Opstapelen van de paalfundering: kenmerken van het apparaat en aanbevelingen voor installatie

De binding van de paalfundering is uiterst belangrijk, omdat het de sterkte en stabiliteit van de huisstructuur aanzienlijk verhoogt. Het kan op verschillende manieren worden uitgevoerd en heeft zijn eigen nuances in elk specifiek geval.

Waarom is bindend vereist?

Paalfundering heeft altijd de voorkeur als het gaat om hout- en kozijngebouwen. Bovendien is het relevant voor niet-standaard kenmerken van de bodem, in verschillende klimaatzones, tot in de Far North-regio's.

De voordelen zijn:

 • toepassing in zware weersomstandigheden en op moeilijke gronden;
 • het vermogen om te gebruiken met verschillende soorten terrein;
 • lange levensduur (tot 100 jaar);
 • snelle en eenvoudige installatie;
 • betaalbare kosten in tegenstelling tot andere soorten funderingen.

Het voordeel van dit ontwerp wordt ook beschouwd als de afwezigheid van grondverzetwerk, omdat de palen in bepaalde intervallen in de grond worden geschroefd voor een strikt berekende vorstindringingsdiepte.

Na deze binding wordt een verplichte stap. Het hangt er van af de betrouwbaarheid en duurzaamheid van de constructie, en daarmee de duurzaamheid.

Het bovenste deel van de paalfundering is nodig voor het verharden van de structuur, zodat de grille meestal wordt geplaatst.

De belangrijkste functies zijn:

 • is een ondersteuning voor de wanden en vloeren van de kelder;
 • dient om de belasting tussen de palen gelijkmatig te verdelen;
 • voorkomt het kantelen van steunen en hun verschuiven als gevolg van een toename in de ruimtelijke stijfheid van de basis.

Voor omsnoering kan worden toegepast bij het roosteren van hout, kanaal, gewapend beton, houten planken en andere materialen. In dit opzicht zal de installatie enkele verschillen hebben. U kunt het zelf doen, als er geen speciale apparatuur is voor het onderdompelen van de schroefsteunen in de grond.

strapping beam

Rostverk van een bar wordt toegepast wanneer het frame of het barvormige huis is gepland.In deze binding kan onafhankelijk worden uitgevoerd door een paar mensen. Vergeet niet dat u op de sterkte van het geselecteerde hout moet letten. Het is beter als het eiken, lariks of ceders zijn - het is het sterkst en bestand tegen externe invloeden van het ras.

De werken worden in de volgende volgorde uitgevoerd:

 • De balk is gemonteerd op punten, die voorbehandeld zijn met antiseptische impregnatie - houten onderdelen moeten volledig droog zijn;
 • na de installatie van de palen worden daar stalen platforms van 4 mm dik met een afmeting van 20x20 cm op gelast, gaten gemaakt met een diameter van 8-10 mm om het hout te bevestigen;
 • vervolgens worden de lassen en doppen bedekt met nitro-verf of anti-corrosiemiddelen;
 • bikrost of dakleer wordt op metalen pads geplaatst;
 • de eerste kroon - een rij hout daarop gelegd, de uiteinden een poot in de poot;
 • Met behulp van een meetlint wordt de nauwkeurigheid van de geometrie van de constructie gecontroleerd, waarna de staaf wordt bevestigd aan de palen met platforms met schroeven van 150 mm lang en 8-10 mm in diameter;

Poolhoogten kunnen worden gemeten met behulp van een hydraulisch niveau.Pas na het controleren van alle parameters is het mogelijk om verder te bouwen.

Prefab-balk

Voor de paalschroefbasis wordt een 50 mm dikke plaat gebruikt. Met de hoogte van de rooster boven het blinde gebied niet meer dan 0,4 m, is het niet nodig om de structuur te versterken, als een niveau van 0,7 m wordt waargenomen, is de pijp met een profielbuis noodzakelijk. Als deze grootte wordt overschreden, wordt deze procedure uitgevoerd met intervallen van 60 cm.

Installatie is als volgt:

 • platforms worden verkregen op ondersteuningen;
 • het eerste bord wordt met de brede kant naar beneden geplaatst, gefixeerd met bouten en ringen;
 • op de reeds bevestigde boom staan ​​nog 4 planken, stevig tegen elkaar, vast met schroeven, bevestig de hardware vanaf de onderkant;
 • professionals adviseren om elke verbinding vóór de fixatie met lijm te smeren;
 • na bevestiging op de bodemplaat is de structuur vastgeschroefd;
 • van boven plaats een ander bord, bevestig het met spijkers en schroeven.

Velen zijn geïnteresseerd in hoe de structuur de plundering van de planken beschermt. Het beste voor deze doeleinden is geschikt houtverduurzamingsmiddel "Senezh" of "Pinotex Ultra", wat betreft het waterdicht maken van verbindingen, het kan ook vloeibaar rubber of een soortgelijk afdichtmiddel zijn.

Rostverk van een metalen kanaal

Het binden van een kanaal wordt gebruikt bij de constructie van bakstenen, frames, gehakte en staafvormige structuren. Een dergelijke structuur is bijzonder stabiel en betrouwbaar. Maar er kan ook een profielbuis of een standaard I-balk met een doorsnede van 20 mm worden gebruikt, wat een nog grotere stijfheid van de constructie oplevert, vooral als wordt aangenomen dat deze zwaar is.

Voor werkzaamheden met een kanaal wordt het P-vormige profiel met een doorsnede van 30-40 mm toegepast. Ogolovki tijdens dergelijke werkzaamheden aan de palen zijn niet geïnstalleerd en het stalen element is eenvoudig aan de steun gelast.

Bindingstechnologie omvat de volgende stappen:

 • na installatie van de ondersteunende palen moeten alle stijlen strikt op nul worden uitgelijnd;
 • na het meten van de details van de rooster, wordt het kanaal aangelegd en in stukken van de vereiste lengte gesneden;
 • alle metalen elementen worden behandeld met corrosiewerende verbindingen in twee lagen;
 • profielen worden op palen gemonteerd en afgesneden bij haakse verbindingen;
 • de rooster wordt gefixeerd door de lasmethode, waarna de naden worden gecoat met een grondverfmengsel.

In sommige gevallen kan een pijpenmolen worden gebruikt, die op een vergelijkbare manier wordt gefixeerd. Dit materiaal is lichtgewicht en betaalbaar.Houd er echter rekening mee dat dit product meer onderhevig is aan mechanische spanning, waardoor de stabiliteit van de hele structuur veel lager zal zijn.

Het metalen kanaal wordt als een geheel gewalst gekozen, omdat het bestand is tegen zware belastingen dan elementen die door buigen zijn gemaakt.

Uitzoeken welke leidingen beter zijn - dit is natuurlijk installatie met een strooier van een I-balk of kanaalbalk, maar aan de andere kant hangt veel af van het type gebouw.

Hoekmontage

Het verbinden van een hoek is de meest praktische en economische oplossing, omdat deze profielen veel goedkoper zijn dan een kanaal of een I-straal. Voor het omsnoeren zijn onderdelen met gelijke zijden nodig (75 mm).

Algoritme van het werk:

 • eerst worden de schroefpalen genivelleerd, de delen van de sneden worden gemalen;
 • kopplaten van plaatstaal zijn eraan gelast, platen vanaf de zijkanten zijn versterkt met doeken;
 • het niveau wordt gecontroleerd op de hoogte van de sites;
 • gemarkeerde centrale as;
 • hoeken worden tot de buitencontour gemonteerd, in de hoeken worden profielen in een hoek van 45 graden gesneden;
 • vervolgens worden de hoeken aan stalen blokken gelast met hoogwaardige lasnaden;
 • de volgende stap is om de hoeken van de binnencontour te installeren, ze worden ook met de plank omhoog gelegd en gelast;
 • de laatste stap is om de scheidingswanden te lassen en de metalen delen te bedekken met twee verflagen, aan het eind reinigen ze de naden.

Het is onmogelijk om de hoeken te gebruiken die al eerder zijn gebruikt, omdat een afname van de veiligheidsfactor van deze producten de sterkte van de opgerichte structuur nadelig kan beïnvloeden.

Gebruik van gewapend beton

De binding van de gewapende betonnen roerder heeft enkele nadelen - moeizame installatie en stopzetting van bouwwerkzaamheden totdat de roostering, die binnen 28-30 dagen optreedt, volledig is uitgezet. Een dergelijke installatie zal echter veel goedkoper zijn dan het gebruik van metalen profielen.

Installatie omvat de volgende stappen:

 • ondersteuningspalen worden op hetzelfde niveau ingesteld;
 • maak de bekisting van de planken klaar met de bekleding van de binnenste olie-doek om lekken te voorkomen;
 • een frame wordt opgetrokken uit metalen wapening, horizontale delen worden bevestigd met draad langs verticale lijnen;
 • het ontwerp wordt in de bekisting neergelaten, aan de palen gelast en vervolgens betonoplossing gegoten.

   Na het gieten is het raadzaam het cement te verdichten met wapeningsstaven of trillingen.

   U moet weten dat grondgebonden grillages alleen op een stabiele ondergrond worden gebruikt. Als de bodem vatbaar is voor zwelling, is het beter om de volgoptie te gebruiken. Tijdens de bouw van gebouwen met meerdere verdiepingen, wordt de omsnoering meestal uitgevoerd met behulp van diepgaande structuren.

   De juiste binding van de paalschroefbasis garandeert duurzaamheid en duurzaamheid van het gebouw. Dit geldt met name als het gebouw wordt gebouwd op onstabiele, zwakke grond of moerasland. Moeilijk terrein vereist ook de nodige aandacht voor deze belangrijke workflow.

   Tips voor het vastmaken van de paalfundering - in de volgende video.

   Comments
    auteur
   Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

   Inkomhal

   Woonkamer

   slaapkamer