Algemene regels voor het opstellen van het stichtingsplan

 Algemene regels voor het opstellen van het stichtingsplan

Stichtingsplan - de belangrijkste fase van de bouw van elk gebouw. De nauwkeurigheid en informatie-inhoud bepalen de kwaliteit van verder werk, dus het is belangrijk om de algemene regels voor het opstellen van een plan te kennen.

Speciale functies

De belangrijkste reden voor de ontwikkeling van een projectplan voor een woongebouw of industriële structuur is de noodzaak om alle details vast te leggen die zich tijdens de bouwfase kunnen voordoen. Het is belangrijk om alle nuances van het werk te kennen om grove fouten te voorkomen.

Niet alle mensen zijn in staat om zelfstandig een constructietekening te maken. In dit geval is het beter om de hulp van professionals te zoeken.Iedereen die zich wendt tot het bouwbedrijf en zijn schetsen indient voor het opstellen van een plan, kan niet alleen de voortgang van het werk volgen, maar er ook actief aan deelnemen. In dit geval moet de klant de details van de samenwerking met het uitvoerende bedrijf van tevoren bespreken om een ​​wederzijds voordelige overeenkomst te sluiten.

Om projectdocumentatie te maken, moet u wachten totdat het bouwplan is voltooid. Om het project te coördineren, moet u contact opnemen met het projectbedrijf, dat de juistheid ervan zal verifiëren. Daarna ontvangt de klant een volledige lijst met werken die nodig zijn om de stichting te vullen.

Als u een project maakt, moet u vertrouwen op de technische kenmerken van de toekomstige structuur.

In geen geval kunnen andere mensen projecten van vergelijkbare structuren gebruiken, omdat ze geen rekening houden met de kenmerken van een bepaalde site.

Bij de ontwikkeling van het project van de stichting moet rekening worden gehouden met alle technische normen en ontwerpvoorwaarden. Het is noodzakelijk om een ​​speciale catalogus van producten en structuren te gebruiken die in fabrieken worden geproduceerd. Om het begrip van het project te vergemakkelijken, moeten alle stadia van de projectdocumentatie serienummers hebben.

Voor de eenvoud en het gemak van het overbrengen van het schema naar het terrein, moet u nauwkeurig de schaal van elk deel van het plan in de gaten houden. Vooral grote externe afbeeldingen moeten een apart gespecificeerde schaal hebben. De totale schaal van het funderingsplan moet 1: 100, 1: 200, 1: 300 en 1: 400 zijn.

De axiale markering kan de overdracht van de tekening naar het terrein aanzienlijk vergemakkelijken. Tegelijkertijd moeten het midden en de extreme assen niet alleen worden toegepast op het algemene plan, maar ook op externe weergaven en afzonderlijke elementen. Om een ​​nauwkeurige tekening in detail te krijgen, is het belangrijk om de afstand tussen de uiterste en de midden as te specificeren.

Ontwerpvolgorde

Voordat de ontwerpdocumentatie van de structuur wordt samengesteld, is het belangrijk om het doel ervan te bepalen. U moet bijvoorbeeld beslissen of de fundering wordt ontworpen voor een laagbouwwoning of voor een zomerhuis.

In het land of particuliere huis moet het exacte aantal kamers worden bepaald. Als er een behoefte is, moet het aantal ruimten kamers bevatten die zijn ontworpen voor gasten om te blijven. Het ontwerpplan moet een gedetailleerde tekening van de basis bevatten.

De tekening van de fundering moet het totale gewicht van de constructie, de mate van toename van de belasting tijdens bedrijf en bodemkenmerken omvatten. Het is belangrijk om het type bodem te specificeren waarop de sterkte en duurzaamheid van de toekomstige structuur afhangt.

De volgende fase van het project is om alle extra gebouwen op de site te tellen en aan te geven. Deze kunnen zijn: garage, sauna, berging, buitentoilet.

In een speciale lay-out van de stichting zijn mensen nodig die een afgelegen recreatiegebied willen creëren op hun site. Voor hen is het belangrijk om de voorgevel zodanig te plaatsen dat deze voor nieuwsgierige blikken met landschapsdecoraties wordt verborgen.

Voordat u het opstellen van een stichtingsplan voltooit, moet u het noodzakelijke grondwerk specificeren om de onregelmatigheden van de site te elimineren. Alleen dan kunnen we overgaan tot het opstellen van een masterplan en het tekenen van een tekening van de basis op het papier.

Nauwkeurige lay-out en goed ontworpen tekeningen laten bouwwerkzaamheden toe met een goede besparing van inspanning, geld en tijd. Na goedkeuring van het bouwplan, kunt u onmiddellijk een septic tank voorbereiden om het gebouw nauwkeuriger te positioneren.

Planning van verschillende soorten funderingen

Er zijn verschillende soorten funderingen, die hun eigen individuele kenmerken hebben.

Voor de bouw van een woonhuis kan worden gebruikt tape, stapel of plaatbasis.

Strip foundation
Stapel stichting
Betegelde fundering

Strip foundation

Het vereist afhankelijkheid van niet-rotsachtige grond met geabstraheerd vocht en gecompenseerde vorst-deinende kracht. Om een ​​duurzame basis te verkrijgen, is het noodzakelijk om de samenstelling van de grond te achterhalen en de diepte van de locatie van het grondwater te onthullen om een ​​speciale berekening te maken van het wapeningsgedeelte en de tape.

Als u een plan maakt om het huis te ondersteunen, moet u de sectieconfiguratie, de locatie van hulpprogramma's, het type basis en de bladwijzerdiepte opgevenOp. Voor de meest nauwkeurige tekening moet u ook de coördinaten en parameters van het referentieblok correct opgeven. De installatie van de basis begint met de installatie van de leeseenheid en alleen dan worden andere elementen vastgelegd.

Stapel stichting

Het moet bestaan ​​uit het markeren van het poolveld met de indicatie van de coördinaatassen. De tekening moet de positie aangeven van alle ondersteuningen die nodig zijn om dit type fundering te maken.

Het moeilijkste is om de grillage-fundering uit te voeren, omdat deze moet bestaan ​​uit een circuit voor het installeren van de grillage en verklarende opmerkingen over de gebruikte materialen. Dit type paalfundering wordt echter als betrouwbaarder en duurzamer beschouwd, omdat het ontwerp u toelaat om het gewicht van het gebouw op de steun gelijkmatig te verdelen.

Slab foundation

Het moet bestaan ​​uit een versterkingsschema, warmte- en waterdichtingssysteem. De installatie kan op een korte afstand van de grond worden uitgevoerd, waardoor de invloed van ijsvorming door de aarde op de structuur wordt vermeden.

Het plan voor een solide en solide fundering moet bestaan ​​uit de lay-out van de verdichte grond, een speciaal geramd "kussen", een laag dornit en beton, evenals een laag van hydro- en thermische isolatie. Een monolithische plaat en een versterkende band van een betonnen plaat worden op de waterdichtmakende materialen geplaatst, die ook op de tekening moeten worden aangegeven.

Lay-outtape en paalfundering moeten uit secties bestaan ​​die zijn ontworpen om het plan te verduidelijken. Op secties moeten steuncontouren, waterdichtmakende lagen, afmeting van het blinde gebied en richel worden weergegeven.

Beltype vereist de aanduiding van niveaus, inclusief het oppervlak van de aarde, de onderkant van de fundering en de rand.

Om de installatie van de doorsnede te vereenvoudigen, moet u de open planetoetsen aanbrengen met pijlen die de richting van het snijvlak aangeven.

Afhankelijkheid van de grootte van gebouwen

Om de toekomstige structuur te ontwerpen, is het noodzakelijk om niet alleen rekening te houden met het type bodem en de territoriale locatie van de site, maar ook met het gebied van het huis. De grootte van de constructie is afhankelijk van de belasting op de grond. Het kan bijvoorbeeld een constructie op een fundering van 7x9, 9x9 of 10x10 m zijn.

Om de basis 7 bij 9 m te maken, is het beter om een ​​stripfundering voor het huis te gebruiken. Voor de installatie moet het minimumoppervlak en de diepte van de betonnen steun worden berekend. De ideale voorwaarde voor de installatie van een tapestructuur is een ondergrondse bodem, die wordt gekenmerkt door een lage natuurlijke vochtigheidsgraad, slibsamenstelling en hoge structurele sterkte.

Strip foundation 7x9
Strip foundation 9x9
Tape-basis 10x10

Volgens de regels voor het opstellen van het stichtingsplan is het belangrijk om alle voorbereidende werkzaamheden in het project aan te geven.

Om dit te doen, moet je markup maken voor de structuur, die de sleufgrenzen en de diepte van de dragers aangeeft.Voor betere sterkte is het beter om de bodem van drainagelagen te maken, inclusief puin, zand en water.

De lay-out van de woonstructuur moet plaatsvinden bij het vormen van bekistingen. Voor een hoogwaardige constructie van een 7x9 of 9x9 huis, is het het beste om een ​​gesneden geschaafd bord van 2,5 - 3 cm dik en 10 - 15 cm breed te gebruiken. Met dergelijke platen krijgt u een gladde basis die geen extra afwerkingswerkzaamheden vereist.

De bekisting moet 40 cm boven het greppelniveau liggen en de maximale opening tussen de planken moet 0,3 cm zijn Na voltooiing van de bekistingsinstallatie moet een waterdichtingslaag worden gelegd om vroegtijdige verdamping van vocht te voorkomen en de draagkracht te vergroten.

Het ondersteuningsframe voor de structuur is een integraal onderdeel van een solide basis. Daarom heeft het de voorkeur om er metalen versterking met een diameter van 11 mm voor te gebruiken.

Het bouwplan moet de berekening bevatten van de concrete oplossing die nodig is om de fundering te vullen. Onjuiste berekeningen kunnen leiden tot een gebrek aan een mengsel, wat de sterkte en betrouwbaarheid van de stichting ernstig zal beïnvloeden.

Voor de bereiding van hoogwaardige mortel wordt aanbevolen om een ​​merk cement te gebruiken dat niet lager is dan М 250, grof of middelzand en steenslag.

Bij de berekening van de funderingsdiepte moet rekening worden gehouden met het niveau van het bevriezen van de bodem. Een gebouw met een klein frame kan worden opgesteld op schroefpalen met een afmeting van 2,5 m, op een diepte van 1,5 m.

Maar de constructie van 10x10 m vereist een meer solide basis. Het is beter om gewapende betonnen steunen te gebruiken die de effecten van grondhongerende krachten kunnen weerstaan ​​en kunnen voorkomen dat de structuur vervormt.

Aanvullende documentatie

Naast de basisdocumentatie bij het plan van de stichting van het huis, moet u de volgende documenten in de kit opnemen:

 • een samenvattingsspecificatie met de vereisten voor alle items onder het nulmerkteken;
 • scan- en installatieplan voor geprefabriceerde polen;
 • schema van versterking van het terrein, rekening houdend met de belasting van het gebouw op de grond;
 • lay-out van hydro- en thermische isolatielagen;
 • tabellen met de bedrijfskarakteristieken van de steunen van de basis;
 • gegevens over de locatie van hellingen.

  Voor een betrouwbare en duurzame basis moet u een gekwalificeerde aanpak en een nauwkeurige berekening gebruiken. Een poging om te besparen op de ontwikkeling van het project zal onvermijdelijk leiden tot de vorming van defecten,wat uiteindelijk extra kasuitgaven vereist.

  Hoe je een project thuis kunt creëren, zie de volgende video.

  Comments
   auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer