Kenmerken van de berekening van cellenbeton thuis

Kenmerken van de berekening van cellenbeton thuis

Cellenbeton - veel gevraagd materiaal. De voordelen ten opzichte van andere opties zijn onbetwistbaar. Het is erg belangrijk om het vereiste volume te berekenen om fouten te voorkomen.

Onbewerkte gegevens

De berekening van het aantal gasblokken wordt uitgevoerd rekening houdend met de parameters van de constructie van het huis en de geometrie van de elementen. Handelaars meten hun goederen in kubieke meters. Daarom worden berekeningen ook aanbevolen in meters. Afhankelijk van de grootte, wordt het doel van het blok bepaald. Laat het metselwerkelement (gasblok) met een afmeting van 0,4x0,625x0,25 m voor de berekening worden genomen.

Min wanddikte

De kleinste wanddikte bij het gebruik van blokken van cellenbeton met seriematig materiaal is 10 cm. In de praktijk worden ook grote elementen gebruikt.De buitenmuren van huizen worden meestal opgetrokken uit cellenbetonnen onderdelen met een grootte van 0,4 m. Kleinere details worden gebruikt bij het ontwerpen van scheidingswanden in het gebouw. Het is niet afhankelijk van de klimatologische kenmerken van het gebied.

Hoeveelheid en gewicht

In één kubieke meter

Begin met het bepalen van het volume van 1 eenheid gasbeton. Het wordt berekend door alle drie de belangrijkste indicatoren te vermenigvuldigen. Bijvoorbeeld, 40x62.5x25 cm op het einde geven 0.0625 cu. m. voor 1 st. de grootste maat. Nu wil je berekenen hoeveel 1: 0.0625 zal zijn. De conclusie is logisch: 16 cellenbetonblokken worden in 1 kubus geplaatst.

Eerst moet u precies beslissen met de gewenste waarden. Als blokken van 200x300x600 mm worden gebruikt, verandert de situatie. Het volume van een enkele eenheid is 0,036 cu. m. Bij gebruik van structuren van 250x300x600 mm, bereikt het totale volume al 0,045 cu. Dat wil zeggen, 1 en 3 m omvatten respectievelijk 27 en 22 blokken.

In de pallet

Herbereken het volume op de pallet niet meteen, en bereken ook hoeveel één eenheid weegt. U moet eerst een wijziging aanbrengen van 5, en soms een overschrijding van 10%, die moet worden toegevoegd. Het is een feit dat er in de echte constructie altijd overschrijdingen van delen kunnen zijn. Het is ook de moeite waard om te onthouden van productiefouten: het gebeurt zelfs bij eersteklas lijnen.

Volledige berekening houdt ook in het bepalen van de belastingen die op de fundering zullen werken. Deze belastingen worden berekend volgens de massa bouwstof in een bepaald volume.

Er zijn 4 hoofdproductcategorieën, verschillend in soort vulstoffen:

 • vooral licht en extreem poreus (ongeveer 500 kg per 1 kubieke meter);
 • licht (voor het vullen ervan wordt gebruikt rotsgesteente of geëxpandeerde klei, dichtheid tot 1800 kg per 1 m3);
 • zware (van 1800 tot 2500 kg) producten;
 • uitzonderlijk zwaar (gewicht van 1 kubieke meter varieert van 2,5 tot 3 ton).

In zwaar cellenbeton worden gemalen steen en grindmassa gebruikt voor het vullen en in zware, ruwe breukstoffen. De gestandaardiseerde pallet kan 1 cu bevatten. m bouwmateriaal. Daarom is het mogelijk om het aantal blokken op hun pallet te bepalen op basis van hun grootte. En dit cijfer zal het al mogelijk maken om uit te vinden hoeveel pallets moeten worden besteld op een bouwplaats.

Het is heel belangrijk dat een huis gebouwd met cellenbeton zichzelf economisch rechtvaardigt. Anders helpt zelfs de relatieve goedkoopheid van het materiaal zelf niet. Het vergroten van de dikte van de wanden om opzettelijk een behoorlijke mate van isolatie te verzekeren, waardoor de totale kosten worden verhoogd.De daaropvolgende besparing van brandstof of elektrische stroom kan de gemaakte investering niet rechtvaardigen. Standaardvereisten bepalen dat in woningen waar mensen wonen kolommen en wanden van met autoclaaf behandeld cellenbeton in de dragende wanden exact 0,6 m dik moeten zijn.

Voor zelfdragende muren is dit 50% minder, dat wil zeggen 0,3 m. Het wordt meestal beschouwd dat bij het bouwen van gebouwen, men zich moet laten leiden door de instructies van de SNiP met betrekking tot thermische isolatie. In feite zijn deze instructies niet rigoureus. Er zijn een aantal voorbehouden om echte indicatoren te verminderen, te beginnen met de "gebruikersbenadering". Om de dikte van de wanden in vergelijking met de normen te verminderen, moet u rekening houden met het relatieve brandstofverbruik.

Het aandeel per 1 cu. m., moet zorgen voor een dergelijke temperatuurdaling, zodat het verschijnen van dauw op de binnenmuren onmogelijk is. Zoals de praktijk heeft aangetoond, verhogen de thermische weerstand van wanden de brandstofkosten slechts in geringe mate.

Veel hangt af van:

 • klimaat van het gebied;
 • windkrachten en richtingen;
 • thermische isolatie kwaliteit;
 • betrouwbaarheid van de warmtebron;
 • gebruikte brandstof;
 • Generatie-efficiëntie;
 • economische haalbaarheid van bepaalde stappen.

Bij het tellen van het aantal blokken gestapeld op 1 pallet, moet er rekening mee worden gehouden dat de afmetingen van de pallets zelf mogelijk niet gelijk zijn aan 1 m3.

Naast deze dimensie voldoen de volgende normen ook aan de normen:

 • 0,9;
 • 1,44;
 • 1,8 cu. m.

Als u op deze pallets cellenbetonblokken van 0,6x0,3x0,2 m plaatst, ontvangt u dienovereenkomstig:

 • 25;
 • 40;
 • 50 stuks.

Deskundigen merken op dat bij het kopen van grote hoeveelheden bouwmaterialen het onwenselijk is om de berekende waarden af ​​te ronden. Het kan een onnodig hoge "prijs" -strook zijn. Het moeilijkst om een ​​berekening te maken, als u zowel niet-standaard blokken als niet-standaard pallets gebruikt. In dit geval zijn de afmetingen van de pakketten tot een breedte van 1 m, een hoogte van 120 cm en een lengte van 80 cm, in totaal is deze opstelling 0,96 vierkante meter. m.

Wanneer u eenheden op dezelfde manier plaatst met afmetingen van 60x30x20 cm, bedragen de werkelijke verliezen 60% per volume. Wanneer grote zendingen worden verzonden om een ​​groot huis te bouwen, is dit zeer belangrijk. Ter informatie: wanneer bestelde blokken worden ontvangen, is het vereist om de echte nummers te verifiëren met die vermeld in de bijbehorende documentatie. Een deel van de fabrikanten legt in het cellenbeton verschillende soorten afval vast, waardoor de kwaliteit van het eindproduct afneemt.Daarom is het noodzakelijk om zorgvuldig de afmetingen en massa van elk gebracht blok te meten.

Hoe te berekenen voor de bouw?

De berekening van de aanleg van gasbetonblokken voor de bouw van een huis moet beginnen met het bepalen van het volume van één aangelegde muur. De lengte ervan moet 7 m, de hoogte 4 m en de dikte 0,6 m zijn. Het rekenvolume moet dan 16,8 kubieke meter zijn. m. Maar deze indicator geldt alleen voor een volledig vlakke en dove over de hele lengte van de muur.

In werkelijkheid moet je lezen:

 • openingen onder de ramen;
 • openingen onder de deur;
 • uitsparingen voor bogen en andere decoratieve items.

Als er een huis met twee verdiepingen wordt gebouwd, blijkt het verschil zeer significant, zoals bij de bouw van grote gebouwen met één verdieping. Zelfs de lage prijs rechtvaardigt geen aandacht aan deze omstandigheid. Voor uw informatie, moet u cellenbeton alleen kopen bij vertrouwde leveranciers. Sommige bedrijven proberen midden in de pallet defecte producten te leggen. Ze verhogen bovendien de totale kosten en uitgaven.

Een zorgvuldige berekening betekent ook aandacht schenken aan de hoogte van de vloeren en gevels. Bepaal in aanwezigheid van een penthouse het aantal blokken op basis van de eigenschappen.Laat een huis worden gebouwd met een lengte van 6 en een breedte van 9 m, waarbij het plafond van de eerste verdieping 300 cm wordt verhoogd en daarboven een zolder van 2,5 m hoog. Het is bedekt met een dak met twee hellingen.

Accepteer ook voor het gemak van berekening dat het gas in 1 laag zal worden uitgelegd. De gebruikte structuren zijn 0.625x0.3x0.25 m. Het totale oppervlak van de buitenmuren zal 90 vierkante meter zijn. m. Laat de ramen en deuren, andere aftrekposten rekening 20 vierkante meter. m. Dan is de grootte van het buitenste gedeelte van het huis in aanbouw gelijk aan 70 m2.

Om nog meer te besparen, houdt u rekening met de dressing in de hoeken. Simpel gezegd, ze nemen het gebied van cellenbeton dat zich bij de gewrichten bevindt weg van de eerder verkregen figuur. Dan wordt 70 gedeeld door 0,625 en door 0,25 - dan zullen 448 blokken worden verkregen. Net berekend en het aantal kubieke meters gasbeton. Het wordt 42 m3.

Al deze berekeningen hebben alleen betrekking op de eerste verdieping, en het verbruik van bouwmaterialen op een driehoek, bijvoorbeeld de zolder, wordt specifiek bepaald. Ten eerste, het blijkt het gedeelte van de kamer. Dan zal het moeten verdubbelen en aftrekken van het resultaat het gebied van de vensters. Bij de berekening wordt het aantal gebruikte blokken altijd naar boven afgerond - dit is betrouwbaarder.

Volgende in lijn zijn de binnenmuren van het gebouw. De benadering voor het bepalen van de kosten van bouwmaterialen is dezelfde als in eerdere gevallen. Dit schema is van toepassing op de indeling van partities binnenin. Voor hen nemen ze meestal gasbeton van kleinere dikte dan voor hoofdonderdelen. Het is ook belangrijk om de correctiefactor van 5% niet te vergeten.

Het is noodzakelijk om er rekening mee te houden dat de muurblokken meestal uit een rechthoekige configuratie bestaan. Maar producten, vergelijkbaar met de letter U, gaan meestal naar de vorming van springers. Het berekenen van de behoefte is iets moeilijker.

Constructies die lijken op U hebben de volgende afmetingen:

 • hoogte 25 cm;
 • lengte 50 of 60 cm;
 • in de breedte van 20 tot 40 cm.

Bij de aankoop van cellenbetonblokken voor buitenmuren moet worden afgezien van producten die dunner zijn dan 20 cm. In de binnenruimtes van het pand worden 8,5 cm dikke constructies actief gebruikt. Met deze vereisten moet ook rekening worden gehouden bij het berekenen van de behoefte aan het materiaal. Ultralicht gasbeton wordt voornamelijk aangeschaft voor de uitvoering van afwerkingswerkzaamheden en voor isolatie. Dienovereenkomstig vermindert het actieve gebruik ervan de berekende belasting op de fundering van het gebouw.

Bij het gebruik van lichtbeton wordt de ernst van betonblokken vooral bepaald door zand. Dat het de dichtste van de componenten van de metselmix is. Voor zware cellenbetonblokken wordt deze optie het vaakst gebruikt. Tenslotte rechtvaardigen hoge sterkte en betrouwbaarheid de opgeblazen massa volledig. Bepaal de ernst van het te bouwen ontwerp, rekening houdend met niet alleen zand, maar ook puin en cement.

Metselwerk 200 en 250 mm wordt het meest gebruikt in monolithisch-frame constructie en in de bouw van huizen met één verdieping. We hebben het alleen over gebouwen die geen verhoogde warmtebesparing nodig hebben. Professionals voor monolithische framestructuren kiezen vaker blokken met een dikte van 25 in plaats van 20 cm. Voor thermische eigenschappen zijn ze identiek aan een baksteenlaag van 1 m. Daarom zijn in veel gevallen juist dergelijke structuren nodig.

En nog enkele aanbevelingen:

 • cellenbeton, waarvan de dichtheid overeenkomt met de kwaliteiten D600, D700, is het meest geschikt voor hoogbouw;
 • hetzelfde materiaal wordt aanbevolen voor een verantwoorde constructie (waar sprake is van een hoog seismisch risico, risico van erosie of andere vernietiging);
 • Als niet aan de standaardafmetingen wordt voldaan, kunt u de dichtstbijzijnde in grootte nemen en deze handmatig wijzigen.

Zie de volgende video voor informatie over hoe u de hoeveelheid gas in het huis kunt berekenen.

Comments
auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden.Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer