 vuurpot volgorde
Het lijkt op een orde vuurpot

De gemakkelijkste manier om metselwerk voor de vuurpot te leggen, is dat elke rij een halve steen naar de ene of de andere kant verplaatst. Begin met het leggen van de basis vanuit de hoeken naar het midden langs de eerder gemarkeerde lijnen.Voer om de 3 rijen een controle uit met een niveau en loodrecht en breng ook een wapeningsnet aan.

De eerste rij metselwerk, evenals de tweede, worden continu gemaakt. De kelder kan verschillende hoogten hebben, afhankelijk van het project, en verschillende compartimenten waarin het handig is om brandhout, houtskool, wat gereedschap, enz. Op te slaan.

Ga vervolgens verder met het leggen van de vlamkast (middengedeelte).

Voor de vuurpot kunt u een voorgegoten betonnen basis gebruiken met wapening of deze uit baksteen leggen.

 Brazier Brazier

Als de vuurhaard gepland is om gewelfd te worden, wordt een rotonde gebruikt. Tussen stenen bleef een opening van 1 cm over, hiervoor kun je het beste chips gebruiken. U kunt dus de stenen gelijkmatig verdelen. Pas daarna wordt de ruimte besproeid met water en gevuld met een oplossing. Omtrek blijft 1-2 dagen over.

 Brazier van een baksteen met een cirkel

Van bovenaf is de vuurhaard bedekt met een balk van gewapend beton of een ijzeren hoek. Op de trui bovenop liggen nog eens 1 rij stenen.

Bij het leggen wordt aanbevolen om kleine openingen te laten, hierdoor kan lucht binnendringen en zal het branden beter zijn.

Als de vuurpot uit baksteen gepland is om als barbecue te worden gebruikt, moet u van tevoren nadenken over de plaats van installatie van de grill. Hiervoor worden kleine projecties gemaakt.Het rooster zelf wordt geplaatst op de wapeningstaven ingebed in de wanden van het gebouw. Het is mogelijk om verschillende uitsteeksels te maken om het rooster op verschillende niveaus te kunnen plaatsen.

Verdere windmuren worden geplaatst en de rookafscheider wordt. De buis is bevestigd aan de ondersteunende kolommen en vernauwt geleidelijk. Dit is het eenvoudigste ontwerp. En om het te beschermen tegen neerslag, is er een metalen vizier boven geplaatst.

In eenvoudige schema's van vuurpotten van een baksteen, kan een pijp volledig afwezig zijn, evenals windwanden.

 Brazier gemaakt van baksteen

Trim en luifel

Om het gebouw zo lang mogelijk te laten dienen, is het noodzakelijk om een ​​carport te bouwen.

Het kan zijn:

 • gemeenschappelijk en bestrijken het gehele recreatiegebied;
 • direct boven de vuurpot zijn.

Voor dit doel worden onder de overkappingen palen gemaakt of bevestigd aan de basis. De steunen kunnen van metaal of hout zijn. In het laatste geval moeten ze volgens de brandveiligheidsvoorschriften ten minste 16 cm van de constructie verwijderd zijn en behandeld worden met speciale antiseptica.

 Luifel op de grill

Het dak voor de overkapping is gemaakt van absoluut elk materiaal. Maar als het wordt gecombineerd met het dak van het huis en andere bijgebouwen, past de steengrill harmonieus in het algehele landschap.

De constructie kan worden gelaten zoals deze is, maar wordt slechts een beetje door de slijpmachine gevoerd. Kan met speciale verf worden gecoat voor steenovens. Het ziet er interessant uit als decoratie van decoratieve steen. Je kunt ook een speciale pleister gebruiken.

U kunt ook verschillende decoratieve elementen gebruiken, niet alleen op de grill zelf, maar ook op de deuren van ingebouwde kasten, planken, enz.

Bekijk de volgende video waarin het proces voor het bouwen van een stenen barbecue duidelijk wordt getoond.

Projecten, schema's en tekeningen

Er zijn veel kant-en-klare ontwerpen van vuurvaste stenen gemaakt van baksteen, verschillend in termen van complexiteit van uitvoering, kosten en decoratieve opties. U kunt uw eigen tekening ontwikkelen op basis van bestaande schema's.

We presenteren het vuurpotschema, volgens hetwelk het gemakkelijk is om een ​​vuurpot uit een baksteen met je eigen handen te bouwen.

 Het schema van koperslagersteen

Gewoonlijk wordt de hoogte vanaf de grond tot aan de vuurpot gedefinieerd als de afstand van het niveau van de hand tot de vloer. Als de eigenaar lang is, zal de vuurkist hoog genoeg zijn. De breedte van de grill mag niet meer dan 30 cm bedragen, anders zal de standaard spies eenvoudig erin vallen. In lengte, meestal niet meer dan 1 m, op basis van 10 spiesen.

Je kunt een vuurpot van baksteen met je eigen handen bouwen volgens de volgende tekening.

 Tekening - een vuurpot van bakstenen
Misschien zal deze tekening meer bij je passen?

Nog een tekening en een echte foto, stap voor stap instructies over de constructie van de vuurpot van baksteen.

 Stap voor stap instructies voor de bouw van mangal
Stap voor stap instructies voor de bouw van mangal

De gemakkelijkste optie

De eenvoudigste steengrill heeft alleen een sokkel en een rooster, soms uitsteeksels voor de grill. Het is niet moeilijk om te leggen, het heeft weinig ruimte en materialen nodig. Dit is een uitstekende optie voor barbecues om een ​​klein bedrijf of een gezin van 4 personen te geven.

 Eenvoudig vuurpot gemaakt van baksteen
Dit is de gemakkelijkste versie van de steengrill

Als u van plan bent om een ​​solide structuur te bouwen, die het hele jaar door kan worden gebruikt, plaats dan een vaste vuurpot van baksteen, aangevuld met windmuren en een schoorsteen.

We raden aan om de volgende video te bekijken. Het biedt stapsgewijze instructies voor de onafhankelijke constructie van de stenen barbecue.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer