Hoekkast

 Hoekkast

Meubilair speelt een belangrijke rol bij het ontwerp van de woonruimte in het interieur. De kleine ruimte van de kamer laat niet altijd toe om het nodige meubilair te plaatsen voor een comfortabel verblijf. Voor kleine ruimtes is de kleedkamer in de hoek de ideale keuze.

Functies en voordelen

De kleedkamer van een hoek kan slechts een deel van de kamer of alle ruimte innemen. Een garderoberuimte is een ruimte die alle benodigde apparatuur bevat om gemakkelijk dingen te regelen.

Een kleedkamer maken is niet moeilijk, omdat de muren worden gebruikt als het binnenoppervlak van de kleedkamer. Voor de volledigheid moet je een gevel plaatsen. Gewoonlijk wordt het midden van een dergelijke kamer gebruikt als een kleedkamer, en alle wanden worden gelegd met kasten en planken.

De hoek-kleedkamer is ontworpen om ruimte te besparen in het huis, omdat je zo alles compact kunt plaatsen. Het helpt ruimte te besparen. Zo'n kleedkamer kan in elke kamer worden geplaatst, omdat deze universeel is.

Kleedkamer in de hoek tussen de twee deuren om de illusie van gebrek aan meubilair te creëren, omdat het perfect in de hoek past. Het is interessant en ongebruikelijk om naar modellen met een open opslagsysteem te kijken.

Als u besluit een hoekmodel te installeren, is het de moeite waard om de tekortkomingen te kennen. Hoekconstructie is zelden beschikbaar, dus het is niet goedkoop. Bij het bevestigen van de structuur worden deuvels gebruikt. Als je de kleedkamer naar een andere hoek gaat, zijn er op dezelfde plek gaten in de muur onder deuvel.

types

Tegenwoordig bieden ontwerpers een breed scala aan stijlvolle, ongebruikelijke en originele modellen van hoekkasten. Ze verschillen in ontwerp, constructie, functionaliteit en zijn gemaakt van verschillende materialen.

Kledingkastsystemen kunnen verschillende inhoud hebben, kunnen qua lay-out verschillen. De keuze van het model hangt vaak af van het gedeelte van de kamer waar het zal worden geplaatst.

Het kasttype van de kast, gelegen in de hoek, heeft meestal een metalen frame dat aan de wanden is bevestigd. Het vereist geen grote materiaalconsumptie en trekt daarom de aandacht van betaalbare kosten. Meestal hebben deze modellen een open opslagsysteem. Ze worden gekenmerkt door veelzijdigheid, omdat de vulling van de kleedkamer naar wens gemaakt kan worden na de installatie van de structuur zelf.

De penny-achtige versie heeft een groot aantal compartimenten, dus het ziet er groot en omvangrijk uit. Maar het is ideaal voor interieurdecoratie in hightech-stijl. Dit model omvat een breed scala aan schappen, laden en deuren die gebruiksgemak bieden. Strakheid is een van de voordelen van dit ontwerp.

Als je van de stijl van een loft houdt, moet je naar de netgarderobe kijken. Ze kunnen ook worden gebruikt om luxe interieurs in moderne stijlrichtingen te belichamen. Dergelijke modellen hebben veel gemeen met het frame, maar alleen gaasoppervlakken worden gebruikt in plaats van dozen en planken. Ruimtelijkheid en lichtheid zijn de onmiskenbare voordelen van dergelijke opties.Ze zijn vaak versierd met glazen deuren en er is ook een combinatie van binnenverlichting.

De kast is een uitstekende keuze om ruimte te besparen. Het wordt gekenmerkt door ruimtelijkheid en tegelijkertijd openen de deuren zich comfortabel, zelfs in kleine ruimtes. De gevels van modellen zijn vaak versierd met aantrekkelijke en charmante afdrukken.

Hoekkast kan anders van vorm zijn. Het is de moeite waard eraan te denken dat het kabinet precies hoekig moet zijn. U-vormige of lineaire vorm neemt veel ruimte in beslag. De verschillen tussen de modellen zijn goed gemarkeerd als een open opslagsysteem wordt gebruikt.

Halfronde hoek-kleedkamer in de mode van vandaag. Het trekt de aandacht met originaliteit en singulariteit. Bijna iedereen gebruikt vierkant of rechthoekig meubilair, dus zelfs een halve cirkel kan een gewaagde keuze worden genoemd. Als u de binnenruimte van de kleedkamer wilt vergroten, moet u een kleedkamer met een ronde vorm gebruiken.

De ingebouwde garderobekast past perfect in het interieur van de kamer, omdat deze niet veel ruimte in beslag neemt en wordt aangevuld met stijlvolle gevels. Ze kunnen worden versierd met aantrekkelijke tekeningen of spiegels.

Veel kopers geven de voorkeur aan het radiusmodel. De afwezigheid van scherpe hoeken is ideaal voor de kinderkamer of de gang. Radiale gevels zullen helpen om de charme van de woonkamer te geven. Naast het mooie uiterlijk besparen ze ruimte op de kamer.

afmeting

De fabrikant van kastmeubilair biedt verschillende maten hoekkasten om de beste optie te kiezen, zelfs voor kleine kamers. Compactheid is een van de belangrijkste voordelen van dit meubilair.

De standaardkeuze is een driehoekige kleedkamer. Als de ruimte het toelaat, kunt u een rechthoekige vorm gebruiken, omdat deze de mogelijkheid biedt om afzonderlijk georganiseerde spaties te maken.

Om een ​​kleine kleedkamer te maken, kunt u open planken gebruiken, evenals rekken. Ze worden gekenmerkt door gemak en bruikbaarheid. Ze kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt. De compacte kleedkamer stelt u in staat om de ruimte op een slimme manier te ordenen zonder veel ruimte in beslag te nemen.

Interne vulling

Hoekkasten hebben grote verschillen in opslagsystemen.

  • Het garderobesysteem van het casetype wordt weergegeven door klassieke inhoud, die vaak wordt gebruikt.. Deze optie is betaalbaar en heeft een robuust ontwerp. Het bestaat uit rompmodules die met elkaar worden verbonden met behulp van dekvloeren.
  • U kunt afzonderlijke opslagsecties of speciaal ingebouwde modules gebruiken. De planken zijn ruim - kleding valt er aan de zijkanten niet uit. Het nadeel van dit systeem is het feit dat elke plank fungeert als een drager en daarom niet kan worden gereorganiseerd.
  • Mesh-systeem is ideaal voor het opbergen van kleding. Het bestaat uit frames en verschillende hangers en hengels, planken en haken. Indien gewenst kunt u eenvoudig de locatie van de schappen of andere elementen van de vulling wijzigen. Met deze functie kunt u de locatie van kleding wijzigen wanneer u van seizoen wisselt.
  • Het type hoekkast van de garderobe is vergelijkbaar met het gaas vanwege de aanwezigheid van metalen lamellen, die fungeren als dragers. Dit systeem maakt het gebruik van laden, gesloten kasten en stukken hout mogelijk. Deze optie is ideaal voor opslag in open kleding.Functionaliteit en lichtheid zijn de sterke punten van de framemodellen.
  • Tot de dure opties behoren paneelgarderobe, inclusief decoratieve panelen die aan de muren zijn bevestigd.. Planken, stangen, laden en hangers zijn op het paneel gemonteerd.

Meestal is de hoekkast verdeeld in drie zones: lager, midden en hoger. Onder het plafond moeten alleen die dingen worden bewaard die zeer zelden worden gebruikt.. Het zou niet diep moeten zijn.

Legplanken, laden en stangen worden geïnstalleerd in de middelste zone, waar alle noodzakelijke, gebruikte kleding zich bevindt.. Speciaal aangewezen ruimte voor bovenkleding moet hoog genoeg zijn om te passen op een lange bontjas of -jas.

Schoenen worden meestal in de onderste zone bewaard.. Heel vaak worden de onderste compartimenten gebruikt onder beddengoed, dekens of dekens.

Populaire modellen

Veel fabrikanten houden zich bezig met de fabricage van stijlvolle hoekkasten van hoge kwaliteit. Onder het voorgestelde bereik van elke koper zal de perfecte optie kunnen kiezen.

Beroemde IKEA meubelfabrikant biedt ruime en compacte modellen voor kleine ruimtes.. Ze kunnen worden gebruikt voor handige locatie van dingen.

De "Todalen" is een aantrekkelijk en populair model. Deze versie van de hoek-kleedkamer is erg gewild omdat deze wordt gekenmerkt door compactheid en ruimtelijkheid, en ook niet duur is. De fabrikant biedt verschillende kleuren: wit, grijsbruin, bruin en zwartbruin. Kledingkast heeft een hoogte van 202 cm, dus het is beter om het te gebruiken voor kamers met lage plafonds. Binnenin heeft de kast vier zijafneembare planken en de bovenste vaste stang. Met zo'n inhoud kun je gemakkelijk veel dingen regelen.

Het model "Todalen" onderscheidt zich door zijn eenvoudige constructie en kan daarom op zichzelf worden gemonteerd zonder speciale vaardigheden en capaciteiten. De set bevat al alle bevestigingen en onderdelen.

Waar te plaatsen?

Een kleedkamer in de hoek kan in elke kamer worden geplaatst, zolang de hoek u dit toelaat. Het kan in de gang, woonkamer, kinderkamer of slaapkamer worden geplaatst.

Om het hoekmodel in de woonkamer te installeren, mag het oppervlak niet minder dan drie vierkant zijn. In zo'n kleine kamer zou zo'n kleedkamer passender zijn dan een gewone kledingkast.Bij het bepalen van de afmetingen moet er rekening mee worden gehouden dat een open kast een plankdiepte van minimaal 55 cm moet hebben en een gesloten kast - 60 cm.

De kleedkamer moet visueel worden verdeeld in twee delen, waardoor op de ene plaats de laden en de planken kunnen worden geplaatst en aan de andere - de bar voor hangers. U kunt schuifdeuren of een accordeon gebruiken.

Als de hoekdressing zich in de slaapkamer of in de woonkamer bevindt, kies dan voor een model met een compartimentdeur.

Spiegels met ongewone prints zullen het interieur uniek en stijlvol maken. Heel vaak worden modellen in de slaapkamer voorgesteld door een open type of bedekt met een gewoon scherm.

Als u ruimte wilt besparen in de kamer, moet u de kleedkamer in de hoek zonder deuren doen, zodat alle planken en kasten open blijven. Kleine hoek past perfect in die ruimtes waar de kast niet past.

beoordelingen

Hoekkasten worden meestal gekozen voor kleine kamers om alle dingen comfortabel te plaatsen en tegelijkertijd niet veel ruimte in te nemen. Met garderobe-opties kan elke klant de beste optie kiezen.

Ze worden vertegenwoordigd door verschillende kosten, dus u kunt een fatsoenlijke oplossing vinden tussen goedkope modellen. Fabrikanten gebruiken hoogwaardige materialen die het model een aantrekkelijk en stijlvol uiterlijk geven.

Uitneembare planken bieden u de mogelijkheid om hun hoogte aan te passen, zodat grote dozen gemakkelijk in de kleedkamer kunnen worden geplaatst. De bar is bedoeld voor een comfortabele inrichting van kleding op hangers.

Zelfs na meerdere jaren gebruik behoudt het meubilair zijn oorspronkelijke uiterlijk. Praktisch en comfortabel zijn de onmiskenbare voordelen van inloopkasten met een hoek.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer