Schuifdeuren voor kleedkamer

 Schuifdeuren voor kleedkamer

Kleedkamers zijn een uitstekend middel om ruimte te organiseren. Hiermee kunt u kleding en dingen het meest praktisch plaatsen, waardoor het gebruik ervan wordt vereenvoudigd. Daarnaast blijven kasten die de rol van handige kledingkast vervullen in de vraag. En daar en daar zijn schuifdeuren geïnstalleerd, die lange tijd niet alleen praktisch zijn geweest, maar ook een bijzonder detail van het interieur.

De verscheidenheid aan decoraties van dergelijke schuifdeuren stelt u in staat om hen het centrale beeld van de ruimte te maken, ten grondslag liggend aan alle andere ontwerpbeslissingen.

Functies en voordelen

Het grote voordeel van schuifdeuren is gemak en ruimtebesparing.Als u bijvoorbeeld draaideuren wilt gebruiken, hebt u extra ruimte nodig om ze te openen. Schuifdeuren hebben dit niet nodig.

Visueel zorgen schuifdeurkasten ervoor dat u een groot aantal effecten kunt bereiken. Dit geldt met name voor kleine ruimtes, waarvan de ruimte visueel moet worden uitgebreid. Schuifdeuren kunnen zo worden ingericht dat ze uiterlijk niet te onderscheiden zijn van de muur. Zo'n oplossing zal de hele kamer verbergen.

Bovendien is er een grote verscheidenheid aan materialen waaruit deze deuren kunnen worden gemaakt. Met hun brede assortiment kunt u de optimale oplossing voor elke kamer kiezen.

8 foto

De belangrijkste voordelen van schuifdeuren zijn als volgt:

  • ruimtebesparing;
  • veiligheid;
  • relatief eenvoudige installatie;
  • decoratief.

types

Er zijn een groot aantal soorten schuifdeuren en ze hebben allemaal hun eigen ontwerp- en installatiefuncties en hun functionaliteit is anders.

Deur zaak

Het principe van hun werk is gebaseerd op het canvas, dat tijdens het verplaatsen in de muur kan worden verborgen.Hun hoofdcomponent is een cassette die in de deuropening is geïnstalleerd, ook wel een bus genoemd. Deuren hangen in de opening. De behuizing kan worden omhuld met gipsplaat of bedekt met gips. De afmetingen van de bus moeten natuurlijk voldoende zijn om het deurblad volledig te verbergen.

Schuifkastdeuren hebben twee varianten:

  • odnopolnye (in de constructie is er maar één deur);
  • dubbelzijdig (twee canisters, waarvan elk één canvas verbergt).

Coupe deuren

Een van de meest gewilde soorten. Dit schuifsysteem werkt op dezelfde manier als kastdeuren. Geïnstalleerd in de geleideschoepen worden op speciale rollen verplaatst. De deuren lopen parallel aan elkaar en raken elkaar niet. Dit systeem is het handigst bij gebruik in inloopkasten met een relatief smalle ingang.

Het beste van alles is dat niet meer dan drie deuren van ongeveer een halve meter breed in een dergelijk systeem zijn geïnstalleerd, anders kan het gebruik ervan ongemakkelijk worden. In het geval dat de kleedkamer is ingericht volgens het type inbouwkast, waarbij praktisch de gehele wand van de kamer betrokken is, is het mogelijk om meer deuren te installeren.

Techno-structuur

Schuifdeuren van dit type worden niet zo vaak gebruikt, maar het ontwerp heeft zijn positieve aspecten. Het systeem is vergelijkbaar met het type coupé. Een onderscheidend kenmerk is de afwezigheid van onderrails, omdat alle bevestigingen zijn gemaakt in het plafondgedeelte. Met deze optie kunt u vrij door de ruimte bewegen zonder na te denken over het gevaar van beschadiging van de onderste rails, erop stappen of struikelen.

Vouwdeuren voor garderobe

Zo'n systeem neemt een iets grotere hoeveelheid vrije ruimte in beslag, omdat de deuren erin niet langs de geleiders bewegen, maar dubbelgevouwen en uit elkaar bewegen. Het voordeel van deze optie - een spectaculaire uitstraling. Als het interieur van de kamer is gemaakt in de stijl van minimalisme, dan kunnen vouwdeuren voor een kleedkamer de beste optie zijn.

Deuren accordeon

Het ontwerp lijkt op het vorige en verschilt alleen van het aantal vleugels, dat veel groter kan zijn. De reden hiervoor - de verdeling van het paneel in een groot aantal smalle latten. In de kleedkamer kan een deur-accordeon worden geïnstalleerd, waardoor de deur volledig wordt gesloten.Dit ontwerp wordt slechts in één richting gevouwen, in plaats van twee.

Roto-deur

Een andere ongebruikelijke ontwerpoptie, die uniek is in de aanwezigheid van een draaimechanisme dat ervoor zorgt dat de deur om zijn as draait. Dit principe is te danken aan de mogelijkheid om zo'n deur van elke kant te openen: zowel links als rechts. Deze oplossing ziet er zeer indrukwekkend uit, maar heeft zijn nadelen: het mechanisme is vrij duur en kost veel vrije ruimte in de ruimte.

materialen

Bij het kiezen van schuifdeuren voor een kleedkamer, moet men niet alleen rekening houden met hun ontwerp, maar ook met het materiaal waaruit het doek is gemaakt.

Kunststof deuren

Het is vrij eenvoudig om voor een plastic doek te zorgen. Het is ook niet moeilijk om het te installeren. Het is mogelijk om plastic deuren te versieren met behulp van posters of stickers of gewoon om te schilderen. Kunststof is niet duurzaam en ook niet prestigieus, maar juist om die reden zijn schuifdeuren van veel jonge mensen die niet van statisch interieur houden, veel gevraagd.

Houten deuren

In de regel zijn ze gemaakt van spaanplaat of MDF.Ze kunnen verschillen in kleuren en textuur, maar ook worden gecombineerd met glazen of spiegeloppervlakken en worden aangevuld met details van leer of plastic. Het is een algemene misvatting dat het gebruik van houten panelen een stilistisch kader heeft.

Tot op heden zijn alle ontwerpoplossingen beschikbaar voor schuifdeuren van hout. Bijzonder indrukwekkend zijn de producten gemaakt van natuurlijk hout.

Houten deuren zijn niet alleen een stijlvolle en veelzijdige oplossing, maar ook milieuvriendelijk. Ze vormen een perfecte aanvulling op elk interieur. Het oppervlak van houten panelen is duurzaam, waardoor ze een goed uiterlijk kunnen behouden gedurende een zeer lange tijd.

Bij het installeren van panelen van natuurlijk hout moet er rekening mee worden gehouden dat deze een vrij grote massa hebben en daarom de aanwezigheid van geschikte fittingen vereisen. De betrouwbaarheid moet voldoende zijn om hun gewicht te behouden.

Glazen en spiegeldeuren

Dergelijke schuifdeuren zijn gemaakt van glas en spiegels met grote dikte en hoge sterkte. Ze worden op dezelfde manier geïnstalleerd als houten deuren.Aan de achterkant van het canvas bevindt zich een speciale film die fragmenten van het canvas bevat in het geval dat deze is gebroken. Spiegels en glazen deuren zijn erg populair, waardoor we kunnen praten over hun veelzijdigheid.

Opgemerkt moet worden dat er verschillende soorten glasdoek zijn:

  • frosted;
  • glossy;
  • kleur.

Een ander belangrijk kenmerk van glazen of spiegeldeuren is een breed scala aan verschillende decoraties, waarvan de technieken kunnen verschillen. Een van de meest voorkomende en betaalbare manieren om glazen deuren te versieren is om een ​​speciale film te lijmen.

Het afdrukken van foto's is behoorlijk populair, de toepassing lijkt op het principe van afdrukken op een printer. Met deze methode kunt u praktisch elke afbeelding of foto overbrengen naar het oppervlak van het canvas.

Een andere optie is om een ​​zandstraalpatroon op een glas of spiegelfolie aan te brengen. Patronen waarop de tekening wordt toegepast, kunnen afzonderlijk worden gemaakt. Het voordeel van zandstralen is een grotere weerstand tegen zonlicht en mechanische stress.

Een interessante manier om glazen deuren te decoreren zijn glas-in-loodramen gemaakt van polymere materialen.

Plexiglas deuren

Deze optie is een mogelijk alternatief voor glaspanelen. Plexiglas heeft vele voordelen, waaronder: verhoogde sterkte, een breed scala aan kleuroplossingen en ook de niet-gevoeligheid van het materiaal voor aantasting en donker worden. Onbreekbaar plexiglas verschilt niet alleen in de verscheidenheid van kleuren, maar ook in verschillende mate van transparantie. Ook is het anders in textuur: gegolfd, mat, transparant of gekleurd.

Bamboe en rotan deuren

Deze materialen zijn tegenwoordig erg populair bij zowel kopers als meubelfabrikanten.

De intensieve ontwikkeling van moderne technologieën heeft een breed scala aan toepassingen voor bamboe en rotan materialen opgeleverd. Bovendien is hun milieuvriendelijkheid en veiligheid voor de menselijke gezondheid momenteel een van de belangrijkste vereisten.

Hoog, ongeveer 40 meter, heeft de bamboestam een ​​heterogene structuur, die qua dichtheid anders is. De boom maakt het dus mogelijk om de materialen met verschillende kenmerken te ontvangen. Een belangrijk kenmerk van bamboe is de uitstekende weerstand tegen vocht.

De rotantextuur lijkt op bamboe, met het verschil dat de bamboestam van binnen hol is. Het binnenste deel van de rotan stam is een stevige en dichte sponsachtige vezel, die het sap van de plant beweegt. Nadat deze substantie met hete stoom is behandeld, wordt dit sap een kleefstof met krachtige bindingskenmerken. Rotanmaterialen zijn dus bijzonder duurzaam.

Schuifdeuren van een kledingkast gemaakt van bamboe of rotan past perfect in het interieur, gemaakt in de nu populaire eco-stijl. De sterkte van deze materialen zorgt voor duurzaamheid en de elegantie van hun textuur ziet er buitengewoon indrukwekkend uit. Vooral indrukwekkend is de combinatie van dergelijke panelen met andere elementen van het interieur, gemaakt in dezelfde stijl.

Glijdende systeemmaterialen

Voor de vervaardiging van een schuifsysteem gebruiken fabrikanten meestal staal en aluminium. Beide materialen hebben hun eigen kenmerken en hebben zowel positieve als negatieve kanten.

Glijdende staalsystemen zijn minder duur. Tegelijkertijd zijn ze veel zwaarder dan aluminiumstructuren, en vanuit esthetisch oogpunt zien ze er niet zo aantrekkelijk uit.

Het aluminium profiel heeft op zijn beurt een grotere dikte, een lager gewicht en betrouwbaarheid, wat te wijten is aan bepaalde kenmerken van het ontwerp. Het gemak van het schuifsysteem van aluminium maakt het mogelijk om de deuren zelf in omvang en gewicht te vergroten. U dient echter geen deuren te installeren die zwaarder zijn dan 80 kg, aangezien dit gewicht het maximaal mogelijke is voor hen.

Met alle voor de hand liggende voordelen van aluminium, maken een groot aantal fabrikanten schuifsystemen van staal. Door de dikte van het stalen profiel te vergroten, proberen fabrikanten de structuur te versterken en de betrouwbaarheid te vergroten.

Kleur oplossingen

Om een ​​comfortabel interieur te belichamen, is een correct gekozen kleuroplossing van groot belang. Om te blijven in de kamer was aangenaam, de combinatie van kleuren moet harmonieus zijn. Om de kleur van schuifdeuren voor een kleedkamer correct te kiezen, moet u rekening houden met de kleur van de vloer, het plafond, de wanden en andere interieurelementen.

Naast de combinatie van kleuren is de kleur van de panelen zelf van groot belang. Donkere kleuren hebben de mogelijkheid om de ruimte visueel te verkleinen, terwijl lichte tinten juistbreid het uit. Schuifpanelen zien er harmonischer uit als ze een kleurvoortzetting van de vloer vormen.

Witte kleur van panelen is een universele optie voor uitbreiding van de ruimte. Combineer je witte deuren met witte muren, dan kun je de ingang van de kleedkamer volledig verbergen. In een kamer met een donkere vloer kunt u de grijsbruine kleur van schuifdeuren gebruiken. De beige kleur van de panelen zal helpen om ze harmonieus te combineren met een bruine vloer en lichte wanden.

Voor een meer avant-garde stijl, kunt u panelen met heldere en pakkende kleuren gebruiken. Dit geeft de indruk van een eigenaardige kleurvlek. De kleur van de panelen moet echter in elk geval worden gecombineerd met elk onderdeel van het interieur.

Waar te plaatsen?

Als een kleine kamer is gereserveerd voor een kleedkamer, zijn schuifdeuren in de deuropening geïnstalleerd als binnendeuren.

Je kunt ze installeren en als een deel van de kamer opvalt voor de kleedkamer. Schuifpanelen zullen in dit geval dienen als een partitie die zonering uitvoert.

Door schuifdeuren in een nis te plaatsen, kunt u vanuit deze ruimte een kleine kleedkamer uitrusten.

In ieder geval moet het probleem van de plaatsing van schuifpanelen worden aangepakt op basis van specifieke problemen. Als het nodig is om de ruimte uit te breiden, is het een ideale optie om een ​​spiegelpaneel te installeren op de hele muur in de kamer.

beoordelingen

Bijna alle kopers die schuifdeuren voor een kleedkamer hebben geïnstalleerd, spreken positief over hun aankoop. Ze wijzen zowel op het gemak van installatie van de panelen als op hun hoge praktische bruikbaarheid.

De optimale verhouding tussen prijs en kwaliteit van de consument is van toepassing op het merk IKEA van de garderobekast "Todalen", terwijl de nadruk ligt op de capaciteit en het gemak van montage, in combinatie met relatief lage kosten.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer