Stichting TISE: voor- en nadelen

Een van de soorten palen of paal-rozverkovogo foundation is de basis, gemaakt door technologie TISE. Het onderscheidende kenmerk is dat ze aan het einde van de stapel dikker worden en de vorm aannemen van een koepel, dankzij welke paalfunderingen op deinende grond kunnen worden gebruikt.

Speciale functies

De basis van TISE wordt niet voor niets universeel genoemd, het is ontworpen voor verschillende bodems, met uitzondering van alleen rotsen. Een gebouw kan meerdere verdiepingen hebben en een vloer van gewapend beton, maar dit heeft geen invloed op de sterkte en betrouwbaarheid van de constructie. Maar dit betekent niet dat hij absoluut geen gebreken heeft.

Deze constructie op hoogvormende bodems heeft zichzelf goed bewezen.waarop andere soorten funderingen na enkele jaren zullen barsten. De basis van TISE is geschikt om te worden toegepast in gebieden in de buurt van spoorrails of op de snelweg met vrachtwagens. De gebruikelijke kolomvormige fundering stort in tijdens trillingen en voor de oprichting van TISÈС zijn ze volledig onzichtbaar.

De berekening van de stichting moet beginnen met een grondige studie en analyse van de site. Hierna wordt het gebied gemarkeerd en geboord. Voor dit doel wordt een handmatige funderingsboor TISE F300, F250, F200 gebruikt - de diameter komt overeen met het cijfer in de titel. Palen kunnen worden verdiept tot een maximale diepte van 2,20 meter. Er zijn vrijwel geen beoordelingen tegen de oprichting van TISE, alle eigenaren waren tevreden met hun keuze.

De extra's

Volgens de professionals heeft de stichting gebouwd met behulp van de TISE-technologie, heeft een groot aantal voordelen:

 • Redelijke prijs - dit ontwerp kost 2 keer goedkoper dan een traditionele stripfundering. Bij de installatie worden de schaal van grondwerken en de kosten van beton verminderd, bovendien is het niet nodig om speciale apparatuur in te schakelen.
 • De installatie van een dergelijke basis kan op elk moment van het jaar en onder alle weersomstandigheden worden uitgevoerd.
 • Het werken aan het arrangement kost niet veel tijd. Deze foundation is geweldig voor individuele constructie, dus zelfs een autodidact master kan deze snel installeren.

Deskundigen merken ook op dat het mogelijk is om zonder problemen communicatie over de opgerichte structuur uit te voeren, en dit is nog een onbetwistbaar voordeel van de stichting.

cons

Zoals bij elk product, is het ontwerp, gebouwd op technologie TISE, Er zijn verschillende nadelen:

 • Zo'n fundament kan niet worden gebouwd op slib of overstroomde grond. Bij hoge belastingen buigen de palen en worden ze beschadigd.
 • Er is handarbeid nodig - het is moeilijk om op harde en stenige gebieden te boren, ook problemen met een put verschijnen. Maar zelfs in een dergelijke situatie kunt u het zonder de hulp van specialisten.
 • Je kunt geen kelder onder het hele gebied van het huis maken.
 • Het is noodzakelijk om een ​​groot blind gebied uit te voeren.

Rekening houdend met alle kenmerken van de fundering, gemaakt door TISE-technologie, is het veilig om te zeggen dat het ideaal is voor particuliere bouw, bovendien is het economisch.

berekening

Om de fundering correct te berekenen, is het noodzakelijk om het gewenste aantal palen te bepalen.

Hiertoe volgt u de volgende procedure:

 • Bereken de totale belasting van de fundering, rekening houdend met het bouwproject. Het is noodzakelijk rekening te houden met het gewicht van de constructie met de rooster en alle wanden, de massa van het dak, de vloeren en de vloeren. Al deze indicatoren optellen en vermenigvuldigen met 1,2, vermenigvuldigen het resultaat met 1,3. Het resultaat is een maat voor de belasting van de palen.
 • Nadat het nodig is om het draagvermogen van de geboorde paal te berekenen. Om dit te doen, gaat u naar de architectonische afdeling van de stad om de geologische kenmerken van de site te achterhalen en welke bodems onder de diepte van de vorstpenetratie liggen. Medewerkers van de tafel berekenen snel en vertellen u de maximale belasting.
 • Kopieer het projectstichtingplan. Verdeel de maximale belasting van het gebouw door de lading van de palen. Op deze manier weet u het vereiste aantal pijlers.
 • Op de exemplaren van de plannen markeert u de locatie van alle stapels. Eerst worden palen aangegeven op de hoeken van het veld, vervolgens langs de gewrichten en het resterende volume wordt gelijkmatig verdeeld over de sectie.

U krijgt dus een basisplan waarvoor u kunt blijven werken.

Gemiddeld is voor een bakstenen huis of gebouwen gemaakt van kalksteen voor elk plein van het grondgebied een belasting van 2400 kg toegestaan, voor huizen gemaakt van verschillende soorten beton (schuimbeton of cellenbeton) - 2000 kg,en voor houten en framestructuren - 1800 kg. Volgens deze indicatoren kunt u ongeveer navigeren.

constructie

De universele basis, gebouwd met behulp van de TISE-technologie, is veel gevraagd, omdat het goedkoop is, en de constructie ervan kost niet veel tijd, bovendien kan alles met de hand worden gedaan. Maak de site in eerste instantie zorgvuldig klaar, verwijder namelijk de bovenste laag aarde en monteer de doek.

Markeer vervolgens de locatie van de palen en de sectie. Om dit te doen, het hydro niveau toepassen. Knip vervolgens de pinnen een stukje en plaats de spijkers op de buitenste hoeken van het vierkant, bevestig het touw erop, je kunt ook een stevige vislijn gebruiken. Wanneer dit werk klaar is, installeert u de pinnen voor de ondersteunende muren.

Voor de installatie van het frame van het trimprofiel wordt hout gebruikt van een plaat van 50 mm dik. Het wordt aanbevolen om een ​​tuinoefening te gebruiken. Het is zuiniger en handiger om een ​​semi-continue obnoska te doen, waarop het nodig is om het nulniveau te bepalen.

Vervolgens de installatie van vloeiende balken, die aan de planken zijn bevestigd. Top moet nul zijn. Houd er rekening mee dat de lijkwade voor controle is geïnstalleerd en vervolgens wordt gedemonteerd.Graaf in het gebied een gat en begin te boren. Om te beginnen wordt aanbevolen om ongeveer 5 putten te voltooien, waarna ze moeten worden uitgebreid.

Als er een kleine hoeveelheid zand in de grond zit, zal het boren moeilijk zijn en dit werk zal lang duren. Om het proces te vergemakkelijken, giet 5 emmers water gedurende de nacht in elk putje, dit zal de grond verzachten en de volgende dag zal het gemakkelijker zijn om de put te vergroten. Op deze manier kunt u omgaan zonder speciale apparatuur.

Installeer de basis van TISE, vergeet de wapening niet. Om de lengte van de stang te kennen kan worden gebaseerd op de diepte van de ondersteuning. Als de versterking enigszins zichtbaar is van achter de pilaar, kan deze verder worden gebruikt als een trillende compactor voor het betonneren, waardoor luchtresten uit het beton worden verwijderd.

De volgende procedure is waterdicht maken, waarvoor dakbedekking wordt gebruikt. Voor installatie moet het materiaal in stukken worden verdeeld en in een cilinder worden gedraaid. Het product wordt in de put geplaatst, maar alleen als de fitting is geïnstalleerd. Het zichtbare uiteinde van het shirt is bedekt met primer. De installatie van de TISE-fundering vereist de snelst mogelijke betonnering.

Experts raden aan om meerdere putten tegelijkertijd te vullen.

Wanneer je de pilaren opvult en de steunen vult, begin dan met het maken van een grillage. Hiervoor zijn schilden geïnstalleerd, deze zijn bedekt met duurzaam polyethyleen. De bekisting is bevestigd met tapeinden en aan beide zijden zijn gaten in het hout gemaakt. Het ene uiteinde van de pin is achter de andere gevouwen, waarop de ring en de moer zijn bevestigd. Het anker is op de noppen gemonteerd, het is bevestigd met plastic banden.

Het onmiskenbare voordeel van deze stichting is de afwezigheid van drainage. Het is niet nodig om de isolatie van het blinde gebied en zabirki uit te voeren. En zodat de drains niet destructief werken op de gebieden die grenzen aan het blinde gebied, zijn drainagegoten buiten geïnstalleerd.

tips

De basis van de TISE-technologie kan worden toegepast op gebouwen van verschillende verdiepingen en geen zorgen maken over hun zinken. Maar vergeet niet dat middelgrote huizen met een gewicht van ongeveer 380 ton op een zwakke bodem een ​​groot aantal TISE-steunen nodig hebben, wat erg moeilijk is om zelf te doen, maar nog steeds mogelijk is.

Om te werken aan de bouw van de basis werden snel en efficiënt uitgevoerd, moet u rekening houden met de volgende aanbevelingen:

 • Allereerst is het beter om de cilindrische delen van alle putten te boren en pas ze dan eerst uit te vouwen. Zo'n volgorde verkort de tijd voor het monteren en demonteren van de boorploeg.
 • Stenen kunnen het werken tijdens het boren bemoeilijken. De kleintjes vallen automatisch in de rit, maar de groten moeten met een schoffel worden bereikt. Daarom, als je een grote rots tegenkomt, begin dan een beetje verder te boren. De maximale offset is 500 cm.
 • Als tijdens de toename van de put de grond begint af te brokkelen, begin dan zo snel mogelijk te betonneren. We hebben een put geboord en meteen gegoten. Deze procedure moet worden uitgevoerd op zandige bodems en met verhoogde grondwaterstanden.
 • Als de plot met oneffen terrein is, moet de grillage worden gedaan met een variabele sectiehoogte met kleine hellingen of getrapt met grote hellingen.

Niet alle TISE-funderingspalen hoeven te worden geslacht. De technologie van schroefpalen maakt het mogelijk om snel een fundering te bouwen. Schroefpalen werken als een schroef. Het is een pijp gemaakt van metaal met een diameter van 108 mm met een schroefblad. Het blad heeft een zodanig ontwerp dat het, wanneer het in de grond wordt geschroefd, dichter wordt.De holte is gebetonneerd en de resulterende ondersteuning heeft een draagvermogen van maximaal 5 ton. Het is aangewezen om de fundering op palen te bouwen op moerassige gronden en veengebieden, maar alleen bij het bouwen van houten gebouwen.

De levensduur van de constructie hangt af van de dikte van het metaal van de stapel en de intensiteit van de vorming van corrosie aan het oppervlak, maar in de regel is deze veel groter dan die van andere soorten bases.

In individuele constructie, zoals in elk ander, het eerste wat de eigenaren willen besparen, zonder schade aan te richten aan de constructie. De basis van TISE-technologie voldoet aan alle eisen van consumenten, daarnaast kunt u natuurlijke bronnen zorgvuldig behandelen. En de installatie van de stichting kan door iedereen worden uitgevoerd, zonder zelfs speciale kennis en vaardigheden te hebben. De kosten zijn al geminimaliseerd, dus experts bevelen categorisch niet aan om te besparen op de kwaliteit van beton of versterkingsmateriaal.

De basis van TISE heeft alleen positieve recensies verdiend, wat eens te meer de hoge kwaliteit, lange levensduur, duurzaamheid en betrouwbaarheid bevestigt.

Hoe je je eigen foundation kunt maken, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer