Kleedkamer in het appartement

 Kleedkamer in het appartement

Het opslaan van dingen is een van de meest voorkomende problemen van elke moderne persoon.. Los het op met een verscheidenheid aan extra meubelstukken die de kleedkamer vormen. Met dit functionele element van het interieur kunt u de locatie van alle dingen optimaliseren voor een snelle zoekopdracht.

Functies en voordelen

Een kleedkamer is een aparte ruimte of een functionele ruimte voor het opbergen van kleding, schoenen, linnengoed, enz.

Opgemerkt moet worden dat de ontwerpkenmerken van dit kenmerk u toestaan ​​om veel meer dingen te doen dan in een kast of normale schappen of hangers gedaan kan worden. Het moet ook worden opgemerkt dat de kleedkamer een geweldig designattribuut is dat kan worden gebruikt om elk huis te versieren.

Experts verdelen deze constructie voorwaardelijk in verschillende zones. De bovenste laag wordt in de meeste gevallen gebruikt voor het bevestigen van hangers. In het midden en lagere lagen winkel ondergoed, shirts, schoenen en andere dingen die een persoon elke dag gebruikt.

Een aparte kleedkamer heeft veel voordelen:

  1. Dingen bevinden zich op specifieke plaatsen, wat hun zoeken en vouwen versnelt.
  2. Grote capaciteit. Dit wordt bereikt door de hele ruimte te gebruiken. In de kast kunnen cellen direct op het plafond zelf worden geplaatst. De grootte van de afzonderlijke secties varieert ook afhankelijk van de behoeften van de eigenaar.
  3. Kleedkamer kan niet alleen worden gebruikt voor het opbergen van kleding en schoenen. Heel vaak zijn in dit gebied een wasmachine, kleine fitnessapparaten, een strijkplank, enz. Geïnstalleerd.
  4. De ontwerpeigenschappen van de kleedkamers zijn zo origineel dat ze kunnen worden gebruikt om elke stijl te creëren. Deze producten worden op bestelling gemaakt, waardoor u altijd het ontwerp kunt "aanpassen" aan uw behoeften en voorkeuren.
  5. Alles kan als basismateriaal worden gebruikt - van hout tot hoogwaardige kunststof. Mooie producten combineren meestal verschillende soorten materialen.
  6. Optimalisatie van de ruimte. Alle dingen worden op één plek opgeslagen, waardoor andere kamers met kleine dressoirs of kasten niet vol raken. Deze vrije ruimte kan voor andere taken worden gebruikt.

types

Garderobekamers zijn individuele systemen die zijn aangepast aan specifieke bedrijfsomstandigheden. Afhankelijk van de ontwerpfuncties, kunnen ze in dergelijke typen worden verdeeld.

romp

Dit type product is heel gebruikelijk, omdat het praktisch en origineel is. Case-ontwerpen gaan uit van een combinatie van verschillende elementen die aan gebruikelijke schuifkasten herinneren. Gebruik speciale meubelbanden om de afzonderlijke delen aan te sluiten. Dergelijke producten zijn gemaakt van gelamineerd spaanplaat of natuurlijk hout.

Rompstructuren worden gekenmerkt door verhoogde sterkte. Dit wordt bereikt door de planken die op de achterwand rusten. Een van de belangrijkste nadelen van dit soort kleedkamers zijn het gecompliceerde productieproces en de minimale parameters voor celreview.

Panelsystemen

Zulke kleedkamers bestaan ​​uit een speciaal houten paneel langs de muur. Hangers, planken en andere elementen zijn aan dit frame bevestigd. Deze ontwerpen worden perfect aangevuld door rekken, wat erg belangrijk is voor kleine ruimtes. Dergelijke kasten zijn relatief zeldzaam, omdat ze van grote waarde zijn. Dit wordt verklaard door het gebruik van natuurlijk hout (Angara pine), gekenmerkt door duurzaamheid en milieuvriendelijkheid.

prefab

Constructies van dit type zijn verschillende afzonderlijke modules die naast elkaar zijn geïnstalleerd. Hun onderscheidende kenmerk is het gebruik van een metalen rek als ondersteuning, waardoor de achterwand niet meer kan worden geïnstalleerd. Deze modules zijn volledig functioneel, dus hun locatie kan worden gewijzigd, afhankelijk van uw behoeften.

afmeting

Zulke systemen zijn al lang geleden verschenen, waardoor het mogelijk was om hun optimale afmetingen en kenmerken te vinden. Bij de ontwikkeling ervan wordt de bruikbaarheid en beschikbaarheid van alle cellen als het belangrijkste beschouwd. De kledingkast wordt gekenmerkt door verschillende klassieke parameters:

  • De breedte van de zone of kamer moet minimaal 3 m zijn. De minimale diepte moet 1,7 m bereiken. Dit komt door de aanwezigheid van kasten die dergelijke ruimte innemen. Een kamer met deze parameters ziet er praktisch en handig uit.
  • De optimale ruimte voor een kleedkamer is 6-8 m². Experts zeggen dat u met de juiste planning volwaardige functionaliteit en een grotere capaciteit kunt krijgen, zelfs in een gebied van maximaal 4 m². Dergelijke benaderingen worden heel vaak gevonden in kleine appartementen, waar de ruimte strikt beperkt is.

Accommodatie opties

Een van de grootste problemen bij de inrichting van kleedkamers is de plaatskeuze voor haar. Opgemerkt moet worden dat in de appartementen van moderne gebouwen een speciale zone kan worden toegewezen en deze onmiddellijk kan worden uitgerust. Het hangt allemaal af van het project van het huis en de indeling van het appartement.

Het is mogelijk om op verschillende plaatsen een kledingkast in een gewoon appartement uit te rusten.

Opslagruimte

De ruimte in deze kamer is meestal klein, maar dit is voldoende voor rekken. Het belangrijkste ding - om het juiste meubilair te kiezen. Alles in de voorraadkast kan worden gebruikt - van gewone laden voor schoenen en metalen rekken. Als de stijl van deze plek belangrijk voor je is, geef dan de voorkeur aan lichtgekleurde meubels. Hiermee wordt de ruimte visueel vergroot.

Hoek van de kamer

Voor dergelijke doeleinden moet u alleen grote kamers gebruiken, omdat het ontwerp nogal wat ruimte in beslag neemt. Legplanken in dergelijke systemen worden geïnstalleerd in de vorm van de letter "G". Als de ruimte het toelaat, kunt u deze extra afsluiten met een scheidingswand die loopt van de uiteinden van de muurconstructies.

Niche appartement met één kamer

Dit is een uitstekende optie om de kleedkamer van de hoofdruimte te scheiden. Gebruik hiervoor zowel glazen als houten scheidingswanden. Soms worden niches eenvoudigweg afgeschermd met behulp van gordijnen of decoratieve stoffen. Binnenin kunt u volledige racks en veel verschillende planken installeren.

Ingebouwde kasten

Het is gemakkelijk om vergelijkbare ontwerpen om te zetten in een kleine kleedkamer. U hoeft slechts enkele planken te verwijderen of toe te voegen om de opslagruimte voor verschillende items te optimaliseren.

Loggia of balkon

Let op: u kunt hier alleen kluisjes of planken installeren als de kamer is geïsoleerd. Vaak wordt deze aanpak gevonden op de loggia's, die worden gecombineerd met de gemeenschappelijke ruimte.

De vorming van scheidingswanden in de slaapkamer

Deze optie is geschikt voor grote ruimtes.Zonering voor een kleedkamer geproduceerd met behulp van platen van gipsplaat of spaanplaat. De vorm en afmeting van deze plek wordt individueel gekozen op een manier die maximale capaciteit met een klein gebied garandeert.

Opgemerkt moet worden dat de keuze van een plaats voor een kleedkamer een persoonlijke benadering is die de kenmerken van de woonkamer en het volume van opgeslagen artikelen omvat. Veel bezitters van brede gangen kunnen planken meteen installeren bij het betreden van het appartement.

Interessante ontwerpoplossingen

Een van de nieuwste trends is de locatie van het zogenaamde eiland in het midden van een kleine kledingkast - een ladekast waarop je verschillende accessoires kunt plaatsen.

De oorspronkelijke toevoeging kan ook bestaan ​​uit een paar spiegeloppervlakken op de wanden van de kleedkamer, gedecoreerd in wit, en een lichtkristallen kroonluchter in de kleur van het meubilair.

Een ander origineel idee is de toevoeging van een kleedkamer-kaptafel. Installeer het in ruime kamers met goede verlichting. De tafel is gemaakt onder de basisstijl van de zone, maar is versierd met klassiek snijwerk, decoratieve handgrepen en een grote spiegel.

Een kleedkamer in landelijke stijl is goed, maar het is passend als de rest van het pand in de woning in dezelfde stijl is ingericht.

Voor ruime inloopkasten is een houten kastensysteem acceptabel en in het midden - originele trekjes voorzien van zwenkwielen, die een soort ensemble vormen. Het ziet er strikt uit, maar deze regeling is handig voor gebruikers.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer