Meubels voor de garderobe

 Meubels voor de garderobe

Het kiezen van meubels voor een kleedkamer is geen gemakkelijke taak. Het verschilt aanzienlijk in het ontwerp, de materialen waaruit het is gemaakt, evenals interne vulling. De kenmerken van een bepaald opslagsysteem worden in dit artikel besproken.

Functies en voordelen

Onder de kenmerken van meubels voor een kleedkamer, zijn er verschillende:

  1. Met de juiste organisatie, zal het betere ergonomie hebben dan de kast. Dit helpt u ruimte te besparen en de ruimte niet te laden met extra kasten en laden - ze stelen afzonderlijk de ruimte, vooral bij het openen van deuren of laden.
  2. De aanwezigheid van gesloten delen om de inhoud te beschermen tegen stof en open, waardoor de nodige luchtcirculatie ontstaat.Open compartimenten zijn nodig voor producten gemaakt van bont, leer en andere natuurlijke materialen die lucht nodig hebben om het uiterlijk te behouden. Ze verbeteren ook de zichtbaarheid en bruikbaarheid.
  3. Alle secties, houders en planken kunnen van metaal zijn. In de kleedkamer zijn ze verborgen voor nieuwsgierige blikken en daarom is het mogelijk om niet te voldoen aan esthetische eisen en consistentie met het algemene ontwerp van een appartement of huis.

De kleedkamer kan ook worden betreden in het interieur met behulp van een gordijn, dat goedkoper is dan een kledingkast, die de juiste uitstraling moet hebben.

Dus alle functies op hetzelfde moment zijn voordelen. Dit is een moderne en handige manier om verschillende dingen op te slaan.

species

Er zijn drie hoofdsoorten meubilair voor kleedkamers, ze kunnen ook met elkaar worden gecombineerd:

  • Vrijstaand - de meest voorkomende. Het bestaat uit een set lichaamselementen die aan elkaar zijn bevestigd. Het resultaat is een ontwerp dat op een kledingkast lijkt. Het is in de regel gemaakt van een spaanplaat. In zeldzame gevallen van getint hout.

Een van de voordelen ten opzichte van andere soorten constructies is de mogelijkheid om zijpanelen te gebruiken.Ze kunnen verschillende houders bevestigen voor kleding, riemen, stropdassen en strijkplanken, evenals opgehangen of schoenenplanken.

  • De paneelstructuur vervult naast opslag ook een decoratieve functie. Het is gemaakt van natuurlijk hout, bijvoorbeeld grenen, en ook van platen, gefineerd. Vanwege deze kenmerken is een compacte en talrijke plaatsing van planken, laden en kleding op kleerhangers ongeschikt, en ook technisch moeilijk om te doen. Om zo'n kleedkamer ruim en mooi te maken, heb je veel ruimte nodig. Vanwege de esthetische eigenschappen kan het echter in kleine ruimtes in de open vorm worden gebruikt.

Merk op dat de kosten van een dergelijk systeem van natuurlijk hout vrij hoog zijn en dat het gebruik van gefineerde panelen de esthetiek kan verslechteren.

  • Modulair (frame) meubilair bestaat uit planken die zijn gemonteerd op metalen rails of rekken. Het materiaal is aluminium of staal. Onderdelen gemaakt van aluminium worden behandeld door anodiseren, verchromen, polijsten, schilderen of fineren. Staal is geverfd of gelamineerd. Het belangrijkste voordeel van dit ontwerp is het gemak van montage, demontage en aanpassing.Zo kunnen modules eenvoudig worden gedemonteerd en geïnstalleerd in een nieuwe ruimte, de hoogte van de planken worden gewijzigd of extra modules worden toegevoegd.

Indien nodig kunt u verschillende meubels op wielen kopen voor meer mobiliteit in de kleedkamer.

Meubels modulair meubilair is afhankelijk van het type frame. Voor het bevestigen van schappen, manden en hangers op rekken, worden geleiders (stationair of schuivend) gebruikt, op rails - beugels waaraan, indien nodig, schuifelementen zijn bevestigd.

In kastmeubilair worden dezelfde systemen gebruikt voor uitbreiding, zoals in het frame. Ze kunnen werken op bal- of rolmechanismen. Er zijn nieuwe geavanceerde apparaten - tandems. Ze zijn uitgerust met automatische sluiters, waardoor de box tot het einde onafhankelijk kan bewegen. Een ander voordeel van hen is geruisloosheid en zachtheid.

In een complete kleedkamer zijn er naast de meubelopslag zelf meestal twee spiegels, voldoende verlichting, een poef of een stoel.

Als er niet voldoende ruimte is voor de uitrusting van een dergelijke kamer, kan deze in de gang worden geregeld. Dan wordt het opslagcomplex gesloten door schuifdeuren met spiegels,en in de gang zelf kun je nog een spiegel aan de andere muur hangen, de nodige verlichting plaatsen en het meubilair neerzetten: een tafel en een poef.

Soorten meubels

Het interieur van de kleedkamer bevat veel verschillende elementen. Legplanken, laden, manden en hangers worden in de kasten geplaatst.

Legborden kunnen op verschillende hoogtes worden geïnstalleerd voor een betere sortering van gestapelde artikelen of voor specifieke dozen. Laden kunnen een scheidingswand hebben voor kleine voorwerpen: dassen, riemen, ondergoed en sokken. Er zijn ook speciale dozen beschikbaar waarin u gemakkelijk bijouterie kunt bewaren.

Voor het plaatsen van pantoffels voor kleding worden stationaire en schuifstangen gebruikt. De keuze voor een apparaat hangt af van de algehele ergonomie van de kleedkamer. Dat wil zeggen dat het in sommige gevallen efficiënter en gemakkelijker zal zijn om een ​​intrekbare stang te gebruiken, en in een andere - een hangende lift (het wordt ook een pantograaf genoemd). Als er veel kleding is die op kleerhangers moet worden bewaard, is het misschien beter om een ​​stationaire halter te gebruiken. Toelaatbare belasting op het kan 22 kg bereiken. Intrekbare staaf is bestand tegen maximaal 16 kg.

Het gewicht dat een pantograaf kan dragen is sterk afhankelijk van de grootte.Dus, met een lengte van 0,8-1 m, kunt u er maximaal 15 kg op plaatsen, en op een ophanglift van meer dan een meter kunt u slechts 7-8 kg plaatsen.

Op basis van het feit dat het compartiment voor bovenkleding een hoogte van ten minste 1,2 m moet hebben en voor overhemden en jassen - 0,85 m, zal het gebruik van een stroomafnemer helpen om alles correct te verspreiden. Als de jassen en jassen in een compartiment met een stationaire barbell worden geplaatst en de pantograaf in een ander compartiment wordt gehangen, kan de resterende ruimte onder de shirts onder de laden of planken worden achtergelaten.

Over het algemeen is de verdeling van compartimenten voor kleerhangers een verantwoorde en moeilijke taak. Houd er rekening mee dat de afstand tussen de buitenkleding 10 cm moet zijn, dat de afstand tussen de shirts en de jassen ongeveer 7-8 cm moet zijn en dat de kleding tussen de kledingstukken 9 cm moet zijn. Daarom is het noodzakelijk om van persoonlijke behoeften af ​​te wijken en verschillende combinaties van alle drie apparaten in overweging te nemen.

Voor compacte opslag van broeken en rokken zijn ontworpen vouwen opgehangen met dwarsbalken in de vorm van buizen in het frame. Deze apparaten hebben verschillende breedten. Ze kunnen aan de zijwand van de kast worden bevestigd.

Dozen voor kleding kunnen een stevige, geperforeerde bodem zijn of in de vorm van een raster zijn.De laatste twee opties zorgen voor een betere ventilatie van de inhoud.

Planken voor schoenen kunnen zowel in de kast als los daarvan worden geplaatst. Ze zijn:

  • stationair en glijdend;
  • plat of aflopend met een hielhouder;
  • met zijverdelers;
  • met gesloten of geventileerde bodem.

Tips om te kiezen

Alvorens een bepaald type meubel te kiezen, moet eerst het volume, het gewicht en de aard van de inhoud van de kleedkamer worden beoordeeld. Bepaal vervolgens de plaats waar het zich zal bevinden. Als het een nis is die door deuren kan worden afgeschermd, kunnen zowel een kast als een modulair systeem worden gebruikt. Als de ruimte voor de kleedkamer moet worden afgeschermd, is de kast beter geschikt om materiaal- en andere kosten te verminderen. Het buitenste gedeelte kan decoratief zijn.

In een klein appartement, met een gebrek aan ruimte, kan een open paneelconstructie een uitgang worden. Om esthetiek te behouden, kan kleding worden verpakt in identieke covers en voor andere dingen, decoratieve dozen, dozen en manden gebruiken. Het modulaire systeem past perfect in een gehuurd appartement. Het is gemakkelijk te demonteren tijdens het verplaatsen. Je kunt het isoleren tegen nieuwsgierige blikken met behulp van een inklapbaar scherm.

Bij het kiezen van een bepaald type structuur, is het ook noodzakelijk om rekening te houden met het gewicht van wat erin wordt opgeslagen. De betrouwbaarste in dit opzicht zijn rompsystemen.

Er moet ook aan worden herinnerd dat alle soorten structuren met elkaar kunnen worden gecombineerd, afhankelijk van de huisvestingsomstandigheden, materiële mogelijkheden en persoonlijke behoeften.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer