Originele muurontwerpideeën in de woonkamer

Het hart van elk huis is de woonkamer. Dit is een multifunctionele ruimte in ons huis, ontworpen om zijn huishouden het gevoel te geven een familiehaard te hebben, mensen liefdevol lief te hebben, warmte en veiligheid.

De woonkamer is de generator van onze stemming. Voor elke gast wordt deze kamer in ons huis een visitekaartje. Ze zal meer vertellen over zijn huurders dan de mensen zelf, vertellen over hun relaties in het gezin, over interesses, over smaken, over het niveau van cultuur en over de gastvrijheid van de eigenaren van het huis.

De wanden vormen de basis voor het ontwerp van elke kamer, daarom ontwerpen ze in de woonkamer, zetten we de toon voor de hele kamer, de keuze van meubels en accessoires.

Speciale functies

Ongeacht de complexiteit van de geplande woonkamer, is het noodzakelijk om het advies van professionals te volgen bij het kiezen van een muurontwerp.

  • Wanddecoratie moet volledig in overeenstemming zijn met het ontwerpconcept.
  • In het geval van een combinatie van materialen moeten ze in harmonie zijn, zowel onderling als met het omliggende interieur.
  • Overweeg de verlichting van de kamer: als de ramen naar de noordkant wijzen - er moeten voldoende warme tinten en glans zijn in de kamer, in de zuidelijke kamer, integendeel, het blauwe en olijfspectrum en een minimum aan reflecterende oppervlakken zijn relevant.
  • Ruimtematen spelen een belangrijke rol bij de materiaalkeuze. Grote patronen en tekeningen mogen niet worden gebruikt voor een miniatuur-woonkamer. Delicaat ornament zal precies goed zijn.
  • Een vraag met een niet-geslaagde lay-out kan worden opgelost met behulp van wanddecoratie. Overtollige richels en ongebruikte hoeken kunnen worden getransformeerd door gipsplaatstructuren en scheidingswanden.
  • In de afgewerkte ruimte moet comfortabel en gezellig zijn voor alle gezinsleden.
  • Als de woonkamer niet alleen wordt gebruikt voor het beoogde doel, maar ook als slaapkamer of studeerkamer voor iemand uit het huishouden, moet hiermee bij het kiezen van een toekomstig ontwerp rekening worden gehouden.

Afwerkingsmaterialen

Tegenwoordig is de markt van afwerkingsmaterialen zo rijk en divers dat je zelfs voor de meest pretentieuze ontwerpideeën een optie kunt kiezen.

behang

Het meest gevraagde en toegankelijke materiaal voor de meerderheid van de consumenten. De wallpapers zijn milieuvriendelijk, bieden een breed scala aan kleuren en patronen, zijn gemakkelijk en snel te vervangen, hebben de mogelijkheid om te schilderen. Het vereist geen hoge arbeidskosten en speciale ervaring in het proces van aanbrengen op de wanden.

Voor een spectaculaire decoratie van de wanden in de woonkamer zijn textielachtergronden relevant - ze zien er elegant en duur uit en benadrukken de rijkdom en de goede smaak van de eigenaar van het huis. Behang op stofbasis is geschikt voor vele stijlen: zowel kunstzinnige barok als kamers in klassieke uitvoering. De nadelen zijn de hoge prijsklasse en grillig aan de bedrijfsomstandigheden.

Het is interessant om er natuurlijk behang uit kurkfineer, riet of jute, bamboe en zelfs brandnetel uit te zien. Zulke materialen kunnen elk interieur doen herleven, om de natuurlijke rijkdom aan kleuren en texturen te brengen. Ze zijn zeer ecologisch en hebben geen enkele invloed op de menselijke gezondheid.

Natuurlijk behang wordt met succes gecombineerd met andere materialen, ze worden zowel gebruikt voor het afwerken van alle muren als voor het creëren van accenten in de kamer.

Metalen achtergronden zijn ongelooflijk mooi, ze kunnen worden gegoten in goud, zilver of brons, bevatten embossing of elk patroon.In het hart van papier of non-woven, dat is vastgelijmd aan een dunne laag aluminiumfolie. Materialen breiden de ruimte visueel uit, voegen licht toe aan de ruimte. Ze zijn bestand tegen zonlicht, vereisen geen speciale zorg, zijn niet bang voor schimmels en schimmels, en nog belangrijker - hebben een unieke uitstraling.

kleur

Kleurwanden - de tweede meest populaire manier om te eindigen. Dankzij de verf is het mogelijk om de ruimte van de kamer onherkenbaar te veranderen, om een ​​exclusief ontwerp te creëren dat niet op het behang te vinden is. Om de woonkamer radicaal te transformeren, kunt u experimenteren met vormen en texturen, kleuren. Ontwerpers proberen alle nieuwe opties uit: ze maken het effect van verouderde oppervlakken, passen opzettelijk grote vlekken en vlekken toe.

De nieuwste modetrend zijn muren versierd met leisteenverf, waardoor je niet alleen kunt tekenen, maar ook allerlei handige aantekeningen kunt maken.

Schilderen kan worden gedaan met behulp van stencils, gekocht of onafhankelijk vervaardigd.

Decoratieve steen

Dit materiaal geeft een stijlvolle uitstraling aan de kamer, wordt vaker gebruikt om accenten in de kamer te creëren, maar kan ook als basisafwerking worden gebruikt.Het wordt gekenmerkt door betrouwbaarheid en duurzaamheid, vereist geen speciale zorg. De tekening, gemaakt van stenen tegels, zal een spectaculaire decoratie van de woonkamer zijn, brengt een speciale mysterieuze sfeer in de ruimte. Het patroon imiterende metselwerk is in de grootste vraag van de moderne consument.

Keramische tegels

De optimale oplossing voor het creëren van het originele ontwerp van de wanden. Ondanks de bevooroordeelde mening over de irrelevantie van tegels voor woongebouwen, is het steeds gebruikelijker in moderne interieurs.

Modieuze art-decostijlen, brute loft, Afrikaanse stijl met elementen van de etnische groep kunnen niet zonder deze afwerkingsoptie.

Laminaatvloer

Niet alleen praktisch, maar ook een stijlvolle oplossing in het ontwerp van de kamer. Het materiaal is ongelooflijk handig en kieskeurig in de zorg. Gelamineerde platen zijn duurzaam en bestand tegen mechanische schade. De vloer, die soepel in de muur verandert, ziet er effectief uit en visueel vergroot de kamer.

Sierpleister

Gepleisterde muren in de hal zullen er altijd fantastisch uitzien. Allerlei patronen worden gemaakt met een spatel, na het drogen van de muur is geschilderd en gelakt.

Venetiaanse pleister is populair, het kan natuursteen imiteren. Hierdoor krijgt u een glad, glanzend oppervlak dat op marmer lijkt.

Het is niet bang voor vocht en temperatuurschommelingen, kraakt niet, het is gemakkelijk te herstellen.

Een van de voorbeelden van ongewone soorten gips is de moeite waard om sgraffito te benadrukken. De technologie omvat de geleidelijke toepassing van verschillende meerkleurige materialen met een gekrast reliëfpatroon.

Terrasite is een ander interessant soort gips dat op realistische wijze het uiterlijk van natuurlijke rotselementen weergeeft.

plastic

Deze wanddecoratie wint aan populariteit. Dit is een relatief nieuw materiaal dat geschikt is voor zowel residentiële als industriële gebouwen. Meestal wordt vinyl gebruikt om het interieur af te werken. Het is vochtbestendig, duurzaam, praktisch qua bediening. Vinylpanelen zijn in staat om natuursteen, metselwerk te imiteren, maar zelfs in een versie met één kleur zien ze er goed uit.

leer

Zachte panelen van echt leer en kunstleer zijn geschikt voor het decoreren van de muur bij de tv en boven de bank. Ze helpen de imperfecties van het oppervlak te maskeren en zorgen voor een hoogwaardige geluidsisolatie. Materialen die worden gebruikt voor het plaatsen van accenten in de kamer.Dankzij de synthetische en schuimrubber, kunt u een zachtere afwerking krijgen.

De muur van de woonkamer, afgezet met natuurlijk leer, zal altijd jaloezie en bewondering veroorzaken.

3D-panelen

3D-wandpanelen zijn driedimensionale elementen met een bas-reliëf en een hoogreliëf. Met uniek materiaal kunt u verbluffende composities maken, waarvan de schoonheid kan worden benadrukt door vakkundige belichting. Installatie van panelen is vrij eenvoudig en kan onafhankelijk worden gedaan. Het vereist geen perfecte wandvoorbereiding.

Het materiaal heeft veel positieve eigenschappen: het verhoogt de isolatie van de kamer, is in staat om de afmetingen van de ruimte visueel aan te passen, perfect gecombineerd met een andere afwerking.

3D-glaspanelen zien er gemakkelijk en luchtig uit, vaak versierd met afbeeldingen van verschillende natuurlijke soorten.

Natuurlijk hout

Hout in het interieur van de woonkamer ziet er altijd spectaculair uit, transformeert het uiterlijk van de kamer, brengt mensen dichter bij de natuur vanwege de milieuvriendelijkheid van het materiaal. De array is geschikt in bijna elk ontwerp, het is alleen nodig om het ras te kiezen. Licht gebleekte eik ligt dicht bij de Scandinavische stijl, zwarte wengé is een grof rustiek, licht walnoot en warme as zijn erg belangrijk voor de zachte Provence.

gipsplaten

Met GKL kunt u de meest ongelooflijke ontwerpideeën implementeren.Uniek materiaal kan ingewikkelde vormen en lijnen aannemen. De gipsplaatconstructies zijn niet alleen mooi en esthetisch, ze voldoen volledig aan de functionele eisen van de ruimte. De modules sluiten de ruimte perfect af, verbergen de defecten en de ingebouwde nissen worden vaak gebruikt als ruime opslagsystemen.

Bijkomende voordelen zijn materiaalgemak en installatiegemak, evenals de mogelijkheid holle structuren voor bedrading en verlichting te creëren.

Hout, metaal, kunststof en andere afwerkingen worden gecombineerd met gipsplaat.

decoratie

De decoratie is een van de meest interessante etappes in de decoratie van de muren, waar je je verbeelding de vrije loop kunt laten. Echter, het plannen van de inrichting van de wanden van de woonkamer, het is de moeite waard zich te houden aan de algemene stilistische beslissing van de kamer.

lijstwerk

Onder de architecturale elementen kunnen onderscheidende lijstwerkvormen worden onderscheiden - decoratieve details in de vorm van overhead convexe latten, die reliëf en volume toevoegen aan de kamer. Ontwerpers gebruiken ze niet alleen voor wanddecoratie, sierlijsten versieren plafonds, deuren, open haarden, bogen en nissen, waardoor ze een meer expressieve en nette uitstraling krijgen.

Decoratieve versieringen in een ruime kamer kunnen een manier zijn om kamers in aparte secties in te delen. Ze worden vaak gebruikt om defecten en afwerkingen te maskeren. Lijsten worden gebruikt als plafondplint om de voegen naast de muur te verbergen. Dankzij deze elementen kunt u de wanden in verschillende secties verdelen, versierd met verschillende soorten behang of andere soorten afwerkingen. Het is interessant om te kijken naar de decoratieve lijsten aan de muren voor schilderijen, spiegels en foto's.

Met behulp van verschillende gebogen planken, kunt u allerlei artistieke vormen en geometrische composities op de muren maken, kolommen en kroonlijsten, torenspitsen, sockets imiteren. Lichtpanelen zijn veelzijdig, gepresenteerd in een breed kleurengamma, kunnen zowel glad zijn als versierd met stucwerk.

Voor moderne stijlen en klassiekers, moet de voorkeur worden gegeven aan zelfs strikte panelen, uitgebreide barok en rococo gegoten baguettes.

Foto's afdrukken

Photowall-paper op muren - een stijlvolle en moderne manier van decoratie van woonkamers. Ze zijn in een korte tijd in staat om het uiterlijk van de woonkamer drastisch te veranderen zonder extra materiaalkosten.Om ervoor te zorgen dat de afgewerkte decoratie oprechte interesse wekt, moet u de achtergrond selecteren volgens het basisontwerpconcept en deze gebruiken als een bestemmingsitem.

Een muur met bloeiende lavendelvelden of een panorama van een Franse straat is bijvoorbeeld het laatste element van de Provence. Een moderne computergraphics is de perfecte oplossing voor een modieuze high-tech stijl.

Een interessant paneel kan binnenshuis als accentmuur dienen.

schilderij

Als er een lange lege muur in de woonkamer is, is het aangewezen om deze met een schilderij te versieren. Afbeeldingen kunnen worden aangebracht met acryl- of fluorescerende verven, spuitbussen en zelfs viltstiften. Met moderne technologieën kun je tekenen met vloeibaar behang, waardoor ze de meest ongelooflijke composities ontvangen.

Zorg ervoor dat u de stijlbeslissing volgt. Opstandige graffiti-inscripties zien er vreemd uit in een klassiek of Scandinavisch interieur. Een zachte bloemmotieven die vreemd zijn voor de industriële loft en de stoom-punk.

foto's

Als wanddecoraties kunnen decoratieve stickers en posters worden gebruikt, schilderijen van hedendaagse kunstenaars,professionele foto's van tentoonstellingen of familiecollages. Zelfs de meest veeleisende consument zal een optie voor de ziel kunnen kiezen.

Wanddecoratie onder de tv en open haard

De televisie in een nis van gipsplaat maken met verlichting is een van de meest succesvolle oplossingen die er niet alleen modern uitziet, maar ook ruimte bespaart. De muur kan bovendien worden geverfd of afgewerkt met gips, versierd met een mozaïek of een afbeelding met een rustig plot. De stilistische beslissing kan zijn, omdat TV een essentieel kenmerk is in verschillende interieurs van de woonkamer.

Overbelast de muur niet met een tv met onnodige details, het is zelf een belangrijk accent.

Een specifiek gebied voor een tv-settopbox kan worden onderscheiden met behang, waarvoor het de moeite waard is om schilderijen in contrasterende kleuren te gebruiken. Optie met stoffen behang voegt comfort en warmte toe aan de kamer. Bovendien kunt u de tv benadrukken met behulp van sierlijsten. Het frame van kunststof panelen geeft een strak afgewerkte look aan de muur.

Decoratieve en natuursteen is relevant voor het decoreren van de open haard, de materialen staan ​​dicht bij de geest van vuur en worden vaak gebruikt om kachels en open haarden en de omliggende ruimte te versieren.In het klassieke interieur worden vaak bakstenen metselwerk gebruikt, trendy huiskamers kunnen het zich veroorloven om af te werken met metaal. Als beveiliging mag u geen foto's en andere ontvlambare ontwerpelementen aan deze muur hangen.

Mooie voorbeelden in het interieur

Een interessante decoratie van de wanden in de woonkamer kan zowel in een privé landhuis als in een klein appartement met één kamer worden gedaan. Een breed scala aan materialen voor elke smaak en portemonnee stelt u in staat om de gewenste optie te selecteren. In de meeste gevallen kunt u de reparatie zelf uitvoeren, er zou een verlangen zijn.

Eenvoudige donkere achtergronden imiteren boekenplanken kunnen u overbrengen naar de bibliotheek van een oud Engels kasteel. De kamer besteedt niet langer aandacht aan meubels en accessoires - tenslotte is alle aandacht geklonken op de muren, dus precies de geest van het Victoriaanse tijdperk verradend. De finishing touch in het interieur - gestileerde portretten aan de muren in zware bronzen lijsten.

Een haard ingebouwd in een spiegelwand ziet er excentriek en onverwacht uit. Zo'n muur is niet alleen een accent, het is het belangrijkste kenmerk van de hele kamer, die de toon zet voor de rest van de ruimte.Het spiegeloppervlak vergroot de woonkamer visueel en de sneeuwwitte open haard lijkt in de lucht te zweven.

Spiegelende inzetstukken, aangegeven met sierlijsten, zien er vreemd uit en voegen licht en ruimte toe aan de ruimte, alsof ze de grenzen verleggen. Dus je wilt uit het "venster" van de spiegel kijken en jezelf buiten de woonkamer vinden.

Gerestaureerde houten werkbladen kunnen een tweede leven geven als een unieke wanddecoratie. De afgeronde vorm vormt een perfecte aanvulling op de organische kromming van het gewelfde plafond. Het ziet er allemaal heel creatief uit! Niet-standaard afwerkingsoplossing is meer geschikt voor een groot privé-huis dan een appartement.

Van de foto's kun je het hele tapijt "weven", als je de hele muur ermee vult. Ze zullen met succes het dure behang vervangen en zullen het voorwerp zijn van bewondering van de gasten. Als een "materiaal" kunt u niet alleen foto's van familieleden en vrienden gebruiken, maar ook huisdieren, gedenkwaardige plaatsen en prachtige uitzichten op de natuur. Zwart en wit gamma en sepia zien er vintage uit, irriteren de ogen niet, het is gemakkelijk om los te koppelen van een zelfgemaakte plaat indien nodig. Door de heldere muren in de kamer ziet het interieur er niet benauwend uit.

Foto's van de muur schuren kan moeilijk zijn, dus het is de moeite waard om die foto's te nemen die niet in het enkelvoud zijn.

Photowall-paper met het beeld van Marilyn Monroe en een grote Amerikaanse megalopolis roepen herinneringen op aan de cinema van de jaren 50 van de vorige eeuw. Zeer effectief ontwerp, dat zal worden gewaardeerd door liefhebbers van het tijdperk van de zwart-wit cinema en het werk van een vrouwelijke legende.

Hoe de inrichting een interieur verandert, kijk in de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer