Hoe een baksteen oppervlak te schilderen?

 Hoe een baksteen oppervlak te schilderen?

Brick is een zeer populair, milieuvriendelijk materiaal voor binnen- en buitengebruik. Vaak voldoet de oorspronkelijke vorm niet aan onze vereisten. Dan rijst de vraag over de aankleding van dit bouwmateriaal. Hoe en hoe kan dit worden gedaan? We analyseren hieronder.

Hoe een verf te kiezen?

Op de markt voor bouwmaterialen is tegenwoordig een enorm kleurengamma. Ze verschillen qua samenstelling, basis, omvang en prijs. De juiste kwaliteit verf kiezen - de sleutel tot een lange onderhoudsdekking.Om het te kopen moet je heel grondig benaderen.

Allereerst moet je de vraag beantwoorden, welke muur ga je schilderen? Zal het interieur of exterieur zijn?

Optie voor buitenwerk

Kies verf voor het schilderen van de muren van uw eigen landhuis of een andere structuur, let op een aantal parameters.

 • Dampdoorlaatbaarheid. Deze indicator is van cruciaal belang als de hele muur uit baksteen bestaat. Door de gevel strak met verf te schilderen, ontneemt u de muren de kans om te "ademen". Bevoegde bouwers voor deze doeleinden zorgen voor speciale ventilatiespleten. In dit geval kunt u een verf kiezen die geen hoge of zelfs maar een gemiddelde dampgeleidbaarheid heeft. Dezelfde regel is van toepassing op gebouwen waarvan de gevel alleen met bakstenen is versierd, ze hebben alleen maar bekleding gemaakt.
 • Je hebt gemerkt dat de verf op zijn naden heel vaak als eerste breekt. Dit komt door ongeletterde selectie van materiaal. Het feit is dat de samenstelling van het betonmengsel alkali omvat. Niet alle verven zijn hier resistent tegen, dus bij het kiezen, is het de moeite waard aandacht te schenken aan dit aspect.
 • Waterbestendig. Verschillende soorten stenen hebben hun eigen snelheid van vochtopname, dus het materiaal moet worden beschermd. Verf gaat hier goed mee om.Het mag water niet passeren of absorberen.
 • Het is noodzakelijk om het met een hoge hechting te nemen. De verf moet goed hechten aan het oppervlak waarop het is aangebracht. Tegelijkertijd is de steen een poreus bouwmateriaal. Hiermee moet rekening worden gehouden. Om het verfverbruik te verminderen, moet het een hoog dekkingsvermogen hebben (om de vorige laag te bedekken).

Typen verven voor buitendecoratie

Er zijn verschillende soorten die zeer geschikt zijn om bakstenen buiten te schilderen. Elk van hen heeft zijn eigen voor- en nadelen.

 1. acryl. Een van de meest populaire materialen voor het schilderen van muren. Hoewel de dampdoorlatendheid niet hoog is, is dit voldoende. Het belangrijkste voordeel is het vermogen om zoutstroken te voorkomen. Dit is een van de belangrijkste problemen van decoratieve afwerkingsmaterialen.
 2. silicium. Een van de belangrijkste regels voor het schilderen van bakstenen muren is de jaarlijkse belichting nadat deze is aangelegd. De bakstenen muur is slechts een jaar na de bouw geschilderd. Met dit soort verf kun je het na een week doen. Een dergelijk voordeel geeft het elasticiteit.Zelfs als het metselwerk krimpt, blijft de coating onveranderd. Het voor de hand liggende nadeel is de hoge kosten.
 3. silicaat. Dit glazuur zal u aangenaam verrassen met een prijs, maar de kenmerken laten veel te wensen over. Hoogstwaarschijnlijk moet de muur binnen 2 of 3 jaar worden bijgewerkt. Feit is dat het lakmateriaal niet erg bestand is tegen de agressieve effecten van de omgeving.

Intern werk

In moderne, stijlvolle interieurs vindt u vaak metselwerk. Het is heel acceptabel voor stijlen als loft, rustiek of industrieel. De verfkeuze is een belangrijke stap. Het zal ervan afhangen het eindresultaat en de esthetiek van het interieur.

De belangrijkste criteria die ten grondslag moeten liggen aan de keuze zijn de volgende:

 • milieuvriendelijkheid;
 • decoratief effect.

Aan al deze vereisten wordt voldaan door een vorm zoals waterdispersiekleuring, anders wordt het ook watergebaseerd genoemd. De basis kan van acryl zijn, dan zal de verf heel lang meegaan. Er kunnen mineralen zijn.

Als u de muur in de badkamer of een andere kamer met een hoge luchtvochtigheid wilt schilderen, kies dan de verf in acrylcompositie met de aanwezigheid van latex.Dit helpt bij het voorkomen van barsten en verschillende vlekken bij contact met water.

Vereiste hulpmiddelen

Het materiaal dat u eerst moet kopen, is een inleiding. Het kan, net als verf, een andere basis hebben. De ideale optie is de selectie van verf en primer met een identieke basis.

Van de eenvoudigste hulpmiddelen die u moet gebruiken:

 • rol of borstel met harde haren;
 • schuurlinnen voor het behandelen van een onbewerkt oppervlak of het creëren van een versleten effect op een reeds aangebrachte coating;
 • handschoenen om je handen te beschermen;
 • speciale veiligheidsbril (indien aanwezig);
 • spuitpistool (optioneel);
 • verfkrabber.

Als je zelf een bakstenen muur wilt schilderen, heb je een niet zo grote set gereedschappen nodig. Voor professionals is deze keuze veel ruimer.

Als er vrienden zijn met vrienden of kennissen, kun je vragen om ze te lenen.

Voorbereiding van het oppervlak

Een van de belangrijkste fasen waarop de kwaliteit van het werk en de duurzaamheid van de coating afhangt. In dit schema zal niet drastisch anders zijn, dat voor intern, dat voor buitenwerk. Dus hieronder hebben we alle andere fasen vermeld.Hun aantal kan variëren, omdat we de moeilijkste optie zullen overwegen.

Oude coating moet volledig uit de steen worden verwijderd. Dit zal niet gemakkelijk, maar noodzakelijk zijn. Gebruik hiervoor een speciale verfverdunner. Gedrenkt als de resterende verf moet gemakkelijk worden verwijderd met behulp van een schraper.

 • Schuur het hele oppervlak met een groot schuurpapier. Dit zal de verf helpen om plat te liggen.
 • Als er zichtbare gebreken zijn in de vorm van scheuren of breuken, worden ze verzegeld met een stopverf. Vergeet niet! Nadat het nodig is om de gegevens "wonden" gips te verwerken.
 • Steken vereisen ook speciale aandacht. Als dit een nieuwe leg is, dan zouden er geen problemen met hen moeten zijn. Op de oude muren moeten ze vaak worden bijgewerkt. Beton is hier het meest geschikt voor.
 • Loop over het oppervlak met stijve haren. Het biedt de mogelijkheid om stof, verfresten en andere verontreinigingen uit het muurvlak te verwijderen.
 • Soms kunnen vettige vlekken op een bakstenen muur verschijnen door onvoorzichtig gebruik. Ze moeten ook verdwijnen. Als dit niet gebeurt, verschijnen de vlekken in een frisse kleur. Reinig ze met afwasmiddel of zeep.Spoel deze plaatsen met gewoon water schoon, zodat er geen strepen op zitten.
 • Laat de muur volledig drogen en breng dan pas lijm aan. U kunt ook een speciale vernis gebruiken.
 • We hebben al geschreven over het belang van primer. De laatste fase is dus de toepassing ervan. Dit hulpmiddel helpt de verf om goed aan het oppervlak te hechten en verlengt de levensduur van de basislaag aanzienlijk.
 • Omdat de steen vrij poreus is, moet de primer meerdere keren worden aangebracht.

Schilderproces

Het is niet minder belangrijk om de muur correct te schilderen dan om het oppervlak goed voor te bereiden.

binnenshuis

Als je hebt besloten om de muur in een appartement of huis te schilderen, moet je van tevoren beslissen welk effect je uiteindelijk wilt bereiken. Interieurkleuring is meer decoratief dan beschermend.

Speciale aandacht moet alleen worden besteed aan kamers met een hoge luchtvochtigheid. Hier is het beter om de verf te beschermen met een extra laag speciale vernis.

 • Nieuw metselwerk met een ideale uitvoeringskwaliteit vereist een minimale inspanning om het te verven. Er zijn geen kenmerken of moeilijkheden. Vanwege zijn aantrekkelijke uiterlijk, wordt het vaak in onberispelijke staat achtergelaten.In dit geval moet u het alleen met klinkerolie bedekken om te beschermen tegen schimmel.
 • Het palet van beschikbare schaduwen staat u toe om om het even welke kleur of toon te kiezen. Hij hoeft echter niet het kleurenschema van het interieur te herhalen. Een helder kleuraccent in de vorm van een contrasterende bakstenen muur zal zeker niet worden genegeerd en een hoogtepunt worden.
 • Elk metselwerk heeft naden. Ze kunnen volledig onzichtbaar of vrij diep zijn. Dat ze in een andere kleur kunnen worden uitgegeven. Deze koppeling ziet er meer getextureerd uit.
 • Kleuren in witte tint. U kunt een opvulling in kleur maken of het effect van verouderd witwassen. Dit resultaat is niet erg moeilijk te bereiken met een verdunde verf en kwast. De laatste moet een zeldzame stoppels hebben en stijf zijn. Vergeet niet om de vloer en andere oppervlakken met een beschermende film te bedekken, zodat u ze niet voor langere tijd hoeft te wassen.
 • Versterking van het effect van veroudering kan met normaal schuurpapier zijn. Ga door haar gedroogde verf heen, maar alleen op sommige plaatsen. Om een ​​mat oppervlak te maken en de muur te beschermen, bedek het met dezelfde lak.
 • Creatieve aanpak. Het oppervlak van de muur kan willekeurig verschillen.Het hangt allemaal af van je verbeeldingskracht en verlangen. Als je een interieur maakt in de stijl van industrieel, dan zijn ongebruikelijke patronen en graffiti geschikt. Ze kunnen worden gemaakt met behulp van speciale blikjes verf en stencils.
 • Soms wil je het effect krijgen van een roetige muur. Gewoon verf is hiervoor niet geschikt. Maar het is heel goed om te gaan met deze taak houtbeits. De keuze van de kleuren is vrij breed, zodat iedereen de juiste toon kan vinden. Schilder het oppervlak niet volledig. Laat sommige stenen onverwerkt, zodat het effect zo natuurlijk mogelijk is.

Buiten het huis

Nadat het oppervlak is voorbereid en de primer is opgedroogd, kunt u beginnen met schilderen. Als je een spuitpistool hebt of je leent het van vertrouwde bouwers, dan zou dit een ideale optie zijn voor het schilderen van gestructureerde oppervlakken. Om met hem te werken is een bepaalde vaardigheid vereist, dus begin met oefenen aan de oppervlakte, wat geen jammerklacht is.

De belangrijkste voorwaarde voor een hoge kwaliteit van schilderen is warm, droog weer. De temperatuur buiten mag niet lager zijn dan 5 graden. Voor sommige inkten kan deze indicator naar boven of naar beneden veranderen, dus lees de informatie op de verpakking zorgvuldig.

Als het gebied van de gevel niet erg groot is, is het beter breng de eerste laag zonder onderbreking aan. Je zult de schijn van echtscheiding vermijden. Natuurlijk, met grote afmetingen van het gebouw zal het moeilijk zijn om te doen. Probeer ten minste één muur af te werken en begin na de pauze de volgende te schilderen.

Het elke keer schoonmaken van de borstel is erg ongemakkelijk. Verpak het met polyethyleen tijdens korte pauzes om uitdroging te voorkomen.

Selecteer de kleur voor de gevel van het huis, let op het feit dat het goed wordt gecombineerd met de ondergrond. Ze moeten er harmonieus uitzien met elkaar. Als de afrastering op uw site ook van baksteen is gemaakt, raden wij u aan de afbeelding in een identieke tint te schilderen voor de integriteit van de afbeelding.

Ontwerpvoorbeelden

Het interieur in de stijl van een loft met een bakstenen muur met zijn eenvoud lijkt erg interessant. De taak van ontwerpers is om een ​​effect van onvolledigheid te creëren. Esthetiek tijdens het lijden zou dat niet moeten doen. De muur lijkt oud, maar zeer origineel.

Veelkleurige stenen op het balkon zorgen voor een vrolijke stemming, zelfs op een bewolkte dag. Uw persoonlijke balkon zal zeker opvallen tegen de grijze monochromatische muren van de buren.

    Gevel metselwerk, behandeld met grijze verf, geeft het huis aristocratie en strengheid.Zo'n kleurenschema is praktisch.

    Meer tips over het verven van een stenen oppervlak zijn te vinden in de volgende video.

    Comments
     auteur
    Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

    Inkomhal

    Woonkamer

    slaapkamer