Functies en doel van doppen voor schroefpalen

Tijdens de constructie van de fundering worden onder andere soorten steunen vaak schroefpalen gebruikt. Het grote voordeel van dit soort heipalen is hun matige prijs. Bovendien maken dergelijke steunelementen het mogelijk om de hoogte van de basis van de gehele constructie aan te passen en gebouwen op de grond op te stellen met niet-uniform reliëf. In het laatste stadium van de funderingsconstructie wordt de installatie van de doppen op de boveneinden van de ondersteunende structuren uitgevoerd.

lot

Het constructie-element genaamd de punt is een metalen plaat met een korte pijp eraan gelast en verstijvingsribben. Ogolovkom bedekte het bovenste uiteinde van de stapel na de verdieping. Het is bevestigd aan het ondersteuningselement door te lassen of door te bouten.

De einddoppen zijn bedoeld om de volgende niveaus van de bovenbouw te ondersteunen en de belasting op de fundering gelijkmatig over de gehele constructie te verdelen. Het bouwen van platen en balken wordt ondersteund op het vlak van de tips. Ze kunnen ook als bevestigingshout worden gemaakt. In dit opzicht moeten alle ondersteunende elementen zich op hetzelfde niveau ten opzichte van elkaar bevinden.

Maar in de meeste gevallen is het eenvoudigweg onmogelijk om palen naar een exact identieke diepte te brengen. Om een ​​vlak vlak te verschaffen voor de installatie van platen en balken, worden de boveneinden van de palen op hetzelfde niveau gesneden met een enkele horizontaal.

Ook door de plaatsing van de eindkap wordt de mate van schade aan de paal door corrosie aanzienlijk verminderd.

Ogolovki kan verschillende vormen en typen hebben, afhankelijk van het type en de configuratie die bij de constructie van palen worden gebruikt.

De gezichtselementen zijn gemaakt van hoogwaardig constructiestaal. Voor extra bescherming zijn de tips bedekt met primers op basis van alkyd.

Typen ondersteunende elementen:

 • Schroef. Dergelijke palen zijn metalen buizen van verschillende diameters met een schroefbasis.Wanneer het metalen been draait, zakt het in de grond tot de gewenste diepte. Voor het bevestigen van het steunelement na penetratie in de holte van de pijp, wordt de betonoplossing gegoten. De afmetingen van de diameter van dergelijke draagconstructies variëren van 108 mm tot 325 mm.
 • Verveelde of betonnen voet. Voor installatie vereist penetratie van de grond door de boor. Een raamwerk van wapening wordt geplaatst in de uitsparingen en beton wordt gegoten.

Voordelen van schroefpalen:

 • houd de structuur goed met uitgebreide overstromingen;
 • kan worden gebruikt voor constructie op onstabiele grond en niet-uniform reliëf;
 • installatie van steunelementen kan worden gemaakt onder alle weersomstandigheden, inclusief vorst;
 • uniforme verdeling van de belasting van de gehele constructie, met uitzondering van overbelasting en verstoringen van de fundering;
 • laat u toe een instelbare opkomst van de constructie boven de grond uit te voeren.

types

Schroef paalkoppen hebben een basis in de vorm van een ronde korte pijp van verschillende diameters.

De hoekelementen voor heipalen verschillen vooral in de vorm van de bovenplaat. Ze kunnen P- en T-vormig zijn.

U-vormige elementen hebben beugels op hun oppervlak. Ze worden op palen gemonteerd om er vervolgens balken of hout op te leggen. Bovendien is het belangrijk om de breedte van de beugels te kiezen, strikt passend voor de afmetingen van de liggers.

Het tweede type tips heeft een volledig glad oppervlak. Het kan grillen passen en betegelen.

De volgende parameter van de doppen op de palen is de diameter van de plaat en de buisvormige basis. Deze afmetingen zijn afhankelijk van de diameter van de ondersteunende elementen die zijn geïnstalleerd in de basis van de opgerichte constructie.

De minimale diameter van de ronde buis van het onderste deel van de punt is 57 mm. De maximale belasting die op vergelijkbare basis kan worden gelegd, is niet meer dan 800 kg. Dergelijke dunne palen worden meestal gebruikt voor de constructie van lichtgewicht gebouwen en constructies: garages, schuren, tuinhuisjes.

De meest voorkomende bij privéconstructies zijn middelgroot en krachtpalen. Hun diameter is 89 mm. Ze worden zelfs gebruikt in veen- en moerasgebieden voor de bouw van landhuizen, baden, hekken, garages.

De maximale grootte van de basistip is 108 mm. Het is gemonteerd op een dikke en sterke ondersteuning. Dergelijke structuren zijn bestand tegen massa tot 3,5 ton. Ze kunnen worden begraven in elke grondsoort.Gebruikt voor de constructie van steunen voor zware gebouwen en constructies, inclusief bruggen.

Ook kunnen doppen worden gelast of verwijderd. Het eerste type is door lassen aan de basis bevestigd. Verwijderbare gezichtselementen kunnen worden vastgeschroefd.

Opgestapeld

Om de ondersteunende elementen dezelfde hoogte te geven, wordt het chippen of trimmen toegepast. Dit proces is wat bewerkelijk en vereist vaardigheid, maar doe het nog steeds heel goed.

Fasen van het werk:

 • In het begin moet je een controlesteunstapel kiezen. Juist op zijn hoogte zal het nodig zijn om zich te oriënteren bij het corrigeren van de lengte van andere steunelementen.
 • Op de overblijvende steunen wordt een lijn aangebracht met een marker waarlangs het afsnijden of bijsnijden van de pijp zal worden uitgevoerd. De eenheid van de horizontaal moet worden gecontroleerd met een laser of hydraulisch niveau.
 • Het afsnijden van de uiteinden van de steunelementen wordt uitgevoerd met behulp van een zware jackhammer. Pre-line de chipping schoongemaakt met een bestand. De blaas wordt horizontaal op de bovenrand van de buis aangebracht.
 • Voor het trimmen van de basispijp kunt u een slijpmachine of een schuurzaag gebruiken. De snede wordt gemaakt langs de lijn gemarkeerd met een marker langs de diameter van de basis of naar het midden van de stapel.
 • Een andere mogelijkheid om de uiteinden van palen te zagen is om hydraulische apparatuur te gebruiken. De huur, en vooral de aankoop, is duur. Deze methode maakt het echter mogelijk om heel soepel te snijden, zonder de hele basis te beschadigen of af te hakken.

Einde installatie:

 • Voorbereid stapels moeten worden ontdaan van verf met behulp van slijpapparatuur.
 • De dop wordt op de basis geplaatst. Als u een niveau gebruikt, moet u de horizontale positie ervan controleren.
 • Het element is op 3-4 plaatsen voorgelast door puntlassen.
 • De laskopkap is rondom de hele omtrek gelast. Het is noodzakelijk om een ​​klein gebied van 5-10 cm niet gelast te laten. Het is noodzakelijk voor de doorgang van lucht en ventilatie in de basispijp.
 • Las de lasnaad en breng verf of primer aan.

Kosten van

    De prijs van elke specifieke tip voor een schroefhoop kan aanzienlijk variëren. Allereerst zijn de kosten afhankelijk van de grootte, de kwaliteit van het materiaal en de locatie van de fabrikant. Buitenlandse eindelementen zijn vaak duurder vanwege de kosten van de fabrikant om zijn producten te vervoeren.

    Gemiddeld kost een ronde dop ongeveer 200-250 roebel.Versterkte punten met een grote diameter hebben een lagere prijslimiet van 350 roebel.

    Bij het plannen van de kosten van bouwwerkzaamheden, moet u ook de kosten van levering aan de site opnemen. Als u niet beschikt over uw eigen apparatuur voor het lassen en snijden van palen, moet u deze huren.

    Zie onderstaande video voor het trimmen van de schroefpalen.

    Comments
     auteur
    Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

    Inkomhal

    Woonkamer

    slaapkamer