Schroef stapelen: wat is het en hoe de procedure uit te voeren?

Een landhuis weegt meestal vrij veel, daarom moet de ondersteuning zeer sterk zijn, ondanks het feit dat de fundering uit afzonderlijke stapels is gemaakt. Schroefhelling is vereist om de gehele bouwmassa gelijkmatig te verdelen. Dankzij deze betrouwbare koppeling kunt u de afzonderlijke palen in één eenheid - de fundering - verbinden.

Functies en doel

Afzonderlijk geplaatste elementen langs de lijn zijn op geen enkele manier in contact met elkaar en vormen de basis van de paalfundering. Om de palen in één geheel te verbinden, wat nodig is voor het leggen van de funderingsfundering, die de pilaar van het gebouw is, is het noodzakelijk elke stapel uit te rusten met een speciale kap en er vervolgens een binding aan te maken.Bovendien lijnt deze trim de volledige bovenste lijn, waarlangs de palen zijn geïnstalleerd, uit in een enkel vlak horizontaal vlak. Dit is erg belangrijk voor de duurzaamheid van het toekomstige huis. Het is de moeite waard om meteen op te merken dat de paalschroefbasis de beste manier is om een ​​fundering voor gebouwen te maken.

Deze foundation is milieuvriendelijk, kost veel minder, is licht en is zeer snel geïnstalleerd in vergelijking met andere soorten funderingen. Een woning van hout kan met aanzienlijke winst worden gebouwd. Het huis zelf wordt grotendeels zelfstandig gebouwd, het principe van de ontwerper wordt toegepast. Tijdens het leggen van de funderingsschroef worden de palen in de grond geschroefd, werk wordt uitgevoerd analoog aan het aandraaien van schroeven. Er kunnen enkele moeilijkheden optreden bij het verbinden van schroefpalen. Omdat je tijdens het installatieproces een grillage moet maken. Het is de moeite waard eraan te denken dat veel zal afhangen van de kwaliteit van dit werk.

Berekening van de belasting

Bij het installeren van de paalfundering op schroefsteunen, moet u werken met een fundament voor een zwakke belasting. Dit schema is zeer geschikt voor kleine schuren, garages en baden, gemaakt van hout.Een zwakke ondersteuning zal ruimschoots worden gecompenseerd door de aanzienlijke constructiesnelheid en zeer lage kosten. De basis op de schroefpalen is opgebouwd uit steunen, verticaal geïnstalleerd en omsnoeren, horizontaal geplaatst. Vier steunen worden vaak door het hele systeem gebruikt, hoewel er mogelijk meer zijn.

Binding is in dit geval een grillage. Het is gemaakt van een materiaal dat geschikt is voor het maken van een ligger. Het kan beton, hout of metaal zijn. Het hout wordt gelegd aan de basis van het hout, een hoek is gemaakt van metaal, blokken zijn gemaakt van beton. De binding van schroefpalen verbindt balken onderling en met een rooster. De positiviteit van het proces hangt direct af van de zorgvuldige naleving van alle vereisten van de instructies voor installatie en installatie.

De koppen van de palen moeten zich op dezelfde lijn van de horizon bevinden, die wordt gecontroleerd wanneer de steunen in de grond zijn ondergedompeld. De breedte van het hout moet anderhalve keer de diameter van de palen zijn. Een andere verplichte vereiste is dat de as in het midden van de steunen noodzakelijkerwijs alleen door het midden van de balk moet gaan. De binding van schroefpalen verbindt steunen en balken met een schroefdraadverbinding voor lassen of voor klemmen.

Wat en hoe te binden?

Bindend materiaal

De installatie is afhankelijk van de eigenschappen van het materiaal van de balk en de fundering. Het binden van schroefpalen door middel van een stang komt zeer vaak voor. Maar velen zijn geïnteresseerd in de vraag of de technologie met het gebruik van hout moet worden gebruikt, of u sterkere materialen, zoals beton of metaal, kunt gebruiken. Opgemerkt moet worden dat het hout de beste optie is voor het roosten bij het bouwen van houten huizen of het gebruik van frametechnologie, omdat het hout een grote sterkte heeft en zeer hoge weerstand tegen extreme temperaturen biedt. Bij het verwerken van antiseptica, het beschermen van de boom tegen rot, is de levensduur van de staaf langer dan die van staal. Het verbinden van een stang van schroefpalen wordt uitgevoerd volgens de technologie, die voorziet in het bevestigen van de balken aan de draad, of het fixeren van alle delen van de rooster met klemmen.

Draadmontage

Deze techniek wordt alleen gebruikt voor de foundation, gemaakt op de P-afbeelding. Breng in de groeven op de flenzen de staaf aan en bevestig met een steun met behulp van zelftappende schroeven. Tussen balken en stapels plaats Ruberoid. Verbind de balken op de hoeken in een poot of beker. De bevestigingshoek kan spikes zijn.Gebruik voor de hoeken buiten de elementen in de vorm van een hoek. Met deze methode kunt u geen tijd verspillen aan het groovende systeem.

De beste binding van schroefpalen is het leggen van het bevestigingselement aan de buitenste hoek. De bevestiging gebeurt met schroeven aan de evenwijdige stangen.

Slangklemmen gebruiken

Een dergelijke fixatie wordt gebruikt in systemen met palen zonder flens. In dit geval wordt de bovenkant van de paalkop op een rechthoekig vlak gelast, er wordt een balk van de grille op geplaatst. U-vormige klem past over de balk, de breedte moet gelijk zijn aan de breedte van de balk. De randen van de klem, die naar beneden hangen, zijn gelast of van schroefdraad voorzien met een verticale steun. In de hoeken van de straal wordt de verbinding gemaakt met behulp van een metalen hoek.

Gebruik van kanaal en I-straal

Op licht belaste constructies kun je een grillage uit een kanaalbalk bouwen. Dergelijke constructies omvatten bijvoorbeeld baden en schuren. De paalkap van metaal en palen is verbonden met lassen. De elementen van de basis en structuren zijn bevestigd op een cirkelvormige naad. De montageprocedure is om het kanaal op de paalkoppen te installeren. Het element kan worden versterkt zodat de zijvlakken naar beneden "kijken".Het vastbinden van schroefpalen door een kanaal wordt ook uitgevoerd in de tegenovergestelde richting, in welk geval de vlakken naar boven zijn gericht.

Wanneer het kanaal zich in een dergelijk systeem bevindt, is de weerstand tegen belastingen op de dwarsdelen van de constructie veel beter. Het blijkt de bekisting, die moet worden gegoten met mortel, en vormt zo een muur voor de versterkende riem. Voor het verstrekken van omsnoeringsbanden met hoge sterkte wordt een I-straal van gelijke afmetingen gebruikt in plaats van een kanaalbalk. Wanneer kanalen en liggers bij de hoeken worden samengevoegd, wordt lassen toegepast. Aan het einde van de binding van de steunen, is de rooster bedekt met een anticorrosiemiddel.

koppelverkoop boards

Het omsnoeren van schroefpalen met platen gaat vaak gepaard met het gebruik van materiaal van ceder, lariks, dennen of sparren. De funderingsbevestigingsmiddelen beginnen in dit geval met de productie van de balk, die is gebaseerd op de platen. De elementen zijn aan elkaar gelijmd en bevestigd met schroeven of een geschroefd systeem. Als u dunne platen aanbrengt in de constructie van de fundering, moet u ze bovendien met multiplexplaten aandrukken. Zorg ervoor dat alle naden van de planken zich op verschillende stapels bevinden.

Tussen de planken verbinden doormidden.Balken worden op de rand geplaatst en met heipalen gefixeerd.

Het binden van schroefpalen volgens deze technologie is als volgt:

 • interne, middelste en externe contouren worden gecreëerd (het principe van de kerstboom);
 • elementen worden achtereenvolgens verzameld en gefixeerd;
 • tussen het kanaal, de paalkappen en de band zelf, is een laag dakbedekkingsmateriaal vereist voor waterdichting;
 • als de hoogte van de band groter is dan 40 cm, wordt de basis extra versterkt met een proftrub.

Gebruik van een pijp uit een profiel voor het omsnoeren met een I-balk

Als er een wens is om de omsnoering met een I-balk te maken, dan moet je materiaal met perforatiegaten de voorkeur geven. Het dubbele T-stuk moet zo stevig en stevig mogelijk worden vastgelast. De voorkeur bij het kiezen van dit specifieke materiaal ligt in zijn hoge sterkte en lage massa. Met een dergelijke structuur fungeert de profthrub als een steun, die de duurzaamheid van de bouwfunderingsservice verhoogt. Voor het omsnoeren wordt het pijpwerk buiten aan de hele omtrek van de fundering gelast.

Moet ik tijdens de bouw vastbinden?

Heel vaak denken de toekomstige eigenaren van particuliere huizen na of het binden van schroefpalen nodig is of niet. De basis op palen is een structuur gemaakt van palen verzonken in de grond.Installatie van deze steunen wordt zeer zorgvuldig uitgevoerd, maar toch zullen ze niet in staat zijn om te voldoen aan de maximale sterkte-eisen, en zullen ze niet volledig betrouwbaar zijn. Vloeren kunnen in de daaropvolgende operatie van het huis goed scheef staan, en de binding zal zeker niet toestaan ​​dat de kracht van de fundering van het gebouw verloren gaat, waardoor het erg sterk zal worden, en daarom zal het huis vele jaren meegaan.

Belangrijk: het is noodzakelijk om zeer sterke bouwmaterialen te gebruiken. De straal zal u volledig toestaan ​​om een ​​vrij stevige stichting te krijgen die indrukwekkende ladingen kan weerstaan.

Aanbevelingen van de meesters

Bij het kiezen van een band uit houten timmerhout moet je de volgende procedure volgen:

 • Na voltooiing van de installatie van schroefpalen en nivellering moeten metalen platformen van 20x20 cm en niet minder dan 4 mm dik plaatstaal op hun kop worden gelast;
 • in deze fragmenten van metaalplaten is het noodzakelijk om vier gaten met een diameter van 8 mm te boren voor het bevestigen van het hout;
 • aan het einde van het werk moeten lasnaden en tips worden behandeld met een corrosiewerend middel;
 • van bovenaf is het noodzakelijk om waterdicht te maken, meestal van dakbedekkingsmateriaal in twee of drie lagen,die de opeenhoping van vocht in de voegen van metaal en hout zal voorkomen;
 • één rij hout of een stapel planken wordt op eerder voorbereide platforms geplaatst;

De geometrie van het toekomstige gebouw kan worden gecontroleerd door de diagonaal van het frame van buitenaf te meten met een meetlint of een eenvoudig touw.

 • het is belangrijk om de naden van het hout vanaf de kolf in een "zwaluwstaart" of "klauw in een poot" te leggen;
 • als alle parameters zijn gecontroleerd, kunnen de staven met schroeven aan de steunen worden bevestigd, die een diameter van 8 mm en een lengte van 150 mm moeten hebben, ze moeten met een sleutel worden vastgeschroefd;
 • je moet eerst een drilboor in een hout maken met een diameter van 6 mm voor driekwart van de schroeflengte. Dit is nodig zodat het hout niet barst;
 • een nog betrouwbaarder structuur is vastgelegd met bouten met een diameter van 8 mm, die van boven naar beneden door de balk moeten gaan. Hiervoor moet u eerst een gat maken met een boor met een diepte van 10 mm. Het is noodzakelijk voor het monteren van de boutkop en ring, de diameter moet minimaal 30 mm zijn.

Wanneer alle elementen van de omsnoeringsband zijn gefixeerd, is het noodzakelijk om opnieuw de juistheid van de geometrie aan alle zijden en diagonaal te verifiëren, waarna we kunnen aannemen dat deze fase van het werk is voltooid en u kunt beginnen met het bouwen van een huis.

Binding wordt ook grillage genoemd. Tegenwoordig is de grille een van de beste opties, gekenmerkt door een zeer hoge kwaliteit en maximale betrouwbaarheid terwijl de paalfundering wordt versterkt. Met uw eigen handen kunt u een betrouwbare ondersteuning voor uw huis creëren. Voordat u met het werk begint, moet u het niveau en het dakbedekkingsmateriaal voorbereiden, evenals schroeven. Vergeet de hamer en metalen hoeken niet. De keuze van andere materialen en gereedschappen is afhankelijk van een bepaalde technologie. Het beste van alles, volgens deskundigen, de technologie met behulp van klemmen en schroefdraadverbindingen.

Opgemerkt moet worden dat de juiste binding van het hout noodzakelijkerwijs moet worden behandeld met antiseptische middelen die het hout beschermen tegen bacteriën en vocht.

Over de binding van schroefpalen, soorten binding, doel, noodzaak, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer