Functies en gebruik van baksteenklinkers voor binnenhuisinrichting

De term 'klinkersteen' verscheen relatief recent op het oor, hoewel het al meer dan twee eeuwen in de bouwpraktijk wordt gebruikt. Wat is dit materiaal en waar wordt het gebruikt? We zullen erover vertellen in het artikel.

  Eigenschappen en specificaties

  Het historische thuisland van dit materiaal wordt beschouwd als Nederland. Voor de productie van klinkerstenen neemt u een speciale klei op. Na verwerking wordt het harder dan natuursteen. Dit materiaal begon aan het einde van de vorige eeuw over de hele wereld vanuit het Europese grondgebied en bereikte ons land. Het gebruik van klinker is breed. Ze leggen de tuinpaden op de tuinpercelen aan, voeren de binnenmuren uit en nog veel meer.

  Producten met verschillende kleuren produceren met natuurlijke kleurstoffen.die geen bedreiging vormen voor de menselijke gezondheid.

  Fabrikanten van dit product garanderen dat een dergelijke baksteen meer dan twaalf jaar meegaat zonder verlies van operationele eigenschappen.

  In de bouwmarkt zijn er verschillende versies van klinkerstenen, ze verschillen van elkaar in het type oppervlak. Het kan glad of ruw zijn.

  Vuren, waardoor de klinkersteen passeert, zorgt voor duurzaamheid en kwaliteit.

  Dit bouwmateriaal heeft de volgende eigenschappen:

  • lange levensduur;
  • hoge weerstand tegen schimmel en meeldauw;
  • het vermogen om veranderingen in temperatuur en ultraviolette straling te weerstaan;
  • eenvoudige reiniging en onderhoud.

  Om het werk te versnellen en hun arbeidsintensiteit te verminderen, hebben de bedrijven in de bouwsector de productie van panelen van klinker onder de knie. Hiermee kunt u op hoge snelheid werken. De panelen onderscheiden zich door relatief lage kosten en hoge duurzaamheid. Opgemerkt moet worden dat naast de voor de hand liggende voordelen, de klinkersteen enkele nadelen heeft, in het bijzonder de complexiteit van de productie.

  Overigens vereist de installatie een professionele aanpak en speciale vaardigheden.

  Waar en hoe klinkersteen te gebruiken

  Het gebruik van stenen bij het aankijken stelt u in staat om optimale microklimatische omstandigheden in de kamer te creëren.

  Klinkerstenen, vaak gebruikt door ontwerpers voor het ontwerp van gebouwen. Hiermee voert u imitatie metselwerk uit, gemaakt van gewone stenen. In het bijzonder wordt het vaak gebruikt voor de decoratie van hoeken, open haarden, bogen.

  Leeftijd baksteen laat ontwerpers toe om de meest fantastische ideeën te implementeren. Het wordt vaak gebruikt om de ruimte af te bakenen in specifieke zones. Witte klinkerstenen lagen voor de visuele uitbreiding van de ruimte. Het ziet er erg goed uit in combinatie met een coating van hout of metaal.

  By the way, interieurontwerpers adviseren het gebruik van materialen van lichte kleuren.

  Kenmerkt metselwerk voor binnenhuisarchitectuur

  Voordat je stenen van deze klasse op de muur gaat leggen, moet je een houten kist of een speciaal metalen profiel erop maken en repareren, technische communicatie leggen en pas daarna kun je het werk zelf beginnen.

  Om het op basis van toegepast cementrooster of een speciale kleefstof te bevestigen.

  Voordat u de kist installeert, moet u natuurlijk zorgen dat de muur waterpas staat. Indien nodig moet u voorbereidende reparatiewerkzaamheden uitvoeren.

  Grootte van klinkers

  Producten van dit type worden geproduceerd door een groot aantal ondernemingen, zowel in ons land als daarbuiten. Hoe dan ook, alle fabrikanten houden zich aan bepaalde standaardmaten. De grootte van de steen is te vinden in de naam.

  • NF - enkele steen, met afmetingen van 250 * 120 * 65 mm.
  • Er zijn 1,4 NF - dit is een anderhalve steen, met parameters 250 * 120 * 88 mm.
  • Naast deze monsters is er een dubbele steen van 250 * 120 * 140 mm (2.1 NF).

  Naast deze maten produceren fabrikanten de zogenaamde Europese baksteen, het is gemarkeerd met NF 0.7 en NF 1.3. Het heeft overeenkomstige afmetingen van 250 * 85 * 65 en 288 * 138 * 65 mm.

  In overeenstemming met de eisen van de reglementaire documenten, moet de klinkersteen in de vorm van een parallellepipedum zijn, de maximale afwijking van de afmeting van de lengte mag niet groter zijn dan 4 mm.

  Clinker Design Solutions

  Het uiterlijk van klinker stelt u in staat om originele ontwerpoplossingen te maken in de interieurdecoratie van de kamer.Vier stijlen zijn extreem populair bij consumenten.

  "Loft"

  Deze stijl stamt uit de eerste helft van de vorige eeuw en toen begonnen de bohemiens met het gebruik van studio's, verlaten gebouwen, zolders en andere kamers voor huisvesting. In de regel werden in dergelijke woningen de muren uit baksteen opgetrokken en niet verwerkt. Met klinkersteen kun je het oude metselwerk nabootsen. Deze stijl kenmerkt zich door het feit dat de baksteen verouderd lijkt te zijn.

  "Land"

  Deze richting houdt in dat de kamer wordt ingericht in de stijl van een dorpshuis. In onze eeuw is een stijl genaamd "Ethno - Land" verschenen. Kamers zijn gemaakt in de tradities van verschillende landen. Dit ontwerp van de muren omvat het gebruik van een bruine tint.

  "Hi-Tech"

  Zo'n woord wordt avant-garde stijl genoemd, wat onverenigbare dingen kan combineren. Deze optie wordt gekenmerkt door rechte lijnen, eenvoud en de aanwezigheid van metaal. Bij het afwerken van de ruimte in deze richting - beton, glas, metaal aanbrengen. De hoofdkleur voor dergelijke kamers is wit. Dienovereenkomstig is klinker ook in wit gecoat.

  "Engelse stijl"

  Zo'n ontwerp herschept de sfeer van het goede oude Engeland van de late XIX eeuw.Bij het inrichten van een kamer in deze stijl, worden panelen van hout, keramische tegels, behang en, uiteraard, klinker gebruikt.

  Als we het hebben over specifieke projecten, dan wordt dit decoratieve materiaal gebruikt:

  • voor het decoreren van haarden die zijn geïnstalleerd in buitenhuizen;
  • het ontwerp van een keukenschort of displaykolommen, die op het aanrecht worden geïnstalleerd;
  • het verfraaien van de muren van de slaapkamer of woonkamer, zodat tegels in harmonie kunnen zijn met de plafondbedekking, gemaakt van moderne materialen.

  Je leert meer over klinkerstenen uit de volgende video.

  Comments
   auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer