Klein woonkamermeubilair: optimalisatie van de ruimte

 Klein woonkamermeubilair: optimalisatie van de ruimte

De woonkamer is de hoofdruimte waarin alle gezinsleden samenkomen, daarom moet het ontwerp een afzonderlijke stoel toegewezen krijgen. Als de ruimte klein is, moet u het interieur zo inrichten dat u geen beklemmend gevoel krijgt, wat voor problemen zorgt. Reparatie van een kleine woonkamer kost minder tijd dan werken in een ruime hal en u kunt besparen op de aanschaf van materialen. Het gebruik van eenvoudige tricks zal helpen om van een krappe ruimte een gezellige en stijlvolle kamer te maken.

Kies een kleurenschema

Lichte tinten zijn het best geschikt voor kleine ruimtes.En in de afgelopen jaren is de mode voor interieurs met dominante witte kleur verschenen. Op een witte achtergrond kunt u verschillende kleurenaccenten plaatsen. Hij vermoeit de psyche niet en maakt de kamer lichter. Om het gebied visueel te vergroten en verf aan te brengen, worden afbeeldingen, collages en panelen op de muren geplaatst. Er is slechts één kleuraccent nodig, anders lijkt de ruimte overladen met details.

Populaire combinatie van wit met natuurlijke houtstructuur of een bepaalde tint bruin. Als de vensters naar de noordkant wijzen, voegt u rood of geel toe. Aanhangers van de Scandinavische stijl moeten letten op de blauwe en blauwe kleuren. Kies geen meubels van pure zwarte kleur of combineer meer dan drie verschillende tinten.

7 foto

stijlen

Een universele stijl die in elke kleine woonkamer past, is minimalisme. Deze richting omvat het gebruik van eenvoudige geometrische vormen, het minimale aantal decor, basiskleuren. Boeken, schalen, versieringen en andere kleinigheden moeten worden bewaard in gesloten kasten, er mogen geen open rekken zijn. Dan wordt het gevoel van ruimte en licht gecreëerd, een sfeer van comfort en gastvrijheid.

Andere stijlen zijn ook van toepassing als rekening wordt gehouden met enkele nuances bij het decoreren:

  • Provence - pastel kleuren, meubels melkachtige tinten met het effect van veroudering. Aanhangers van deze richting zijn wenselijk om overtollige bloemenafdrukken te vermijden.
  • klassiek - traditionele meubels gemaakt van massief hout, dure materialen in de afwerking, vaak donkere kleuren. Gordijnen met bloemen en vogels, kristallen of bronzen kroonluchter.
  • eclecticisme - een mix van verschillende stijlen, bijvoorbeeld modern modulair meubilair in combinatie met een barokke kroonluchter en plastic stoelen.
  • Afrikaanse - minimalisme met de toevoeging van etnische elementen, warme kleuren. De muren zijn wit gemaakt, of omgekeerd, donker, maar het is beter om zwart niet als hoofdkleur te gebruiken. Een paar maskers aan de muur, zebrahuid, witte of oker-klei muren zullen de atmosfeer van een ver continent met zich meebrengen.
  • High-tech - gemetalliseerde oppervlakken, strikte vormen, stijl staat dicht bij minimalisme. Vaak gebruikte grijstinten en zilver. Deze stijl is vrij streng voor de woonkamer, maar je kunt kleuraccenten toevoegen. Hang bijvoorbeeld vandaag één foto aan de muur, morgen een andere of plaats een avant-garde sculptuur.

Hoe te kiezen?

In kleine appartementen ziet compact meubilair er goed uit, wat de ruimte niet rommelig maakt. Het is noodzakelijk om massieve kasten te vermijden, in vergelijking waarmee een kleine kamer überhaupt klein lijkt. Het gevoel van lichtheid wordt gecreëerd door opgezette planken, waarmee u ook de nadelen van de kamer kunt corrigeren. Lange horizontale aanpassingen vergroten de ruimte visueel en verticale maakt het plafond groter. Er zijn nu veel manieren om planken naast de gebruikelijke beugels aan de muur te bevestigen. Er zijn ontwerpen die het gevoel geven dat de planken gewoon in de lucht zweven.

Om een ​​groot aantal dingen beter op te slaan om een ​​kledingkast te kopen. Dan worden alle dingen op volgorde gevouwen en verborgen achter de deur, samengevoegd met de muur. Een dergelijke kast is altijd voorzien van schuifdeuren, die bij het openen geen extra ruimte innemen.

Het is echter beter om, indien mogelijk, het opslaggedeelte naar de gang te verplaatsen, en in de woonkamer wordt de belangrijkste plaats ingenomen door de bank. Als u een recreatiegebied wilt selecteren, kunt u kiezen voor gestoffeerde meubels met heldere monochrome bekleding. Om alle gasten tegemoet te komen, is het handig om een ​​hoekbank te plaatsen, die in het nieuwe seizoen modieus is.

Het meubilair op de vloer eet de vrije ruimte op en verduistert de kamer. Daarom, de meest geschikte optie voor een kleine woonkamer - meubels, opgeheven boven de vloer. Dit kunnen muurhangers of kluisjes met poten zijn. Zodat de tafel en stoelen de toch al beperkte ruimte niet in stukken verdelen, moet u naar de modellen van transparant glas of plastic kijken.

Als het nodig is dat het pand geen scherpe overgangen van de ene zone naar de andere heeft, moet de vierkante tafel worden vervangen door een ronde. Als het huis kleine kinderen heeft, is meubilair met afgeronde hoeken eenvoudigweg onvervangbaar.

Meubeltransformator

De meeste mensen combineren in een kamer een woonkamer met een eetkamer of slaapkamer. Maar in een kleine kamer voor alle tafels, stoelen en andere dingen is ruimte niet genoeg. Daarom is het de moeite waard transformeerbare meubels te kopen, die in opgevouwen toestand vrijwel geen plaats innemen en tegelijkertijd de functies die eraan zijn toegewezen, aankunnen.

Deze omvatten opvouwbare computertafels met stoelen inbegrepen en verborgen planken voor boeken die in de deurframes zijn ingebouwd.

Als de kamer voedsel aan het bereiden is, is het beter om een ​​speciaal gedeelte voor keukengerei te kiezen.Het is een keukenset uit één stuk die niet kan worden onderscheiden van een gewone kledingkast in gesloten toestand.

Wanneer de woonkamer ook dienst doet als slaapruimte, is het nodig om een ​​opklapbare slaapbank te kopen en een opklapbare tafel met wielen te kiezen. Compact meubilair kan snel worden verwijderd en het juiste moment om uit te breiden.

Textiel en accessoires

Om een ​​gezellige sfeer te creëren, past u gekleurde kussens, dekens en spreien aan. Ze kunnen banken, stoelen versieren. Het is beter om gordijnen te kopen die effen zijn, zonder ruches en ruches, die met voordeel alleen in ruime hallen kijken. Het oplichten van het plafond zal helpen bij lange gordijnen, te beginnen vanaf de top. Dat wil zeggen, de afstand van de dakrand tot het plafond moet minimaal zijn.

Tapijt - een klassiek middel om warmte en comfort te creëren.

Niet altijd in de schappen is er een plek voor vazen ​​en beeldjes, maar wanneer de muren vlak en licht zijn, hebben ze gewoon een decor nodig. Het is handig om foto's in frames of foto's in een abstracte stijl te rangschikken. De ruimte lijkt dus ruimer.

Als er een verzameling gerechten is, kunt u een vitrinekast kopen en uw verzameling weergeven voor permanente weergave.

Interieur details

Om de schoonheid van meubels en gestoffeerde meubels te benadrukken, moet de rest van het interieur worden gecombineerd. Balken en andere decoratieve structuren eten de ruimte op, want een kleine woonkamer is nauwelijks van toepassing. Normaal wit plafond - de beste uitweg. Bovendien is het witte plafond geschikt voor elk meubel.

De stijlbeslissing van het bovenste deel van de ruimte moet worden onderworpen aan het algemene concept. Als de ruimte een minimalistische stijl heeft, of juist overladen is met details, is het het beste om de plafondkleur neutraal te maken.

Geschikt voor schilderen met gewone acrylverf. Het is beter om de importversie te kiezen. Dergelijke verf zal lang meegaan, het zal mogelijk zijn om hem te wassen, in het geval dat het plafond van boven wordt uitgegoten, het zal mogelijk zijn om eenvoudig deze markeringen te wissen of het probleemgebied aan te vullen. Wat voor soort verf - mat of glanzend - kies, op basis van de intentie. Glanzend zal het licht beter weergeven en mat ziet er meer ontspannen en natuurlijk uit.

Stretch plafond zal duurder worden schilderen, maar het geeft een betere geluidsisolatie. Verbergt onregelmatigheden, als u het plafond niet kunt bepleisteren of repareren. Als de mini-woonkamer in de klassieke stijl is gemaakt, kunt u een canvas spanplafond met antieke onderwerpen bestellen.Met een zwaar gesneden meubilair onder een eik, zal het beeld op het plafond in de stijl van paleisschilderijen er geweldig uitzien.

Wat betreft de vloer - licht laminaat of tapijt hebben de voorkeur. De overvloed aan licht, reflecterende lichtstroom, oppervlakken, creëert het effect van een ruimere en luchtgevulde ruimte. De kleuren van dennen, kersen, gebleekt eiken creëren niet alleen een comfortabele ruimte, maar benadrukken ook het doel van de kamer: comfort, warmte en communicatie. Een goed geselecteerde vloer benadrukt de goede keuze van meubels.

Een ander belangrijk punt - geluidsisolatie. Als het is gepland om karaoke of thuisbioscoop in de woonkamer te installeren, installeren ze geluid reflecterende of geluid absorberende panelen op het plafond, de muren of de vloer. Gestoffeerde meubels met volumineuze zittingen zijn ook een uitstekend middel om geluid te absorberen.

Lichtontwerp moet het algemene concept volgen. Scherp gericht licht zal het gevoel van krapte vergroten, dus het is raadzaam om niet één krachtige lamp te gebruiken. Licht moet worden verspreid en niet op één punt geconcentreerd, waardoor donkere hoeken ontstaan. Daarom is een van de handigste en meest economische opties spotlights, die over het plafondoppervlak kunnen worden verdeeld en worden gebruikt om de planken te verlichten.

Een vloerlamp op een lange poot verhoogt de hoogte van de plafonds visueel, vooral deze verlichtingsapparaten zien er goed uit als u ze parallel aan elkaar plaatst. Staande lamp moet worden gecombineerd met de rest van het meubilair.

Optische effecten

De methode van visuele toename in een kamer getest door jaren is de plaatsing van spiegels. Indien mogelijk wordt een grote spiegel opgehangen aan de muur, waar geen meubels in de buurt zijn.

Bij weinig licht zien valse ramen er goed uit. Glas met een landschap erop, waarachter de lamp zich bevindt, vergroot de ruimte visueel.

Snel transformeren van de woonkamer zal helpen de reflecterende stickers die zijn bevestigd aan de deuren van de kasten. Vaak gaat het om glanzende oppervlakken - gelakte meubelfronten en glazen elementen.

Met zonering kunt u de ruimte comfortabeler maken, maar rommel de kamer niet vol met dove partities. De beste optie is om een ​​bepaald gebied met contrasterende achtergrond te markeren of om de banken weer aan elkaar te zetten.

Laat geen lege gebieden achter, u kunt manden met papieren onder de tafel opslaan en boeken op de vensterbank plaatsen.

Het creëren van een comfortabele en sociaal comfortabele woonkamer in de Chroesjtsjov is niet zo moeilijk.Het belangrijkste is om de ruimte niet te overladen met meubels en felle kleuren, gebruik de voordelen van een bepaalde kamer en kijk naar geschikte voorbeelden.

Grote ramen kunnen worden ingericht met exclusieve gordijnen, in een hoge kamer kunt u het volledige oppervlak van de muur gebruiken om schilderijen en foto's te maken. Door ruimte te besparen, kunnen vouwende meubels worden verwijderd, die kunnen worden verwijderd of getransformeerd.

Beoordeling van een heel klein appartement in Parijs, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer