De basis voor verandering huis: soorten en technologie van de installatie

De constructie van verschillende structuren wordt vaak maanden en zelfs jaren uitgesteld. Privéhuizen vormen geen uitzondering, omdat de geringe hoeveelheid werk toch al gecompliceerd is door het gebrek aan ervaring, training, speciaal gereedschap, enzovoort. Maar om normaal te kunnen wonen en werken, moet u een speciaal voorbereide aanhangwagen gebruiken op een goed gemaakte ondergrond.

Speciale functies

Het bouwen van een basis voor verandering huizen met hun eigen handen zal in staat zijn om degenen die hun eigen huizen en bijgebouwen bouwen met hen. Er zijn echter nog steeds een aantal subtiliteiten die niet kunnen worden genegeerd. Aangezien dergelijke constructies niet alleen door bouwers actief worden gebruikt, maar ook door zomerverblijven, leggen ze gereedschappen neer, slaan ze kleding op, leven ze soms wekenlang.Aan de ene kant blijkt het gebouw enerzijds eenvoudig en tijdelijk te zijn, anderzijds is het kapitaal in uitvoering. De geringste fout kan ertoe leiden dat het hondenhok niet in staat zal zijn om zijn functie te vervullen.

De basis onder een veranderingshuis zou geen kapitaal op uitvoering moeten zijn. Het gaat immers alleen om extra kosten aan tijd, geld en moeite. Eenvoud en lage kosten - dit zijn de belangrijkste punten om naar te streven.

Typisch, cabines gemonteerd zonder de betrokkenheid van gekwalificeerde professionals, vooral - zonder technologie. Het belangrijkste is om het juiste schema van het apparaat te kiezen en aan de technologische basisvereisten te voldoen.

opties

De funderingsblokken waren wijdverspreid in de bouw van hutten. Het is deze basis die wordt aanbevolen tijdens de bouw op een vaste ondergrond. De site moet net als bij elk ander type bouwwerk grondig worden geëgaliseerd en gereinigd van alles dat kan interfereren. Gras, struiken zijn absoluut onacceptabel. Vaak wordt de grond verdicht of afgeworpen met water zodat de blokdelen er niet onder wegzakken onder de gegenereerde lading.

Na de voltooiing van dergelijke werken is het storten van een kussen nodig, dat is gevormd uit puin, zand van een grote fractie of grind. Dit dumpen zou moeten worden geëgaliseerd en grondig worden geramd.Er is voldoende handmatige aanstampmogelijkheid om te werken, omdat krachtigere tools overbodig zijn. Zorg ervoor dat u de site markeert voor de meest nauwkeurige oriëntatie. Blokbodems zijn onderverdeeld in twee soorten: tape en pilaren.

Tape-uitvoering betekent het vooraf vullen van een betonkoppelaar of het direct plaatsen van de basis op het onderliggende kussen.

deHet is belangrijk: als u een dergelijke fundering op de grond plaatst, die vatbaar is voor deining, zal deze vrijwel zeker niet de vervaldatum dienen. Gebruik daarom vaker het pijlerplan. De afstand tussen de pilaren en elkaar wordt bepaald door de gecreëerde belasting en andere kenmerken van het werk. Het voordeel van pijleruitvoering is de mogelijkheid om geen tijd en moeite te verspillen aan het egaliseren van de basis.

Om een ​​strikte horizontale installatie te bereiken kan het zijn, als je de ene kant groter maakt dan de andere. Hun beste hoogte varieert van 0,2 tot 0,4 m - en niet te bewerkelijk, en er is een echte garantie dat de bodem van het huis niet nat zal worden in geval van neerslag.

Belangrijk: onder de tijdelijke gebouwen worden meestal volwaardige blokken geplaatst. Hun holle variëteiten zijn niet sterk genoeg en zullen snel barsten als een bepaalde lading wordt overschreden. Slab-funderingen zijn nog zeldzamer.

Veel mensen geven de voorkeur aan een selectie van banden, het voordeel is dat dit materiaal afval is en zeer goedkoop is. Tegelijkertijd zijn hun praktische eigenschappen vrij goed, vooral op natte of actief bewegende aarde. Een meer traditionele aanpak is het installeren van een schuur op een schroefhoop.

Het is onmogelijk om slechts één fout te maken: te denken dat er een universele basis kan zijn, zelfs op aangrenzende sites. Je moet de eigenschappen van bodems en grondwater in het gebied zorgvuldig bestuderen.

Tips voor kiezen en uitvoeren

De voordelen van autobanden zijn:

 • minimale tijd en geld;
 • effectieve waterdichting;
 • compensatie voor seizoensvariaties in grootte;
 • gemak van producten zelf.

Maar er moet rekening mee worden gehouden dat aan de oppervlakte aanwezige banden schadelijke stoffen om zich heen kunnen verspreiden. Daarom is het noodzakelijk om meteen na te denken over hoe je normale omstandigheden voor hun exploitatie kunt organiseren. Stapsgewijze instructies voor de implementatie van de plakfundering van banden (dubbele laag) zorgen voor:

 • verwijdering van zelfs kleine stenen en vuil;
 • klaring van de oppervlaktelaag;
 • vullen van lege ruimtes tussen lagen banden door grind of stenen;
 • dakbedekking dakbedekking over de stichting;
 • bekisting met houten zijkanten 0,1 m hoog;
 • de lay-out van de wapening erin;
 • betonoplossing gieten.

Het is wat moeilijker om de zuilvormige vormgeving van banden toe te passen, maar de betrouwbaarheid van de constructie die wordt gecreëerd, is al volledig verzekerd. Niet zonder reden wordt deze optie aanbevolen voor plaatsen met een hoge seismische activiteit. In de put, waarbinnen een aanzienlijke laag grond wordt verwijderd, wordt puin gestort en grondig verdicht.

Plotmarkering wordt gedaan met inzetten; banden worden op dezelfde pinnen geplaatst en zorgen voor een vlakke horizontale lijn. Als het meerdere dagen duurt na het storten van beton, kunt u de band omsnoeren en het huis zelf bouwen.

  Als het huis op basis van de funderingsblokken vertrouwd is voor de bouwers, dan is het installeren van ze onder de tijdelijke aanhangwagen nog enkele eigenaardigheden. Het is logisch om dergelijk materiaal te kiezen omdat:

  • het is relatief goedkoop;
  • Er zijn een aantal variëteiten van dergelijke producten;
  • weerstand tegen kou is gegarandeerd;
  • De blokken verdragen zelfs ernstige nadelige veranderingen in de omgeving.

  PBS van geëxpandeerd kleimateriaal (muur of pad) worden meestal gebruikt voor installatie onder de hutten. Er is vraag naar een muuroptie wanneer een deel van de kelder zich ondergronds bevindt, en een deel erboven. Het is gemakkelijk om een ​​muurrechthoek te onderscheiden van een kussentrapezium. Het voordeel van de tweede optie kan worden beschouwd als de groei van het draagvlak en de afname van de uitval. De basisdelen worden eerst aan elkaar bevestigd.

  Bereid idealiter een metselmix voor zonder water toe te voegen; als het moet worden gebruikt, moet het zorgvuldig worden gedaan. Immers, een overmaat aan vocht zal de parameters van het gemaakte metselwerk onmiddellijk verslechteren. Het is de moeite waard om te overwegen dat het gebruik van blokken soms een afwijking van het horizontale vlak met zich meebrengt. Dit moet constant worden gecontroleerd en tijdig worden aangepast. Ter observatie wordt gebruik gemaakt van een constructieniveau (verticaal en horizontaal controleren) en van een langsnoer, wat de rechtheid van de fundering bepaalt.

  Ze besteden maximale aandacht aan de naden, de gewrichten - er mag geen enkele pas in zitten. Het wordt aanbevolen om aan de werkoplossing toe te voegen van het mengsel dat verantwoordelijk is voor waterdichting. De greppel is gevuld met klei, die extra moet worden geramd. Pijlerfundering vereist de creatie van sokkels en filterkussens voor elke uitgraving. Begin met het aanstampen van de bodem en de lay-out van het kussen (5 delen zand op 10 breuken puin).

  Deze basis is op een specifieke manier uitgelijnd en ingedeeld. Vervolgens wordt het kussen gemorst met bitumenmastiek. Daarna kun je de eerste rij blokken plaatsen. Trekken aan het koord helpt problemen te voorkomen die zijn ontstaan ​​door verschillende detailniveaus. Nadat u de eerste hebt gelegd, moet u deze met cement bevestigen en de tweede lijn leggen.

  Om met het werk te beginnen, is het noodzakelijk op die punten waar muren en hoeken elkaar kruisen. De basis moet onder elk geleiderdeel van de structuur passen. Als er een stapeloptie wordt gekozen in plaats van het blok, gebruik dan houten staven of (dat is veel beter) staal. Om de voorbereiding voor het volgende werk te vergemakkelijken kunnen kronkelende stronken en wortels zijn met behulp van een tractor. Het is mogelijk om een ​​wisselkantoor in te richten en op de betonnen fundering die in de diepte komt op 0,2 - 0,3 m; de betrouwbaarheid van zo'n beslissing wordt echter overschaduwd door de hogere kosten.

  Soms zijn er vermeldingen dat het volstaat om alleen maar een vulling van puin te maken en dit te beperken.Maar de levensduur van zo'n geïmproviseerde basis zal klein zijn. Het puin zal nog worden weggespoeld en de trailer zal leeglopen. Om de meeste sites uit te lijnen, 1-1,5 cu. m van zand. Het is belangrijk om rekening te houden met de nuances die ontstaan ​​door de constructie op kleigrond. Voorgeboord gat, waarmee de werkelijke kwaliteit van de grond en de diepte van de massieve array kan worden beoordeeld. In het geval van detectie van hoogstaande grondwateren, vooral wanneer deze boven de vrieslijn uitstijgen, moet worden gezorgd voor afwatering van hoge kwaliteit. Leidingen met speciale gaten liggen onder een voorspanning in de goede richting.

  Tape op kleigrond moet een bredere betonnen voering hebben dan haarzelf. Houten balken kunnen worden gebruikt om de tegenoverliggende secties van de bekisting met elkaar te verbinden.

  Je kunt meer leren over de soorten stichtingen voor hondenhokken uit de volgende video.

  Comments
   auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer