Een metselwerkraster voor stenen kiezen

 Een metselwerkraster voor stenen kiezen

Het metselwerknet dat in de bouw wordt gebruikt, is een belangrijke toevoeging aan het werk van een professionele metselaar. Met zijn hulp, het proces van het versterken van structuren. Wat is dit bouwmateriaal, waarvan je beter kunt kiezen? Deze vraag wordt gesteld door vele bouwers die er de voorkeur aan geven het metselwerk alleen te vormen. Over dit artikel.

Een metselwerkraster voor stenen kiezen

Het gebruik van het raster is optimaal in die gevallen waarin het noodzakelijk is om ervoor te zorgen dat werk wordt uitgevoerd met stroomoplossingen of om ongelijksoortige materialen met elkaar te verbinden. Voor metselwerk wordt een grootte van 50x50 mm voor cellen als optimaal beschouwd.De materiaalkeuze voor de vervaardiging ervan kan behoorlijk divers zijn.

Wat is baksteenmetselwerk?

Veel gebruikt in de bouw van stichtingen, gebouwen en structuren, kan het metselwerknetwerk voor bakstenen in diverse versies worden gemaakt. Er zijn een aantal van de meest populaire opties en hun variëteiten.

  • Er zijn metalen gaas. In dit geval, bij de vervaardiging van staaldraad wordt gebruikt met een markering BP, en een bereik van de dikte van drie tot vijf millimeter. De verbinding van individuele verstevigingselementen met het rooster wordt gemaakt door lassen in industriële omstandigheden, met behulp van semi-automatische apparaten. Afgewerkte metaalelementen kunnen bovendien gegalvaniseerd worden. Roestwerende coating wordt aangebracht na het lassen.
  • Basalt. Draad gemaakt van steenvezels is verbonden met housted kabelbinders gemaakt van duurzaam polyethyleen. Om de hechting te vergroten, is het toegestaan ​​om een ​​extra coating aan de buitenzijde van een mengsel van zand en lijm te vormen. De sterktekarakteristieken van het raster komen overeen met de metalen tegenhanger. Tegelijkertijd is het veiliger in gebruik, duurzaam en niet gevoelig voor corrosie.
  • Glasvezel. Moderne composietoplossing voor constructies die geen significante belasting op hun basis hebben. Ze zijn gemaakt in de vorm van stroken van een gegeven lengte en breedte, geleverd op rollen. Het raster is zeer duurzaam, maar heeft een aantal operationele beperkingen, die het niet mogelijk maken om werkzaamheden uit te voeren aan objecten met een hoge intensiteit van operationele belastingen.

Welke optie metselwerknet 50x50 is beter om te kiezen?

Welke soorten metselwerk zijn de sterkste? Allereerst moet je letten op de sectie en de grootte van de cellen. Bij gebruik in combinatie met bouwstenen van groot formaat, worden grootmazige versies van 100x100 mm gebruikt. Naast het vierkante gedeelte is er ook een ruitvormig gaas. Dergelijk metselwerk heeft afmetingen van 50x100 mm. De lengte van de rol is van 2 tot 5 m. De breedte van de strook is van 0,5 tot 2 m.

Het gebruik van metselwerkroosters maakt de versterking van horizontale en verticale structuren, de vorming van bogen en monolithische betonoplossingen mogelijk. Deze optie is een geschikte wapening en voor de constructie van stenen hekken. Bij het kiezen van een geschikte oplossing moet u erop letten dat meshproducten van dit type door hun gebruik een vrij groot bereik hebben.

Bij het versterken van metselwerk wordt bijvoorbeeld een overwegend metalen zeef gebruikt, met een draaddikte van 3-4 mm. In aanvulling op de bekleding en in de steunmuren past een dergelijke toevoeging elke drie rijen. Lichtgewicht gevelsteen wordt aanbevolen voor het leggen van een basaltmaas. Het heeft dikkere geleiders, meer dan 5 mm, is niet geschikt voor keramische producten met volle body.

Als elementen van bakstenen gebouwen en constructies die geen significante belastingen dragen, worden geplaatst, kan een polymeermaas voor versterking worden gebruikt. Het wordt in 5 rijen gelegd. Deze toevoeging is geschikt voor het maken van binnenwanden, wanden in de badkamers.

Kenmerken van de technologie van metselwerk met gaas

De noodzaak om in het ontwerp van de muur extra verstevigingscomponent te leggen, vereist naleving van een specifieke procedure. Het wordt direct in de oplossing gelegd. Het kan horizontaal en verticaal worden bevestigd. Met name de tweede optie is relevant voor de vorming van wanden en kolommen die moeten worden versterkt. Strips voor de gewenste maat worden uit massieve platen en rollen gesneden.

Hoekelementen worden versterkt met draadstukken van metaal, gebogen in overeenstemming met de geometrische kenmerken van het gebouw.Het gebruik van versterkende elementen maakt het mogelijk om een ​​meer uniforme verdeling van belastingen op de steunelementen te verzekeren. Bovendien is metselwerkmaas vereist voor gebruik in gebieden met hoog seismisch risico.

Het gebruik van metselwerk zorgt voor een aanzienlijke uitharding van de structuur van het metselwerk, maakt het mogelijk om een ​​uitstekend niveau van kwaliteit en betrouwbaarheid van de afgewerkte bakstenen muur, omheining of fundering te garanderen. Dit hulpelement biedt een grotere bevestigingssterkte, maakt het mogelijk om materialen met verschillende structuur en dichtheid te combineren bij de constructie van één muur.

Het gebruik van gaas in de samenstelling van metselwerk wordt aanbevolen in het professionele veld, terwijl het zelfstandig uitvoeren van bouwwerkzaamheden. Het kan worden gebruikt om de uitstekende sterkte-eigenschappen van de voltooide structuur van een gebouw of structuur te garanderen.

Uit de video leert u over de versterking van het metselwerk met het raster "STREN C5".

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer