Wat zijn de afmetingen van het gasblok?

Iedereen wil hoogwaardige maar goedkope materialen ophalen voor het bouwen van een huis. In een poging om te sparen, kiezen mensen niet altijd de juiste grondstoffen, wat leidt tot een niet-duurzame constructie. Fabrikanten van bouwmaterialen bieden een ruime keuze aan materialen voor de bouw. Tegenwoordig is er veel vraag naar gasbeton.

Materiële kenmerken

Cellenbetonblok is een steen van kunstmatige rots. Het gasblok is gemaakt van speciaal cellenbeton.

Cellenbeton is een soort betonnen poreuze steen. Gebruik cementzand, kwartszand en speciale blaasmiddelen, zoals aluminiumpasta of speciale suspensies om het te maken.Sommige fabrikanten mengen de opgesomde elementen met gips, as of kalk.

De verkregen massa wordt onderworpen aan een warmtebehandeling in autoclaven bij hoge temperatuurdruk. Vanwege de chemische reactie die plaatsvindt in de autoclaaf, wordt schuiming van de cementslurrie verkregen, gevolgd door harden. Binnen de bevroren cementblokken worden poriën gevormd. Sommige fabrikanten van gasblokken in de productie van holtes nemen meer dan tachtig procent in beslag. Een hoog percentage poriën betekent dat het materiaal licht van gewicht is en daarom minder duurzaam. Bovendien, hoe meer poriën, hoe slechter de thermische geleidbaarheid van het materiaal wordt.

Daarnaast geven ontwikkelaars de voorkeur aan gasblokken voor de constructie van vliesgevels en dragende wanden, omdat deze materialen speciale eigenschappen hebben:

 • hoge snelheid van fysieke en technische kenmerken;
 • verbetering van de energie-efficiëntie van het gebouw.

Nadat besloten is om een ​​cellenbetonblok in het gebouw te gebruiken, is het noodzakelijk om kennis te nemen van de belangrijkste technische kenmerken van dit materiaal. Het is belangrijk om dit te maken, omdat het mogelijk is om verkeerde keuze en overbetaling voor materiaal van slechte kwaliteit te voorkomen.

De belangrijkste voordelen van een dergelijk bouwmateriaal als gasblok omvatten:

 • goede geluidsisolatie, als de dikte van betonnen muur 300 m is, is het geproduceerde geluid minder dan 60 dB;
 • lage dichtheid, dat wil zeggen, lichtheid van een blok, dat vijf keer lichter is dan gewoon beton, en twee keer lichter dan een baksteen;
 • gebruiksgemak, cellenbeton kan gemakkelijk worden gesneden met een ijzerzaag;
 • bij dezelfde dikte van het gasblok en baksteen is de thermische geleidbaarheid van het blok vijf keer beter;
 • de milieuvriendelijkheid van het materiaal maakt het mogelijk om veilig en zonder gevaar voor de gezondheid bouwwerkzaamheden uit te voeren;
 • bouwsnelheid neemt meerdere keren toe, omdat het betonblok groot is en vijftien 1NF-stenen vervangt;
 • in het cellenbetonmetselwerk zijn geen koude bruggen;
 • budgetprijs;
 • gasbetonmateriaal is brandwerend door brandveiligheid van cellenbeton

Ondanks de vele voordelen heeft het materiaal verschillende nadelen:

 • vochtabsorptie is hoger dan die van vergelijkbare bouwmaterialen;
 • lage sterkte van het materiaal.

Wat zijn de dimensies van invloed?

De afmetingen van gasbetonblokken hebben een impact op het hele gebouw als geheel.De dikte van dit materiaal beïnvloedt de sterkte, warmte-isolatie en geluidsisolatie van de muur die wordt geplaatst. Hoe dikker de omvang van het gasblok, hoe veel rustiger en warmer het in het gebouw zal zijn. Daarom wordt aanbevolen om cellenbeton te gebruiken met een dikte van minstens dertig centimeter voor de structuur van het lager en de buitenmuren. Wat de structuur van scheidingswanden betreft, hier mag de dikte niet meer dan tien of vijftien centimeter zijn.

Daarnaast heeft ook de hoogte van het bouwgasblok invloed op het bouwproces.

 1. hoe groter de hoogte, des te minder er betonblokken moeten worden aangeschaft. Dit bespaart geld op bouwmateriaal.
 2. hoe hoger en gelijkmatiger het cellenbeton, hoe sterker de structuur van het gebouw. Bovendien elimineert de gelijkmatigheid van het materiaal scheuren.

Standaard parameters

De afmetingen van het in de bouw te gebruiken betonmateriaal zijn afhankelijk van het doel van de toekomstige constructie. Gasblokken zijn er in verschillende toepassingen, maar er zijn twee soorten blokken waar veel vraag naar is op de markt voor bouwmaterialen: scheidingswand en muur. Afmetingen van een enkel betonblok worden gereguleerd volgens de GOST-normen.

De Gostovsky-norm geeft aan dat de grootte in de volgende parameters moet passen:

 • dikte (breedte) - bereik van honderd tot vijfhonderd millimeter;
 • hoogte - in schaal van tweehonderd tot driehonderd millimeter;
 • lengte tot zes millimeter.

Deze cijfers variëren echter afhankelijk van het type cellenbeton. Elke vorm van blokken heeft zijn eigen standaardmaten. Maar hetzelfde blijft voor alle overblijfselen dat het gewicht van het materiaal licht blijft, ondanks de grootte en lengte, die voor alle typen zeshonderd en vijftig millimeter is.

Gasblok gebruikt bij de constructie van de buitenmuur:

 • rechte lijnen - breedte van tweehonderd tot driehonderd millimeter, hoogte van tweehonderdvijftig tot driehonderd millimeter;
 • de messing en groef gemaakt door het systeem en met handgrepen - de dikte is vierhonderd millimeter, de hoogte is tweehonderdvijftig millimeter:
 • rechte lijnen, uitgerust met handgrepen - dikte is vierhonderd, hoogte is vijfentwintig millimeter;
 • eenvoudig met een groefkamsysteem - drie of vierhonderd bij tweehonderdvijftig millimeter.

Gasblokken voor scheidingswanden:

 • rechte lijnen - honderdvijftig millimeter breed, tweehonderdvijftig hoog;
 • scheidingswanden - honderd tot tweehonderdvijftig millimeter.

Cellenbetonblokken in de vorm van de letter U verschillen in grootte en worden gebruikt bij de constructie van raam- en deuropeningen. Hun breedte is van tweehonderd tot vierhonderd millimeter, de hoogte is tweehonderdvijftig millimeter.

In aanvulling op dit soort producten zijn gebruikelijk, waarvan de dikte niet meer dan vijfenzeventig millimeter. Ze zijn nodig voor de constructie van binnenwanden, evenals de constructie van de dragende muren van het gebouw. Bovendien spelen ze de rol van extra opwarming.

Hoe te kiezen?

Veel mensen die de fijne kneepjes van de bouwsector niet kennen, staan ​​voor het probleem om een ​​gasbetonblok te kiezen. Om niet de verkeerde keuze te maken, wat later kan leiden tot instabiliteit van het bouwen, het kiezen van het type blokken, is het aan te bevelen om de volgende criteria te volgen.

Bij het kiezen van een gasbetonblok is het belangrijk om te onthouden dat dit materiaal niet universeel is. Voor verschillende soorten gebouwen is het belangrijk om het materiaal te kiezen dat geschikt is voor de bouw. Voor de constructie van dragende wanden en de constructie van hoofdschotten zijn wandblokken geschikt, bij de constructie van een binnenwand wordt een scheidingswand van een gasblok gebruikt. Begrijpen wat hen anders maakt, is eenvoudig.Het verschil tussen de scheidingswand en het muurblok is de dikte. In het septum overschrijdt het niet meer dan tweehonderd millimeter.

En ook als u kiest, wordt aanbevolen om de dichtheid van het blok te specificeren. Hoge dichtheid vertoont een hoge materiaalsterkte en een hoge thermische geleidbaarheid. Bijgevolg moeten constructiematerialen met het hoogste dichtheidsteken rekening houden met thermische isolatie. Een merk met een gemiddelde dichtheid, de D500, is erg populair. Het is geschikt voor alle soorten constructies. Maar bij de constructie van partities zal rationeler gebruik worden gemaakt van het merk D500.

Bij het kiezen van een dimensionaal blok moet de aannemer de blokgrootte kennen en de berekening uitvoeren. Dit is nodig om te begrijpen hoeveel blokken nodig zijn om alle muren te bouwen. Daarnaast is het wenselijk om met de verkoper te verduidelijken over de aanwezigheid van de groef en de rand in de blokken. Dit is een optionele vereiste, maar door de aanwezigheid van deze elementen wordt het leggen eenvoudiger en is het lijmverbruik veel zuiniger. De prijs van dit type eenheid is echter veel hoger dan de gebruikelijke kosten.

Een ander belangrijk criterium waarop moet worden vertrouwd bij de keuze van gasbetonblokken is het merk.Meestal worden geproduceerde cellenbetonblokken van alle merken op dezelfde manier gemaakt met dezelfde apparatuur en vergelijkbare samenstelling. Als de kosten van één merk in een winkel aanzienlijk hoger zijn dan de kosten van een ander, dan overtreft de koper eenvoudigweg het merk en de faam van dat merk. Bovendien moet u aandacht besteden aan de locatie van de plant, gefabriceerde producten. Vaak is de hoge prijs te wijten aan de afgelegen ligging van de fabriek en de winkeloverschotten voor de logistiek.

Bij het berekenen van de benodigde hoeveelheid materiaal moet de aannemer rekening houden met het vermeende lijmverbruik, dat zij volgens de fabrikanten sterk onderschatten. Hoogstwaarschijnlijk zullen tijdens de bouwwerkzaamheden veel meer materiaal nodig zijn. De exacte hoeveelheid verbruiksartikelen wordt bepaald door de kwaliteit van het gasblok en de afmetingen ervan.

In overeenstemming met de normen van GOST is niet meer dan vijf procent van de chips en puin op een blokmateriaal toegestaan. Deze indicator is echter alleen geschikt voor producten van het eerste leerjaar. Het materiaal van de tweede klas wordt gekenmerkt door een cijfer van tien procent. Afgeschuurd cellenbeton is geschikt voor buitenmuren metselwerk met daaropvolgende voering.De keuze voor dit type blok bespaart een kwart van de geplande kosten voor het materiaal.

Het laatste belangrijke criterium om te helpen bij het kiezen van een blok is de verbindende basis. Van het type koppelingsbasis verandert ook het zicht op het gasblok zelf. Het is vereist om bouwmaterialen te kiezen met een afwijking in alle parameters voor een droge dekvloer. De dikte van het blok mag niet meer zijn dan anderhalve millimeter. Mortellijm vereist ook doorbuiging. Het mag niet meer dan twee millimeter zijn, en bij het leggen met het gebruik van oplossingen - niet meer dan vijf.

Wat is een gasblok, over zijn typen en afmetingen, bekijk de video hieronder.

Comments
auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer