Rekken voor de garderobe

Rekken voor de garderobe

Een kleedkamer is een uitstekende optie voor een nette en georganiseerde plaatsing van kleding, schoenen en accessoires. Het kan verschillende opslagsystemen bevatten, van chique kledingkasten tot ruime stellingen. De laatste optie is vooral populair tegenwoordig, omdat deze niet veel vrije ruimte inneemt en er ook stijlvol en beknopt uitziet.

Functies en voordelen

Rekken is een goedkoop en zeer praktisch opslagsysteem. Ze kunnen elke consument veroorloven. Ze zijn gemaakt van verschillende materialen en hebben verschillende prestatiekenmerken. Hoogwaardige en praktische stellingsystemen zijn een ergonomisch ontwerp dat niet veel ruimte in beslag neemt, maar u in staat stelt om een ​​groot aantal verschillende dingen te plaatsen.

Open ontwerpen zijn vooral populair vandaag. Ze worden vaak gekozen vanwege het gemak om het juiste te vinden: voor je zijn er altijd planken waarop je de inhoud van verschillende kanten kunt zien. Dergelijke opties voor het opbergen van kleding en schoenen kunnen niet alleen worden geïnstalleerd in een grote en ruime, maar ook kleine garderobe, waar geen plaats is voor een grote kledingkast of een kast.

Er moet een neutraal ontwerp van dergelijke onderdelen worden opgemerkt. Ze passen gemakkelijk in verschillende interieurs en stijlen, omdat ze niet veel aandacht aan zichzelf trekken.

De installatie van dergelijke structuren is eenvoudig en voor iedereen toegankelijk. Hiervoor is het niet nodig om een ​​ervaren meester te zijn in dergelijke zaken. Zelfs een beginner kan omgaan met de installatie van racks. Veel mensen maken dergelijke systemen met hun eigen handen. Om dit te doen, moet u voorraad vrije tijd, hoogwaardige en duurzame materialen en gereedschappen in voorraad hebben. In de regel zijn dergelijke apparaten gemaakt van hout van verschillende oorsprong, metaal, plastic, enzovoort.

Garderobekasten zijn absoluut veilig, want ze hebben geen glazen inzetstukken en luiken. Problemen kunnen alleen ontstaan ​​als de planken en laden niet stevig genoeg en efficiënt zijn geïnstalleerd. Moderne fabrikanten produceren dergelijke opslagsystemen in verschillende variaties. Geschikte optie kan worden gekozen voor de gebouwen van elk plan. Veel eigenaren richten zich dus niet alleen op directe, maar ook op hoekige structuren.

types

Rekken voor de garderobekast gebeuren anders.

  • De meest voorkomende zijn rekstructuren. Ze zijn met verschillende bevestigingen aan de muur, de vloer en het plafond bevestigd. Zulke opties zijn statisch, om ze naar een andere plaats te verplaatsen zal behoorlijk problematisch zijn. In dergelijke systemen is er mogelijk geen achterwand. Rekopslagsystemen in de kleedkamers zijn erg eenvoudig. Ze hebben steunframes die bestaan ​​uit stevige geperforeerde profielen. Legborden met verschillende materialen zijn aan deze onderdelen bevestigd.

Dergelijke ontwerpen kunnen met de hand worden gemaakt, zonder veel geld uit te geven.

  • Voor opslag van een groot aantal paar schoenen passen racks uit één stuk. Ze hebben een conservatieve vorm en zijn geïnstalleerd over de gehele lengte van een van de muren.Zulke systemen bestaan ​​uit cellen, die elk een paar schoenen passen. Opties waarin kaders uit een natuurlijke boom bestaan, hebben een aantrekkelijk uiterlijk. Deze items zijn niet goedkoop, maar ze doen het erg lang en zien er geweldig uit.
  • Eenvoudig en snel gemonteerde en gedemonteerde rekken. Ze zijn gebaseerd op een eenvoudig inklapbaar ontwerp dat iedereen aankan. In dergelijke modellen kun je heel veel verschillende dingen passen, zelfs als de kamer klein is. Deze opties worden meestal gebruikt door bewoners van stadsappartementen die zich geen ruime kleedkamers kunnen veroorloven. In geprefabriceerde ensembles presenteren verticale racks van verschillende lengtes en horizontale planken van verschillende afmetingen. Ze worden aangevuld door verstelbare voeten. Dergelijke onderdelen zijn nodig om het rek op een oneffen oppervlak te installeren.

Legborden worden in rekken gemonteerd met betrouwbare houders met behulp van een boutvrije verbinding en bevestigd met haken. In de regel bevatten ze achterwanden die voorkomen dat dingen op de grond vallen.

  • Een van de handigste zijn modulaire stellingsystemen.Ze kunnen gemakkelijk worden omgezet in handige opslagopties. Modules in dergelijke constructies kunnen worden verwisseld. Ze vereisen geen complexe zorg. Als u het modulaire stellingsysteem wilt uitbreiden, kunt u er nieuwe modules aan toevoegen. U kunt dus het perfecte systeem bouwen om uw spullen op te slaan.
  • Voor smalle garderobezalen zijn uitrolsystemen het meest geschikt. Planken in dit ontwerp kunnen een grote hoogte hebben en worden gemaakt in de vorm van hoge ramen. Er zijn ook lage opties die eruitzien als gewone dressoirs van kleine afmetingen. Schoenen kunnen in dergelijke kluizen worden geplaatst: paren kunnen heel netjes in verschillende rijen worden gerangschikt. Zo'n samenstel van dingen zal snel de juiste optie vinden. In sommige gevallen zijn er kleine winkels die zijn ontworpen voor het passen van schoenen, zonder het roottensysteem te verlaten.

Indien nodig kunnen extra modules in de uittrekbare rekken worden geïnstalleerd. De meest duurzame en duurzame ontwerpen zijn gemaakt van aluminium.

materiaal

Rekken voor de garderobezaal kunnen van de meest verschillende materialen zijn gemaakt. Overweeg de meest populaire opties.

  • Rekken van gipskarton passen perfect in de verwerking. Dergelijk materiaal wordt gemakkelijk gesneden en gebogen. Er is een vochtbestendig type gipsplaat dat niet gevoelig is voor schimmel en vocht. Deze systemen behouden lange tijd een aantrekkelijk uiterlijk. Maar het is de moeite waard eraan te denken dat dergelijk materiaal te licht is en moeilijk te weerstaan ​​is aan zware gewichten. Het wordt niet aanbevolen om zware dingen en voorwerpen op dergelijke rekken op te slaan.
  • Duurzame en slijtvaste kunststof rekken. Ze zijn duurzaam. Hoogwaardig plastic is niet onderhevig aan rotting, parasieten beginnen daar niet. Maar het nadeel van dit materiaal is de brandbaarheid ervan, dus het moet worden beschermd tegen vuur.
  • Schappen van hout kunnen een mooie uitstraling hebben. Als u besluit dergelijke structuren te gebruiken, moet u speciale aandacht besteden aan alle berekeningen, zodat het systeem zonder problemen grote gewichten kan weerstaan. Varianten van natuurlijk hout kosten een beetje duurder en ze moeten regelmatig worden behandeld met speciale beschermende middelen. Zonder hen kunnen structuren hun aantrekkelijke uiterlijk verliezen en kunnen boomparasieten zich daarin opbouwen.

Als uw stellingsysteem onderdelen van spaanplaat bevat, mogen er geen zware dingen op worden gelegd.

  • De meest populaire vandaag zijn metalen stellingsystemen. Ze zien er harmonieus uit in elk interieur. Maar het is niet eenvoudig om dergelijke structuren met uw eigen handen te assembleren De reden hiervoor is de specifieke verwerking van het metaal.

Hoe te kiezen en waar te plaatsen?

Eerst moet je beslissen welk soort reksysteem je wilt kopen en hoeveel geld je eraan wilt uitgeven. Voordat je koopt, moet je alle materialen en armaturen bestuderen. Ze moeten sterk en van hoge kwaliteit zijn. De meeste stellingsystemen moeten verwijderbare onderdelen hebben.

Metalen systemen hebben een universeel ontwerp. Ze zullen in harmonie zijn met elk interieur. Dergelijke structuren zijn geschikt voor gebruik in omstandigheden van kamers met vochtige lucht.

Prachtige houtsystemen zien er spectaculair uit in kamers in zowel moderne als klassieke stijl. In dergelijke ontwerpen zijn er vaak sierdetails: gordijnroeden, plinten en pilasters.

7 foto

Constructies van gipsplaat kunnen worden getrimd met andere materialen en geïnstalleerd in kamers van verschillende stijlen. De enige uitzondering is de klassieker.In dergelijke garderobezalen zullen houten reksystemen er beter uitzien.

Het wordt aanbevolen om te verwijzen naar de kits van vochtbestendig materiaal. Dergelijke ontwerpen zijn duurzamer.

Als de kleedkamer groot en ruim is, dan kunt u de meest verschillende opties voor rekken gebruiken. Het hangt allemaal af van persoonlijke voorkeur. In de omstandigheden van een smalle kleedkamer zullen de uittrekbare systemen comfortabel zijn, omdat ze erg ruim zijn en niet veel ruimte innemen.

Ideeën in het interieur

In een smalle kleedkamer kunt u metalen structuren installeren met houten planken op alle wanden van vloer tot plafond. De onderste laag van de centrale planken wordt aangevuld met kleine houten laden. Zulke ontwerpen zullen harmonieus kijken op een achtergrond van beige of crèmeweekse, lichtgrijze of witte muren, evenals een licht plafond met felle verlichting.

In een ruime kleedkamer zien er geweldig hoge racks met houten details van een donkere toon. De muren en het plafond moeten worden afgewerkt met wit pleisterwerk en er moet een donker tapijt op de vloer worden geplaatst.

Een uitstekende oplossing is de locatie van de kleedkamer in de nis van de slaapkamer.Licht houten systemen, geïnstalleerd in de U-vorm, zullen er geweldig uitzien tegen de achtergrond van het plafond en de vloer van vergelijkbare tinten.

Comments
auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer