Voegen van decoratieve stenen voegen - alle details van de procedure

 Voegen van decoratieve stenen voegen - alle details van de procedure

Na afronding van de werken bij het afwerken van de fundering is het voegen van decoratieve baksteen of ander materiaal noodzakelijk, waardoor het metselwerk een afgewerkte look kan krijgen en zijn uniekheid kan worden gegarandeerd. Het is gemakkelijk om dit soort werk alleen te doen en je hebt geen speciaal onderwijs of speciale vaardigheden nodig. U kunt het mengsel zelf bereiden of kopen in een ijzerhandel. Met goed werk zal de decoratie jarenlang aan de muur blijven hangen en zal het uiterlijk niet verloren gaan.

Voegen functies

Om de verschillen tussen de afzonderlijke bouwmaterialen na de installatie op te vullen, kunt u verschillende composities toepassen.Bij het kiezen van een dergelijke samenstelling, is het noodzakelijk om rekening te houden met de kleur van het decoratieve product, de ruimte tussen zijn individuele elementen, de dikte van de stenen en andere momenten. U kunt de mengsels wrijven die verschillen in verschillende tinten, afhankelijk van de kleur van het afwerkingsmateriaal. En het is ook mogelijk om verschillende oplossingen op kleur te mengen, waardoor de gewenste schaduw wordt bereikt.

Bij het voorbereiden van een dergelijke samenstelling met uw eigen handen, moet u rekening houden met de kenmerken van het metselwerk en de locatie van de muur zelf. Als dit een kamer met een hoge luchtvochtigheid is, is het noodzakelijk om verbindingen te gebruiken voor het afdichten van naden, waardoor er geen vocht tussen de stenen kan ontstaan. Hiervoor kunt u verschillende additieven gebruiken voor oplossingen.

Het voordeel van de pleisterpleister is dat het materiaal snel uithardt, maar het werk moet zorgvuldig worden uitgevoerd, zodat er geen oplossing op het oppervlak van de steen is. Anders zal het moeilijk zijn om het te boenen of later te wassen.

In sommige gevallen wordt wrijven na steen gemaakt met siliconenafdichtmiddel, dat meestal geen kleur heeft, maar kleurstoffen kunnen eraan worden toegevoegd.Een dergelijk grout na de voltooiing van het werk zal toelaten om de natuurlijke kleur van het afwerkmateriaal zelf te benadrukken en de oneffenheden van de naden, indien aanwezig, glad te strijken.

Hoeveelheid compound om de naden te vullen

Alle werkzaamheden aan de voeg mogen alleen worden uitgevoerd nadat de afwerking van de afwerkingsmaterialen is voltooid. Het betrouwbaar en mooi wissen van de afstand tussen de afzonderlijke elementen kan, als u zich aan de regels en voorschriften houdt. Het is ook belangrijk dat de plaatsing zelf wordt uitgevoerd op dezelfde afstand tussen de afzonderlijke stenen, in welk geval het gemakkelijker zal zijn om de naden te vullen.

Afhankelijk van de breedte van de naad en de diepte van het leggen zelf, is het mogelijk om de hoeveelheid materiaal te berekenen die nodig is om ze te vullen. Voor baksteenzomen tot een centimeter breed is het noodzakelijk om 7-8 kg van het mengsel per vierkante meter te spenderen. Maar deze parameters kunnen variëren afhankelijk van de kenmerken van de leg.

Voegtechnologie

Om al het werk te maken, moet je een gereedschap hebben, waaronder de spatel en een speciale zak waarin de compositie is geplaatst. Maar u kunt ook werken aan het vullen van de naden met een spuit. Het gebruik van deze gereedschappen zal helpen om de naden snel te behandelen en niet om het oppervlak van het metselwerk te vervuilen.

Afhankelijk van welke voegmethode zal worden gebruikt, is het noodzakelijk om een ​​extra hulpmiddel te maken:

 • capaciteit voor oplossing;
 • troffel;
 • niveau;
 • mixer.

Het is belangrijk om het oppervlak eerst voor te bereiden en schoon te maken van overtollige oplossing en stof. Het mengsel wordt zorgvuldig in de naden gelegd en samengeperst en het overtollige materiaal wordt onmiddellijk na het aanbrengen uitgewist, zodat ze niet uitdrogen.

U moet een mengsel kiezen afhankelijk van de kenmerken van het gebruik en verdund in overeenstemming met de instructies op de verpakking. Vaak worden deze formuleringen verkocht in droge vorm, ze hoeven alleen te worden verdund met water en geroerd. Het is beter om een ​​zodanige hoeveelheid mengsel te bereiden dat de master deze kan gebruiken gedurende de periode dat de mortel niet kan bevriezen. Bovendien kan een verouderde oplossing de afdichting van naden beschadigen en kunnen scheuren ontstaan ​​als ze drogen.

Vanaf dit punt is het noodzakelijk om te beslissen over het stadium van het leggen van stenen, afhankelijk van de reden waarom de methode van het leggen van stenen zelf zal worden gekozen. Elk van de grouttechnologie heeft zijn eigen techniek van uitvoering en daarom moet deze worden gevolgd gedurende de hele duur van het werk. Meestal wordt grouting op verschillende manieren gedaan.

 • Flush. Dit is de gemakkelijkste optie en het wordt uitgevoerd met een semi-droog mengsel. Het kan met de hand worden gemaakt. De samenstelling wordt aangebracht tussen de stenen met een troffel en de overmaat wordt verwijderd. Aan het einde van het werk is het nodig om het oppervlak af te vegen met een harde doek of een borstel om het teveel te verwijderen.
 • Inside. Alle mortel, die overblijft wanneer er baksteen tussen gelegd wordt, wordt geperst en, indien nodig, worden extra uitsparingen gemaakt. Dit zal een holte van de naden creëren en de stenen zullen naar buiten uitsteken.
 • Convex. Gebruik hiervoor een speciale spatel, die wordt uitgevoerd op de naad gevuld met mortel. Dankzij deze methode gaan de naden naar buiten. Maar het proces vereist bepaalde vaardigheden, niet iedereen kan het aan.
 • Driehoek. Nogal een ingewikkeld proces en het wordt vaak gebruikt voor voegen binnen. Om het werk uit te voeren, is het nodig om een ​​kleine hoeveelheid mortel tussen de stenen te verwijderen en de resterende compositie te verdelen met een driehoek. Deze technologie vereist een zekere ervaring van de meester.
 • Onder de schuine kant. Deze methode is eenvoudig en vereist geen vaardigheid.Het is noodzakelijk om de troffel langs de naad te verplaatsen en een deel van de oplossing te verwijderen, door een kleine inzinking tot 4 mm onder een bepaalde hoek te maken.

Specialistische aanbevelingen

Zodat er tijdens het werk geen gebreken en fouten zijn, moeten de aanbevelingen van de meesters lezen.

 • Bij het voorbereiden van de samenstelling voor het voegen, is het noodzakelijk om gezeefde ingrediënten te gebruiken zodat ze geen grote fracties hebben.
 • Nadat de oplossing is bereid, moet deze 10-15 minuten worden bewaard en dan opnieuw worden gemengd om de ductiliteit te verbeteren.
 • Bij het voegen, vermijd het aanbrengen van de mortel op de stenen.
 • Als de oplossing op de decoratieve afwerking is terechtgekomen, moet deze onmiddellijk worden verwijderd en mag het drogen niet worden toegestaan.

SNiP geeft aan dat de naaddikte maximaal 1 cm moet zijn, en daarom wordt aanbevolen om kleine openingen tussen de stenen zelf aan te brengen, waarbij de waarde wordt aangepast aan de klimatologische omstandigheden op de bouwplaats. Het is niet nodig om te beginnen met het voegen van de voegen op warme dagen, omdat de oplossing snel uithardt, wat kan leiden tot verstoring van het proces. En het is ook de moeite waard om te weigeren om bij nat weer te werken.Het is noodzakelijk om de oplossing in kleine porties te kneden om deze snel te produceren en niet te laten bevriezen.

   Zoals te zien is de specie een verantwoorde, maar effectieve manier om het uiterlijk van de keramische of andere coating na de afwerking te verbeteren, en het zal ook de gelegenheid bieden om de volledigheid van het werk te creëren. Professioneel geproduceerde mortel verbetert het uiterlijk van de basis en beschermt de muur tegen beschadiging. Bovendien verhoogt het de isolerende eigenschappen van het metselwerk, waardoor het lang kan staan ​​en geen jaarlijkse reparaties vereist. Om dit te doen, hoeft u alleen al het werk uit te voeren volgens de aanbevelingen en de regels met hoofdletters.

   Een voorbeeld van voegen kunt u in de video hieronder zien.

   Comments
    auteur
   Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

   Inkomhal

   Woonkamer

   slaapkamer