Het ontwerp van de gevelsteen van het huis

 Het ontwerp van de gevelsteen van het huis

Een zeer populaire en waardige oplossing die mensen al lang tevreden stelt, is de afwerking van de gevel van een gebouw met bakstenen. Deze optie is vooral succesvol voor particuliere woningen. Er is een groot aantal verschillende kleuren en steenmodellen die goede esthetische eigenschappen hebben en kunnen concurreren met andere voeringmaterialen, omdat een dergelijke afwerkingsmethode veel eenvoudiger en handiger is.

Speciale functies

Bakstenen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen waarmee eigenaars van gebouwen vertrouwen kunnen hebben in de betrouwbaarheid en veiligheid van dergelijke bekledingen. Ook worden verschillende technologieën gebruikt bij de productie: de baksteen wordt gebakken, geëxtrudeerd en onderworpen aan hyperspressie.Dit verbetert zowel de kwaliteit als de esthetische eigenschappen aanzienlijk.

  Dit frontmateriaal heeft veel voordelen.

  Brick is een poreus materiaal en daardoor kan lucht het huis probleemloos binnendringen. Hierdoor stagneert vocht niet in de kamer.

  • Bij de vervaardiging van materiaalfabrikanten wordt kleurstof resistent gebruikt, zodat de steen een hoge weerstand tegen ultraviolette stralen heeft.
  • De gevel zal er lang mooi en esthetisch aantrekkelijk uitzien en zal op geen enkele manier worden beïnvloed door de agressieve invloed van de omgeving.
  • Het materiaal is niet bang voor temperatuurschommelingen buiten of in gebouwen.
  • Als het metselwerk kwalitatief is gemaakt, zal een dergelijke gevel de eigenaar tot honderdvijftig jaar van dienst zijn.
  • Vereist geen speciale zorg, wanneer verontreinigd gemakkelijk gewassen met water met een slang.
  • Het is milieuvriendelijk, zal geen schadelijke stoffen in de lucht uitstoten, het is volkomen veilig.
  • U kunt de perfecte optie kiezen voor elk ontwerp, elk architectonisch element indelen, een scherpe of kromlijnige vorm creëren. Je kunt een interessant patroon maken.
  • Indien nodig worden deze gevels gemakkelijk en snel hersteld, omdat als een of meer stenen zijn beschadigd, ze gemakkelijk kunnen worden vervangen. Het is alleen nodig om het materiaal van dezelfde kleur te kiezen.

  Het is belangrijk om te onthouden dat het nodig is om de fundering te verstevigen alvorens een steen te gebruiken. Dit bekledingsmateriaal heeft hoge kosten, omdat het echt betrouwbaar is en een aantrekkelijke, esthetische uitstraling heeft.

  Steentypes

  Er zijn verschillende soorten stenen, dus elke persoon kan zelf kiezen wat geschikt is voor een bepaald ontwerp en gebouw. Natuursteen is de meest populaire en betrouwbare manier om de gevel van een gebouw te bekleden, maar Het is de moeite waard andere soorten stenen te overwegen, omdat ze hebben geleerd over hun kenmerken en kenmerken.

  • Silicaat baksteen - Een populaire optie, die vaak wordt gebruikt door eigenaren van particuliere huizen. Het heeft voldoende waarde en een klassieke, esthetische uitstraling. Het belangrijkste kenmerk van deze oplossing is dat silicaat een goede thermische isolatie heeft en daarom het huis betrouwbaar kan beschermen tegen de verschillende grillen van de natuur: stormen, temperatuurdalingen, sterke windvlagen en regen.

  Het is eenvoudig silicaatmateriaal te installeren, meestal wordt het gebruikt wanneer het gebied onafhankelijk wordt verfijnd.

  • Hyper geperste baksteen - duurdere, gebroken kalksteen en schaalrots worden gebruikt als materialen voor de vervaardiging ervan. Met deze optie kan de eigenaar zich geen zorgen maken over de strenge vorst in de winter, omdat dit bouwmateriaal een hoge vorstbestendigheid heeft. Het past goed bij een veranderlijk klimaat, is zeer duurzaam, dient vrij lang en kan zijn originele, mooie uiterlijk vele jaren behouden. Een ander voordeel in het spaarvarken van de positieve eigenschappen van het materiaal is de verscheidenheid aan vormen van baksteenprestaties. Er zijn veel verschillende maten en kleuren, dus iedereen kan voor zichzelf iets waardig en geschikt kiezen.
  • Het meest gewilde uitzicht - keramische baksteen, die vaak wordt gebruikt om een ​​creatieve en ongebruikelijke decoratie van gebouwen te creëren. Het heeft heldere esthetische eigenschappen. Het helpt bij het maken van ongelooflijk mooie huizen, het aantrekken van de meningen van anderen. De belangrijkste voordelen van het metselwerk, gemaakt met behulp van keramische stenen, zijn degelijke praktische eigenschappen, interessante aanblik en verschillende oppervlaktetexturen.

  Soorten metselwerk

  Om zelf een goed en betrouwbaar metselwerk te maken, moet u weten wat de verschillende manieren zijn. Er zijn veel interessante opties.

  • Lepel leggen: elementen worden gestapeld met een lepeldeel. Het is noodzakelijk dat de bovenste rij bekleding wordt verschoven naar een bepaalde afstand ten opzichte van de onderste lijn.
  • bonder - populair metselwerk, waarbij de stenen moeten worden gelegd met de uiteinden gecompenseerd door de helft van het element.
  • Er zijn twee soorten kruislegging. Met deze optie is het nodig om te wisselen tussen het lepel- en stommetselwerk. Het eerste type metselwerk omvat de plaatsing van de aan de uiteinden gelegen delen op een zodanige wijze dat hun binnenzijde grenst aan het midden van het lepelrijelement, terwijl de buitenzijde zich aan de verbinding bevindt. In de tweede uitvoeringsvorm moeten de elementen van de tychkovogo-reeks zo worden gelegd dat van drie opeenvolgende fragmenten de twee uiterste op dezelfde afstand liggen tussen de verbindingen van aangrenzende lijnen.
  • Met kettingkoppeling gebonden en gepeperde methoden moeten in dezelfde rij worden gecombineerd. Twee elementen moeten in de lengte worden gelegd, één - punt. Het is noodzakelijk om de fragmenten zodanig te monteren dat het eindvlak zich tussen de kruising van lepelelementen bevindt.
  • De eenvoudigste manier is chaotisch leggen. U moet de fragmenten zonder exacte volgorde plaatsen. Perfect voor degenen die geen ervaring hebben (voor zichzelf gerichte gevel).

  Maar u moet ervoor zorgen dat aangrenzende rijen niet overeenkomen met de voegen van de elementen.

  En er is ook een patroon metselwerk, waarin ontwerpers de originele, vooraf ontworpen tekening op de muur kunnen krijgen. Een interessant idee dat het gebouw enorm kan versieren.

  Tips en trucs

  Als de afwerking van de gevel met dergelijk materiaal onafhankelijk wordt uitgevoerd, is het noodzakelijk rekening te houden met enkele aanbevelingen, zodat de decoratie vele jaren meegaat en haar positieve eigenschappen behoudt. Stapelen mag alleen als de temperatuur boven nul is en bij afwezigheid van een hoge luchtvochtigheid. Er zijn nog enkele regels voor styling, wat handig is om te weten.

  • U moet de berekening van meer dan zes rijen niet uitvoeren, omdat u enige tijd moet wachten voordat de compositie in beslag wordt genomen. Dit is nodig om vervorming te voorkomen.
  • Als u de vensteropeningen moet selecteren, kunt u ze rangschikken met fragmenten van een andere tint.Op dergelijke plaatsen moeten de bindingen langs de hele omtrek worden gemaakt.
  • Elementen moeten worden bevochtigd zodat ze langzaam water uit de oplossing absorberen.

   Interessante opties

   Fabrikanten proberen het tegenoverliggende materiaal te diversifiëren en speciale stenen in verschillende kleuren en tinten te maken, zodat ontwerpers ongelofelijk mooie en spectaculaire bouwontwerpen kunnen maken.

   De beste ontwerpmogelijkheden en interessante ideeën:

   • De visuele perceptie van het huis kan gemakkelijk worden veranderd door een of andere kleur te gebruiken. Om een ​​"zwaar" gebouw luchtig en licht te laten lijken, moet het met lichte zandsteen worden uitgelegd.
   • Als het dak, de ramen en de deuren van een huis met één verdieping bruin zijn, moet je ze combineren met een gele baksteen.
   • Het zwarte of donkergrijze dak is adequaat gecombineerd met een witte steen. Het gebouw ziet er uiterst modern uit. Geschikt voor minimalistische stijl.
   • Als de eigenaar van het gebouw het ontwerp van de gevel traditioneel wil maken, moet u op het rode en bruine materiaal letten. Een dergelijke afwerking geeft de eigenaar een gevoel van comfort en rust.
   • Stijl "Melange" - de originele versie, die zowel donkere als lichte materialen gebruikt.

   Het gebouw ziet er ongewoon en creatief uit, maar tegelijkertijd esthetisch.

   • Op bakstenen huizen zie je een combinatie van materialen van verschillende kleuren. Zo worden wanden lichter gemaakt en worden de hoeken en frames van deuren en ramen opgemaakt met donker materiaal.
   • Nogal een interessant idee - om getextureerde baksteen te gebruiken.

   Het blijft alleen om de beste optie voor jezelf te kiezen uit het bovenstaande en begin met het plannen van de constructie.

   Mooie ideeën om een ​​bakstenen huis onder ogen te zien in de onderstaande video.

   Comments
    auteur
   Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

   Inkomhal

   Woonkamer

   slaapkamer