Hoe te graven onder de basis van de verdieping

Het kost veel tijd en moeite om gaten te graven voor de fundering, vooral als je het zelf wilt doen. Het gebruik van speciale apparatuur zal het werk enorm vergemakkelijken.

types

Uitsparingen onder de fundering kunnen van twee soorten zijn:

  • de sleuf;
  • opgraving.

De keuze tussen deze typen hangt van veel factoren af.

loopgraaf

De geul is een lange groef met een strikt gedefinieerde breedte, waarin de fundering wordt geïnstalleerd. Waar basistapes niet nodig zijn, graaft u de grond niet.

 Geul onder de fundering

Het zal een graafmachine of schoppen zijn en een groter fysiek uithoudingsvermogen. Let erop dat de uitgegraven bodem de doorgang of doorgang naar de bouwplaats van machines of werknemers niet blokkeert.

Als je een zanderige grond onder je voeten hebt, dan kun je geen greppels graven,omdat de muren niet de vorm zullen aannemen en het zand constant zal afbrokkelen tot op de bodem van de greppel. In dit geval moet je een kuil graven.

Funderingsput

De funderingsput is een rechthoekige put voor dezelfde doeleinden als een greppel. De sloot in vergelijking met de greppel vereist uitgebreide uitgraving.

 Funderingsput

Zware machines zijn gewoon onmisbaar, als de keuze of de omstandigheden dwingen om de kuil onder het huis te maken. Het is het beste om hiervoor een graafmachine met een grote bak te gebruiken, in geval van nood kunt u een lader gebruiken.

In het geval van de lader, wees voorbereid op wat hij alleen het hoofdwerk zal doen, en je zult het handmatig of met behulp van een graafmachine moeten repareren, omdat hij een oprit naar de funderingsput moet maken.

Als het zand in het gebied los is (droog), moet de laderdriver vooraf worden gewaarschuwd, omdat de lader dan op een dergelijke ondergrond kan blijven hangen. Voordat u de apparatuur bestelt, moet u ook nadenken over de wegen van de ingang en de plaatsen waar de in beslag genomen grond zal worden geplaatst.

Na het toepassen van de techniek zal het onvermijdelijk noodzakelijk zijn om de wanden af ​​te knippen en de vloer van de uitsparing gelijk te maken. Daarom zal het in het geval van de funderingsput eerst nodig zijn de bodem te effenen door een laag van een mengsel van zand en grind in te vullen.

Het grind is het beste om twee soorten te nemen - klein en groot. Door deze twee soorten te mengen, blijkt dat klein grind de leegte tussen de grote vult. Nadat de laag grind en zand is opgevuld, moet deze worden geëgaliseerd en gecompacteerd met behulp van elektronisch of handmatig aanstampen. De uitlijning moet zeer zorgvuldig gebeuren met behulp van een nivellerings- of bouwniveau.

Nadat de funderingsput of greppel gereed is, kun je beginnen met het bouwen van de fundering.

Voordat u begint met het graven van een gat in de fundering, kunt u het beste aan alle familieleden, vrienden en kennissen vragen wat hun bouwmachines zijn, wat bij u past bij het uitvoeren van deze werken. Het kan veel tijd, moeite en geld besparen.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer