Ontwerpopties voor witte bakstenen muren

 Ontwerpopties voor witte bakstenen muren

Sneeuwwitte bakstenen muren zien er harmonieus uit in veel stilistische richtingen. Dergelijke componenten verversen niet alleen de situatie, maar maken het ook origineler. Dit interessante ontwerp kan worden uitgevoerd met behulp van zowel natuurlijke als kunstmatige materialen. Vandaag zullen we deze ontwerpoplossing van naderbij bekijken en analyseren hoe deze er in verschillende gebouwen uitziet.

Echte baksteen

Witte bakstenen muren zijn de trend van de afgelopen jaren. Zulke componenten zijn vaak te zien in de meest onverwachte stilistische ensembles.Ze passen perfect in vele omgevingen, waardoor ze interessanter worden, terwijl ze de individualiteit van het huis als geheel benadrukken.

Witte muren gemaakt van natuurlijke stenen zien er bijzonder modieus en aantrekkelijk uit. Dergelijke opties kunnen veilig worden toegeschreven aan de klassiekers van het genre. Veel gebruikers zijn gemakkelijker te gebruiken - gebruik de bestaande bakstenen muur in de kamer en voltooi de decoratie niet met decoratieve versieringen. Om een ​​dergelijk detail als decoratieve noot van het interieur te gebruiken, volstaat het om het te bedekken met een primer en een transparante acrylcompositie.

Natuurlijk, als u niet van een eenvoudige witte kleur houdt, kunt u een dergelijke wand naadloos overschilderen naar elke andere schaduw die past bij de omgeving.

Vaak zijn de witte bakstenen muren niet helemaal af, maar zien er onbeschoft uit, vooral als ze oud zijn. Wees niet bang voor dergelijke details - ze zullen er in veel stijlen geweldig uitzien. Dit kan bijvoorbeeld de momenteel ongelooflijk populaire loft zijn, waar je simpelweg niet zonder bakstenen muren kunt.

Ook kunnen dergelijke decoratieve elementen gemaakt worden van tegenover elkaar liggende of decoratieve stenen. Dergelijke constructies kunnen als vereenvoudigd worden geclassificeerd.Het grote voordeel van deze opties is dat ze dunner en lichter zijn dan de constructie van een volwaardige natuurlijke baksteen van witte kleur. Bovendien nemen decoratieve stenen veel minder ruimte in beslag, wat vooral handig is als het gaat om het arrangeren van een kleine kamer, waar elke centimeter telt. In de regel is dit soort metselwerk ingesteld met behulp van betrouwbare tegellijm.

Daarnaast wordt een speciale voegmortel aangebracht, met behulp waarvan de resterende naden worden afgeveegd.

In de meeste gevallen draait de installatie van decoratief metselwerk, waarbij kamers zoals een slaapkamer of woonkamer worden uitgerust. Opgemerkt moet worden dat de installatie van deze onderdelen minder tijdrovend is en weinig tijd kost. Het belangrijkste is om zo zorgvuldig mogelijk te handelen en niet te haasten.

imitatie

Veel eigenaren weigeren tegenwoordig om natuurlijke of decoratieve stenen op de muren in hun huizen te installeren. Dit komt door het feit dat er vandaag een groot aantal alternatieven is die niet alleen een betaalbare prijs hebben, maar ook eenvoudiger zijn qua installatie.Laten we ze beter leren kennen.

Klinker tegels

Mooie klinkertegels gemaakt onder de kleur of sneeuwwit metselwerk zijn erg populair bij moderne consumenten. Het belangrijkste voordeel van deze ontwerpoplossing is dat deze een minimum aan vrije ruimte in de kamer inneemt, en dit is erg belangrijk als uw huis niet over een groot oppervlak beschikt.

Vandaag kunt u in gespecialiseerde winkels een groot aantal verschillende klinkertegels ontmoeten met verschillende vormen, maten en kleuren. De basis wordt in dit geval volgens het principe van standaard tegelmateriaal afgewerkt met inachtneming van nette naden. Deze opties zijn ideaal voor in de keuken, omdat ze niet bang zijn voor vocht of hoge temperaturen.

Textuurbehang

Aantrekkelijk textuurbehang dat sneeuwwit metselwerk imiteert, is een grote vraag. Zulke producten zijn zo geloofwaardig dat ze niet onmiddellijk nabootsen, en veel mensen verwarren ze met echte witte stenen. Het verschil kan alleen worden gezien met de dichtst mogelijke overweging.

Gestructureerd behang onder de steen is de ideale oplossing als u een kleine woning uitrust, waar er gewoon geen plaats is voor natuurlijke of decoratieve stenen. In de ruime kamers zien deze doeken er ook organisch uit.

Het is vermeldenswaard dat dergelijke behangsoorten meestal een hoge mate van slijtageweerstand hebben en naadloos de normale natte reiniging verdragen.

Getextureerde stopverf

Niet minder populair is de imitatie van een bakstenen muur, gemaakt dankzij een getextureerde stopverfmengeling. Om zo'n spectaculaire decoratie te organiseren, moet u hoogwaardige startverf en geschikte tegellijm op voorraad hebben. Deze componenten worden gemengd in een verhouding van 50: 50.

In verschillende kamers

Een stijlvolle witte bakstenen muur is een prachtige decoratie die er in verschillende kamers goed uitziet. Het kan niet alleen een woonkamer of een slaapkamer zijn, maar ook een keuken of zelfs een badkamer. Laten we eens kijken hoe dit detail eruitziet in verschillende omgevingen.

In de woonkamer

De hal is ideaal voor het plaatsen van een witte bakstenen muur. Dit geldt met name voor kamers met een niet-standaard lay-out.In dergelijke omstandigheden raden ontwerpers aan om een ​​baksteenafwerking toe te wijzen aan een van de muren in de kamer, waardoor het accent wordt. Bovendien heeft deze basis mogelijk niet een perfect vlak oppervlak. Schappen, nissen of uitsparingen kunnen aanwezig zijn. In dit geval zal het metselwerk de individualiteit van het interieur benadrukken, evenals de niet-triviale smaak van de eigenaars van de woning.

Als we het hebben over een standaard rechthoekige woonkamer, dan is het aan te raden om de bakstenen muur achter het belangrijkste decoratieve element in het interieur uit te rusten. Op deze manier versier je het decor en maak je het compleet.

Langs de muur, versierd met witte baksteen, kunt u veilig een recreatiegebied organiseren. Als er in de hal zo'n goed detail is als een open haard, dan kan deze veilig in de buurt van de bakstenen muur worden geplaatst - in één tandem zien deze onderdelen er onweerstaanbaar en zeer rijk uit.

In de slaapkamer

Opmerkelijke witte bakstenen muur zal in de slaapkamer kijken. Zo'n detail, ondanks het enigszins onbeleefde beeld, zal zo'n kamer warmer, comfortabeler en gastvrijer maken voor de eigenaars. Het belangrijkste is om witte baksteen te verslaan met geschikte textielonderdelen - kussens, deken, deken. Op de sneeuwwitte achtergrond zien ze er organisch uit en andere decoratieve toevoegingen, bijvoorbeeld een verscheidenheid aan muurschilderingen, spiegels of muurverlichting.

Veel mensen die moe zijn van traditionele ontwerpoplossingen, kiezen tegenwoordig voor dit soort slaapkamerdecoratie.

In de keuken

Veel eigenaren vragen zich af of witte bakstenen muren geschikt zijn voor de keuken. Het antwoord is simpel - natuurlijk, ja. In deze instelling wordt deze ontwerpnotitie toegepast met de volgende doelstellingen.

  • Het schort installeren. Het is voor niemand een geheim dat het keukenschort voortdurend wordt blootgesteld aan negatieve externe invloeden. Dat is de reden waarom het voor de voorbereiding ervan nodig is om dergelijke materialen te kiezen die niet bang zijn voor warmte of vochtigheid. Aan deze eisen wordt voldaan door een nette tegel, waaruit spectaculaire imitaties van witte baksteen worden verkregen.
  • Ruimte in zones. In veel gevallen vereist de keuken een competente zonering. Om het eetgedeelte af te bakenen, kunt u zich wenden tot de witte bakstenen muur, met nadruk op het heldere ontwerp van de individuele decoraties in het interieur.
  • Installatie van een eiland of bar. Natuurlijk wordt in dit geval een keuken van voldoende grootte bedoeld.

In de gang

Een inkomhal is het visitekaartje van elk huis, omdat het de allereerste ruimte is waar gastheren en gasten hun intrek nemen bij het betreden van een huis of appartement. Dat is de reden waarom deze ruimte zo belangrijk is om correct te schikken. Als je een hal met een witte steen wilt afwerken, dan lijkt het veel breder en ruimer. Tegen de achtergrond van een dergelijke decoratie zullen verschillende wandarmaturen er harmonieus uitzien, "gekruid" met levende groene planten in kleine potten.

In verschillende interieurstijlen

Zoals eerder vermeld, zien witte bakstenen muren er harmonieus uit in vele stijlen. Overweeg de meest succesvolle gebieden waarin dergelijke componenten in het bijzonder organisch passen.

zolder

De zolderstijl "zolder" is tegenwoordig ongelooflijk populair en wordt in veel huizen gevonden. Het ziet er harmonieus uit in zowel kleine als ruime woonruimtes. Dergelijke interieurensembles worden gekenmerkt door het grof uitvoeren en mixen van verschillende stilistische tonen. Het interieur in loft-stijl kan worden aangevuld met houten balken aan het plafond, pilaren en natuurlijk bakstenen muren.

Metselwerk in een vergelijkbare omgeving kan wit of grijs, bruin of rood zijn - er zijn veel opties. Tegen de achtergrond van een dergelijke afwerking (vaak worden natuurstenen gebruikt), worden meubels die in klassieke of zelfs retrostijl zijn gemaakt vaak geplaatst.

De overige elementen kunnen op verschillende manieren worden ontworpen, tot en met steampunklampen.

Country muziek

Harmonisch witte bakstenen muren zien er rustiek en landelijk uit. In dergelijke omstandigheden wordt het aanbevolen om een ​​afwerking te maken op basis van natuurlijke grondstoffen. Veel eigenaren maken op deze manier landhuizen en landhuizen.

De interieurs in landelijke stijl zijn gezellig en verwelkomend, als ze een modieuze toevoeging hebben in de vorm van licht metselwerk. Vooral effectief ziet deze afwerking eruit in combinatie met houten elementen, zonder welke het moeilijk is om een ​​landelijk ensemble voor te stellen.

minimalisme

Vandaag de dag in de trend zo'n ingetogen, maar trendy stijl, als minimalisme. In dergelijke omgevingen domineren klassieke en gematigde kleuren meestal, verdund met verschillende heldere accenten. In veel gevallen zijn minimalistische interieurs versierd met metselwerk (kan zo natuurlijk zijn,en geïmiteerd). Bij het kiezen van geschikte wandpanelen voor stenen of echte stenen, is het heel belangrijk om dat in gedachten te houden ze moeten de rest van de tonen in het eenvoudige interieur weergeven.

grunge

De richting van de grunge is een combinatie van verschillende stijlen. Vanwege de stilistische mix in dergelijke omgevingen, kunt u veilig verschillende (en zelfs avant-garde) details gebruiken. In de grunge-stijl zien witte bakstenen muren met donkere voegen en naden er spectaculair uit.

Bovendien kan de afwerking worden gedaan met imitatie van veroudering - op bepaalde plaatsen kan het dragen worden gedragen of zelfs worden beschadigd.

High-tech

Hightech is een moderne stijl met een overwicht van ingetogen kleuren, evenals materialen zoals plastic, metaal en glas. In dergelijke interieurs zien bakstenen muren er wit uit.

Hightech meubilair wordt niet vaak aangevuld met natuurlijk metselwerk. Kies in plaats daarvan vaker voor de tegel en imiteer een echte witte steen. Tegen deze achtergrond zien contrasterende meubels in grijs of zwart, verdund met glas of verchroomde elementen er geweldig uit.

Het resultaat is een hightech en vooruitstrevende ensembles, ver van het klassieke of rustieke land.

klassiek

Vreemd genoeg kan het metselwerk van een witte kleur aanwezig zijn en in een klassiek interieur. Dankzij een dergelijke decoratie is het mogelijk om aristocratische tonen, karakteristiek voor kastelen uit de verre Middeleeuwen, in de atmosfeer te brengen.

Interessante ontwerpideeën

Witte bakstenen muren zien er stijlvol, fris en aantrekkelijk uit. Vaak basen met een dergelijke afwerking worden accent en trekken de meeste aandacht.

Het kan bijvoorbeeld een lichte woonkamer zijn met witte muren en een plafond. In een dergelijke omgeving kan een muur worden gedecoreerd met imitatiemetselwerk of natuurlijke witte steen. Er hangen horloges en kleine schilderijen op, cartoons met zwarte lijnen. Integendeel, u kunt een zachte bruine hoekbank plaatsen, die er geweldig uitziet in combinatie met een parket van bruine en gele tint.

Brick kan de muur afwerken met een raam in de kamer. Als de overblijvende wanden bedekt zijn met behang, moet de steen ermee worden gecombineerd. Het kunnen bijvoorbeeld abstracte schilderijen zijn met strepen van verschillende tinten paars.In deze setting is er plaats voor lichte meubels, lichte vloeren, levende planten en verchroomde tafels.

Rode baksteen ziet er geweldig uit in combinatie met rood. Op een dergelijke muur kunt u bijvoorbeeld een decoratief scharlaken / bordeauxrood canvas hangen en voor een grijze bank plaatsen met decoratieve koraal / oranje tinten. Krijg een helder en trendy ensemble.

Hoe maak je een metselwerk van gipspleister, zie hieronder.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer