Garderobe planken

 Garderobe planken

Veel huiseigenaren proberen de ruimte zoveel mogelijk te optimaliseren. Vooral het betreft kledingkast waar vrijwel alle kleding tot rust komt.

Om dergelijke problemen op te lossen, kunt u planken van verschillende groottes gebruiken. Deze ontwerpen zijn volwaardige kenmerken van moderne meubels geworden en zijn erg populair.

voordelen

Planken in de kleedkamer worden al heel lang gebruikt, maar vandaag winnen ze een immense populariteit. Hiermee kunt u optimaal elke vierkante meter gebruiken, wat belangrijk is voor kleine appartementen.

Kledingkastschappen hebben verschillende voordelen:

 1. Eenvoudig te monteren, zodat u ze zelf kunt installeren.
 2. Hiermee kunt u veel kleding in een klein gebied plaatsen.
 3. Een groot modellengamma waarmee u producten kunt kiezen, niet alleen in vorm, maar ook in stijl.
 4. Relatief lage kosten. Dit kenmerk hangt allereerst af van de materialen en de complexiteit van het product.
 5. Eenvoud van ontwerp. Het is mogelijk om onafhankelijk kledingkasten te maken als je wat ervaring hebt met hout of metaal.
 6. Met modulaire systemen kunt u afzonderlijke onderdelen combineren. U kunt dus kasten kiezen voor interieurs van elke grootte.

types

Kastroosters zijn producten in de vorm van rechthoeken of vierkanten waarmee u bepaalde dingen kunt plaatsen. Afhankelijk van de ontwerpfuncties, kunnen ze in verschillende typen worden verdeeld:

 • Onderste ontwerpen. Meestal zijn ze gemaakt in de vorm van standaards of kleine dozen.
 • Bovenste planken. In deze kantoren adviseren experts seizoensartikelen te bewaren.
 • De zijplanken zijn klein van formaat, aangezien ze worden gebruikt om dagelijkse kleding te positioneren.
 • Schoenenplanken. Het zijn afzonderlijke of gecombineerde kluisjes.Slechts een bepaald type schoen wordt in hun cellen geplaatst om mengen te elimineren. Tegenwoordig worden netwerkmodellen steeds vaker gebruikt, die veel gemakkelijker te onderhouden zijn en een lange levensduur hebben.

Het middelpunt van dit kluisje is het compartiment voor jassen, regenjassen en andere bovenkleding. Het heeft het grootste volume en is uitgerust met een hanger. Afhankelijk van het ontwerp kenmerken van de planken kunnen worden onderverdeeld in open en gesloten.

De grootte van de cellen in deze kasten is afhankelijk van de fabrikant. Hun breedte varieert van 40 tot 80 cm. De diepte van de plank wordt aangepast aan de specifieke afmetingen van de kleedkamer.

Wat doen ze?

Kledingkastschappen zijn eenvoudige producten die praktisch en veelzijdig zijn. Ze zijn gemaakt van verschillende populaire materialen:

 1. Boom. Het materiaal is duurzaam en duurzaam. Je kunt planken van bijna elk ras bouwen. Een van de nadelen is het sjabloonarrayontwerp, dat verder moet worden versierd met verf of vernissen.
 2. Metal. Metalen schappen zijn gemaakt van zowel aluminium als roestvrij staal. Vaak wordt dit materiaal gebruikt om een ​​frame te vormen of houtproducten te versieren.Metalen structuren zijn volledig inklapbaar, waardoor het gemakkelijk is om ze in elke kamer te transporteren en te monteren. De levensduur van dergelijke schappen is niet beperkt, omdat ze perfect bestand zijn tegen de effecten van externe factoren.
 3. Plastic. Productie verschilt in de kleine prijs en duurzaamheid. Dit type plank is relatief zeldzaam. In de meeste gevallen kan kunststof individuele elementen van deze systemen maken.
 4. Gelamineerde spaanplaat. Planken die ervan zijn gemaakt zijn zeer gebruikelijk, omdat het materiaal gemakkelijk kan worden verwerkt en een aantrekkelijk uiterlijk heeft. Ontwerpen die bestand zijn tegen aanzienlijk gewicht. Om een ​​kwaliteit rack te krijgen, is het noodzakelijk om alle details alleen op speciale machines te maken - dit zal u toelaten om gelijke en rechte hoeken te krijgen, zonder vervormingen en chips.
 5. Multiplex. Dit materiaal is aanvullend en wordt gebruikt voor het vormen van planken. Het wordt vaak gecombineerd met producten zoals metaal en natuurlijk hout.

Hoe te regelen?

Kleedkamer is de belangrijkste plek om kleding op te slaan. Het kan zich in een kleine ruimte bevinden.Daarom is het belangrijk om de planken binnen juist te rangschikken om het gebruik van de ruimte te maximaliseren. Dit kan op verschillende manieren worden gedaan:

 • Het rek langs de langste muur plaatsen. Deze aanpak wordt gebruikt in kamers die zijn afgesloten met schuifdeuren. Deze opstelling maakt de zijruimte vrij en geeft u de mogelijkheid om toegang te krijgen tot alle schappen.
 • Rekken aan twee kanten perfect voor doorgangskamers, waar de planken een soort gang vormen. Het moet duidelijk zijn dat deze producten ook zullen plaatsvinden.
 • U-vormige locatie. Gebruik deze optie alleen voor grote kamers. Zulke ontwerpen zijn het meest ruim, omdat ze het maximale gebied innemen.
 • L-vormige type. Kleedkamers van dit type gaan uit van plaatsing van planken langs twee samengevoegde wanden. Installeer ze bij voorkeur in gebieden waar de lengte van beide delen groter is dan 1,2 meter.

Als de ruimte klein is en er geen volledige garderobeplanken kunnen worden geplaatst, moet u nadenken over het gebruik van schuifsystemen. Met hun hulp kunt u een volwaardige functionaliteit krijgen met minimale ruimteverliezen.

Hoe kies je een kamer?

Veel kleedkamers worden tegenwoordig op bestelling gemaakt, waardoor u ze kunt aanpassen aan specifieke omstandigheden. Als u soortgelijke constructies selecteert, moet u enkele eenvoudige regels volgen:

 1. Hoeveel mensen zullen hun spullen in de kleedkamer opslaan. Het is nodig om het op te delen in verschillende afzonderlijke zones.
 2. Welke dingen zullen in de schappen liggen. Als het alleen schoenen, shirts, broeken, t-shirts, enz. Zijn, kan de grootte van het ontwerp relatief klein zijn. Wanneer het de bedoeling is winter- en zomerkleren (jassen, enz.) Op te slaan, is het belangrijk om de juiste celgrootte te selecteren.
 3. Let op de lengte van de jurken. Afhankelijk van deze parameter moet je de juiste hangers selecteren waarop ze zullen worden geplaatst. De hoogte van deze ontwerpen moet groter zijn dan de langste jurk.

Wat betreft de afmetingen van de planken, ze zijn allemaal afhankelijk van hun specifieke doel. De breedte van de cel varieert van 30 (voor shirts) tot 80 cm (jurken, jassen). Op zijn beurt is de diepte in de meeste gevallen standaard en niet groter dan 60 cm. Als u deze kenmerken mist, kunt u een model met individueel geselecteerde afmetingen bestellen.

De hoogte van de planken voor de kledingkast kan ook variëren. Fabrikanten worden hier begeleid bij de groei van de persoon. In dit geval zijn de bovenste schappen zo gerangschikt dat de eigenaar ze alleen kan vullen door te staan, niet door een trapladder. Daarom raden experts aan om dingen in te plaatsen die je niet vaak draagt ​​(winterjassen, enz.).

Ontwerpideeën

Het creëren van een kleedkamer vandaag is een hele kunst geworden. Veel eigenaren vertrouwen het ontwerp op ervaren ontwerpers. Maar je kunt het zelf origineel maken, met behulp van veel kant-en-klare oplossingen:

 • Central Island. Deze aanpak omvat het gebruik van een speciale kast in de kleedkamer, waar u alles kunt bewaren, van handtassen tot cosmetica. De vorm van het eiland wordt individueel gekozen voor de stijl van de planken.
 • Het verfraaien. Bij het maken van planken voor een kledingkast, moet je niet stilstaan ​​bij een bepaald materiaal. Probeer alles te combineren, van spaanplaat tot glas. De glazen planken zijn perfect te combineren met metalen rekken bekleed met chroom of nikkel. Als u de voorkeur geeft aan hout, dan kunnen deze ontwerpen worden versierd met houtsnijwerk of met behulp van blend.
 • Een van de trends is om de schappen uit te rusten met maximale functionaliteit.: van de verlichting van elke cel tot intrekbare of inklapbare systemen.

Om een ​​effectieve en originele kleedkamer te krijgen, moet het ontwerp aan de ontwerper worden toevertrouwd. Het optimaliseert alle kenmerken van de planken naar uw wensen en mogelijkheden.

Hoe maak je een kleedkamer met je eigen handen - zie meer in de video hieronder.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer