Garderobesystemen

 Garderobesystemen

Garderobesystemen zijn het meubilair dat gemak, ergonomie creëert, de plaats in huis of in het appartement bewaart. Hun belangrijkste voordeel is dat, dankzij de verscheidenheid aan aanbiedingen op de markt en moderne productietechnieken, het mogelijk is om de componenten van het interieur voor elke smaak te kiezen, rekening houdend met de eigenaardigheden van de kamer.

Functies en doel

De kledingkast is ontworpen om kleding en huishoudelijke artikelen netjes op één plek op te bergen zonder tijd te verspillen met zoeken naar het juiste ding. Het is geen geheim dat zelfs een ruime en ruime kast niet genoeg is om de omliggende ruimte te optimaliseren en om elke woning op te ruimen.

De verscheidenheid en ruime mogelijkheden van een complete set en assemblage maken het mogelijk om systematisch een arrangement van objecten te rangschikken, waardoor het gevoel van rust en comfort aan de ijsvrouw verschaft is.

Soorten ontwerpen

In het huidige stadium zijn er vier hoofdopties, en om een ​​idee te hebben van welke van hen de meest optimale te worden, is het de moeite waard om er uitgebreid op in te gaan.

Mesh constructies

Mesh (ze worden ook cellulair genoemd) behoren tot de gemonteerde systemen. Hun basisprincipe is de aanwezigheid van een ondersteunende structuur bestaande uit afgewerkte metalen balken die horizontaal en verticaal aan de muur worden bevestigd.

Verticale balken zijn uitgerust met bevestigingsmiddelen, met hun hulp zijn manden en planken voor het opslaan van dingen geïnstalleerd.

In het begin lijkt de meshstructuur van manden, planken en schoenenaccessoires misschien nogal ongebruikelijk en zelfs exotisch voor Russische consumenten, die gewend zijn aan massieve Sovjetmuren en kasten. Het is echter dit ontwerp dat niet alleen praktische bruikbaarheid biedt, maar ook gebruiksgemak. Dingen krijgen regelmatig toegang tot lucht, krijgen geen onaangename geur tijdens langdurige opslag, en planken en laden die open staan ​​voor het oog, laten je onmiddellijk zien waar het gewenste item is.

Het onbetwiste voordeel van cellulaire systemen is ook hun mobiliteit. Elke module kan eenvoudig worden verwijderd en uitgewisseld met een andere, verwijderd of verplaatst. Zo'n kledingkast zal er altijd uitzien als een unieke ontwerper, gebruiksvriendelijk en met veel combinaties.

Je kunt het aantal dingen verminderen of verhogen zonder problemen bij het plaatsen ervan.

Een van de opmerkelijke kenmerken van een complete set zijn voetstukken van gaas, waarvan de hoogte en afmetingen willekeurig kunnen worden aangepast, afhankelijk van de wens van de consument. Ze zijn ook handig om te dragen en naar eigen goeddunken te verplaatsen.

Kolomstructuren

Frame (of kolom) wijkt af van de gemonteerde frames omdat hun bevestigingen zijn ontworpen voor metalen buizen die aan één uiteinde tegen de vloer en het andere tegen het plafond aanliggen, waardoor een sterk metalen frame ontstaat. Kolommen worden geleverd met bevestigingen die bedoeld zijn voor planken en laden.

Het blijkt modieus en visueel licht ensemble, bestaande uit een frame op de rekken en houten planken.

Zo'n systeem is heel gemakkelijk te demonteren en te monteren, dus het is perfect voor mensen die, door de aard van hun leven en werk, vaak van plaats naar plaats gaan. Het kan overal worden geïnstalleerd: in de gang of in de kamer. Dit bespaart veel meer ruimte dan bij het installeren van een kledingkast of een klassieke kledingkast: ingebouwde open kasten geven zowel visueel effect als het daadwerkelijke effect van de uitbreiding van elke ruimte.

Het ontwerp ziet er licht, elegant en tegelijkertijd uit door de sterkte van de ondersteunende kolommen, het is in staat om vrij zware belastingen te weerstaan.

Het ontbreken van deuren en wanden, in de aanwezigheid van vele rekken, kan echter een beetje een puzzel zijn voor kopers die niet gewend zijn om regelmatig orde in hun spullen te handhaven. Verberg de "creatieve chaos", gevormd door gewoonte of haast, zal onmogelijk zijn. Daarom zijn lettertypesystemen van het open type het meest geschikt voor mensen van wie het karakter zich onderscheid door nauwgezetheid, pedanterie en constante liefde voor orde.

Rompstructuren

Lichaam (of klassieker) zijn nog steeds populair onder kopers vanwege het gebruikelijke uiterlijk in de vorm van verschillende elementen, die aan elkaar zijn vastgemaakt door middel van stropdassen. Ondanks het feit dat deze optie in kleine ruimtes behoorlijk veel ruimte in beslag neemt, zal het de eigenaar altijd bevallen met zijn uitvoerbaarheid, betrouwbaarheid en lage prijs.

Kleedkamer kan zowel ingebouwd zijn als een team, gemaakt van verschillende modulaire secties. De veelvoud aan planken en compartimenten is altijd een onbetwistbaar voordeel voor diegenen die het vermogen waarderen om de optimale hoeveelheid dingen naar behoren en optimaal te plaatsen. Goede ruimtelijkheid, evenals de aanwezigheid van muren en deuren, zorgt ervoor dat dingen niet op de grond vallen, zelfs als er een puinhoop in zit.

Meubelen kunnen echter behoorlijk massief en omslachtig lijken, vooral in kleine kamers. Daarom is het beter dat de ruimte waarin deze wordt geïnstalleerd zo groot mogelijk is, bij voorkeur gescheiden.

Bovendien kunnen de klassieke kleedkamermodules niet worden geparseerd en opnieuw worden gerangschikt. Indien nodig kunt u alleen individuele schappen verwijderen, maar de essentie zelf kan niet worden gewijzigd.

Paneelconstructie

Panel (of boiserie) is een stijlvol en ultramodern ontwerp van de businessclass, die niet goedkoop is en er indrukwekkend uitziet. Het pakket bevat speciale wandpanelen van het decoratieve type. Na bevestiging aan de muren worden ze aangevuld met alles wat nodig is voor het functionele gebruik van de kast: planken, laden, stangen.

Dit systeem neemt de tweede plaats in na netmobiliteit: als u wilt, kunt u planken verwisselen, het aantal dwarsbalken min of meer maken.

Boiserie onderscheidt zich door een speciale stijl, ondersteund door de beste tradities van geometrische nauwkeurigheid.. Alle lijnen hier zijn strikt parallel aan elkaar met de absolute afwezigheid van verticale afscheidingen overal, waardoor u de gebreken van de muren in de kamer visueel kunt verbergen.

materialen

Spaanplaat en MDF

Uiteraard is er altijd vraag naar natuurlijke en hygiënisch veilige materialen. Niemand zal ruzie maken met het feit dat natuurlijk hout nauwelijks in staat is plaats te maken voor iets anders in kwaliteit. We weten echter allemaal dat elk huishoudelijk product van natuurlijke oorsprong niet altijd betaalbaar is. Daarom bieden fabrikanten klanten een alternatieve optie in de vorm van gelamineerde spaanplaat of MDF, die een hoge mate van bescherming hebben en een minimum aan schadelijke stoffen bevatten.

De belangrijkste voordelen van modules voor meubelmeubilair, die van dergelijke materialen zijn gemaakt, zijn de lage prijs en de praktische bruikbaarheid van het product:

 • De gelamineerde houten plaat imiteert natuurlijk hout van nobele rassen. Het oppervlak heeft een speciale coating die zeer goed bestand is tegen mechanische schade en vocht.
 • De fijne fractie van hout wordt ook geproduceerd in de vorm van platen. Het is gemaakt van de gedroogde vezels met daaropvolgende verwerking en heet persen, zonder gebruik van schadelijke stoffen.

metaal

Metaallegeringen worden gebruikt bij de vervaardiging van aanvullende elementen en fittingen van kolom- of gaassystemen. De samenstelling omvat staal of aluminium. Producten hebben een lichte en esthetische uitstraling. Vaak gebruikt en roestvrij staal. Het is het meest betrouwbare materiaal: verandert niet van kleur, heeft een lange levensduur.

Ten behoeve van de decoratie worden ook gelaagde spaanplaten gebruikt. Glas-, acryl- en kunststofpanelen zijn even populair. Voor de klassieke kleedkamer kan worden toegepast afwerking van massief hout van waardevolle rassen.

spiegels

Spiegels en spiegelgevels zijn nodig in het geval er een reden is om de ruimte visueel te vergroten met een kleine kamergrootte.Glazen voorwerpen zijn perfect voor glas-in-lood en kleine planken. Ze laten het licht binnen en openen een overzicht van de opgeslagen items.

Garderobesysteemcomponenten

schappen

Planken zijn een noodzakelijk element in elk opslagsysteem. Productiematerialen - spaanplaat, MDF. Ze zijn bestand tegen een groot aantal dingen en maximale belastingen. Kunststof of gehard glas is geschikt voor lichte dingen, maar vereist een zorgvuldige behandeling. Mesh ontwerp is vooral goed voor het opbergen van tassen, kleine koffers, schoenen.

Opvouwbare, intrekbare, verwijderbare soorten planken die kunnen worden verplaatst en opnieuw worden geplaatst, zijn erg handig. Functioneel en praktisch zijn uitloopplanken, ondanks het feit dat ze niet zo vaak zijn gemaakt. In tegenstelling tot conventionele laden, biedt dit type opslag vrije toegang en kunt u altijd het gewenste item in een korte tijd vinden.

planken

Rekken - ideaal als de kleedkamer zich in een kleine ruimte bevindt, bijvoorbeeld in de kast. Een goede oplossing voor dit probleem is een rack met meerdere niveaus. Dingen erin kunnen voldoende worden geplaatst, en het uiterlijk van het product zal het oog laven met zijn compactheid en nauwkeurigheid.

Er zijn ook mobiele rekken op de wielen, die zijn gebaseerd op wasmanden gemaakt van sterke metalen staven. Dit ontwerp kan gemakkelijk worden verplaatst naar de strijkplank, gevouwen in gestreken kleding en teruggezet.

dozen

De vakken kunnen verschillende kleuren, grootten, afhankelijk van het doel van de toepassing zijn. Gemaakt van dik karton, multiplex, transparant of doorschijnend plastic. Ze kunnen allebei overeenkomen met de basiskleurenschaal van de garderobekamer en een soort decoratie worden, waarbij zowel de uitvoerbaarheid als de helderheid van de kleurenschaal worden gecombineerd.

De doos kan op elke plaats worden geplaatst, in overeenstemming met de grootte van het schap of de lade, en u kunt er alles in opslaan, van kleine huishoudelijke artikelen tot hoofdtooien.

halters

Bars opgehangen zijn onvervangbaar in die omstandigheden waarin dingen op elk moment foutloos en nauwkeurig moeten kunnen worden bekeken. Ze zijn op een gemakkelijke hoogte gemonteerd en de kleding spreidt zich eenvoudigweg over hen uit. Soms worden zachte klemmen gebruikt voor extra fixatie.

Er is ook een complexer intrekbaar ontwerp, dat is uitgerust met een speciaal systeem dat verschuiven voorkomt.

bevindingen

Accessoires - een set componenten, waardoor je naar de kleedkamer gaat. Dit zijn dragende rails, gemonteerde rails, beugels, decoratieve doppen, hengels en haken voor hen. Met het gerichte gebruik van bepaalde elementen kan elk modulair systeem eenvoudig worden gewijzigd. Je kunt een set "Ik zal mezelf monteren" kopen, die al alles bevat wat je nodig hebt voor de installatie en, indien nodig, naar eigen goeddunken toevoegen.

Accommodatie opties

Als je je een grote kleedkamer voorstelt, waar alles past, van kleding en schoeisel tot huishoudelijke apparaten, denk je meteen aan een ruim landhuis, huisje of zelfs in een Chroesjtsjov-huis. In dergelijke gevallen wordt de optimale hoeveelheid vrije ruimte vooraf aangegeven in termen van het bouwen van een huis - meestal op de tweede verdieping, naast de slaapkamer en badkamer.

Niet iedereen krijgt echter een gelukkige kans om in een landhuis te verblijven. Voor de meeste consumenten is de eigenlijke vraag hoe een garderobekamer uit te rusten in een gewoon appartement, waar het aantal vierkante meters tot een minimum wordt beperkt.Gelukkig laten moderne technologieën zich aanpassen aan verschillende grootten en configuraties van kamers en andere kamers. Als je het verlangen en de creativiteit hebt, kun je een gezellige kledingkast uitrusten, zelfs onder de trap.

Als er een nis in de vorm van een nis in de kamer of hal is (die vaak wordt gevonden in huizen als "Stalin" en "Chroesjtsjov"), dan is er een grote kans om een ​​ingebed systeem te creëren. In huizen van dit type zijn er vaak verschillende hoeken en lange, smalle gangen die niet minder succesvol worden gebruikt.

Als de indeling van het appartement de aanwezigheid van een pantry impliceert, past deze moeiteloos in een kleine kleedkamer van volledige grootte, die uit meerdere secties bestaat.

In de slaapkamer van 14-15 vierkante meter. m. er is genoeg van een muuroppervlak van 3-5 vierkante meter. m. Omdat de slaapkamer een ruimte met persoonlijke ruimte is, kan het je niet echt schelen dat de kleedkamer gesloten deuren had. Bovendien kunnen de kleding met dit ontwerp veranderen in een ontwerpelement, wat op zich een niet-standaard oplossing is.

Soms worden in de nieuwe indelingen van de appartementen twee badkamers gemaakt, waarvan er één vaak wordt gebruikt voor herontwikkeling als kleedkamer.Deze optie vereist vaak voorafgaande coördinatie met de diensten voor huisvesting en nutsvoorzieningen.

Voor kleine ruimtes wordt voorgesteld om zeer interessante alternatieve oplossingen te gebruiken. Een van hen verdient een aparte beschrijving en is ideaal voor zowel creatieve personen als voor mensen die het niet essentieel vinden om hun kleding achter de kastdeuren te verbergen. Je moet elke hoek kiezen, er meerdere planken met planken neerzetten, lichtmetalen staven voor hangers installeren.

Aan de onderkant is het raadzaam om een ​​kleine ladekast en een paar nachtkastjes te plaatsen.

De mobiele hanger op wielen past perfect in het algemene ensemble. Schoenen moeten in de doos worden bewaard of op een dik decoratief kleed worden achtergelaten.

Als er desalniettemin een verlangen is om de kledingkast te sluiten, worden hiervoor gordijnen of gordijnen gebruikt die perfect dienen als schuifdeuren.

Bij het plaatsen van het is het belangrijk om rekening te houden met dergelijke nuances als verlichting en ventilatie, vooral als het gaat om een ​​afgesloten ruimte. Om onaangename geuren en verslechtering van dingen met toenemende vochtigheid te voorkomen, is het raadzaam om te overwegen hoe u een kleedkamer met ventilatie kunt voorzien.Allereerst moet u zorgen voor natuurlijke ventilatie in de kasten. Het is voorzien van een optimale afstand tussen de schouders van 5 cm, terwijl 2-3 cm al een dichte plaatsing is, wat niet geschikt is voor gesloten systemen.

Licht moet voldoende zijn om in de kast het juiste te vinden en bij het passen te beslissen over de combinatie van kledingelementen. Als de kleedkamer groot is, wordt uniforme plafondverlichting gebruikt en als deze klein is, volstaat het om twee of drie schijnwerpers op verschillende plaatsen te installeren.

afmeting

De grootte van de kleedkamer is volledig afhankelijk van de algemene mogelijkheden van de kamer:

 • De minimale vloeroppervlakte moet van 1,5 tot 2 vierkante meter zijn. m. In dit geval hebben we het over een hoekige of rechthoekige kleedkamer. De hoek heeft meer voordelen: met deze optie kunt u een grotere hoeveelheid opslagruimte krijgen.
 • De meest comfortabele afmeting is van 3,5 tot 5 vierkante meter. De ruimte met zo'n ruimte wordt al behoorlijk genoeg om bijvoorbeeld een spiegel op te hangen, lichtbronnen en een paar comfortabele voetenbankjes.
 • Standaard en optimale kleedkamer - 8 vierkante meter.m., in de aanwezigheid van leefruimte van 20 tot 24 meter, dat is twee keer de minimale cijfers. Het biedt een breed scala aan opslagruimte voor absoluut alle dingen - kleding, schoenen, huishoudelijke apparaten en sportartikelen.

Bij het plannen van garderobesystemen worden in de regel de volgende normen in acht genomen:

 • Kastdiepte - 50-60 cm, volgens Europese norm - 56 cm.
 • Voor lange artikelen die op hangers worden bewaard, is de minimale compartimenthoogte 1,5 m, voor korte artikelen - 1 m, compartiment voor broeken - 120-130 cm.
 • Voor het gemak van het verwijderen van kleding, moet de afstand tussen de bar en de bovenste plank ten minste 4-5 cm zijn, de hoogte van de planken zelf is 35-40 cm, diepte - 40 cm.
 • De optimale breedte van de laden is 40-70 cm, de hoogte is ongeveer 40.

Populaire fabrikanten

 • Elfa is een Zweeds bedrijf. Al meer dan 60 jaar bekleedt het een leidende positie op de markt van fabrikanten van kastmeubelsystemen. Ze is ook eigenaar van het recht om de productie van alle garanties voor garanties te baseren. Elfa is al heel lang bezig met het verbeteren van haar vakmanschap, haar producten vertegenwoordigen een geweldige combinatie van compactheid en ruimtelijkheid, die ruimte in elke kamer bespaart.
 • Larvij is een Engels bedrijf. De externe textuur is vergelijkbaar met de Zweedse Elfa, maar op de Russische markt is het bereik van de Engelse fabrikant niet erg divers. Er zijn twee kleuren om uit te kiezen: zilver of wit.

Metalen structuren zijn vrij licht, dus de kosten zijn lager dan die van de Zweedse concurrenten.

 • Element-systeem (Duitsland). In de productie gebruikt het hetzelfde principe als een scharnierend cellulair systeem, maar het heeft een uniek kenmerk: de roosterplanken worden met succes gecombineerd met laden gemaakt van spaanplaat, voor de installatie waarvan de noodzakelijke bevestigingsmiddelen worden geleverd.
 • Kansas is een klassieke versie, geschikt voor kleine kamers. Wasmanden zijn bevestigd aan de bar van twee meter. Het heeft alle noodzakelijke elementen om dingen te plaatsen: hoeden en handschoenen kunnen op de bovenste plank worden bewaard, kleerhangers zijn ontworpen voor bovenkleding en er zijn drie afzonderlijke secties voor bovenkleding. Schoenenplanken worden hieronder geplaatst.
 • Komandor is een Pools-Canadees bedrijf dat zich heeft bewezen als een fabrikant van meubilair van het hoogste kwaliteitskadertype. De eigenaardigheid is unieke kasten met compartimenten die comfortabele en soepele schuifdeuren hebben.Een verscheidenheid aan assortimentsaanbiedingen "Castorama".
 • Vitra is een modulair systeem gemaakt in Rusland, gekenmerkt door een lage prijs die optimaal is voor een economy class. Het produceert niet alleen kleedkamers voor woongebouwen, maar ook planken voor bibliotheken, kantoormeubilair en zelfs commerciële apparatuur.

Een van de functies is de mogelijkheid om elke module in hoogte aan te passen.

 • Onder de Russische fabrikanten moet ook Joker worden opgemerkt. Het belangrijkste kenmerk is universele bevestigingsmiddelen van verchroomde stalen buis met een diameter van 25 mm. Met een divers aantal houders, adapters en andere elementen kunt u eenvoudig uw eigen ontwerp maken en sterke planken gemaakt van gelamineerd spaanplaat zullen het van kracht en duurzaamheid voorzien.
 • Home Spase is ook een Russisch bedrijf, beroemd om zijn goedkope net-systemen, die niet onderdoen voor hun buitenlandse tegenhangers. Producten zijn niet alleen voordelig in prijs, maar ook in termen van de redelijkheid van de elementen.
 • IKEA. De meest populaire Zweedse fabrikant die de Algot en Stolmen kolomgarderobe op de wereldmarkt vertegenwoordigt, die betaalbaar, eenvoudig te monteren en te bedienen is.
 • La Falegnami uTissetanta - fabrikanten van luxe Italiaanse meubelen, die worden gebruikt bij de vervaardiging van massief hout en laminaat met een imitatiehoutpatroon. Sommige delen van de structuur zijn bedekt met doorschijnend metaalacrylaat en glas, dat niet alleen functioneel, maar ook heel mooi is.
 • Move. Het bedrijf Move is beroemd om het schilderen van alle oppervlakken van vulelementen volgens de RAL-catalogus.

beoordelingen

Klanten die de garderobe van het Zweedse bedrijf Elfa kochten, merken op dat ze gemakkelijk te monteren zijn. Ook de mogelijkheid om de eenvoudigste en meest economische versie zonder houten elementen te kopen, wat ideaal is voor kleine appartementen.

Velen bekritiseren deze fabrikant echter voor een hoge prijs, wat vaak een van de belangrijkste criteria is voor het kiezen van een of ander product.

Larvij-systemen bleken ook ideaal voor kleine ruimtes. Met behulp van eenvoudige ontwerpen kunt u de pantry gemakkelijk ombouwen tot een kleine maar functionele kleedkamer die geschikt is voor alle gezinsleden.

De keuze van mogelijke opties is echter klein, dus de Britse fabrikant moet vertrouwen op de meest bescheiden klanten.

Domestic Joker is volgens de consument bestand tegen zware belasting door het geraamte van metalen kolommen, die zelfs na 12 jaar dienst niet gevoelig zijn voor corrosie en roest. Het is mogelijk om slijpmachines te gebruiken met speciale uitrusting voor het snijden van pijpen om de gewenste grootte te bereiken.

De massaliteit van de frames in combinatie met sterke glaselementen trekt vooral de staats- en staatsinstellingen aan: banken, postkantoren, advocatenkantoren en notariskantoren.

Dit is waar je meubelsystemen Joker vaak kunt vinden met hun typische metalen kolommen en bevestigingsmiddelen.

Bij het kiezen van "Commander" -systemen merken kopers vooral op de rijke assortimentkeuze, de mogelijkheid om bij elke prijscategorie te stoppen. Met een verscheidenheid aan ontwerpen en type materialen kunt u meubels voor elke smaak kiezen, dankzij de aanwezigheid in de complete set producten van glas, plastic, spiegelende coatings, leer met tekeningen. Ondanks het feit dat de prijs van dergelijke meubels aanzienlijk hoger is dan die van andere fabrikanten, stemt het absoluut overeen met de kwaliteit en het niveau van de aangeboden producten.

Bij het kopen van producten van het Russische bedrijf Home Spase is het grote voordeel de verscheidenheid aan modules. Hun uitwisselbaarheid, ontwerpflexibiliteit, waardoor u alles wat u nodig hebt in een kleine ruimte kunt plaatsen.Bovendien wordt speciale aandacht gevraagd voor de schuivende schappen met twee niveaus voor schoenen.

Producten zijn in het bijzonder vereist bij het regelen van de hoeken van de school voor kinderen.

Het modulaire systeem van Vitra heeft zich vooral bewezen als fabrikant van kantoormeubilair. Zakenlieden die met dit bedrijf hebben gewerkt, zijn tevreden met de ergonomie, stabiliteit en duurzaamheid van de modules en structuren, het gebruiksgemak en het aantrekkelijke uiterlijk.

Element System bevalt de binnenlandse consument met traditionele Duitse kwaliteit, bruikbaarheid en gemak met een verplichte minimale garantie van 15 jaar. Eigenaren van een dergelijke kledingkast waarderen een verscheidenheid aan modules, die variëren van gaasplanken tot stabiele en sterke laden van gelamineerd spaanplaat, waardoor het gemakkelijk is om een ​​groot aantal dingen te regelen.

IKEA is nog steeds de meest populaire en gewilde Zweedse meubelfabrikant van elk type in Rusland. Vanwege de redelijke prijs, kunt u de kleedkamer zelf monteren met een minimum aan gereedschappen. Kopers houden van de combinatie van externe eenvoud en onpretentieus comfort.Praktische geperforeerde manden worden vooral gewaardeerd door de eigenaars - ze zien er esthetisch mooi uit en dingen vallen er niet uit.

Het systeem is eenvoudig te installeren, u kunt de schappen herschikken en in hoogte instellen.

In de volgende video wordt uitgelegd hoe je een mooie en functionele kleedkamer kunt samenstellen van IKEA:

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden.Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer