Kleine kledingkamer

 Kleine kledingkamer

Zelfs als u in een klein appartement woont, wilt u waarschijnlijk dat al uw kleding op hun plaats wordt neergelegd en dat u ze zonder veel moeite kunt vinden. Ontwerpers raden aan niet op kledingkasten te letten, maar op kleine kledingkasten die ongelooflijk veel dingen aankunnen.

Functies en voordelen

Een kleine kleedkamer is een uitstekend alternatief voor de kast, omdat deze comfortabel, functioneel is en veel kleding en schoenen kan dragen. Dankzij zijn compacte formaat past hij zelfs in een gewoon appartement. Het belangrijkste voordeel is, ondanks het feit dat het zogenaamd een deel van de ruimte "eet", terwijl het een enorme hoeveelheid ruimte in het appartement vrijmaakt.

Je kunt wegkomen van het opbergen van extra meubels: een kledingkast, nachtkastjes voor schoenen (of een heel rek), een ladekast en andere dingen. In de kleedkamer kunt u een strijkplank installeren, die meestal moeilijk in het appartement te plaatsen is, zodat deze niet interfereert.

Als u de ruimte goed ontwerpt en genoeg ruimte overlaat, kan de kleedkamer worden gebruikt als een paskamer, zodat de noodzaak voor spiegels in de kamer ook zal verdwijnen.

Zoals u kunt zien, kan het appartement echt veel ruimer worden.

In een kleine, ergonomische kleedkamer, als alle meubels goed zijn, is het veel gemakkelijker om de kleding te vinden die je nodig hebt dan in een kast. Hierin wint ze zelfs van een grote kleedkamer waarin je een beetje verdwaald kunt raken.

Een kleine kleedkamer is een uitstekende oplossing voor liefhebbers van kwaliteitskleding van bekende merken en geeft er de voorkeur aan om minstens één seizoen één ding te dragen. In tegenstelling tot de kledingkast, heeft elk kledingstuk een strikt voor haar gereserveerde plek, daarom zal een netjes geplaatste jurk of jas lang een presentabel uiterlijk behouden.

types

 • Corner gardeorobnaya.Een van de ideale opties voor een kleine ruimte. Meestal is het een ruime hoekkast met veel vakken. Dankzij dit formulier is er bij de ingang voldoende vrije ruimte, die geschikt is voor aankleden en passen.
 • U-shape. Als de ruimte die u wilt toewijzen voor de kleedkamer, de vorm heeft van een rechthoek, dan is dit ideaal. Dankzij deze indeling van de planken is het handig om naar binnen te gaan en kleding die aan beide kanten wordt opgehangen, is altijd zichtbaar.
 • Op één regel. Dit is een optie voor diegenen die heel weinig ruimte hebben voor een kleedkamer. Dus je kunt pantry converteren. Het verschilt van de vorige versie doordat de schappen zich niet aan beide zijden bevinden, maar slechts op één. Het ziet eruit als een kast zonder schuifdeuren.
 • Integrated. De meest populaire optie, omdat deze zeer compact is. Er is geen ruimte tussen het plafond en de vloer, geen openingen tussen de hoeken. Het enige nadeel - wanneer u verhuist, is het onwaarschijnlijk dat deze wordt ontmanteld /

afmeting

Eerst moet je beslissen over de breedte van de toekomstige kleedkamer. Als u een langsstaaf wilt gebruiken, moet de breedte minimaal 65 cm zijn - dit is de breedte van de hangers. Als u de eigenaar bent van een grote kleding, hebt u mogelijk bredere kledinghangers nodig. Als er niet veel ruimte is, kun je eindhangers maken, maar de minimale grootte van de kleedkamer zelf moet nog steeds minimaal 35-40 cm zijn, anders kun je je schoenen niet plaatsen.

Om de minimale lengte van de kleedkamer aan te kunnen, moet u de lengte van alle kasten en andere meubels die u wilt plaatsen onder één muur samenstellen.

De minimale kubieke capaciteit van de kleedkamer moet 2 vierkante meter zijn. m - 3 vierkante meter. m, maar als u de U-vormige lay-out verkiest, is deze optie voor u dichtbij, maar voor de hoek-kleedkamer - dit is een geweldige optie. Vergeet niet dat dit een standaardkamer is, als u een kledingkast op de zolder met een schuin plafond wilt uitrusten, heeft u twee keer zoveel ruimte nodig.

In het algemeen, comfortabel, zelfs als een kleine kleedkamer, moet beginnen vanaf 4 vierkante meter. m. Idealiter, als je zoveel ruimte kunt toewijzen, kun je binnenin niet alleen kleding plaatsen, maar ook een plaats vinden voor compacte meubels en huishoudelijke apparaten.

ontwerp

Omdat standaard kleedkamers zijn gericht op grote afmetingen, zijn er niet veel ideeën voor het regelen van kleine kleedkamers. Echter, met de juiste vindingrijkheid, kunt u interessante opties vinden.

De eenvoudigste en snelste manier om een ​​heel kleine kamer in te richten, is een mobiele hanger, die als een kleedkamer zal dienen. Onder de hanger kun je de schoenen kneden en de tassen aan de zijkanten hangen. Dit is een goede optie voor degenen die weinig dingen hebben.

Je kunt ook kleding in de kleedkamer per seizoen opslaan, dat wil zeggen hang degenen die je op dat moment aanhebt, en verberg irrelevante exemplaren op dit moment in een kleine kast of ladekast.

Een van de belangrijkste voordelen van een dergelijke hanger is compactheid en mobiliteit. Indien nodig kan het gemakkelijk door het appartement worden verplaatst.

 • Als het appartement een nis heeft, kunt u het gebruiken om een ​​ingebouwde kledingkast te huisvesten. De doorgang kan worden afgesloten met gordijnen of schuifdeuren.
 • Als er weinig ruimte is, laat deze dan open staan, maar met veel planken, afsluitbare laden, hangers en rekken. Om alles harmonieus te laten lijken, installeer een poef of een kleine stoel, hang een spiegel op.
 • Uitrusting van een kleedkamer in een kleine slaapkamer, plaats deze achter het hoofdeinde. Verschillende beugels en planken zijn geschikt voor het plaatsen van kleding die constant slijt.

Vergeet niet dat het ontwerp van de kleedkamer overeen moet komen met het ontwerp van de kamer. Om de ruimte niet te overladen, geeft u de voorkeur aan stijlvol minimalisme.

Interne vulling

Opslagsystemen

We moeten beginnen met het kiezen van het juiste opslagsysteem, dat is onderverdeeld in drie soorten: metalen frame, gaas en modulair hout.

Aluminium (metalen frame) systemen zijn erg populair. Ze vertegenwoordigen het frame van het profiel, compleet met een set extra elementen en verschillende accessoires. Ze zijn al klaar - een paar standaardopties van bekende fabrikanten en worden op bestelling gemaakt - op basis van individuele tekeningen en de wensen van de klant.

In een dergelijk kastsysteem zijn er geen deuren, scheidingswanden en zijwanden. Maar het frame zelf kan een andere inhoud hebben: planken, vracht, tralies, manden en nog veel meer.

Het gaassysteem is noodzakelijkerwijs aan de wand bevestigd, meer bepaald, de horizontale staaf met verticale geleiders wordt eerst vastgemaakt. Direct daarop zijn al vaste planken, rekken en gaasmanden.

Een andere populaire optie is een modulair systeem. Het nadeel is dat het is gemaakt van hout of spaanplaat, dus de grootte ervan moet van tevoren worden bedacht, omdat het niet zal werken om het te veranderen. Maar het is duurzaam, betrouwbaar, heeft een klassieke uitstraling en biedt ruimte aan veel dingen.

U kunt een kant-en-klaar modulair systeem kopen of een bestelling plaatsen.

Ventilatie en licht

Goed gekozen licht in de kleedkamer is erg belangrijk, daarom moet de keuze van de verlichting op verantwoorde wijze worden benaderd. Omdat er zo weinig ruimte is, is het de moeite waard om te weigeren gemonteerde plafondlampen, die veel ruimte in beslag nemen en niet voldoende verlichting bieden. Geef de voorkeur aan schijnwerpers die in kasten kunnen worden ingebouwd - ze zorgen voor een uitstekende verlichting.

Een andere goede oplossing - de lampen in de vloer, gelegen op de meubellijn.

De organisatie van goede ventilatie is ook belangrijk - het zal toelaten om de vorming van vocht, schimmel en de verschijning van insecten te voorkomen die van warme en vochtige plaatsen houden. Het is goed als u een apart ventilatiesysteem uitrust, hoewel dit een vrij duur plezier is dat niet iedereen zich kan veroorloven.De budgetoptie is een afzuigventilator (dergelijke apparaten worden vaak in badkamers geïnstalleerd).

De meest optimale oplossing is om een ​​airconditioningsysteem met een antibacterieel filter te installeren. Ze reinigen de lucht en verwijderen onaangename geurtjes, zodat de kleding altijd lekker fris ruikt.

Interieurontwerp

Deuren - een belangrijk onderdeel van een kleine kleedkamer, ze nemen niet veel ruimte in beslag. Het is beter om de voorkeur te geven aan vouwdeuren-accordeon, die het meest compact zijn. Een andere optie - coupe-deuren die er erg esthetisch uitziet. Hun enige nadeel - ze zijn extreem moeilijk te installeren.

Beide opties - vrij duur, als uw budget beperkt is, in plaats van de deur, kunt u rolluiken, luiken of alleen een decoratieve wand gebruiken.

Een van de voordelen van een kleedkamer voor de kast is dat de binnenruimte volledig wordt gebruikt, van het plafond tot de vloer. De beugels bevinden zich op een hoogte van ongeveer anderhalve meter, zodat de kleding niet over de vloer sleept, maar ze kunnen gemakkelijk worden bereikt. Onder hen worden meestal planken voor het opbergen van schoenen geplaatst. Het kan ook een lage brede ladekast met veel laden zijn.Ze kunnen niet alleen schoenen opslaan, maar ook kleding die niet overeenkomt met het huidige seizoen.

De bovenkant zal een plank zijn waarop u dekens, dekens, beddengoed, koffers en andere omvangrijke dingen kunt bewaren die zelden in het dagelijks leven voorkomen.

In een kleine kleedkamer, waar geen extra ruimte is om alle kleding aan de hanger op te hangen, kunt u meerdere etages installeren. Hiermee kunt u een maximum aantal dingen in opgevouwen toestand plaatsen, terwijl het interieur er stijlvol en netjes uitziet.

Houd bij het plannen van het interieur rekening met de sluitladen waarin u handschoenen, hoeden, sjaals, sokken, ondergoed enzovoort kunt bewaren. Uitgerust met een kleine kleedkamer, is het beter om de voorkeur te geven niet te glijden, en de dozen uit te rollen. Hun voordeel is dat de dingen die ze opslaan altijd zichtbaar zijn, dus het vinden van de ene of de andere is niet moeilijk.

Natuurlijk, voor linnen is het beter om meerdere gesloten dozen te installeren. Om ruimte te besparen, moet deze verticaal worden opgemaakt en in kleine buizen worden gedraaid. Gebruik een speciale separator-organizer, die alle was op zijn plaats houdt.

Haken zijn ook onmisbaar voor het regelen van een kleine kleedkamer, omdat ze een minimum aan ruimte innemen, omdat ze eenvoudig aan de muur worden bevestigd en je er alles op kunt hangen - van pyjama's tot een tas of bovenkleding. Als je garderobe veel klassieke pantalons met pijlen heeft, hebben ze speciale opslagruimte nodig. Installeer een speciale dwarsbalk voor hen waar ze hun vorm goed zullen behouden.

Het is raadzaam identieke schoenendozen aan te schaffen die qua kleur overeenkomen met de kleur van de kleedkamer.

Om niet elk vak te openen op zoek naar het gewenste paar, kunnen ze prachtig worden ondertekend.

Je kunt verschillende dingen opslaan - zonnebrillen, haaraccessoires en sieraden, in speciale hoezen, zakken of op een speciaal rek met veel haken en afsluitbare glazen deuren.

Waar te plaatsen?

Helaas zijn er in een gewoon appartement niet zoveel opties waar je een kleedkamer kunt plaatsen.

In de bijkeuken

Berging - de snelste en meest betaalbare manier om een ​​kleedkamer te creëren in de Chroesjtsjov. Maar voordat u begint met herontwikkeling, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het ruim genoeg is. De minimumafmetingen moeten 1x1,5 meter zijn. In omstandigheden van zelfs deze beperkte ruimte, is het mogelijk om voldoende laden, planken en hangers uit te rusten.

Geef de voorkeur aan de lineaire plaatsing van meubels. Zo'n kleedkamer lijkt op een kledingkast en u kunt het gewenste aantal planken, laden, haken en andere dingen kiezen.

Een andere goede optie is het L-vormige opbergsysteem, dat goed geschikt is voor een smalle en lange berging. Dankzij de handige indeling kun je ook een strijkplank en een stofzuiger binnen houden en de nodige kleding tegen de achterwand plaatsen. De U-vormige indeling is het ruimst, omdat de muren er minimaal bij betrokken zijn. Het is echter alleen geschikt voor grote opslagruimten, waar voldoende ruimte is.

In de gang

Kleedkamer in de gang - het is erg handig, omdat alles wat u nodig heeft altijd bij de hand is voordat u het huis verlaat. Tegelijkertijd zal in de lobby altijd een perfecte volgorde heersen. Afzonderlijk kunt u een plaats innemen voor huishoudens. inventaris (dweilen, emmers, detergenten en andere dingen). U kunt de tellers en het alarmbedieningspaneel achter de deuren plaatsen om ze te verbergen voor nieuwsgierige blikken.

Meestal worden kleine kledingkasten gemaakt in de bijbehorende gang, omdat er in de grote daar is waar te dwalen. Daarom is de rol van de kleedkamer meestal gekozen ingebouwde kledingkast, die deze taak omgaat. Een andere goede oplossing is om de vrije ruimte in de hoek te scheiden en te isoleren met partities. Zo krijgt u een kleedkamer met een driehoekige of vierkante vorm. Tegelijkertijd kunnen de schotten verschuiven, zoals in een kast, of doof - van het plafond naar de vloer, en op de plaats van uw keuze zal er een toegangsopening zijn.

Hoe doe je het zelf?

Zoals je al begrepen hebt, is het niet nodig om een ​​kleedkamer helemaal opnieuw te bouwen, je kunt het opnieuw doen vanuit een rommelige berging, loggia of balkon. Uitrusten, weigeren kastmeubilair, dat neemt veel ruimte in beslag. Geef de voorkeur aan speciale modulaire structuren waarin geen extra wanden zijn, maar er zijn handige mobiele kasten. U kunt de balk in het midden en aan de zijkanten plaatsen - de planken, die gedeeltelijk kunnen worden uitgerust met laden en rieten manden.

Vergeet niet om een ​​beetje ruimte achter te laten bij de ingang - zodat u zich gemakkelijk door de kleedkamer kunt verplaatsen.Grote spiegel, zodat het geen kostbare ruimte bezet, hechten aan de deur.

Van gipsplaat (spaanplaat of MDF-plaat)

Met bepaalde vaardigheden is het eenvoudig om een ​​gipsplaatconstructie te monteren:

 • Snijd het profiel met een speciale schaar in de elementen van de maat die u nodig hebt. Eerst moet je metingen doen en een plan maken voor het toekomstige ontwerp.
 • Om te werken heb je een schroevendraaier en schroeven nodig. Installeer het vloerprofiel en installeer vervolgens de muur- en plafondconstructies. Doe alles zo zorgvuldig mogelijk, anders kun je de muurbekleding bederven.
 • Wanneer het profielraam gereed is, moet u een uit twee lagen bestaande beplating van gipsplaat maken, waartussen de platen moeten worden geïsoleerd. Ook in deze ruimte kan bedrading worden geplaatst.
 • Werk de afgewerkte muren af ​​en ga vervolgens verder met het verfijnen. De eenvoudigste en snelste manier om te versieren is behangen, je kunt decoratieve houtachtige panelen gebruiken die er indrukwekkender en statischer uitzien.

Deskundigen adviseren om gewoon de muren te schilderen, maar hiervoor moet je een grondige kit en polijsten uitvoeren, zodat ze perfect glad zijn.

 • Het is het beste om tegels op de vloer te leggen, desgewenst kunt u linoleum, tapijt of parket gebruiken. De bedekking moet zo zijn dat het prettig voor je was om erop te staan ​​met blote voeten. Tegelijkertijd is een constante reiniging vereist, en het tapijt is in dit geval niet de beste oplossing.
13 foto

Het is wenselijk dat de decoratie van de muren en de vloer samenvalt met het ontwerp van de kamer waarin het zich bevindt.

 • Aan het einde blijft het om schuifdeuren te installeren en om een ​​garderobekamer in te bouwen.

Garderobekast

Een goed voorbeeld van een mini-kleedkamer die weinig ruimte in beslag neemt. Het frame en de planken ervoor moeten zo worden gekozen dat ze overeenkomen met de kleur van de muren zodat ze niet van hun achtergrond afsteken.

 • Ten eerste is het frame gemaakt van profielen die aan de muur zijn bevestigd. De planken zelf kunnen gemaakt zijn van hout of laminaat van donkere kleur.
 • Het is beter om planken te maken voor schoenen met gaas, zodat straatvuil zich niet ophoopt. Ze zijn bevestigd aan de metalen stutten.
 • Stangen voor hangers zijn ook bevestigd aan de metalen stutten. Hier moet worden opgemerkt dat ze vrij duur zijn, maar als u een budgetconstructie plant, is er een mogelijkheid om te besparen. Gebruik gewoon stukjes staaf met een diameter van niet minder dan 0,6 cm.
 • Als ze er niet representatief uitzien, versier ze dan met speciale buizen die zijn ontworpen voor elektrische isolatie. Hun diameter moet groter zijn dan de balk. Voor krimp van de buis wordt deze verwarmd door een bouwdroger.
 • Voor planken kunt u het gebruikelijke goedkope laminaat gebruiken, dat kan worden verlengd door verschillende platen met elkaar te verbinden.

Instructie video over het maken van een minibed kleedkamer in de volgende video.

De interne inhoud van bijna alle kleedkamers zal hetzelfde zijn. De onderste zone wordt gebruikt voor het opbergen van schoenen en paraplu's. U kunt ook beugels installeren waaraan u een broek hangt. De middelste zone is toegewezen aan de stangen en laden waar alle kleding is opgeslagen - shirts, jurken, jassen. Ondergoed ingedeeld in speciale dozen met verdelers. De bovenste zone is gereserveerd voor hoeden, tassen en koffers.

Het regelen van een kleedkamer is een interessant en fascinerend proces, vooral als je veel kleding hebt. Je kunt je meest gewaagde ideeën realiseren door de kleedkamer van je dromen te bouwen!

9 foto
Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer