Garderobe kamer oppervlakte van 2 vierkante meter. m

Meer recentelijk kon men alleen maar dromen van een aparte kleedkamer. Vandaag wordt deze droom realiteit. Bijna alles kan erin worden bewaard - van kleding en schoenen tot sieraden, accessoires en huishoudelijke artikelen.

Hoe groter de ruimte, des te functioneler de kledingkast kan zijn. Maar zelfs in een klein appartement kan Chroesjtsjov een hoek van 2 vierkante meter toewijzen. en maak er een complete, comfortabele en praktische kleedkamer van.

Functies en voordelen

Voordat een ontwerpproject voor toekomstige woningen wordt ontwikkeld, overwegen de eigenaren vaak de mogelijkheid om binnen een aparte kleedkamer te gebruiken. Deze kamer heeft verschillende functies:

 • optimale sortering en kwaliteitsopslag van kleding, schoenen, hoeden en andere dingen;
 • opslag van alles wat nodig is op één plaats en in een vrije toegangszone;
 • alle dingen die zich binnenin bevinden blijken voor nieuwsgierige blikken verborgen te zijn door een deur, een scherm, een gordijn (een groot voordeel ten opzichte van open rekken);
 • voor het regelen van een kleedkamer, kunt u een voorheen ongebruikte ruimte gebruiken (onder-gadgetruimte of zelfs een kast);
 • de kledingkast helpt onregelmatigheden of andere onvolkomenheden van de muur te verbergen.

Een grote spiegel die in de kleedkamer is geïnstalleerd, maakt deze onmiddellijk tot een handige plaats om te veranderen en aan te passen.

De kenmerken van een kleine kleedkamer omvatten de volgende punten:

 • onvermogen om te grote kast in de kamer te installeren. De beste optie is planken of open rekken;
 • de ruimte kan worden gesloten op draaideuren of schuifdeuren of er geen gebruik van maken;
 • de lay-out moet zorgvuldig worden doordacht zodat de persoon die de kamer binnenkomt gemakkelijk alles kan vinden wat hij nodig heeft;
 • de verlichting moet voldoende zijn zodat de ruimte niet donker is;
 • veel dingen zoals een kamer is niet geschikt.
8 foto

Een kleine kamer heeft naast deze kenmerken en nadelen een aantal merkbare voordelen ten opzichte van grote kleedkamers. Onder hen zijn:

 1. De begroting.Het maken en inrichten van een kleine kamer zal veel goedkoper zijn dan het regelen van een grote ruimte.
 2. Goede capaciteit. Het hangt allemaal af van een goede planning en optimaal gebruik van vrije ruimte.
 3. Bespaar ruimte in andere kamers. Het creëren van een kleedkamer bespaart op de aankoop van een aparte kast, dressoir, nachtkastje.
 4. Net uiterlijk.

Een lay-out en locatie kiezen

Wat betreft de lay-out, de kleedkamer mag geen erg complexe geometrische vorm hebben. De beste opties:

 1. Hoekkamer. Deze lay-out is perfect, zelfs voor kleine ruimtes. Legborden, planken en ander meubilair kunnen worden geplaatst in de vorm van een driehoek, een trapezium of in de vorm van de letter "G".
 2. U-vormige ruimte. Perfect voor een rechthoekige, langwerpige ruimte. Aan beide zijden van de kamer zijn planken en planken, hier is een plek voor een grote spiegel.
 3. Lineaire ruimte. Het meubilair bevindt zich langs één muur. In dit geval is het noodzakelijk om het nuttige gebied zo vakkundig mogelijk te gebruiken, zodat de ruimte niet te langwerpig blijkt te zijn.Dit zal bepaalde moeilijkheden veroorzaken bij het vinden van de juiste dingen.

Compacte ruimte op 2 vierkante meter. m. geeft niet een groot aantal opties voor het plaatsen van meubels en opties voor het versieren van een kleedkamer. Meestal wordt hiervoor de meest geschikte hoek in het appartement gebruikt.

Kleedkamer kan worden geplaatst in de gang, slaapkamer, woonkamer, kinderkamer of zelfs op het balkon. Ideaal - verkrijgbaar in de pantry van het appartement.

Wanneer u een geschikte locatie kiest, moet u rekening houden met de volgende kamervereisten:

 1. De breedte moet minimaal 1 meter zijn, lengte - minimaal 5 meter. Dit is de minimale grootte van de ruimte waarin u de benodigde rekken kunt plaatsen en de planken kunt ophangen.
 2. Een kamer van 2 m² Het is het beste om het te gebruiken voor het opslaan van kleding, dingen en accessoires. Gereedschappen, apparatuur en huishoudelijke apparaten zullen de toch al kleine ruimte alleen maar maken en er een gewone voorraadkast van maken.
 3. Het probleem met het beademingsapparaat moet worden uitgedacht. De opeenhoping van een grote hoeveelheid kleding in een kleine ruimte (met name gesloten en ongeventileerde) kan leiden tot een onaangename geur.
 4. Zorg ervoor dat je een spiegel hebt.Het voegt kamerlicht toe en verandert het in een echte kleedkamer.
7 foto

Nu kunt u direct doorgaan met het opstellen van een ontwerpproject van het toekomstige pand.

 1. Op de schematische tekening schets de locatie van rekken, planken, dozen. Vergeet communicatie, verlichting en ventilatie niet.
 2. Het is voorwaardelijk om de ruimte op te splitsen in 3 zones (kleding, schoenen, hoeden en accessoires). Ze moeten allemaal verschillende breedtes en diepten hebben.
 3. Geef indien nodig een overzicht van de locatie van de spiegel en extra lichtbronnen.

Hoe de ruimte te organiseren?

Voor de meest optimale organisatie van een kleine ruimte, is het noodzakelijk om zorgvuldig het meubilair voor de indeling van de kamer te selecteren. Onder dergelijke functionele items kunnen worden geïdentificeerd:

 1. Gewichten (een of meer op verschillende niveaus voor een nette en compacte plaatsing van overhemden, jurken en andere kleding).
 2. Planken (gebruikt voor het opbergen van beddengoed en ondergoed, T-shirts, schoenen, tassen).
 3. Mesh manden.
 4. De spiegel.
 5. Speciale accessoires (rokken, broeken, schoenen).
 6. Poof of een kleine bank voor eenvoudige montage.

De middelste zone is bezig met open planken, gaasmanden, halters.De bovenste plank is geschikt voor het opbergen van hoeden of dingen die zelden worden gebruikt. Het onderste niveau is ideaal voor het opbergen van schoenen.

Ontwerp en verlichting

Een belangrijke rol in de inrichting van de kleedkamer speelt en het ontwerp. Voor de interieurdecoratie worden meestal praktische, duurzame materialen gekozen die geen al te kleine ruimte zoals plastic, glas en verf "opeten". Lichte, lichte tonen zorgen voor meer licht, luchtigheid en luchtigheid.

Hoogwaardige verlichting stelt u niet alleen in staat om snel het gewenste kledingstuk te vinden, maar maakt de ruimte ook ruimer. Kleine kasten hebben vaak geen bronnen van natuurlijk licht, dus u moet toevlucht nemen tot kunstlicht. Een grote kroonluchter of zware schansen worden niet aanbevolen voor gebruik in kleedkamers. Het is beter om de optie met LED-strips te overwegen. Als de garderobe de aanwezigheid van gesloten dozen aanneemt, kunt u een lokaal verlichtingssysteem gebruiken.

De belangrijkste lichtbron moet zich in het midden van het plafond bevinden en de omtrek van de kamer kan worden voorzien van stippellichten of LED-tape.

Opties in het interieur

Om veel dingen compact en mooi te plaatsen, is het niet altijd nodig om veel ruimte te hebben. Deze kleine kledingkast is daar een perfect bewijs van! Met 4 tralies kunt u dames- en dameskleding sorteren. Legplanken geschikt voor het opbergen van schoenen. Gesloten dozen van verschillende groottes - de perfecte oplossing voor het opbergen van beddengoed, sokken, ondergoed, T-shirts, T-shirts. Verschillende manden met verschillende capaciteit geschikt om andere dingen op te slaan.

U-vormige kleedkamer kunt u een apart rek voor het opslaan van schoenen te selecteren, en neem twee muren onder de plaatsing van kleding voor het hele gezin. Verschillende bars kunnen gemakkelijk omgaan met huishoudelijke kleding. Open schappen zijn geschikt voor het opbergen van beddengoed of handdoeken. In gesloten dozen kun je ondergoed en sokken opslaan. Het bovenste deel van de structuur wordt gebruikt als tussenverdieping voor het opslaan van omvangrijke items. Legborden kunnen worden gebruikt om juwelendoosjes en accessoires te bewaren.

Voor een kleine kamer leek het niet nog kleiner, voor de opstelling is het het beste om metalen structuren te gebruiken. Ze nemen niet veel ruimte in, zijn duurzaam, betrouwbaar en zeer elegant.Transparante containers worden gebruikt om was op te slaan. Verschillende kleine staven op verschillende niveaus bieden de mogelijkheid om kleding op soort te sorteren (aparte jurken, shirts en rokken).

In de open delen waren de schoenen perfect geplaatst en de handtassen bevonden zich op de bovenste plank. Op de mezzanine "verborgen" koffers en reistassen. Netjes en smaakvol! Tegen nieuwsgierige ogen "verbergt" de kleedkamer zich achter een dicht textielgordijn.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer