Kleedkamer, het ontwerp en de inhoud

 Kleedkamer, het ontwerp en de inhoud

Een kleedkamer is niet alleen een kamer voor het opbergen van kleding, maar een echt boudoir voor een vrouw waarin u kleding kunt uitproberen, make-up kunt doen, cosmetische behandelingen kunt ondergaan en zelfs kunt ontspannen van de dagelijkse beslommeringen.

Om je zo comfortabel mogelijk in de kleedkamer te voelen, is het belangrijk om te zorgen voor het mooie ontwerp en de functionele indeling.

Functies en voordelen

Kleedkamer is een aparte ruimte voor het opbergen van kleding, schoenen en accessoires. Hoewel het klein zal zijn, zal het nog steeds veel handiger zijn dan elke kast.

Meestal wordt voor de opstelling ervan een aparte kamer toegewezen in het huis, bijvoorbeeld, het wordt omgezet vanuit een berging of een loggia. Soms wordt de kleedkamer helemaal opnieuw gemonteerd, met een nadruk op een plek in de slaapkamer of de gang.

De voordelen van een opslagruimte liggen voor de hand: al je kleding is zichtbaar, netjes opgevouwen of opgehangen aan hangers, je hebt altijd direct toegang tot alles wat je nodig hebt.

Het is alleen belangrijk om het juiste aantal schappen, haken, hangers, laden en andere vulelementen te kiezen, zodat het in de toekomst heel gemakkelijk voor u is om het te gebruiken.

afspraak

Het doel van de kleedkamer is direct afhankelijk van waar je besluit om het te plaatsen, en wat je van plan bent op te slaan. Als de locatie bijvoorbeeld een gang is, wordt deze meestal gebruikt om schoenen en bovenkleding te plaatsen.

Een kleedkamer in de slaapkamer zal ook de rol van een boudoir spelen - daar kunt u een kaptafel, een spiegel, een poef plaatsen, ruimte maken voor het bewaren van cosmetica en parfums. Het is alleen belangrijk om voor een goede verlichting te zorgen, zodat u probleemloos make-up kunt aanbrengen.

Het dient onder meer als decoratie voor uw appartement, elimineert de rommel van kasten en ladekasten, laat u ruimte vrijmaken.Misschien proberen daarom bijna alle eigenaren van moderne appartementen ruimte te maken voor een kleedkamer.

Soorten garderobe

open

Een goede optie voor een heel klein appartement, waar geen mogelijkheid is om een ​​aparte kamer toe te wijzen. Metalen frames worden geïnstalleerd, aluminium racks en plankhouders dienen als vulling. De planken zelf zijn bovenop geplaatst, hangers in het midden en er zijn verschillende kastjes onder geïnstalleerd.

De eigenaardigheid van zo'n kleedkamer is dat de inhoud ervan niet statisch is, maar mobiele elementen - pantografen, laden en uitrolmodules. Dingen die niet ophangen aan hangers verstoppen zich in de laden.

Het enige nadeel van een dergelijke kleedkamer is dat deze zorgvuldig moet worden onderhouden en dat deze regelmatig moet worden schoongemaakt om het systeem zelf en de kleding schoon te houden.

radius

Kleedkamer voor deze estheten, omdat het een niet-standaard vorm heeft met vloeiende gebogen lijnen. Ze heeft geen scherpe hoeken, dus ze ziet er erg ongewoon en origineel uit. Bovendien kunt u onder de bestelling een radiale kleedkamer maken van elke vorm die uw oog zal behagen.

Met raam

Aangezien een van de vereisten voor een kleedkamer - de aanwezigheid van goede verlichting is (het venster is van onschatbare waarde). In een gewoon appartement om zo'n extra ruimte te vinden is niet zo eenvoudig.

De meest voorkomende optie - een balkon of loggia. Je kunt ook ruimte maken in de slaapkamer, in het gedeelte waar het raam zich bevindt, maar dan dringt er weinig licht door de rest van de kamer.

Als u echter een kaptafel in de kleedkamer legt of een vensterbank als kaptafel gebruikt, kunt u make-up aanbrengen. Door een spiegel te installeren, kun je de juiste outfits kiezen. Nou, de rest van de kamer kan onder het bed worden genomen.

spiegel

Een goede oplossing voor een klein appartement, met name een kleine hal, omdat de gespiegelde deuren van de kleedkamer de ruimte visueel zullen vergroten. Meestal is het ingebouwd, zoals een schuifdeurkast, alleen hoeven de deuren niet noodzakelijk te schuiven - ze kunnen op de traditionele manier worden geopend.

transformator

Deze categorie kan worden toegeschreven garderobe van verschillende typen. Het kunnen mobiele kledinghangers zijn, een kledingkast op wielen, die gemakkelijk door het appartement kunnen worden verplaatst, en indien nodig of verplaatsing eenvoudigweg in een doos kunnen worden gevouwen.

Ook hele modules-transformatoren zullen geschikt zijn, wanneer een meubel meerdere functies tegelijkertijd uitvoert. Bijvoorbeeld een hoog bed, dat is een doos met een opkomende slaapplaats, waarbinnen een kleine gezellige kleedkamer zal zijn.

communiceren

Dergelijke kasten worden meestal in de slaapkamer gedaan, soms bij de uitgang van de badkamer, als ze naast elkaar staan. Dus, als je de deur van de kamer opent, kom je eerst in de kleedkamer en ga je er direct door naar de slaapkamer.

Meestal zijn ze gemaakt van een open type, dus het is belangrijk om de ruimte te isoleren met een scherm of gordijn, zodat de kleding op de planken geen stof verzamelt en verborgen is voor nieuwsgierige blikken.

vorm

De vorm van de kleedkamer hangt meestal af van de locatie. Een hoek is bijvoorbeeld een compact uitgeruste hoek, die L-vormig, halfrond of driehoekig kan zijn. De laatste optie is de meest gebruikelijke, vanwege het gemak van de constructie van een dergelijke structuur.

Als het een directe kleedkamer is waarvoor een aparte ruimte in de kamer is toegewezen, dan is deze rechthoekig of vierkant, afhankelijk van de lay-out.In dit geval kan de vulling zowel lineair als U-vormig zijn.

Het grote voordeel van deze kleedkamer in zijn ruimtelijkheid en ruimtelijkheid, in vergelijking met de hoek. Het moet echter voldoende vrije ruimte vinden, wat niet altijd aanwezig is in een gewoon appartement.

Ontwerp projectontwikkeling

Een ontwerpproject is het ontwerp van een kleedkamer in termen van zijn functionele, technologische en esthetische component. Meestal is de ontwikkeling toevertrouwd aan een specialist, maar het kan onafhankelijk worden gedaan.

Allereerst moet u beslissen over het bedrag dat u bereid bent toe te wijzen voor het creëren van een kleedkamer. Als het budget beperkt is, moeten sommige ideeën misschien worden opgegeven. Maar het is beter om erover te weten in het stadium van het creëren van een project dan tijdens de directe constructie.

Eerst moet u beslissen over de vorm en het concept, afhankelijk van uw wensen en de indeling van het appartement.

Vervolgens wordt een gedetailleerde plattegrond opgesteld. Omdat de grootte van de kleedkamer eerder beperkt is, moet elke centimeter zo efficiënt mogelijk worden gebruikt. U moet nadenken over de stijl, de kleuren en inhoud kiezen.

Volgens de beschikbare gegevens wordt een 3D-project gemaakt dat u een duidelijk idee geeft van hoe de afgewerkte kleedkamer eruit zal zien na alle uitgevoerde manipulaties.

Als u zelf een ontwerpproject ontwikkelt, kan dit een gedetailleerd planenschema zijn waarnaar u tijdens de bouw kunt navigeren.

Interieur arrangement

ontwerp

Wanddecoratie is een belangrijk onderdeel waarmee de inrichting van de kleedkamer begint. Dit kunnen kunststof of houten panelen, verf of traditioneel behang zijn. Ze zijn de meest voorkomende en betaalbare optie, omdat ze gemakkelijk te gebruiken zijn en er erg aantrekkelijk uitzien. Probeer echter niet te kiezen voor goedkoop papier, maar vinyl of bamboe, dat je lang houd.

Gordijnen kunnen in twee gevallen nodig zijn - als u ze als alternatief voor de deuren wilt gebruiken of als er een raam in de kleedkamer is.

Bovendien kunnen de gordijnen als scheidingswand worden gebruikt, aan de dakrand worden bevestigd en de ruimte voor montage worden geïsoleerd. Dit geldt voor degenen die een gemeenschappelijke kleedkamer hebben voor alle gezinsleden.

Het ontwerp van de gordijnen moet worden geselecteerd in overeenstemming met het interieur van het gehele pand. Ze kunnen traditioneel, recht, met lambrequins of in de vorm van Romeinse gordijnen, jaloezieën zijn.

vulling

Een belangrijk aspect is de vulling van de kleedkamer, die zo functioneel mogelijk moet zijn, vooral in omstandigheden met beperkt beeldmateriaal.

Het verplichte onderdeel is een metalen buis voor hangers-hangers, verschillende laden, een schoenenkast of planken voor schoenen, planken voor kleding, een aparte plaats voor seizoenskleding en verschillende laden voor sieraden en accessoires.

Voor degenen die veel kleding hebben die aan hun hanger hangt, is een bewegende transportband geschikt, die in beweging zorgt voor maximale toegang tot alles.

Als je veel zakelijke broeken in je garderobe hebt, moet je ook een opzetstuk installeren. Sommigen beschouwen het als een verplicht onderdeel, maar er zijn mensen die gewoon geen bedrijfskleding dragen, dus ze hebben het niet nodig.

verlichting

Goede verlichting is erg belangrijk, en de beste oplossing in deze kwestie is de installatie van ingebouwde verlichting. Als de hoogte van de plafonds en de grootte van de kleedkamer dit toelaten, zal er een grote kroonluchter zijn die zal dienen als een goede lichtbron.

Installeer de achtergrondverlichting op elke plank, je kunt ook de achtergrondverlichting op de muren en zelfs op de vloer plaatsen om het gemakkelijker te maken om de juiste paar schoenen te vinden.

Als het een kleine inloopkast is, gebruik dan lampen met een flexibele basis, vaak op wasknijpers. Ze kunnen worden gedraaid en vastgemaakt waar u maar wilt.

Aanvullende elementen

Een kleedkamer wordt niet voor niets een kamer genoemd, het is niet alleen een kledingkast met voldoende planken en kledinghaken. Daarom is het onder andere belangrijk om het gezellig en comfortabel te maken. Voor dit doel worden verschillende meubels en andere ontwerpelementen gebruikt.

Vrijwel charmante onderdelen van elke kleedkamer - dit is een spiegel en een trapladder of een handmatige ladder waarmee u de bovenste planken kunt bereiken, die zich direct onder het plafond bevinden. Als u een volwaardige kaptafel wilt installeren, heeft u ook een voetenbank of een comfortabele stoel nodig.

Soms wordt een extra bank of bank geïnstalleerd waarop u kunt zitten tijdens het kiezen van een jurk of passende schoenen.

Als de kleedkamer zich in de gang bevindt of wordt gecombineerd met een badkamer, is het handig om er een wasmachine in te installeren, omdat u dan gemakkelijk toegang hebt tot sanitaircommunicatie.Het is belangrijk dat het niet boven de woonkamer van uw buren hieronder is!

In de buurt kunt u een strijkplank en wasmand installeren. Daarbij moet u zorgen voor een goede ventilatie om te voorkomen dat u stof en schimmel krijgt.

Planken kiezen

niet gesplit

Vertegenwoordig een monolithische structuur met veel planken. De nadelen zijn onder meer de onmogelijkheid om aanvullende elementen eraan toe te voegen of onnodige elementen te verwijderen. Daarom moet je ze heel zorgvuldig kiezen, zodat ze zo functioneel mogelijk voor je zijn.

modulaire

Dit type kledingkast wordt vaak de ontwerper voor volwassenen genoemd. Het bestaat uit planken, laden, bevestigingen, rekken en rails, waaruit u bijna elk ontwerp kunt monteren. Ze kunnen worden gemaakt van metaal, hout, spaanplaat, plastic en andere materialen.

Er zijn verschillende soorten modulaire walk-in-kasten:

  • Vrijstaand. De vulling van deze kleedkamer bestaat uit kastjes, vandaar de naam. Meestal worden langs de omtrek langs de muur meerdere kopieën geplaatst, u kunt de kastconfiguratie naar wens kiezen. Bovendien kunnen ze tijdens het gebruik worden herschikt.Als het appartement is voorzien van gebogen vloeren of wanden, let dan op de ingebouwde modellen van kasten, zodat deze kunnen worden verborgen.
  • Mesh. Meestal worden ze gekozen voor kleine appartementen of kamers met een onregelmatige vorm. Het is gemakkelijk te raden dat alle structurele elementen van het gaas, ze zijn lichtgewicht en compact, en je kunt er alles van construeren. Eerst worden beugels en geleiders op de muren bevestigd en zijn er al functionele elementen op gemonteerd, waarvan de locatie gemakkelijk naar believen kan worden gewijzigd. Het voordeel van een dergelijk systeem is dat dingen voortdurend worden uitgezonden en constant zichtbaar zijn. Bovendien zijn ze goedkoop en eenvoudig te installeren, zelfs met hun eigen handen.
  • Frame (kolom). Type structuren dat perfect past in een appartement met een modern industrieel interieur. Het heeft metalen kolommen-kolommen, die zonder openingen tussen de vloer en het plafond worden bevestigd. Vervolgens worden alle laden, hangers, planken enz. Aan de kolommen bevestigd. Net als in de vorige versie kan het ontwerp naar believen worden herschikt. Omdat de planken meestal worden gemaakt van hout of de analogen ervan, wordt een zeer mooie combinatie van metaal en hout verkregen.Zo'n kleedkamer kan binnen bijna elke kleur binnenkomen, gewoon de juiste tint hout kiezen.

materialen

In de kleedkamer is het niet nodig om slechts één type rekken te hebben: het is toegestaan ​​om niet alleen verschillende ontwerpen, maar ook materialen te gebruiken.

gipsplaten

Planken gemaakt van dit materiaal met hun eigen handen, dus ze zijn van de hoogste kwaliteit en exclusief. Drywall is eenvoudig te verwerken, het is gemakkelijk om te buigen en te snijden, zelfs voor een beginner. Er is een vochtbestendige versie van dit materiaal die geschikt is voor een kleedkamer, zelfs met een hoge luchtvochtigheid, die bijvoorbeeld wordt gecombineerd met een badkamer.

hout

Houten rekken worden als de mooiste beschouwd, maar bij de massa van de boom is dit een zeer indrukwekkende waarde, aangezien je een grote ruimte moet vullen.

Om te besparen, kunt u spaanplaat of gelamineerde spaanplaat gebruiken. Deze materialen hebben echter hun nadeel - ze zijn niet erg duurzaam, dus het zal niet mogelijk zijn om zware voorwerpen op de planken te installeren, bijvoorbeeld een wasmachine.

metaal

Metalen rekken worden beschouwd als de perfecte oplossing voor elke kleedkamer.Het is vrij moeilijk om ze zelf te maken, het is beter om de voorkeur te geven aan kant-en-klare modules die door veel fabrikanten worden aangeboden.

Je kunt nog steeds een speciaal kleerkastsysteem van pijpen kopen, het is een ontwerper die met de hand moet worden geassembleerd.

Inbegrepen zijn pijpen en verschillende verbindingsstructuren, die naar wens met elkaar kunnen worden gebruikt. Je kunt ze planken van spaanplaat, glas en andere materialen toevoegen.

glas

Kleedkamer, volledig gemaakt van glas - een zeldzaam fenomeen, meestal wordt dit materiaal gecombineerd met andere. Glazen deuren en scheidingswanden die er geweldig uitzien in combinatie met hout of metaal zijn bijvoorbeeld populair. Als u bijvoorbeeld metalen constructies gebruikt, kunt u daar matglazen schappen op installeren, wat een prachtige tandem zal creëren.

weefsel

Stoffenkasten zijn gemaakt voor mensen die gewend zijn om veel te reizen of van plaats naar plaats te reizen. Het kan worden gebruikt in het land, in een studentenhuis en zelfs in de natuur.

Het bestaat uit een geprefabriceerd metalen frame waarop stoffen planken zijn gespannen en vervolgens is dit ontwerp bedekt met een stoffen hoes.Verschillende ritsen zijn erin genaaid, waardoor deze kan openen en sluiten, net als een koffer.

Het voordeel van een dergelijke kleedkamer tegen lage kosten, gemak van montage en transport, maar het kan nauwelijks een permanente optie zijn voor het opbergen van kleding.

Kleur oplossingen

De keuze van de kleuren hangt af van de gekozen stijl en het ontwerp naast de kleedkamer.

Het is ook belangrijk om rekening te houden met de maat - als deze klein is, is het beter om lichte pastelkleuren te gebruiken in het ontwerp, waardoor de ruimte visueel toeneemt. Meestal voor decoratie kiest u wit, crème, beige of pasteltinten van roze en blauw.

Als het ruim genoeg is, kunt u zich concentreren op uw eigen voorkeuren door helderdere kleuren te kiezen - rood, karmozijnrood, donkerblauw, bruin en anderen.

stijlen

klassiek

De klassieke stijl is uit de mode en tijd, het is een luxe, rijkdom en aristocratie. Het heeft de voorkeur om de voorkeur te geven aan mensen, wier rijkdom boven het gemiddelde ligt, aangezien alle vulling alleen uit natuurlijk hout moet worden gedaan, er kan geen sprake zijn van vervalsingen.

Voor de vervaardiging van gebruikte as, eiken, populieren en andere rassen, is soms het oppervlak van de kasten gefineerd. Accessoires moeten ook klassiek zijn, vaak kunstmatig verouderde handgrepen en bevestigingen verkiezen.

Klassiek is een goede investering in de toekomst, omdat het zijn relevantie niet verliest en een aantrekkelijk uiterlijk niet verliest.

Veel geluk, als er een raam in de kleedkamer is, omdat het mooi gedrapeerd kan worden. Voor gordijnen gebruikt organza, patroonzijde, satijn - klassiek textiel. Het zal goed gecombineerd tapijt met patronen op de vloer zijn.

Natuurlijk moet de klassieke kleedkamer prachtig ingericht zijn. De gemakkelijkste optie is een paar gemakkelijke stoelen, een salontafel en een staande lamp. Stoelen kunnen worden vervangen door een langwerpige bank met een gewatteerd oppervlak.

Als de eigenaar van de kleedkamer een vrouw is, zorg dan voor de aanwezigheid van een kaptafel en een beklede stoel, passend bij de rest van de gestoffeerde meubels.

zolder

Deze stijl is nu op het hoogtepunt van populariteit. Als je besluit hem de voorkeur te geven, gebruik je voor het ontwerp van de muren metselwerk, pleisterwerk of schilder ze gewoon in een lichte onopvallende schaduw.

Het voordeel van het hok is dat de onregelmatigheden van de muren, ruwheid en andere nadelen veranderen, zo niet in waardigheid, dan zullen ze zeker niet het interieur bederven en er organisch uitzien.

Welnu, als de vloer van hout is, maar ook geschikt laminaat met het effect van veroudering.

Metalen rekken, aangevuld met hout of glas, zijn geschikt om te vullen. Je kunt alleen experimenteren, je hebt volledige vrijheid voor creativiteit. Pijprekken in combinatie met gaaslegborden en manden zijn bijvoorbeeld een uitstekende oplossing.

Zorg ervoor dat er niets extra's in de kleedkamer is - genoeg om ontlasting van versleten leer en een metalen lamp te hebben.

Provence

Deze rustieke stijl staat bekend om zijn eenvoud en gemak, het wordt gedomineerd door lichte kleuren en tinten die worden gedoneerd door de natuur - crème, lavendel, terracotta, lichtgrijs, zachtblauw, zand.

Het muurdecor moet antiek zijn, het kan behang zijn met een bloemmotief of gips met decoupage-elementen, die ook op het meubilair zullen worden gedupliceerd.

Het vullen van de kamer moet van natuurlijk hout zijn.Er zullen zeer bruikbare open garderobesystemen zijn, die desgewenst kunnen worden afgeschermd met een scherm met een kleine bloemenprint - de Provence verwelkomt een overvloed aan textiel.

Zorg ervoor dat u een elegante ladekast installeert met talrijke laden, aangevuld met smeedijzeren hardware. Vergeet de kaptafel niet, gemaakt in dezelfde stijl. In de buurt kunt u een uit hout gesneden stoel met zacht kussen installeren.

Scandinavisch

Kleedkamer in de Scandinavische stijl - het is praktisch niets extra's, een soort van gezellig minimalisme. De belangrijkste kenmerken zijn veel wit, licht hout, dozen en perfect georganiseerde planken met kleding.

Een vereiste - de aanwezigheid van potten met bloemen, want zonder groen is het gewoon onmogelijk om te doen.

Zoals in het geval van een loft, zou er niets extra moeten zijn. Het is voldoende om een ​​grote spiegel en een paar eenvoudige foto's in nette lijsten te hebben.

Accommodatie opties

De kleedkamer kan zowel de hele kamer als een klein deel van de ruimte in het appartement beslaan.

Als u besluit om een ​​aparte kamer te nemen in de gebruikelijke "Chroesjtsjov" -kamer, kunt u deze regelen op het balkon, op de loggia of in de berging.

In een appartement met één kamer is er in de regel maar heel weinig ruimte, dus de kleedkamer moet zo compact en functioneel mogelijk zijn. Vaak wordt het in een nis of achter het hoofdeinde geplaatst, en hoewel het geen volwaardige ruimte kan worden genoemd, is de aanwezigheid van open schappen veel handiger dan in de kast, omdat alle dingen in uw zicht zijn.

In een privé-huis om een ​​kleedkamer te huisvesten zijn veel meer opties. Als het huis twee verdiepingen heeft, kan het gemakkelijk onder de trap worden geplaatst. Natuurlijk is het goed als je de mogelijkheid hebt om er een aparte ruimte voor toe te wijzen, en zo niet, dan is een goede oplossing een doorgang tussen de badkamer en de slaapkamer, een hal of een woonkamer.

Onthoud dat de belangrijkste criteria bij het kiezen van accommodatie het gedeelte van uw appartement of huis is, het aantal mensen dat de kleedkamer gebruikt en de door u gekozen stijl van het interieur.

Garderobe als alternatief

Onder de kleedkamer is het noodzakelijk om voldoende ruimte toe te wijzen, die helaas niet in elk appartement is. Een alternatief kan dienen als een kledingkast, die a priori minder ruimte in beslag neemt.

Hij kan zelfs in een smalle en lange gang worden gemonteerd of een hoek in de kamer selecteren.Het ziet er stijlvol en esthetisch uit en kan dankzij de prachtige gevel een echte interieurdecoratie worden.

Tips om te kiezen

Zoals u kunt zien, is de verscheidenheid aan kleedkamers enorm. Na de meeste mogelijke aanpassingen en materialen te hebben overwogen, is het uiteindelijk de moeite waard enkele van de populairste merken te overwegen, waaronder u kunt kiezen welke het beste bij u past.

Zweedse kasten - Er is veel vraag naar Elfa en Ikea. De eerste is de voorouder van alle mesh-systemen, tot aan de droger voor gerechten. Het is een set netten en manden die aan de basis zijn bevestigd. Ze zijn erg handig en gemakkelijk te monteren, maar omdat het merk elite is, kan niet iedereen het betalen.

Een alternatief kan het Russische merk "Aristo" zijn, een volledig analoog van "Elves". Ze zijn gemaakt in een fabriek, maar het Russische systeem is enigszins aangepast, rekening houdend met de indeling van de appartementen, wat slechts een pluspunt is.

Garderobesystemen "IKEA" is niet minder populair. Ze hebben een hoge functionaliteit en uitstekende lay-outmogelijkheden waarmee u het systeem aan elke kamer kunt aanpassen.Het kan ook worden aangevuld met accessoires van hetzelfde merk, met als gevolg een modern en stijlvol interieur.

Vergeet niet de Italiaanse kleedkamers, die over de hele wereld geassocieerd zijn met betrouwbaarheid en hoge kwaliteit. Van oudsher worden ze als elite en duur beschouwd, maar bij het grote aantal fabrikanten zijn er prachtige opties voor het economy-segment.

De Poliform-fabriek is bijvoorbeeld erg populair, met ideale garderobesystemen, waarvan de vulling bestaat uit bijna onmerkbare modules op een metalen frame. Een onderscheidend kenmerk zijn de configuratie-opties met vier deuren die bij elke ruimte passen.

Met de juiste aanpak wordt de kleedkamer de belichaming van comfort, schoonheid en onberispelijke smaak, waardoor uw modieuze accessoires zo comfortabel mogelijk zijn.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer