Pijlerstichting: de berekening en het maken van hun eigen handen

Het begin van de bouw is de constructie van de ondersteunende structuur onder het huis. Vaak als zijn stichting op de pijlers dient. Elke verantwoordelijke ontwikkelaar is verplicht precies te weten hoe dergelijk werk wordt gedaan - tenminste voor de volledige controle over het werk van ingehuurde teams.

Wat is het?

Het is intuïtief duidelijk dat de basis van de kolom bestaat uit een stel steunen die zich los van elkaar onder de structuur bevinden. Het is gemakkelijker om te begrijpen waar dit type funderingsconstructie over gaat als u de kenmerken ervan vergelijkt met de ondersteuning van een paaltype voor een huis dat er het meest uitziet. In beide gevallen zijn er in plaats van een monolithische basis afzonderlijke referentiepunten.

Maar het verschil is er nog steeds:

 • de stapel kan tot 5 m de grond in, terwijl de paal niet zo diep begraven is;
 • de pilaren worden alleen op de zool ondersteund en de palen worden nog steeds vastgehouden door de zijvlakken;
 • bijna altijd voor een constructie met vergelijkbare parameters, is de poolsectie inferieur aan de diameter van de pilaren;
 • er is een zeker verschil in gebruik.

Gemeenschappelijke kenmerken zijn de geometrie van de sectie (cirkel of vierkant), de selectie van afzonderlijke steunen en (optioneel) een rooster. Belangrijkste toepassingen van kolomsteunen:

 • gelijkvloerse gebouwen met een industrieel en openbaar karakter (vereist de meest massieve pilaren);
 • frame huizen;
 • huizen die frame en schild combineren;
 • hout en log gebouwen;
 • verschillende insluitende elementen.

Functies en specificaties

Om het fundament op de pilaren echt te maken, is het noodzakelijk om een ​​aantal belangrijke punten, waaronder de bekisting, te regelen. Volgens officiële voorschriften, in plaats van afschermbekisting kan een selectie van buizen van duurzaam kunststof of asbestcement worden gebruikt. Zo'n oplossing is vaak handiger. Ondanks de uiterlijke gelijkenis met geboeide palen, het is absoluut onmogelijk om dakbedekking te gebruiken voor bekisting.

Aangezien de uitvoer onder de vrieslijn niet is gegarandeerd, is het vereist om de pilaren te vullen met niet-metalen substanties. Rollen dakbedekkingsmateriaal kunnen niet de vereiste hardheid en bescherming bieden tegen het binnendringen van water. In ieder geval moet een ongehinderde toegang tot de plaats waar de pijler uitbreidt georganiseerd worden. Voorbereid greppels moeten worden bedekt met zand en puin, voet moet ook worden gegoten.

Om het voor de ondersteuning gebruikte oppervlak uit te zetten, wordt het stokblok uitgebreid ten koste van platen, die noodzakelijkerwijs een bekisting moeten hebben.

Wanneer polyethyleenbuizen worden gebruikt als bekisting voor de constructie van het gebouw, is het toegestaan ​​om geboorde technologie te gebruiken zonder de grond te ontwikkelen. Putten worden voorbereid, de buitenzool wordt uitgebreid met een speciale tool. Maar toch impliceert de klassieke structuur van de kolombasis de geleidelijke voorbereiding van de plaatzool.

Hydraulische isolatie in 2 of 3 lagen., aangevuld met afdichtnaden met mastiek. Traditionele bekisting in de vorm van schilden wordt beschouwd als de meest praktische en betrouwbare oplossing.In ieder geval moet de bekisting zodanig worden bevestigd dat deze niet zijwaarts beweegt. De put is 200 mm breder gemaakt dan de buitendiameter van de buis.

Om de instabiliteit van de geometrie van de pilaren te compenseren, produceert u in het laatste stadium van de nulcyclus een harde binding. Rostverk kan bovengronds worden gemaakt, achteraan of met verdieping. Balken moeten 70-150 mm van de grond verwijderd zijn, het exacte cijfer wordt bepaald door de kleiconcentratie in de grond.

Als je nadenkt over de kolomvormige fundering van het apparaat, is het erg belangrijk om de aanbevelingen in de GOST en SNiP niet te vergeten. De staatsnorm maakt de constructie mogelijk van vergelijkbare funderingen met en zonder een rooster. De verzonken variant wordt beschouwd als stabieler en stabieler, omdat de onderste delen van de steunen dieper gaan dan de grond gewoonlijk bevriest. Daarom zullen de kolommen tijdens het hijsen niet meer onder druk staan.

Ondiepe penetratie is toegestaan ​​tijdens bouwwerkzaamheden in de middelste zone van de Russische Federatie.

Volgens officiële normen is het aanbevolen om de grond 0,2 m dieper dan de vrieslijn te verwijderen tijdens de constructie van funderingen met ondiepe verdieping op deinende grond met kleiachtige tussenlaag.

Vanaf de bodem van de uitsparing is de ruimte gevuld met zand van een grote fractie, waardoor de massa op het laagste punt van de pilaar komt. Zandmassa moet grondig worden aangedrukt na bevochtiging. De technologie zorgt ervoor dat een fundament met ondiepe verdieping wordt geconstrueerd rekening houdend met de massa van de structuur en de dwarsdoorsnede van de pilaren. Deze indicatoren beïnvloeden de afstand tussen de pilaren. Maar in ieder geval minder dan 150 en meer dan 300 cm mag dat niet zijn.

Als de bekisting is gemaakt van kunststof buizen of van rollen dakbedekking, kunt u veel besparen. Het is alleen nodig om de vulling in fasen uit te voeren, waarbij een parallelle aanvulling van de gevormde pijp wordt geproduceerd. Deze techniek vermijdt de uitbreiding van de diameter in het proces. Versterking van de ronde bekisting moet niet minder voorzichtig zijn dan bij gebruik van vierkante structuren of schilden.

De omtrek van de versterkingsriem van de structuur kan niet verder reiken dan zijn contour, bovendien wordt het metaal 15-20 mm ondergedompeld in beton.

Voorbereiding van pijlerfunderingen met roosters wordt noodzakelijk gemaakt met het terugtrekken van longitudinale wapeningsstaven voor de bovenste delen van de kolommen op 0,25 - 0,35 meter. De bereidheid van kolommen komt niet vóór 5 dagen (tijdens droog en warm weer). Als de neerslag valt of als het buiten relatief koud is, wordt aanbevolen om 20-25 dagen te wachten. voordat u de bekisting verwijdert. Voor harden wordt het aanbevolen om alleen stalen staven te gebruiken. In de lengterichting moeten ze overeenkomen met klasse AIII en een diameter hebben van 1,2 - 1,6 cm. Als de dwarsdoorsnede moet worden versterkt, is het raadzaam een ​​staaf met een gladde buitenkant van 0,6 tot 0,8 cm te nemen.

Bij het maken van een verstevigingsriem wordt geadviseerd om alleen een speciale staaldraad te gebruiken. Zelfs de meest professionele laswerkzaamheden verslechteren de eigenschappen van het metaal en verlagen de sterkte bar.

Bij installatie ronde pijlers van wapening moeten worden gemaakt van 3 longitudinale staven, waarvan de randen op een afstand van 0,15 tot 0,2 cm worden geplaatst. Vierkante steunen worden versterkt door vier stangen. Volgens GOST-normen moet het oppervlak van de basisplaat groter zijn dan het oppervlak van de basis van de kolom.

Het is categorisch niet toegestaan ​​om de paalkappen in de grond te verdiepen of ze gelijk met het oppervlak uit te voeren.

Het is alleen nodig om de seizoensgebonden grondbeweging te beginnen, omdat de hele constructie, ongeacht hoe sterk beton wordt gebruikt, ongeacht het merk wapeningsstaal, zal worden vervormd.Voor huizen op zand moet de afstand tussen de bodem en het harnas minstens 50 mm zijn en op rotsen die gevoelig zijn voor actieve bewegingen - minimaal 150 mm. Bijzondere aandacht moet worden geschonken aan details als zabirka. Het is alleen in de kolomachtige funderingen, en daarom helpt de ervaring met het bouwen van andere structuren niet om de juiste beslissing te nemen.

De reden is eenvoudig: de opening die de steunen van de vloer van de eerste laag scheidt, enerzijds, isoleert niet van de grond aan de andere kant, alsof ze in een vacuüm hangt. Het creëert een van de meest onaangename situaties voor elke ontwerper. Als er een uitsparing wordt gemaakt, wordt het warmteverlies onmiddellijk verminderd en wordt lekkage van grond en grondwater voorkomen.. De specifieke parameters van het oprolmechanisme kunnen heel verschillend zijn, maar in ieder geval het minimum hoogte is 50 cm boven de grond. Door de competente uitvoering van het werk kunt u niet alleen een ander warmte-isolerend blok maken, maar ook een esthetisch elegant ontwerp.

vrij ZSP's worden op grote schaal verspreid., die zijn gevormd uit blokken met vooraf ontworpen afmetingen, wordt de installatie van de hoofdonderdelen uitgevoerd op vooraf afgemeten hulplijnen. Het voordeel van deze aanpak is verhoogde snelheid.Maar in grote mate wordt het overschaduwd door een afname in thermische eigenschappen, wat het gebruik van isolatiematerialen noodzakelijk maakt.

Als het hek is gemaakt van beton met een steen, graaf dan een greppel waarin zand wordt toegevoegd. Het volgende is gegoten betonkussen dat dient als ondersteuning voor het steenelement.

Dergelijke manipulaties vereisen een grote vaardigheid en een zorgvuldige uitvoering van de bouwvoorschriften. Daarom is het noodzakelijk om zich tot professionele metselaars te wenden als er geen eigen vaardigheden van het vereiste niveau zijn. Als u alleen beton wilt gebruiken, is het ook onmogelijk om te doen zonder zand toe te voegen. Het hek is 0,3 m dik.. Dit ontwerp wordt vrij snel door de handen gemaakt, maar je moet voorzichtig en attent zijn tijdens het werken.

Thermische isolatie van paalsteunen met een hoogte van 0,7 m is bijzonder nauwgezet. Initieel voorbereid frame op basis van het metalen profiel. Plaat warmte-isolerend materiaal is bevestigd aan de binnenkant van het frame, buiten zet een profielvloer die de hittebescherming afdekt tegen de destructieve effecten. Om de opening van het oppervlak van de aarde tot de bodem van het huis te verzadigen, brengt u bulkisolatiemateriaal aan.

Het profielblad wordt vaker gebruikt rond de omtrek dan andere opties vanwege de externe elegantie, snelheid van installatie en betrouwbaarheid van de constructie.

types

Zelfs een korte kennismaking met het apparaat van de pijlerstichting laat zien dat het heel divers kan zijn in uitvoering. Maar naast de creatieve hoogstandjes en voorschriften van officiële normen, is er een algemeen aanvaarde bouwpraktijk. Het moet ook worden overwogen bij het uitvoeren van werkzaamheden, inclusief bij het gebruik van kunststofbuizen.

De voordelen van dit ontwerp zijn:

 • lange gebruiksperiode;
 • uitstekende koude weerstand;
 • combinatie van lichtheid met sterkte en mechanische stijfheid;
 • breed scala aan dimensies;
 • glijden van de opzwellende grond op het oppervlak (dit zou theoretisch moeten zijn).

Wat betreft het gebruik van grijze buizen, bedoeld voor de bouw van huishoudelijk rioolwater, kunnen ze een beetje sparen, maar het leven in de grond zal weinig mensen tevreden stellen. Alle polymeerleidingen zijn duurder dan oplossingen op basis van dakbedekkingsmateriaal.

Wanneer u van plan bent om een ​​paal van onderaf uit te zetten, wordt een vuilniszak op de juiste plaats bevestigd, bevestigd met plakband.. Het wordt een container met beton, die de hiel van de pilaar vormt. De versterking van de verbreding is gemaakt in de vorm van de letter L.

Verankeringsbouten, die in de paal zelf zijn gegoten, zullen helpen om het met een pijlersteenlaag te verbinden bij het vormen van een timmerhoutbodem.

De PVC-bekisting wordt permanent gemaakt en daarna wordt de uitbreiding alleen voorbereid. Elke pijler moet op hetzelfde niveau worden gelegd als de andere. De horizontaal wordt bepaald met behulp van een laser of hydraulisch niveau, het touw wordt uitgerekt langs de gemarkeerde lijn.

Ankerknoppen
Support-column stichting

Radicaal anders dan het beschreven support-kolomtype van de foundation. Opgemerkt moet worden dat het alleen geschikt wordt geacht voor tijdelijke of zeer lichte structuren. maar Binnen 2-3 dagen kun je een soortgelijk ontwerp krijgen zelfs wanneer je het zelf doet. En begin met gokken muren kunnen binnen 10-14 dagen zijn in de meeste gevallen. Als de werken correct zijn georganiseerd en rekening wordt gehouden met de technische basisvereisten, kunnen de kosten met 50% worden verlaagd in vergelijking met de versie met poolschroef of ondiepe dieptetape. Een ander onbetwist voordeel is het behoud van warmte, vooral merkbaar verschil in gebouwen, waar mensen slechts af en toe zijn.

Er moet aan worden herinnerd dat het beslissende antwoord, of de constructie van de fundering betrouwbaar zal zijn, alleen kan worden verkregen uit ervaring in een bepaald gebied. In dit geval, als er zich op dezelfde plaats een gebouw met een stapel met schroefhulzen bevindt, moet de toestand van de steunen gedurende 3 of 4 jaar na het begin van de werking worden gecontroleerd. Zelfs de meest ontwikkelde en technisch versterkte pijlerstichtingen zullen geen zware bakstenen huizen met asymmetrie van belastingen kunnen bevatten. Bovendien is de mechanische sterkte van de grondlagen die het dichtst bij het oppervlak liggen onvoldoende, ze worden steevast doordrenkt met vocht, zelfs op relatief droge plaatsen.

In ieder geval betekent de keuze van de pilaren de weigering om een ​​kelder, kelder of andere opties voor de ontwikkeling van de kelder te creëren. Hoe hard ze ook probeerden de pilaren zelf op te zetten, het zou onmogelijk zijn om een ​​put te graven die voldoet aan de technische vereisten en een stabiele box te bouwen.

Voor het uitvoeren van de ondersteunende kolombasis wordt een van de vier schema's gebruikt:

 • het maken van pilaren op basis van puin steen of baksteen;
 • het gebruik van in de fabriek gemaakte betonblokken met gestandaardiseerde afmetingen;
 • gieten van afgeknotte piramides met binding van alle delen aan de grond als gevolg van aanvullende technische oplossingen;
 • beton gieten in bekisting in verband met een grindpad.

De kleine verdieping van de paalsteunen maakt het mogelijk om een ​​uitstekende bescherming tegen water te bereiken, om volledige afwatering te organiseren en in zekere mate het werk bij verwering te vereenvoudigen.

Hoe diep de funderingsput moet zijn, wordt bepaald door de algehele dichtheid en draagkracht van de grond. Op het fijne zand of steenachtige gesteente bevindt zich dus genoeg grind over een extra zandlaag met een dikte van 100-150 mm. Het is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat het aandeel van de hoogte van de kolom tot de dwarsdoorsnede minimaal is., het zal de stabiliteit van het gebouw onmiddellijk verhogen. Het gebruik van gezeefde grindbarrières en geologisch textiel helpt het binnendringen van water te voorkomen, zelfs op zeer natte of overstroomde bodems.

De uiteindelijke beslissing over hoe diep en krachtig het kussen zou moeten zijn, is gemaakt rekening houdend met de stijfheid van de onderste randen, en wordt ook geleid door de potentiële transversale afschuifkracht. De dunste pilaren gevormd uit asbestcementbuizen zijn de diepste van allemaal. Maar bij het gebruik van kant-en-klare blokken van gewapend beton voldoet oppervlakteberging aan alle eisen. Als u de eenvoudigste en meest technologisch geavanceerde optie moet kiezen, verdienen ondersteuningen op basis van rode keramische steen de voorkeur.. Onder hen wordt een put gegraven met een diepte van maximaal 250 mm, een pad wordt gegoten en een betonnering van het draagvlak onder de bakstenen kolom wordt gemaakt; het oppervlak moet 30 of 40% groter zijn in oppervlakte dan de doorsnede van de steun.

De support-column foundation, verkregen door casting, laat je toe om de kosten te verlagen, maar het zal meer moeite moeten doen en langer moeten wachten op het resultaat. De kolom is gemaakt met behulp van inklapbare bekisting, waarvoor de platen of spaanplaat worden gebruikt. De vorm die wordt gebruikt bij het gieten van de kolombody wordt op een zanderig kussen geplaatst met toevoeging van grind met een totale dikte van 0,1-0,15 m. De put wordt gegraven met een afmeting van 0,6-0,7 m, met de nadruk op de constructiekenmerken van het gebouw en op de actuele topografie van de site . Zowel de bekisting als de wapening moet verticaal worden uitgelijnd met behulp van gespannen koorden., giet vervolgens zware soorten beton.

Tijdens de procedure wordt de binnenkomende massa verdicht met handwrijpers.Wanneer de paalsteun is verzadigd met beton in het bovenste vlak, worden draadstangen of draadversterking onmiddellijk ingebracht. De bovenkanten van de steunen vallen in slaap met een kleine laag van nat zand en overlappen met een film, die de verschijning van scheuren tijdens uitharding verzekert. Gedurende 2-3 dagen zal het buitenste oppervlak van de pilaar het primaire fort bereiken, wanneer het nog eens 5-7 dagen duurt, wordt de bekisting verwijderd, trim en stel het draagvlak glad.

In de eerste 24 uur na de ontmanteling moet de bekisting zijn:

 • een coating waterdicht maken;

 • gebruik gerold materiaal om het onderste deel van de ondersteuning te bedekken;

 • vul de kloof tussen de betonmassa en de randen van de put, eerst met claydiet en dan met een combinatie van klei en zand.

Als u een lichte of matig zware woning van schuimbeton, een frame-achtige constructie wilt bouwen, is een gewapende betonnen kolomfundering met een rooster aanbevolen. De rol van dit element is als volgt: spreiding en translatie van belastingen op wanden op palen, waardoor energie wordt overgebracht naar de bodem.

Met deze oplossing kunt u de stabiliteit drastisch verhogen en de stabiele werking van de box thuis voor vele jaren garanderen.

Omdat de rooiing, behalve in gevallen met een diepgaande uitvoering, niet in contact is met de grond, is de dreiging van vochtschade en het optreden van corrosie uiterst klein. Maar het moet nog steeds zorgen voor waterdichting. De bekisting van de rooster heeft een verwijderbare bodem, waardoor het bodemoppervlak overal plat is.

Prefab-monolithische grillage wordt gevormd met behulp van een metalen I-balk of gelaste type kanaalbalken. Het samenstellen van een dergelijke constructie is erg zwaar, en in de directe zin, aangezien de balken zeer massief zijn. Bovendien moeten we de verzwakking van gelaste verbindingen verdragen in vergelijking met het grootste deel van de balken. Daarom is het in lage gebouwen niet van dit type dat de voorkeur verdient, en niet een complexere structurele assemblage, maar een monolithisch formaat van een grillage.

Als u van plan bent om een ​​houten gebouw van bovenaf te bouwen, is het aan te raden om een ​​fundering met ondiepe pilaren te gebruiken.

De voordelen van deze keuze zijn:

 • minimale kosten voor de organisatie van grondwerken (ook vanwege het gebrek aan behoefte aan bouwmachines);

 • eenvoud van het werk zelf;

 • besparing op metalen staven (ze worden gebruikt, maar relatief kleine hoeveelheden);

 • de snelheid van de constructie, zelfs bij aanleg voor deinende grond;

 • Uitstekende bodemvrieseigenschappen.

Wat zwakke punten betreft, een dergelijke oplossing is onverenigbaar met zeer losse aarde en is ook niet geschikt voor wetlands.

Bovendien is het noodzakelijk om slechts kleine gebreken te vertonen, omdat het noodzakelijk is om onmiddellijk ernstige reparaties uit te voeren om verdere vernietiging van het gebouw te voorkomen. Om het uiterlijk van problemen uit te stellen, wordt versterking van de monolithische delen van de fundering uitgevoerd. Dit is de enige oplossing die beschikbaar is voor particuliere ontwikkelaars, omdat ze geen voorgespannen beton of andere gecompliceerde ondersteunende structuren kunnen produceren.

Als gevolg van het gebruik van kleppen:

 • significante spanningen worden van het oppervlak naar de diepere lagen overgedragen;

 • het is voorzien, in aanwezigheid van een grillage, zijn perfecte band met de pilaren;

 • de totale levensduur van de constructie neemt vele malen toe in vergelijking met producten die niet zijn uitgerust met hulpstukken.

Probeer niet om kant-en-klare formules te gebruiken om de rationale parameters van het wapeningsnet en de afzonderlijke elementen ervan te bepalen.Zelfs gekwalificeerde technici zullen afzien van deze aanpak en gespecialiseerde software gebruiken, omdat u rekening moet houden met te veel parameters en een hogere wiskunde gebruikt. Hoe dan ook, vóór contact met beton moeten wapeningsstaven worden gereinigd van alle verf, aanslag en corrosie. Bovendien wordt anti-corrosiebehandeling uitgevoerd met behulp van mengsels waaronder fosforzuur.

Maar het enige dat hierboven wordt gezegd, heeft vooral betrekking op pijlerachtige betonconstructies. En op één lijn met hen kan de funderingsconstructie van baksteen worden gebruikt. Met de juiste uitvoering van het werk, dient zo'n stichting met vertrouwen 30 en zelfs 50 jaar. Voor stichtingen wordt een uitzonderlijk hoogwaardig keramisch materiaal met een rode tonaliteit geselecteerd. Hij is degene die het minste water absorbeert en een zeer stevig product blijkt te zijn.

Het wordt aanbevolen om rekening te houden met informatie over het aantal cycli van bevriezen en ontdooien.

Het gebruik van stenen met ten minste kleine scheuren is onaanvaardbaar. Breng voor het metselwerk een strikte oplossing van 1 deel cement en 3 delen zand aan met de introductie van hydrofobe additieven.Voor de basiszool wordt voorgieten met beton en storten gedaan, wat helpt om het latere gebruik te verbeteren en de bakstenen fundering te versterken.

Bakstenen pilaren kunnen niet op verzwakte bodems worden geplaatst met een uitgesproken mobiliteit horizontaal en waar de hoogte dalingen van 2 m heeft.

Om het verhaal te vervolledigen over de types van de sokkelokkels, die de basis van het stakanny-type beschrijven. De structuur omvat:

 • sloot met zand- of grindvulling;

 • kachel;

 • element voor kolomondersteuning;

 • de kolommen zelf.

Wanneer alles is gemonteerd, verschijnt een funderingsblok met een brede zool - in de meeste gevallen 15-50 m². Kolomglazen zijn opgedeeld in geprefabriceerd (ter plaatse geconstrueerd) en monolithisch (geïnstalleerd in de vorm van een enkele structuur). Ongeacht deze graduatie, het is niet toegestaan ​​om een ​​bril op de grond te installeren die gevoelig is voor deining en verslapping.

Aangezien alle onderdelen zijn voorbereid in de omstandigheden van de industriële productie, voldoen ze volledig aan de vastgestelde normen en standaarden. De installatie wordt aanzienlijk vereenvoudigd en de betrouwbaarheid wordt verhoogd. Maar net als alle seriële producten is deze basis vrij duur, kan deze niet worden geleverd zonder speciale apparatuur.

afmeting

De afmetingen van de kolombasis van blokken 20x20x40 worden berekend:

 • Voor afstanden tussen kolommen in de verticale en horizontale vlakken.

 • Voor wapening lengte.

 • Om de hoeveelheid beton van de fundering en roosters te bepalen. Wanneer alle parameters zijn gedefinieerd, hoeft u ze alleen maar in een speciaal programma in te voeren en een snelle berekening te maken.

De afmetingen worden op een zodanige manier bepaald dat er een veiligheidsmarge van 20-40% is. Er wordt meer voorraad genomen voor gebouwen op intumescente bodems.

Het wordt aanbevolen om de fundering onder de vrieslijn van de grond te dompelen, wat de grootte ervan rechtstreeks beïnvloedt. De ondergrens van de put onder elke pilaar is 0,2 m lager dan de onderkant van de pilaar zelf - dit is belangrijk voor opvullend zand. De steunen van monolithisch gewapend beton hebben een afmeting van 0,3 m en van keramische stenen - niet minder dan 0,38 m, in steen gelegd - vanaf 0,6 m.

Voors en tegens

Maar voordat we de grootte van blokken en de materiaalconsumptie bepalen, is het belangrijk om erachter te komen of we een dergelijke basis helemaal kiezen. Pijlerbasis is relatief goedkoop, maar dit is niet het enige voordeel. Het gebouw heeft een geringe diepgang en vermindert de druk op de grond met 20% of zelfs iets meer.Omdat het totale bouwoppervlak wordt verminderd, waardoor de installatiekosten lager zijn. Met alle voordelen van een paalsteun, zal het niet mogelijk zijn om het onder een zwaar huis te plaatsen, en de gevoeligheid voor horizontale scharen vereist het gebruik van stevige roosters.

Als we het hebben over de support-column foundation, moet benadrukt worden dat het dezelfde positieve en negatieve kanten heeft als andere structuren, zelfs in grotere mate.

Onder het gebouw met twee verdiepingen, zelfs met hoge efficiëntie, wordt een dergelijke ondersteuning niet gezet. Het is ook onverenigbaar met de geringste schending van de stabiliteit van de bodem.

Met de grillage kunt u de sterkte en stabiliteit van de fundering vergroten, de behoefte aan grondwerken verminderen, maar moet u meer betalen dan wanneer u een steunkolomdiagram kiest. Veel positieve en negatieve kanten zijn direct afhankelijk van de gebruikte materialen.

Asbestcementbuizen zijn dus gemakkelijk te transporteren en te installeren, maar deze goedkope constructies zullen boorputten vooraf vereisen. Hout is het goedkoopst, maar dient tegelijkertijd heel weinig, het is gemakkelijk vatbaar voor vuur, rotting, uitroeiing door knagende insecten en knaagdieren.De baksteen blijkt duurzamer te zijn, hij wordt goed gebruikt, de ervaring van het gebruik ervan is goed ontwikkeld. Tegelijkertijd blijken de onverenigbaarheid met de opzwellende aarde en de hoge kosten ervan gebreken te zijn in de bakstenen fundering. Gewapend beton is sterker dan alle andere opties.het is echter duurder dan het is, het is erg moeilijk te monteren en vereist veel tijd.

Onafhankelijke productie

Een gangbare praktijk in de bouwgemeenschap bepaalt dat de berekening van de grondslagen van de pijlerfunderingen wordt uitgevoerd volgens de sedimentaire uiteindelijke toestand (tweede categorie), en de romp wordt berekend volgens de eerste categorie. Eerst worden de technische en geologische parameters van de site waarop de constructie wordt uitgevoerd geschat, de diepte van de fundering wordt bepaald. Dan zal het nodig zijn om de grootte van de zool en de totale massa van de constructie te beoordelen, de belasting te berekenen en de weerstandswaarde te bepalen.

Het is noodzakelijk om te controleren of aan de berekeningsvoorwaarden voor vervormingen is voldaan. Indien nodig wordt de waarde van de zool gecorrigeerd. Bovendien wordt gecontroleerd hoe sterk de fundering tegen de bovenrand van een zwakke grondlaag wordt gedrukt.

Zelfs voordat tekeningen en diagrammen worden opgesteld, moet worden vastgesteld wat de gemiddelde statistische afrekening is, wat de omvang van het werk zou moeten zijn.

Alle geplande werken en constructies worden vergeleken met een typisch geval, er wordt geconcludeerd dat het raadzaam is om een ​​individueel project te gebruiken. Toelichtingen zijn noodzakelijkerwijs bij de tekeningen gevoegd, tonen alle nuances van de toekomstige constructie en rechtvaardigen de genomen beslissingen. De afstand van de voet van de paal tot het bodemwater kan minimaal 50 cm zijn., omdat schending van deze regel de hoofdstructuren dreigt te beschadigen. Voor de eenvoud is de geschatte diepte van het leggen van de fundering afgerond.

constructie

Stapsgewijze instructies voor de constructie van de pijlerstichting met hun eigen handen zorgen voor het boren van gaten voor elke plaats die de constructie ondersteunt. In plaats van vaste bekistingen gevuld met beton, worden vaak metselwerk of in de fabriek gemaakte betonconstructies gebruikt. De keuze van een oplossing wordt vooraf bepaald, in het stadium van berekeningen. In aanwezigheid van de op de grille gemonteerde constructie die de verdeling van belastingen mogelijk maakt. Het is gemaakt van gewapend beton, hout of stalen onderdelen.Vervolgens wordt waterdicht gemaakt, waarvoor het profielblad of de gevelbeplating wordt gebruikt.

Onder het particuliere huis, wat de rooimening ook niet is, leiden de stapels onder de vrieskou. Het markeren van het gebied in overeenstemming met de geplande plannen gebeurt met inzetten. De gebruikelijke ondersteuningsopening is 150-250 cm. Ze worden niet alleen onder de snijpunten van de binnenmuren geplaatst, maar ook onder alle ovens en hoofdopenhaarden. Er is niets moeilijk in al deze werken.

reparaties

Het is gewoon niet genoeg om de pilaren onder het huis te vullen - soms met de tijd dat ze verzwakken en minder betrouwbaar blijken te zijn, verliezen asbestcementpijpen hun eigenschappen bijzonder snel. Hun versterking wordt vaak uitgevoerd door een eerder opgerichte pijlerfundering om te zetten in een gestippelde constructie met een kleine diepte. Blokken worden geplaatst die het huis zelf vasthouden, ze in 2 of 3 lijnen blootstellen, gaten van ongeveer 150 mm diep in de bodem graven, 2/3 van hun hoogte is gevuld met zand. Van de bovenste blokken tot het laagste punt van het huis, is een waterafdichting gemaakt van willekeurig genomen graad van ruberoid.

Wanneer u alle bewerkingen uitvoert, moet u uiterst voorzichtig zijn om werktijd en andere ongelukken te elimineren.

Het verlies van de kolomvormige fundering van hun kwaliteiten wordt aangegeven door:

 • het verschijnen van scheuren;

 • moeilijkheden bij het gebruik van ramen en deuren;

 • rotting of corrosie in de lagere fragmenten van de muren.

Een speciaal gesprek verdient de isolatie van de kolomstichting. Als het samenkomt met een eerder gebouwd huis of al lang in gebruik is, is het noodzakelijk om het bevriezen van gegevens met geologen te verduidelijken. De meeste professionals zijn van mening dat externe isolatie de voorkeur verdient boven inwendig, omdat het het structurele materiaal beschermt tegen schadelijke mechanische effecten en overmatig vocht.

Door isolatie te selecteren, moet u niet alleen focussen op het niveau van thermische geleidbaarheid, maar ook op de specifieke zwaartekracht, de neiging om te weken met water.

Of de fundering nu werd gebouwd onder een baksteen, houten of ander huis - het wordt nog steeds verwarmd door dezelfde technologie.

Handige tips

Wanneer de fundering van de kolom uit de blokken wordt gelegd, zijn de naden onderworpen aan verplichte ligatie. Om de sterkte te vergroten, zijn holtes verzadigd met stalen staven en een oplossing ertussen. Met een diepte van introductie van steunen tot 1 m, is het mogelijk om de wanden van de putten niet te versterken.Als u van plan bent om een ​​relatief zwaar huis te bouwen, wordt de diameter van de leidingen verhoogd, de ruimte ertussen wordt verkleind. Rostverk van stalen balken moet heel voorzichtig worden behandeld, anders zal corrosie het vernietigen.

Do-It-Yourself Column Foundation staat in de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer