Kenmerken en afmetingen van rode gevelstenen

De rode gevelsteen heeft een aantrekkelijk uiterlijk en verschilt van de gewone steen, die wordt gebruikt voor het leggen van dragende muren. Maar het kan niet alleen worden gebruikt voor het afwerken van de funderingen, maar ook voor het plaatsen van hekken of interieurdecoratie.

beschrijving

Dit materiaal is gebruikelijk en wordt gebruikt voor gezichtsmetselwerk. Hij is in staat om het gebouw stijlvol en uniek te maken. De uniforme kleur van dit materiaal zorgt voor een feestelijk en verzameld uiterlijk van de structuur. De gevelsteen kan worden gemaakt van verschillende soorten klei en met behulp van verschillende technologieën, wat de kleur en eigenschappen ervan beïnvloedt. Het belangrijkste verschil met deze baksteen is dat er twee werkgroepen zijn.

Samenstelling en productie

Een van de meest populaire materialen voor de bouw van gebouwen kan worden opgemerkt keramische baksteen, die is gemaakt van speciale kwaliteiten van klei. Bij de productie van het mengsel passeert de vulstof, waardoor je een continue stroom van grondstoffen kunt organiseren, die dan in de vorm komt. Het snijden gebeurt in hoogte, die de standaardafmetingen van dit materiaal biedt.

Dan vallen de plano's in de oven, waar ze worden beïnvloed door de temperatuur van 1400 graden.

Dankzij deze verwerkingsmethode benadert de baksteen in zijn samenstelling en eigenschappen de natuursteen.

 • Waterbestendig.
 • Hard.
 • Strong.

Om het gewicht van de steen voor het huis te verminderen, worden er holtes in gemaakt, en deze structuur helpt ook om de thermische isolatie-eigenschappen van het materiaal te verbeteren.

Voor- en nadelen

De voordelen kunnen worden toegeschreven aan:

 • vorstbestendigheid;
 • water weerstand;
 • lage thermische geleidbaarheid;
 • duurzaamheid;
 • milieuvriendelijkheid.

Hij heeft ook nadelen.

 • het leggen van werk moet worden uitgevoerd door ervaren metselaars;
 • materiaal kan beschadigd raken tijdens het lossen of transport;
 • het leggen wordt uitgevoerd met behulp van een vloeibare samenstelling, en daarom wordt de tijd van werken bepaald afhankelijk van het weer;
 • na het leggen op het oppervlak van de baksteen kan zout verschijnen.

Het is vermeldenswaard dat deze voor- en nadelen kenmerkend zijn voor de meeste soorten stenen en daarom is het noodzakelijk hier rekening mee te houden bij het kiezen.

Soorten stenen voor afwerking

De rode gevelsteen heeft verschillende typen.

 1. Klinker. Het is dezelfde steen als de gebruikelijke, maar het wordt gebakken op een temperatuur van +1600 en de samenstelling ligt dicht bij het smeltstadium. Het resultaat is een duurzaam en vochtbestendig materiaal dat bestand is tegen lage temperaturen, goed hecht aan de oplossing en lang meegaat.
 2. Keramiek. Gewone baksteen, die is gemaakt van klei en vervolgens is verbrand.
 3. Hyper ingedrukt. Gemaakt van cement met toevoeging van kalksteen. In dit geval brandt de samenstelling niet, maar wordt deze onder druk gedrukt. Het resultaat is een materiaal dat niet hol is, waardoor het gewicht toeneemt. Deze baksteen onderscheidt zich door zijn hoge kosten, maar heeft een vloeiende geometrie en imiteert soms de vorm van een natuursteen.

Ongeacht de soort, de maten van stenen komen overeen met GOST:

 • dubbel (250x120x138 mm);
 • enkel (250x85x65 mm);
 • anderhalve (250x120x88 mm).

Tegelijkertijd kunnen de lengte en andere parameters variëren afhankelijk van welke steen wordt gekocht, omdat de meest voorkomende maten hierboven zijn aangegeven. Het is belangrijk om met deze punten rekening te houden bij het combineren van verschillende soorten materialen.

Voorgestelde keramische producten

Aangezien deze steen voornamelijk is bedoeld voor decoratieve afwerking van gebouwen en structuren, kan deze niet in de gebruikelijke rechthoekige geometrie worden gemaakt, maar met originele en exclusieve parameters. Zo'n baksteen wordt figured genoemd en je kunt er verschillende patronen van maken. Het zal bijvoorbeeld helpen om de ruimte bij de deur of de ramen prachtig te versieren, om hoeken, kroonlijsten of kolommen te bewerken. Het verschilt van een standaardproduct doordat de voorkant en de zijkanten onder een bepaalde hoek zijn gesneden.

Als we het hebben over de Europese landen, zijn er rode gevelstenen gemaakt in verschillende maten en verschillen ze van de standaard, die in ons land worden geproduceerd. Ook de Amerikanen, deze producten verschillen in hun dimensies. Daarom moet bij het kopen en bestellen van dergelijk materiaal uit het buitenland met deze parameters rekening worden gehouden.Als de goederen bij ons worden gemaakt en gekocht, heeft deze meestal een lengte van 25 cm, en de breedte en hoogte van 12 en 6.5 cm in de standaardversie.

Toepassingsgebied

Holle rode baksteen is bedoeld voor de constructie van constructies en kan worden gebruikt voor dragende wanden of scheidingswanden. En in sommige gevallen wordt het gebruikt voor bekleding. Het is vermeldenswaard dat de prijs van dit materiaal vrij hoog is en daarom wordt het zelden gebruikt als het belangrijkste bouwmateriaal, vaak gebruikt als een decoratief element.

Daarnaast kan het worden gebruikt voor de constructie van hekken, priëlen en andere constructies waar de creatie van een decoratief onderdeel vereist is. Het belangrijkste doel van deze steen is om een ​​aantrekkelijk uiterlijk van het huis te creëren. Om de structuur verder van de massa te isoleren, kan een mortel die in kleur verschilt van baksteen worden gebruikt voor leggen.

   Facing stone - een traditioneel materiaal voor de buitenkant van verschillende gebouwen. Zijn natuurlijke kleur wordt geleverd door het materiaal van vervaardiging. Het kan het huis een stijlvolle uitstraling geven. Bij gebruik van dit bouwmateriaal hoeft de eigenaar van het bouwwerk niet voor de gevel te zorgen, omdat de baksteen geen speciale zorg behoeft, schildert of extra beschermende constructies aanbrengt.De keuze voor dergelijk materiaal maakt het mogelijk om een ​​duurzame en hoogwaardige afwerking te bieden.

   Een voorbeeld van de levensduur van een rode steen in de onderstaande video.

   Comments
    auteur
   Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

   Inkomhal

   Woonkamer

   slaapkamer