lockers

 lockers

Garderobekasten zijn echte vondsten voor een vakkundige en georganiseerde opslag van kleding, schoenen en diverse accessoires. Een dergelijk meubel kan meerdere gewone modellen kasten tegelijk vervangen. Er zijn veel aanpassingen aan dergelijke producten, daarom is het mogelijk om de ideale optie te kiezen voor absoluut elke woning.

Functies en voordelen

Tegenwoordig draaien dergelijke elementen in het binnenland steeds vaker. De populariteit van kasten wordt verklaard door hun veelzijdigheid en bruikbaarheid. Ze hebben verschillende ontwerpen waarmee u ze niet alleen in een grote en ruime, maar kleine ruimte kunt installeren.

Vergelijkbare modellen van kasten zijn mobiel. Ze kunnen eenvoudig naar een andere locatie worden verplaatst.Met deze functie kunt u snel en gemakkelijk een leefruimte simuleren in overeenstemming met de basisstijl.

Moderne fabrikanten produceren een enorme variëteit aan garderobekasten. Ze hebben niet alleen verschillende ontwerpen, maar verschillen ook van elkaar in extern ontwerp. Consumenten kunnen niet alleen het klassieke model in de traditionele uitvoering kopen, maar ook de originele versie in de stijl van de Provence of de barok.

Sommige modellen kleedkamers kunnen worden aangepast. Bijvoorbeeld, in een multifunctionele en mooie kast, is de binnenvulling eenvoudig te veranderen. Je kunt de ruimte modelleren zoals jij dat wilt.

Een ander beslissend voordeel van ruime kledingkasten is de mogelijkheid om huishoudelijke apparaten te huisvesten. Veel huisvrouwen houden ze strijkplank, strijkijzer, stofzuiger en andere soortgelijke items.

Zeer populaire recente mini-kledingkast. Dergelijke opties kunnen zelfs voor een heel kleine kamer worden gekocht. Ze bevatten doordachte ontwerpen, waarmee u de beschikbare ruimte kwalitatief kunt afbakenen.

Het is vermeldenswaard dat dergelijke meubels u in staat stellen om een ​​compleet en mooi interieur te creëren, zonder de ruimte te overladen met veel verschillende objecten. In een gezellige slaapkamer kun je bijvoorbeeld een tweepersoonsbed, een grote kledingkast en een paar nachtkastjes voor tafellampen neerzetten. Dit zal voldoende zijn om een ​​mooi en trendy ensemble te creëren.

types

Er zijn verschillende soorten ruime garderobekasten. Elke kopie heeft zijn eigen voordelen en onderscheidende kenmerken.

kasten

Garderobekasten zijn al vele decennia op rij populair. Ze zijn vandaag relevant. Dergelijke meubels zijn kast. In de regel zijn ze groot.

Soortgelijke exemplaren bestaan ​​uit verschillende functionele delen. Deze omvatten een bar, planken en laden. Een must-have element in dergelijke kasten is een spiegel.

Tegenwoordig kunt u in meubelzaken producten tegenkomen, aangevuld met kleine stropdashouders, riemhangers en handige modules voor meerdere paar schoenen.

Kasten zijn van verschillende typen:

 • Een toilettas is een comfortabel model dat geschikt is voor een kleine slaapkamer. Binnen deze kasten is er een minimum aantal planken en een klein compartiment voor het ophangen van kleding. In de regel wordt een reistas gebruikt om dagelijkse jurken erin te plaatsen.
 • Gecombineerde modellen van kasten met 3 tot 5 kleppen onderscheiden zich door hun uitstekende capaciteit. Het aantal secties in dergelijke producten hangt af van hun grootte. De diepte van dergelijke exemplaren is 60 cm en de breedte van de secties is 50 cm.
 • Intrekbare hangers zijn voorzien van kledingkopieën met eindstangen. De diepte van dergelijke opties is meestal 40 cm.

Garderobekasten

Een van de meest voorkomende en populaire vandaag zijn garderobekasten. Ze verdrijven geleidelijk garderobemodellen uit de markt. Het belangrijkste onderscheidende kenmerk van dergelijke constructies is de aanwezigheid van schuifdeuren die openen en sluiten door bewegende delen langs de bovenste en onderste geleiders. Dergelijke moderne constructies maken het mogelijk om een ​​kast uit te rusten met deuren van indrukwekkende afmetingen.

Er zijn twee soorten kledingkasten: ingebouwd en kast.

De eerste optie wordt meestal gekozen voor plaatsing in een kleine kamer of een smalle gang. Ingebouwde modellen zijn ingebouwd in de muur met nissen en verschillende bevestigingsmiddelen. Qua functionaliteit lijken ze sterk op compacte mini-kleedkamers.

Kastmodellen van een compartiment hebben een sterk en betrouwbaar ontwerp. In de regel zijn ze groot en niet altijd geschikt voor kamers in een klein gebied. Meestal worden ze in slaapvertrekken of ruime woonkamers geplaatst.

Hull-modellen zijn mobiel. Ze kunnen van de ene plaats naar de andere worden verplaatst, omdat ze niet aan de muur hangen, maar er gewoon langs worden geplaatst. Dergelijke meubels kunnen op elk moment worden gedemonteerd en opnieuw worden samengevoegd.

Modificaties coupe-modellen zijn hetzelfde als die van traditionele garderobe-opties: rechthoekig, hoekig, trapeziumvormig of g-vormig. Nog niet zo lang geleden verschenen radiale modellen van kasten op de markt. Ze hebben mooie en interessante golfvormige gevels. Ondanks het korte bestaan ​​slaagden vergelijkbare meubels erin om een ​​benijdenswaardige populariteit bij de consument te krijgen.

Kasten worden tot op heden met recht herkend als een van de meest succesvolle opties voor het opbergen van kleding, linnengoed, schoenen en accessoires.Ze bevatten laden, planken, pantografen, mezzanines en manden (statisch en uittrekbaar).

Tegenwoordig gaan mensen vaak op zoek naar een praktische mini-kledingkast. Voor de installatie van dergelijke structuren moet een nis worden toegewezen, pantry of afrastering deel van de woonkamer. Vaak is deze kast volledig bezet een van de bestaande muren in de kamer.

Maar hoe verschillen dergelijke opties van volledige garderobekamers? Ze zijn compacter en er zijn geen kleedruimtes, evenals een kaptafel.

Mini-kleerkasten zijn kast, rek, hoek ingebouwd en modulair. In de meeste gevallen kan het interieur van dergelijke structuren naar eigen goeddunken worden aangepast. Planken en laden erin kunnen zowel open als geïsoleerd zijn.

Voor een werkomgeving past geen spiegelgarderobe. De ideale optie in dit geval is een kantoorgarderobe. De meest voorkomende zijn tweecomponentenkopieën, waarbij er één verticale sectie voor bovenkleding en parallelle planken is voor het opslaan van lichte artikelen.

Uiteraard zijn aanpassingen aan kantoorkasten anders.In sommige gevallen zijn er alleen verticale compartimenten en mezzanines of alleen afdelingen met planken.

Hoogte, diepte, maat

In de regel hebben garderobekasten een diepte van niet minder dan 60 cm .De consumenten merken de uitstekende capaciteit op van modellen met een diepte van 70 cm. Grote en multifunctionele kasten of garderobeversies kunnen bogen op dit interieur.

Ze hebben interne apparatuur waarin je een groot aantal dingen op een georganiseerde en nette manier kunt organiseren.

Volgens Europese normen moet de kast 65 cm diep zijn.

Smalle kasten hebben een kleine capaciteit, met een diepte van 40-45 cm. Vaak worden deze gevallen geïnstalleerd in nauwe gangen waar er eenvoudig geen ruimte is voor een grote kast. In de rol van garderobe zijn dergelijke modellen niet de meest praktische, omdat ze niet in staat zijn om alle kleding en schoenen te plaatsen.

De maximale hoogte van de kledingkast wordt alleen beperkt door het plafond. Een van de meest populaire modellen zijn van vloer tot plafond. In de regel is hun lengte 278 - 300 cm, ze zijn groot en zeer ruim.

Dergelijke gevallen kunnen zowel van toepassing als ingebouwd zijn. De tweede optie moet worden aangepakt in het geval dat de ruimte van de kamer niet toestaat een functionele kast met een kaststructuur te plaatsen.

De breedte van kasten wordt alleen beperkt door de lengte van de rails waarlangs de schuifdeuren bewegen. Gemiddeld is dit 4-5 m. Deze cijfers zijn rechtstreeks afhankelijk van de fabrikant aan wie u zich hebt gewend.

Er zijn ook modellen waarvan de breedte groter is dan 5 m. Ze zijn verdeeld in twee delen met behulp van een extra partitie. Dit detail is nodig voor de installatie van extra geleiders en de installatie van deuren.

De keuze van de ideale optie hangt niet alleen af ​​van uw voorkeuren, maar ook van de ruimte in uw kamer. Ga niet naar grote kasten, als ze veel vrije ruimte innemen. Je kunt niet een te brede of ingebouwde versie met een geringe diepte gebruiken.

materiaal

Garderobekasten zijn gemaakt van de meest verschillende materialen. Overweeg de meest populaire opties:

 • Een van de meest voorkomende zijn kasten gemaakt van spaanplaat. Ze zijn goedkoop en vereisen geen speciale zorg.Bij de samenstelling van dergelijke modellen zijn geëxtrudeerde houtplaten van verschillende groottes. Maar het nadeel van dit materiaal is dat gevaarlijke formaldehydeharsen worden gebruikt om stukken hout te verlijmen. Dergelijke componenten zijn gevaarlijk voor de menselijke gezondheid. Productietechnologieën veranderen voortdurend, maar kasten gemaakt van spaanplaat zijn absoluut niet veilig. Bij hoge temperaturen kunnen ze kleine maar schadelijke dampen afgeven.
 • In de winkels op zijn minst gevonden kasten van houtvezelplaat. Dergelijk materiaal bestaat uit houtafval met de toevoeging van paraffine, harsen en speciale versterkende onzuiverheden.
 • Veiliger is materiaal zoals MDF. Het bevat houtvezels die worden gecombineerd met behulp van synthetische stoffen. Dergelijke grondstoffen schaden de menselijke gezondheid niet, maar het kost ook meer.
 • Sommige garderobekasten zijn gemaakt van metaal.. Dergelijke meubels zullen harmonieus in een vooruitstrevende high-tech stijl kijken. De oppervlakken van metalen kasten zijn bedekt met duurzame polymeerverven in verschillende kleuren.
 • De duurste producten zijn gemaakt van natuurlijk hout.. Ze hebben een onovertroffen uiterlijk en duurzaamheid. De prestatiekenmerken van dergelijke kasten zijn afhankelijk van de houtsoort.

Kleur en inrichting

De meest voorkomende kasten zijn bruine tinten.. Ze zijn perfect gecombineerd met andere kleuren in het interieur.

Niet minder populair zijn zwart-witte modellen. Maar ze zien er saai uit zonder extra inzetstukken en decoratieve details. Meestal zijn er meubels in deze kleur, aangevuld met glazen inzetstukken met matte oppervlakken.

De kasten geschilderd in ongebruikelijke kleuren zien er zeer origineel en aantrekkelijk uit.. Het kan bijvoorbeeld lapis lazuli, donkerpaars, groen, blauw, roze, geel en andere kleuren zijn.

Vaak worden deze modellen aangevuld met verschillende elementen van het decor.. Voor garderobekasten produceerde een groot aantal vinylstickers. Ze kunnen klein zijn of het hele gebied van de deur bezetten.

Dergelijke elementen worden niet alleen aangebracht op het spiegeloppervlak. Ze kunnen een contrast, heldere, pastel of neutrale kleuren hebben. De meest populaire zijn matte stickers met patroonweverijen van wit.

Schapindelingsopties

De plaats van de planken in de kast hangt af van het algehele ontwerp en de verscheidenheid.

In de meeste gevallen kan het interieur van dergelijke meubels worden verdeeld in drie hoofdgebieden.

 • Op het bovenste gedeelte kunnen er planken van gemiddelde lengte zijn, die rechthoekige dozen vormen. Hoeden en zelden gebruikte items moeten op dergelijke plaatsen worden bewaard.
 • In de middelste zone zijn compartimenten voor het opslaan van dingen op hangers en laden. Tussen deze onderdelen hebben fabrikanten vaak kleine of smalle planken voor het opbergen van accessoires of lichte kleding.
 • Soms is een groot opbergvak niet beschikbaar. In plaats daarvan zijn er brede planken, waartussen veel vrije ruimte is. Daar kunt u niet alleen kleding opslaan, maar ook verschillende dozen of stoffen hoezen (bijvoorbeeld met schoenen).
 • Laden en manden bevinden zich vaak in de onderste zone. De planken in dit gebied zijn bedoeld voor het opbergen van schoenen.

Natuurlijk kan de locatie van deze onderdelen afwijken van de bovenstaande - het hangt allemaal af van de fabrikant van de kledingkast.

Hoe te kiezen?

 • Het wordt aanbevolen om ingebouwde modellen kastgarages met een geringe diepte in de gang te installeren.vooral als deze ruimte smal is.

Als vierkante meters dit toelaten, kunt u een kast van meer indrukwekkende afmetingen installeren. Voor de gang kunt u een model kiezen met spiegelende inzetstukken.

 • Een grote en ruime kledingkast past in de woonkamer en slaapkamer.. Het kan hoekig, ingebed of trapeziumvormig zijn.
 • In de woonkamer kun je een spiegelkastje plaatsen, maar je zou zulke producten moeten kiezen die passen bij de stijl van het omliggende interieur.
 • Een chique kledingkast of een ruime kledingkast is geschikt voor de slaapkamer.. Maar het wordt niet aanbevolen om spiegelopties te kiezen als je ze voor het bed gaat zetten. Veel mensen voelen zich ongemakkelijk slapen tegenover hun eigen spiegelbeeld.
 • In de kinderkamer moet een kast lichte schaduw installeren. Het kan worden versierd met prachtige vinylstickers. Als het interieur is gemaakt in heldere en rijke kleuren, kan de kledingkast meer verzadigd en origineel worden gekozen.

Ideeën in het interieur

Een chique kleurige garderobe met spiegels ziet er spectaculair uit langs de muur aan de linkerkant van het dubbele, heldere bed. U kunt de sneeuwwitte tonen verdunnen met behulp van beige gordijnen op het raam, bruin laminaat en chocoladekasten.

Een grote lichte zesdeurs kast met twee spiegeldeuren past perfect in het moderne interieur van de woonkamer. Tegenover deze constructie zal een klein recreatiegebied zijn plaats vinden: fauteuils, stoelen of een bank met een salontafel.

In de gang kunt u een trapeziumvormige kledingkast met spiegeldeuren en een open vak voor bovenkleding aan de zijkant installeren. Het bruine model met ingebouwde verlichting zal in harmonie zijn met zachte gele muren en een crème laminaat. De voordeur moet worden geselecteerd in kleuren die lijken op de kast.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer