Deuren naar de kleedkamer

 Deuren naar de kleedkamer

De deuren naar de kleedkamer zijn de voorkant van een handige en praktische opslagruimte. En terwijl de kleedkamer zelf de functie van opslag vervult, verbergen de deuren niet alleen de inhoud ervan voor nieuwsgierige ogen en beschermen ze tegen stof, maar spelen ze ook de rol van een decoratief element in het interieur.

Typen systemen en mechanismen

De garderobe kan een aparte ruimte of een ingebouwde constructie zijn, geïsoleerd door deuren. Tegelijkertijd zijn er verschillende soorten deuren: schommel, glijden, schuiven en deur-accordeon.

Deze typen worden als traditioneel beschouwd, maar er zijn alternatieven, zoals gordijnen of plastic gordijnen.

schommel

Kastdeuren, wanden of chiffonier, die op zichzelf opengaan, behoren tot de schommel. Hetzelfde type deur bevindt zich in de kleedkamer, als de afmetingen klein zijn. Als de breedte van de gevel meerdere meters overschrijdt, is het beter om ze te vervangen door een schuif of accordeon, omdat het totale gewicht van de constructie te zwaar zal zijn. Dit heeft op zijn beurt invloed op de levensduur van de deurscharnieren.

In de regel dragen ze onder zware belasting meerdere malen sneller en onder normale belastingen zijn de zwenkconstructies redelijk betrouwbaar en duurzaam. Hun levensduur kan enkele decennia duren.

Naast een lange levensduur onderscheiden ze zich door vrijwel volledige geruisloosheid. Soms beginnen de lussen te kraken, maar dit probleem is eenvoudig op te lossen door een smeermiddel aan te brengen.

Als u dergelijke deuren kiest, moet u één ding belangrijk vinden - ze vereisen vrije ruimte in de kamer om te openen. Dit wordt vaak een probleem voor kamers met weinig beeldmateriaal of niet-standaard planning.

glijdend

De praktijk bewijst dat glijdende of glijdende structuren effectiever zijn in uitbuiting dan zwaai-structuren.

Het werkingsprincipe van het schuifmechanisme is vergelijkbaar met het deurmechanisme van de kledingkast. Het bestaat uit drie rollen met zachte rubberbanden, die op kogellagers zijn gemonteerd, en een veerrol. Dit maakt de schuifslag soepel en stil. Het werkt volgens het principe van geleiderails, dat wil zeggen de vleugel beweegt dankzij speciale rollen in een staal- of aluminiumprofiel.

Staalprofiel weegt meer en minder esthetisch, maar tegelijkertijd geven veel fabrikanten er de voorkeur aan vanwege een aantal voordelen:

 • Hij is sterkeren met een dikte van 5 mm kunnen brede deurkozijnen worden geproduceerd, wat over het algemeen de betrouwbaarheid en stijfheid van de structuur verbetert.
 • Staalprofiel heeft geen gewichtsbeperkingen.het is dus mogelijk om zowel zwaar glas als natuurlijk hout te gebruiken voor de fabricage van deuren.
 • De kosten zijn aanzienlijk lager dan die van aluminium.

Aluminium profiel is lichter, mooier en betrouwbaarder. Zijn kracht wordt verzekerd door de aanwezigheid van zogenaamde "verstijvers", maar ze zijn niet voldoende om een ​​groot gewicht te houden. Maximaal toelaatbare belasting - 70-80kg.

Manieren om schuifdeuren te openen zijn variabel: canvassen kunnenBeweeg langs de wanden van de kleedkamer, ze kunnen bijna een kwart meter worden uitgetrokken en vervolgens naar de zijkanten worden uitgespreid, aangemeerd bij de hoeken in de inloopkasten.

Soorten glijdende mechanismen:

 • Penile. Hun eigenaardigheid is dat de deur bladeren, bij het openen, passen in speciale groeven in de muur. Dit is handig om ruimte te besparen en met de apparatuur onder de kleedkamer van kleine nissen.
 • Coupé of verplaatsbaar. De beweegbare delen van de gevel zijn bevestigd op geleiders waarlangs ze in elke richting kunnen worden bewogen. Tijdens het openen en sluiten van de deur, 'botst' het canvas op elkaar. De compartimentdeur heeft één nadeel - het is helemaal niet mogelijk om de kleedkamer te openen. Een van de secties wordt altijd afgeschermd door deuren.
 • Techno. Dit is een soort mechanisme dat alleen de bovenste bevestiging impliceert in afwezigheid van de onderste geleiders.
 • Radius. Radiale of radiale wanden van de kleedkamer zijn elegante en moderne modellen die een waardig alternatief vormen voor directe vormen. Ze onderscheiden zich door een soepel gebogen gevel, waardoor de deuren er interessant en ongebruikelijk uitzien. Maar bij de vervaardiging van radiusmechanismen gecompliceerd ontwerpdaarom stijgen de kosten.

Folding

Soorten vouwmechanismen:

 • Book. De naam spreekt voor zich. Elke flap is niet alleen verschoven naar de zijkant, maar vouwt ook in tweeën op het principe van de hoofddoeken, gebruikelijk in het oosten. Daarom is de tweede naam van deze deuren - vouwen.
 • Harmonica. Het werkingsprincipe is hetzelfde als dat van het deurboek, alleen de panelen zijn dunner en smaller en worden 3, 4 of meer keer per accordeon opgevouwen.

draaiend

 • Roto. Ongebruikelijk zicht op de deur, die zich in het midden van het draaimechanisme bevindt. Dat wil zeggen, ze kunnen naar binnen en naar buiten worden geopend, naar links en naar rechts. Deze deuren vereisen een beetje meer ruimte in de kleedkamer en voor de gevel, omdat ze bij het openen lijken op smalle draaideuren.

Alternatieve opties in plaats van de deur

blinds

Bij voorkeur voor deze optie is het belangrijk om de voor- en nadelen af ​​te wegen.

De positieve aspecten van het gebruik van textielanalogen zijn:

 • het vermogen om de zonering van de ruimte te veranderen. Gewoon het gordijn weggooien, het is eenvoudig om het oppervlak van de kamer met enkele vierkante meters te vergroten;
 • ontwerpvariabiliteit is een ander voordeel van textielgordijnen, omdat het veranderen ervan veel gemakkelijker is dan de deuren;
 • decoratief accent. Het gebruik van textiel maakt het mogelijk om elk kamerontwerp op een originele en ongebruikelijke manier te verslaan;
 • extra comfort. Stoffen stof verzacht de strikte lijnen van de situatie, waardoor het comfortabeler en luchtiger wordt.

nadelen:

 • regelmatige hygiëneprocedures. Zelfs de donkerste en meest niet-vlekkende stof vereist veelvuldig wassen, omdat zich stof en microben ophopen. Dit op zijn beurt leidt tot het feit dat het materiaal snel zijn presentabele uiterlijk verliest;
 • slijtvastheid van textiel veel minder dan hout, plastic en andere materialen;
 • minimale functionaliteit. In de kleedkamer heb je een spiegel nodig en meestal zit het op de deur. Gordijnen sluiten deze mogelijkheid uit;
 • de gordijnen beschermen de kleedkamer niet van bezoeken van huisdieren en kleine kinderen.

blind

Louvre deuren zijn een goede vervanging voor massieve linnengoed. Ze zien er interessanter uit en maken de ruimte van gelijkmatige en dichte oppervlakken in de ruimte visueel 'leeg'. Met zijn esthetische kenmerken verbergen jaloeziedeuren in de kleedkamer de inhoud van nieuwsgierige ogen en zorgen voor ventilatie in de secties. Stof en geur van "muffe" dingen worden niet gegarandeerd.

Deuren van dit type kunnen worden gerepresenteerd in alle soorten zwenk- en schuifmechanismen, met uitzondering van de straal. Panelen kunnen zowel horizontaal als verticaal worden geselecteerd. Bij de productie van gebruikte structuren allerlei materialen voor deurpanelen: glas, hout, MDF-panelen.

Latten deuren

Ze hebben hun naam vanwege de ontwerpkenmerken: het deurblad bestaat uit smalle langwerpige rails die horizontaal zijn gerangschikt. Reiki bevestigd aan het hele frame. De kantelhoek kan naar wens worden gevarieerd, dit zal de breedte van de ruimte ertussen veranderen.

Voordelen van lattendeuren:

 • De mogelijkheid om elk type mechanisme te kiezen: schommel, vouwen, glijden.
 • Goede luchtcirculatie voor juiste opslag.
 • Decoratie van modern interieur.
 • Visuele lichtheid en luchtigheid van de structuur.
 • Maximale slijtvastheid.

De nadelen zijn onder meer de noodzaak om vaak het stof af te vegen dat zich in de ruimte tussen de lamellen bevindt. Ook op de lamellen en lamellen is er geen spiegel.

blind

Verborgen deuren zijn een constructie die met geheime scharnieren in de muur wordt geïnstalleerd en onder de omgeving wordt gedecoreerdruimte. Meestal - onder de kleur van de muren of het ontwerp van het behang, maar je kunt vermommen en een spiegel. Handgrepen op de geheime deuren zijn ook zo onopvallend mogelijk.

Onzichtbare deuren in de kleedkamer kunnen van twee soorten zijn: schommel en stuiver. Tegelijkertijd zal cent meer worden toegewezen, omdat het schuifmechanisme moeilijker te verbergen is.

De keuze van geheime deuren zorgt voor harmonie in de ruimte, maakt het visueel meer vrij en ruimtelijk.

rolling

Het ontwerp van de roldeuren bestaat uit een speciale schacht waarop het canvas wordt gewonden, een ketting- of veermechanisme en het canvas zelf.

Voor een kleedkamer is een rolsysteem met geleiders en een staaf om het doek te verzwaren het meest geschikt. Deze deur opent en sluit op en neer. Hoogte kan worden aangepast.

Ter bescherming van de inhoud van de kleedkamer wordt vaak gebruik gemaakt van een "blackout" van de stof die geen licht doorlaat.

materialen

 • De meest betaalbare en veel voorkomende in de productie van deurblad zijn gemaakt van gelamineerd spaanplaat en MDF. Ze onderscheiden zich door eenvoud, kwaliteit, duurzaamheid, maar niet erg variabel in ontwerp.
 • Veel meer mogelijkheden om originele ideeën te verwerken en te vertalen, worden geleverd door te werken met natuurlijk hout.. Dit materiaal zal veel duurder zijn, het totale gewicht van de constructie zal vele malen hoger zijn, maar is tegelijkertijd het meest milieuvriendelijk, esthetisch en duurzaam. Met hout kunt u deuren van elke configuratie maken, van massief web tot jaloezieën, en een interessant ontwerp toepassen.
 • Plexiglas is een populair materiaal.. Met zijn aanzienlijke gewicht voegen glazen oppervlakken lichtheid en transparantie toe aan de ruimte, waardoor deze minder belast en doof wordt. En moderne technologieën maken het gebruik van veilige glassoorten mogelijk, die niet in stukken breken als de integriteit van de plaat wordt verstoord, maar binnen een sterke film blijft.
 • Spiegeldoeken gaan samen met glas.

Mirror - een noodzakelijke eigenschap van een kleedkamer. Het kan als geheel en fragmentarisch worden gebruikt. Bijvoorbeeld als insert in het deurboek of een van de compartimentdeuren.

 • Het budget en de multifunctionele optie is van plastic. Het is gemakkelijk te verwerken, neemt elke vorm aan, blijft lang mooi, duurzaam en beschermt de inhoud van de kleedkamer op betrouwbare wijze. Kunststofstructuren zijn lichtgewicht, dus ze zijn succesvol gecombineerd met een aluminium profiel.
 • Onder de ongewone materialen vermeldenswaard textiel. Het kan een verschillende dichtheid, verschillende kleuren en verschillende gradaties van natuurlijkheid hebben. Als de deur naar de kleedkamer is het beter om dichte, zware stoffen te gebruiken die mooi draperen en de dingen tegen stof beschermen.

Bamboe, leer en rotan worden gebruikt als natuurlijke materialen bij de productie van deuren.

Hoe u zelf schuifdeuren installeert, zie meer in onderstaande video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer