De grootte van de kleedkamer

Iedereen probeert zijn huis mooier te maken, zodat alle kleding en accessoires compact passen en er tegelijkertijd vrije ruimte is. Gewone kasten zijn omslachtig, dus velen verkiezen de kleedkamer.

De afmetingen kunnen verschillen, dus de kleedkamers zijn hoofdzakelijk individueel gemaakt. De ontwerper biedt een schets waarmee u elke centimeter ruimte met voordeel kunt gebruiken.

Zonafmetingen en opties voor ontwerpprojecten

Als u besluit om in uw huis ruimte toe te wijzen voor een kleedkamer, moet u eerst een schets maken. Het omvat parameters zoals breedte en hoogte, vulling en ontwerp van de structuur.

Elke kleedkamer moet uit drie zones bestaan: onder, midden en boven.

 • Bovenste deel Het bevindt zich meestal op een hoogte van 1,9 m. Het is bedoeld voor het opslaan van paraplu's, petten, handschoenen en andere accessoires.
 • Middenzone gelegen op een afstand van 60 cm van de vloer. Het kan laden en stangen bevatten die als hangers worden gebruikt.
 • Onderste deel Geschikt voor een gemakkelijke plaatsing van schoenen. De hoogte mag niet meer zijn dan 45 cm, deze afstand is voldoende om schoenen langer dan de knie op te nemen.

Voordat u een schets van een kleedkamer gaat maken, moet u eerst nadenken over welke dingen daar worden opgeslagen, hun aantal en deze ook voorwaardelijk verdelen afhankelijk van de gebruiksfrequentie.

Als alle bovenstaande aanbevelingen in aanmerking worden genomen, zal een dergelijke ruimte genoegen nemen met zijn compactheid, en kunt u gemakkelijk het noodzakelijke vinden.

Garderobe kamer 3 vierkante meter m is de beste optie voor de meeste appartementen. Veel nieuwe gebouwen hebben een aparte plaats met precies zulke afmetingen.

Dit gebied maakt het gebruik van rekken met laden, open schappen en staven onder de hanger mogelijk.

gebied 4 vierkante meter m biedt de mogelijkheid van een handige locatie van alle dingen.Een dergelijke kleedkamer moet racks bevatten die in een U-vorm of parallel zijn geplaatst.

Vierkante kamer met een oppervlakte 2x2 m maakt het mogelijk om hoekige of lineaire opstelling van rekken aan te brengen. Natuurlijk is er niet veel ruimte om kleding te verwisselen, maar je kunt kleding markeren voor gemakkelijk gebruik.

Ruime inloopkasten hebben meestal een oppervlakte 5-6 vierkante meter. m. Deze beelden beperken de verbeeldingskracht van de ontwerper niet. In de regel worden alle wensen geïmplementeerd in een dergelijk ontwerpproject.

minimum

Voor kleine appartementen vaak gebruikt kleine kleedkamer. De afmetingen worden grotendeels bepaald door de locatie van de constructie en het doel ervan. Een compacte kleedkamer bezet meestal een bepaalde ruimte, waar er niet alleen een plek moet zijn voor een comfortabele inrichting van dingen, maar ook voor het wisselen van kleding.

Een kamer met een breedte van 1 meter vereist plaatsing van de rekken langs een rechthoek. Met dit formulier kun je een partitie maken om de ruimte voor dingen en één persoon af te schermen. Als u een spiegel, poef of ander meubilair in de kleedkamer wilt plaatsen, moet hiermee rekening worden gehouden bij het bepalen van de locatie en het ontwerp van meubels.

De ruimte moet goed worden geventileerd, er zal geen muffe lucht zijn en u zult zich op uw gemak voelen. Het is ook de moeite waard om de optimale ruimte te kiezen voor de juiste ordening van dingen op de hangers.

optimale

U kunt individueel de optimale grootte van de kleedkamer kiezen. Bij de berekening moet u rekening houden met de locatie en vorm van de kamer, de aanwezigheid van ramen en deuropeningen, nissen, mogelijke defecten aan de muren en andere factoren.

Na het maken van een schets van de kleedkamer, is het al mogelijk om de grootte van het meubilair in te delen. Het is de moeite waard eraan te denken dat niet alleen de breedte en diepte een rol spelen, maar ook de hoogte.

Een garderobe biedt meestal ruimte aan een heleboel rekken en compartimenten. Afhankelijk van de grootte, kunt u niet alleen kiezen voor hun ontwerp, maar ook voor de locatie. De specialist moet de metingen uitvoeren, dan zal alles correct gebeuren.

Voor grote kleedkamers kunt u een groot aantal planken met verschillende ontwerpen gebruiken. Voor smalle gebouwen zal de keuze van het meubilair niet zo divers zijn, omdat u vrije ruimte moet hebben voor het wisselen van kleding.

standaard

De garderobe in de standaardversie is groot, omdat deze ruim moet zijn.Door een kleedkamer te maken, kun je de enorme kledingkast verlaten, je kunt alleen de planken gebruiken.

Bij het kiezen van planken voor een kleedkamer moet aandacht worden besteed aan enkele van de nuances:

 • capaciteit. Ze moeten ontworpen zijn voor grote voorwerpen, bijvoorbeeld voor een koffer;
 • gebruiksgemak;
 • compactheid en functionaliteit.

Het standaardblad heeft afmetingen van 50x50x50 cm. Deze optie is ideaal voor het gemakkelijk plaatsen van verschillende dingen. De dikte van de planken en rekken heeft invloed op de massaliteit van het ontwerp. Het hangt helemaal af van wat je van plan bent om op te slaan.

Maten van opslag

Om een ​​functionele en comfortabele kleedkamer te creëren, is het de moeite waard de tijd te nemen om de ruimte voor verdere opslag van kleding goed te berekenen. Plaatsen mogen niet groot zijn, maar moeten tegelijkertijd worden gekenmerkt door ruimtelijkheid. Met de juiste locatie kunt u snel het juiste ding vinden in een groot bereik.

Een bar beslaat meestal het grootste deel van de kleedkamer. Het kan gunstig gelegen bovenkleding, rokken, jurken, broeken en andere dingen.

Om te berekenen hoeveel ruimte er nodig is voor hangers, moet u rekening houden met dergelijke momenten:

 • Volwassen hangers zijn ongeveer 45 cm.
 • De hoogte van de vloer tot de bar voor een comfortabele locatie van de jurk moet 1,8 m, een pak - 1,4 m en een shirt - 1 m zijn.
 • Elke kleerhanger duurt ongeveer 7 cm.
 • Hefstangen of hefmechanismen besparen ruimte.

Elke kleedkamer heeft noodzakelijkerwijs schappen, omdat ze zijn ontworpen om dekens, dekens, beddengoed en andere omvangrijke dingen op te slaan. U kunt kiezen voor glijdende of stationaire planken.

Vergeet niet dat diepe planken uitsluitend intrekbaar moeten worden gemaakt. Dit zal toelaten om die dingen te krijgen die zich bij de achterwand bevinden.

Beperkte opties zorgen ervoor dat kleding niet uit de schappen valt.

Let bij het opstellen van een schets op verschillende aanbevelingen met betrekking tot planken:

 • De breedste planken zijn ideaal voor bulkartikelen.
 • Kleine planken met een diepte van 25 cm en een hoogte van 15 tot 17 cm kunnen worden gebruikt voor het opbergen van kleine accessoires zoals tassen, sjaals, hoeden.
 • De afstand tussen de planken moet worden berekend op basis van de hoogte van de dingen in ingeklapte vorm.Meestal worden planken op een afstand van 25-30 cm geplaatst.

Een aparte plaats in de kleedkamer is altijd gereserveerd voor schoenen. Bij het regelen van het gebied voor het opslaan van schoenen moet rekening worden gehouden met de kenmerken:

 • De herenschoen is 25 cm breed en de lengte kan verschillen. Als de schoenmaat 43 is, dan heeft deze een lengte van 30 cm.
 • Heren- of dameslaarzen hebben een hoogte van niet meer dan 15 cm, maar wintermodellen kunnen oplopen tot 25 cm.
 • Damesschoenen hebben een hoogte van 45 tot 60 cm.

Schoenen worden vaak in dozen bewaard. Je kunt open planken voor ze maken of speciale stands gebruiken. Ziet er mooie schoenen in het ongewisse. Meisjes houden echt van de opties met intrekbaar ontwerp vanwege de compactheid en ruimtelijkheid.

Laden verdienen speciale aandacht. Ze hebben speciale mechanismen voor gemakkelijk gebruik. Vaak wordt het binnenste deel opgedeeld in verschillende segmenten met behulp van partities. Een dergelijke organisatie van de ruimte zal het mogelijk maken om alle dingen afzonderlijk te ontbinden en hun vermenging te voorkomen.

Kisten met schuifmechanismen kunnen van verschillende afmetingen zijn. Voor beddengoed passen goede opties,kleinere dozen kunnen worden gebruikt voor het opbergen van zowel dingen als accessoires.

Honingraatmanden zijn erg handig en praktisch. Ze kunnen worden gebruikt voor het opbergen van dekens en kussens, beddengoed, bovenkleding en meer. Manden zijn aan de muur bevestigd is heel eenvoudig. Ze worden gekenmerkt door veelzijdigheid, ruimtelijkheid en compactheid.

Roosterontwerp bevordert een goede ventilatie, dus dingen worden niet door schimmel aangetast. Fabrikanten bieden niet alleen honingraatmanden, maar ook bars, planken en zelfs rijbroeken.

Naast de verschillende elementen, moet de kleedkamer ook speciale plekken of accessoires hebben voor het opbergen van kleine voorwerpen. Vaak gebruikte apparaten voor handige hangende broeken, broeken of rokken. U kunt verschillende haken bevestigen voor tassen en parasols. Als de ruimte van de kleedkamer dit toelaat, kan het worden versierd met onderzetters onder een verscheidenheid van hoeden, baretten, petten, panama's. Voor riemen en stropdassen worden speciale houders gemaakt.

tips

Om een ​​veelzijdige ruime en compacte kleedkamer te creëren Het is noodzakelijk om bij het plannen rekening te houden met een paar eenvoudige aanbevelingen:

 1. Elk gezinslid moet over aparte legplanken en laden beschikken om zijn kleding op te bergen.
 2. U moet beslissen over plaatsen voor spullen en accessoires die maar zelden worden gebruikt.
 3. Kleedkamer moet vrije ruimte hebben.
 4. Je moet goed nadenken over het ontwerp en de grootte ervan.
 5. De doorgang moet bij de juiste indeling van de ruimte een breedte hebben van minimaal 60 cm.

Een voorbeeld van de organisatie van de kleedkamer in de slaapkamer is in de onderstaande video gedemonteerd.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer