Hoe baksteenpijlers te maken?

 Hoe baksteenpijlers te maken?

Bakstenen pilaren zijn belangrijke componenten van veel gebouwen. Het ontwerp en de constructie van dergelijke onderdelen moeten met volledige verantwoordelijkheid worden benaderd, omdat de kwaliteit en duurzaamheid van de gehele constructie als geheel vaak van hen afhankelijk is. Het is heel goed mogelijk om met je eigen handen stenen zuilen te maken. Vandaag zullen we bekijken hoe het correct moet worden gedaan om het gewenste resultaat te krijgen.

Soorten ontwerpen

Kolommen van stenen zijn verticale architecturale structuren die nodig zijn om de gemonteerde en aanvullende wapening van verticale bases te behouden.Bovendien zijn deze producten vaak bedoeld om gebouwen een interessanter en stijlvoler uiterlijk te geven. Bakstenen kolommen "met een knal" omgaan met de rol van decoratieve componenten. Op basis van zijn hoofddoel, onderscheid de volgende soorten van deze structuren.

 • Carriers. Dit soort bakstenen pilaren spelen de rol van betrouwbare en sterke ondersteuningen voor het onderhouden van gemonteerde systemen. Kolommen dragen vanaf deze gronden alle belasting. In de toekomst wordt deze belasting rechtstreeks doorgegeven aan de fundering van het gebouw.
 • Hek. Kolommen van dit type zijn eenvoudige constructies waarin alle individuele elementen met elkaar zijn verbonden, en secties blijven daartussen. In feite is de enige belasting die deze structuren dragen hun eigen gewicht. Als er extra componenten tussen deze ondersteuningen worden geïnstalleerd, dan beginnen horizontale belastingen van verschillende soorten op de kolommen te werken (in de meeste gevallen zijn ze onbeduidend).
 • Poorttype. Elementen met een indrukwekkend gewicht, die ook beweegbaar zijn (dat wil zeggen ze bewegen ten opzichte van de bakstenen pilaren zelf), worden opgehangen aan de genoemde steunen van stenen.Deze constructies zijn bestand tegen de belasting van hun eigen gewicht en er hingen horizontale ladingen aan structuren aan. Het is de moeite waard om te overwegen dat de horizontale belastingen in deze situatie de richting van de toepassing kunnen veranderen.
 • Decoratief. Deze aantrekkelijke bakstenen structuren zijn verbonden met dragende muurbases. Mechanisch zijn ze bijna niet geladen. Dergelijke details spelen de rol van esthetische decoraties die de constructie sieren.

Welke versie van stenen pilaren je ook wilt bouwen, in ieder geval moet je rekening houden met één belangrijke eigenschap - er mogen geen lange rijen metselwerk in dergelijke structuren zijn. Bovendien moeten dergelijke producten een vierkante of rechthoekige doorsnede hebben met zijn volheid - dit maakt de structuren tot het maximum stabiel, sterk en betrouwbaar. Vaak werden deze structuren extra versterkt, zodat ze beter werden. Op basis van deze kwaliteiten zijn er producten met en zonder wapening.

Aanbevelingen voor het kiezen van een baksteen

Het maakt niet uit welke kolommen je gaat bouwen - voor poorten, hekwerk of peiling,In elk geval moet u bouwmaterialen van hoge kwaliteit kopen, gekenmerkt door goede prestaties en een lange levensduur. Alleen van dergelijke producten zullen de kolommen echt stabiel, betrouwbaar en aantrekkelijk zijn.

Bakstenen voor dergelijke structuren kunnen zowel vol als hol zijn. Het belangrijkste is om rekening te houden met de eigenschappen van vorstbestendigheid, vochtabsorptie en slijtvastheid van deze bouwmaterialen. Het is noodzakelijk om een ​​steen te selecteren die niet bang is voor nadelige externe factoren, zoals neerslag of temperatuurveranderingen. Bovendien bevelen deskundigen ten sterkste aan om alleen de voorkeur te geven aan milieuvriendelijke en veilige producten die geen negatieve invloed hebben op het milieu of de menselijke gezondheid.

Om kolommen te bouwen, kun je geen stenen kopen met een gewicht van minder dan 4,3 kg. Als de stenen die u van plan bent om het buitenoppervlak van de pilaren in te korten, moet u op zoek naar bouwmaterialen met een reliëf of glad oppervlak, uniforme kleur.

Het is ook belangrijk om rekening te houden met de kwaliteit van de steen.In geen geval mogen er beschadigingen of gebreken aan het oppervlak optreden - scheuren, spaanders, diepe krassen of afbrokkelende hoeken. Het is beter om het gebruik van deze bouwmaterialen te weigeren - ze zullen niet lang meegaan, en zelfs van betrouwbare structuren zal niet werken. De kwaliteit van de steen moet perfect zijn. Alleen van dergelijke producten worden goede en kwaliteitsvolle pijlers verkregen.

Hoe de hoeveelheid materiaal berekenen?

Voordat u begint aan de onafhankelijke productie van mooie en hoogwaardige bakstenen pilaren, is het raadzaam om de hoeveelheid bouwmaterialen die u moet kopen te berekenen. Experts zeggen dat bij het gebruik van massieve baksteen, aanvullende berekeningen kunnen worden afgewezen. Het is echter vaak nodig om het kleinste gedeelte te identificeren, wat voldoende is voor een goede sterkte en stabiliteit van structuren.

  Om alle benodigde parameters te bepalen, is het erg belangrijk om alle vereiste informatie te hebben over het merk van verworven bouwmaterialen, de omtrek van de dwarsbalksteun op de pilaren, het doorsnede-oppervlak en het volume van de verzonden belasting. Er moet rekening worden gehouden met het feit dat alle nuances van het tellen van baksteenpijlers of muurfunderingen in detail worden beschreven in de relevante SNiP's (bijvoorbeeld SNiP II-22-81 (1995)).

  Bovendien is het bij het berekenen van de vereiste producten noodzakelijk om te vertrouwen op de vooraf bepaalde dimensionale parameters van toekomstige kolommen (men moet rekening houden met hun hoogte en dwarsdoorsnede). Tellen is meestal gebaseerd op het aantal stenen op een rij, gegeven de naad van 10 mm. Experts adviseren om rekening te houden met de volgende brongegevens:

  • als de pilaren een doorsnede van 30x30 cm hebben, dan moet je in één rij 4 eenvoudige stenen neerzetten;
  • als het gedeelte 40x40 cm is, dan zijn er al 6 elementen in de rij;
  • bij een doorsnede van 60x60 cm, moet de berekening van het volume van stenen worden gedaan zoals in 4 afzonderlijke kolommen met een doorsnede van 30x30 cm;
  • als de doorsnede 80x80 cm bereikt, maak dan eerst een kolom van 60x60 cm gereed en breng deze vervolgens aan met metselwerk.

  Het aantal rijen hangt meestal af van de parameter van de dikte van de steen, rekening houdend met de toename van de afmetingen van de naad. Enkele standaardstenen zijn gemaakt met een breedte van 65 mm (75 mm met een naad) en anderhalve baksteen - 88 mm (met een naad van 98 mm). Als we de parameter van de hoogte van een baksteenzuil verdelen over de opgegeven waarden, is het mogelijk om het vereiste aantal rijen te identificeren. En als je het vermenigvuldigt met het aantal afzonderlijke stenen in elke rij, dan is de totale behoefte aan bouwmaterialen bekend.

  Om het definitieve bedrag te krijgen, moet je ongeveer 10-15% toevoegen aan de strijd, mogelijk huwelijk en puin (in deze kwestie wordt het ook aanbevolen om rekening te houden met de ervaring en ervaring van de meester die het werk zal uitvoeren).

  Stichting gebouw

  Als u baksteenkolommen wilt installeren, moet u eerst funderingen van hoge kwaliteit bouwen. Bijvoorbeeld, opties voor het hek behorend tot de klasse van Lux, hebben vooral een betrouwbare basis nodig (deze faciliteiten bijvoorbeeld, we beschouwen alle werkstappen). Het moet als volgt worden geconstrueerd.

  • Voer eerst de markering uit van het gebied waarin het is gepland om gemetselde kolommen te installeren. Dit gebeurt op dezelfde manier als bij het installeren van houten of metalen constructies. Houd er rekening mee dat dezelfde omheining van stenen pilaren op de site moet worden geplaatst in overeenstemming met het kadastraal plan.
  • Eerst moet u de gebieden markeren waarop de hoeksteunen zich zullen bevinden. Om dit te doen, moet je op de juiste punten in kleine houten pinnen rijden en een koord ertussen trekken.
  • Vervolgens moet u de stap tussen de steunen identificeren. Het hangt af van de doeken die gepland zijn om tussen de afzonderlijke pilaren te worden geïnstalleerd.Een stap van maximaal 2,5 m is bijvoorbeeld geschikt voor een professioneel blad.

   Verderop onder de fundering rommelt de opgraving. Als de grond op de locatie hijgend is, moeten eerst de ondersteunende delen goed worden beschermd tegen de invloed van water in de grond. Hiervoor wordt het onderste deel van de kolommen gebotteld. Na het gereed maken van de put voor de pilaren, zal het mogelijk zijn om direct door te gaan naar het ontwerp van de fundering. De volgende stappen zijn voorzien:

   • leg een kussen van puin en zand op 10-15 cm op de bodem van het uitgegraven gat;
   • bevestig vervolgens de as van het ondersteuningsgedeelte in het midden;
   • 2-3 staven (versteviging) van 90 cm hoog worden evenwijdig aan de as geplaatst;
   • dan is het nodig om een ​​kussen van zand en grind te leggen, parallel aan het controleren van de verticaliteit van het steunelement;
   • uitzetten van het gat, is het noodzakelijk om een ​​puin van 5 centimeter van puin en zand over het hele gebied te leggen;
   • u moet de horizontale as voortdurend controleren;
   • verder zal het nodig zijn om het beton uit te spoelen met het niveau van de grond;
   • het beton moet 7-10 dagen volledig droog zijn.

   Metselwerk lay-out

   Zelfstandig lay-out kolommen met stenen kunnen het zelf doen. Tegelijkertijd is het belangrijk om een ​​specifiek schema te volgen, zodat het werk begrijpelijk is en het resultaat wordt verwacht.

    Om dergelijke structuren zelf te bouwen, moet u de volgende vereiste hulpmiddelen in voorraad hebben:

    • troffel (troffel);
    • spatel;
    • hamer kiezen;
    • voegwerk;
    • pollepel;
    • een schietlood;
    • constructiebel of laserniveau;
    • gon;
    • ijzeren liniaal.

    Om de oplossing correct voor te bereiden, is het het beste om een ​​hoogwaardige bouwmixer in te slaan. Wat betreft de installatie van verstevigingsonderdelen en snijblokken, hier is zo'n functioneel apparaat als een Bulgaar ideaal.

     Het niveau van sterkte van een kolom baksteen hangt grotendeels af van de competente uitvoering van het aankleden van afzonderlijke rijen, wat een speciale plaatsing oplevert. Overweeg de meest populaire opties.

     Als de maat 2x1,5 stenen (6 delen in een rij) is, moet de plaatsing als volgt worden uitgevoerd:

     • 1 rij bestaat uit vier stenen, die tussen elkaar zijn gestapeld met lepels; en twee zullen over de lepels moeten liggen om de vorige delen te porren;
     • 2 rijen worden op dezelfde manier uitgelegd, maar het is noodzakelijk om een ​​draai in 180 graden te maken;
     • De derde rij zal bestaan ​​uit 3 stenen, parallel gerangschikt in het midden met twee tegenover elkaar liggende aan elke kant, dus is het noodzakelijk om de hoeken te vullen met afzonderlijke helften van stenen;
     • De 4e rij wordt uitgevoerd door 2 parallelle koppelingen van 3 stenen elk te monteren.

     Doe daarna een verband.

     Als de grootte 2x2 stenen is, dat wil zeggen 8 blokken in één rij, dan is de reeks acties als volgt:

     • 1 rij wordt gestapeld op 4 gematchte lepels baksteen, gestapeld met behulp van stoten;
     • De tweede rij bestaat uit vier stenen die in het midden evenwijdig zijn gelegd, je moet de resterende delen aan elkaar vastmaken met lepels;
     • 3 rij de vorige combinatie moet 90 graden worden gedraaid;
     • 4 rij is ingedeeld als een startrij, maar met een draai van 90 graden.

     De beschreven gecompliceerde binding bestaande uit vier bakstenen rijen garandeert de hoogste sterkte-eigenschappen van de pilaren. Om deze basissen verder te versterken, moet je na elke verbandcyclus het wapeningsnet bevestigen. Als zelfs kleine ladingen plaatsvinden, worden speciale wapeningsstaven op de ondersteunende kolommen van de blokken in het midden van het metselwerk geplaatst.

     Daarnaast zijn de details van het stenen ontwerp onder de logs. Om dergelijke structuren op de juiste manier te leggen, graaf kleine greppels, leg het substraat,maak de bekisting, bind de wapeningsdelen, bereid het rooster voor met cellen en installeer vervolgens speciale beugels en bedek ze met steen.

     Handige tips

     Als je besluit om een ​​massief hek te bouwen uit bakstenen pilaren, dan zou je moeten weten dat hoe zwaarder het is, hoe solide het zal zijn om steunen te maken. Daarom is het zo belangrijk om de hoogte van alle samenstellende structuren van de steunen en de grootte van hun sectie correct te berekenen.

     Voor de bouw van bakstenen kolommen, steunen worden vaak gebruikt ijzeren pijp. Het is rond de pijp en het vastgestelde metselwerk. De onderste helft van het metalen onderdeel wordt met 1,7 m de grond in geduwd.

     Vóór de installatie van baksteenpijlers wordt meestal een betrouwbare tapijsbasis geconstrueerd. Het heeft uitstekende sterktekarakteristieken en vereist niet veel diepte.

     Bij de vervaardiging van zware kolommen bevelen ervaren handwerkslieden ten zeerste aan om de ruimte te laten die overblijft tussen details als stalen wapening en gevoerde stenen.

     Houd er rekening mee dat de speciale pijlers onder de achterstanden - dit is een zeer belangrijke technologische stap in de vloer.Dergelijke ontwerpen maken het mogelijk schimmel en schimmel te voorkomen, evenals bodemdaling van de vloerplaat. Hierdoor zullen deze materialen veel langer kunnen dienen.

     Bakstenen pilaren, indien gewenst, kunnen worden gedecoreerd. Om dit te doen, is het toegestaan ​​om verschillende gekleurde stenen of glazen kralen te gebruiken. De naden kunnen zwart worden gemaakt door een beetje roet aan de oplossing toe te voegen.

     Als u mooie schroefpalen wilt bouwen, moet u zich wenden tot het leggen van 1,5 stenen. In dit geval moeten de blokken zelf met een kleine afwijking worden gelegd. Elke steen moet met een richel worden geplaatst.

     Als u besluit om betrouwbare bakstenen pilaren te vervaardigen, hoeft u alleen maar hoogwaardige gereedschappen en bouwmaterialen aan te schaffen. Bespaar niet op de aanschaf van deze componenten, want de kolommen moeten van hoge sterkte zijn. Zwakke ondersteunende delen kunnen onder zware belasting te lijden hebben, wat uiteindelijk tot ernstige gevolgen zal leiden.

     Hoe je stenen pilaren kunt maken, zul je leren van de video.

     Comments
      auteur
     Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

     Inkomhal

     Woonkamer

     slaapkamer