Technologie voor de constructie van de fundering van banden

Technologie voor de constructie van de fundering van banden

Elke ontwikkelaar geeft om het minimaliseren van bouwkosten. Deze kwestie is relevant in de bouw van landhuizen en andere gebouwen. Omdat een van de belangrijkste uitgavenposten de bouw van de fundering is, maken velen van de gelegenheid gebruik om er materialen voor te sparen. Vaak worden in dit geval oude autobanden gebruikt, omdat ze praktisch vrij zijn en tegelijkertijd een reeks eigenschappen en eigenschappen hebben die nodig zijn voor een uitstekend werkresultaat.

Speciale functies

De eerste die de basis legde voor oude banden was de in Petersburg geboren Mikhail Semykin, om deze reden draagt ​​de constructie zijn naam.In de bouw gebruikte hij onnodige banden van trolleybussen. Semykin bekeek de structuur ongeveer een jaar, maar nam in deze periode zelfs de kleinste veranderingen niet op. Daarna ontwikkelde hij een unieke technologie waarvoor later een octrooi werd verkregen. Een levendig voorbeeld dat de betrouwbaarheid van het fundament van dit type bewijst, is het privé-huis van Mikhail Semykin, met 3 verdiepingen en een oppervlakte van 260 vierkante meter.

Deze methode voor het bouwen van een fundament is wijdverspreid in de markt, omdat er geen grote financiële uitgaven voor nodig zijn. Er moet aan worden herinnerd dat, naast de banden zelf, andere bouwmaterialen nodig zullen zijn voor het werk.

Als de grond onstabiel is, is het nogal moeilijk om er een fundering op te bouwen. Vooral compliceert de situatie van zijn diepvriezen. Dit type base is vooral geschikt voor gebruik in cottage- en landgoederen. Het kan worden gebouwd als een kozijn, en een bad, garage, tuinhuisje en andere gebouwen. Het ontwerp zal stabiel zijn in het seizoen wanneer de grond mobiel wordt. Bovendien vereisen dergelijke stichtingen een zeer kleine hoeveelheid beton, wat ook gunstig is voor de ontwikkelaar.

De extra's

Alle materialen die in de bouw worden gebruikt, hebben hun eigen kenmerken, voor- en nadelen. Oude banden zijn geen uitzondering.

 • Een van de voordelen van professionals en consumenten in de eerste plaats let op aanzienlijke kostenminimalisatie. Dit is te wijten aan het feit dat het gemakkelijk is om versleten banden te vinden, een groot aantal van hen bevindt zich in zorgcentra en autobedrijven. Als gevolg hiervan kan het materiaal bijna gratis worden gekocht, voornamelijk voor de levering van banden aan de bouwplaats.
 • Stichting, gebouwd op basis van oude rubberen banden, heeft een lange levensduur, omdat de materialen hun kwaliteiten niet met de tijd verliezen en elastisch blijven. Op basis hiervan is het heel goed mogelijk om een ​​houten huis te bouwen dat bestand is tegen behoorlijk zware ladingen. Daarnaast zal de fundering worden voorzien van betrouwbare waterdichting, ongeacht of het bodemvocht stijgt of niet. De impact van water in dergelijke gebouwen is niet verschrikkelijk, respectievelijk zal het microklimaat in het gebouw behoorlijk gunstig zijn.
 • Als het gebouw zich in gebieden met een hoge seismische activiteit bevindtbodemvibraties worden gecompenseerd door materiaaldemping. Bovendien zijn dergelijke bases bestand tegen temperatuurschommelingen. En ook moet worden opgemerkt dat de basis van autobanden onafhankelijk kan worden gemaakt, en dit zal leiden tot een daling van de financiële kosten van de ontwikkelaar.

cons

Het grootste nadeel van autobanden is dat ze onder invloed van hoge temperaturen kunnen ontleden en tegelijkertijd schadelijke stoffen in de atmosfeer kunnen uitstoten. Dit nadeel wordt gecompenseerd door het feit dat de banden zich onder het maaiveld bevinden of niet hoog daarboven, waardoor direct zonlicht en oververhitting van het materiaal praktisch uitgesloten zijn. Niet al te esthetisch uiterlijk kan worden gesloten met bekledingsmaterialen van verschillende typen. Het enige dat niet kan worden omzeild is dat de basis niet bestand is tegen zware baksteen- en blokstructuren.

types

Tyrefunderingen kunnen worden onderverdeeld in drie hoofdtypen:

 • slab;
 • tape;
 • kolomvormig (punt)

Houding ten opzichte van een bepaald type hangt af van de methode van het leggen van banden. Plaat wordt gebruikt als de belasting over een zo groot mogelijk gebied moet worden verdeeld als de grond zwak en moerassig is.

De gordel omvat bredere banden, die verantwoordelijk zijn voor de verdeling van de lading, en kan worden gebruikt bij de bouw van huishoudelijke ruimten en huizen die zijn gemaakt van lichtgewicht materialen. In het geval van een kolomvormige fundering, is de basis pijlers. In dit geval duurt het langer om de installatie te verwerken, maar consumenten merken de duurzaamheid en betrouwbaarheid van het ontwerp op.

Hoe te doen?

De eerste stap is het opstellen van een concept en een geschatte schatting. Maar u moet ook de belasting berekenen en het type bodem bepalen. De tekening moet in eerste instantie op papier worden gemaakt en tijdens de uitvoering van het werk is het strikt noodzakelijk om deze te volgen.

Voor het leggen van de basis van oude autobanden, naast de wielproducten zelf, zijn andere gereedschappen en materialen vereist:

 • schop om een ​​kuil te graven;
 • hark voor het egaliseren van het oppervlak;
 • grind en grind om de holtes tussen de banden te vullen;
 • cementmortel en zand ervoor;
 • fittingen;
 • bouwniveau;
 • gebroken bakstenen om banden van binnenuit te vullen;
 • dakbedekkingsmateriaal waaruit de egaliserende laag en waterdicht maken zal worden gemaakt.

De technologie van installatie van verschillende soorten fundering heeft zijn verschillen.

plaat

Voordat u een van de fundamenten opricht, moet u eerst het gebied vrijmaken en de vuilnis verwijderen. Het verwijderen van de plantaardige laag moet worden uitgevoerd met een diepte van ongeveer een halve meter, waarna het platform moet worden genivelleerd. Verder worden fragmenten van steen of puin opgevuld, opnieuw geëgaliseerd en verdicht.

Het is beter om banden te gebruiken van de wielen van zware vrachtwagens of andere grote voertuigen. Grote banden moeten in rijen en zeer stevig worden verpakt en vervolgens worden gevuld met dakleer, dat de functie van een waterdichtingsmiddel draagt ​​en de pakking vasthoudt. Verder naar binnen worden de brokken baksteen, aarde en zand gegoten. De pakking moet zo strak mogelijk worden gelegd, de dempingseigenschappen van de banden en de mate van belasting van de constructie zijn hiervan afhankelijk. In gevallen waar de basis zo stijf mogelijk moet worden gemaakt, moet deze worden gestort met beton.

Vervolgens vult u de holtes tussen de banden in met voorbereide materialen, met uitzondering van zand, wat kan leiden tot een afname. Daarna wordt bekisting geïnstalleerd, die breed genoeg moet zijn om de buitenranden te bedekken en ze te beschermen tegen de negatieve effecten van zonlicht.Wanneer dit werk is voltooid, is de basis bedekt met dakleer om de waterdichtheidseigenschappen te verbeteren.

Vervolgens is de versterkende structuur. Gebruik lassen bij de voorbereiding van het frame is niet vereist. Daarna is het tijd om de fundering met beton te gieten. Dit proces moet op de meest verantwoordelijke manier worden benaderd, omdat de uiteindelijke prestaties van het gebouw voor het grootste deel ervan afhangen.

Bij het betonneren moet u allereerst de bekisting en de werkplaats zelf reinigen, vuil en olievlekken verwijderen. Daarna worden bakens geïnstalleerd die het niveau van het betonoppervlak bepalen. Het betonmengsel zelf moet van plastic zijn, zodat het gemakkelijk alle holtes kan opvullen zonder extra gereedschap te gebruiken. Beton kan worden gecondenseerd met behulp van speciale mechanismen of handmatig, zolang het proces kwalitatief wordt uitgevoerd.

De basis zelf moet zo soepel mogelijk zijn, dit wordt gecontroleerd op bouwniveau. De maximale afwijking is in dit geval 10 millimeter per meter. Hierna blijft de constructie ongeveer een week staan, zodat het beton steviger wordt.De bekisting wordt een dag nadat het mengsel is gelegd verwijderd. De afgewerkte fundering ziet eruit als een monolithische plaat, structuren van de structuur worden erop geïnstalleerd. De onderste delen van de structuren moeten aan de ankers worden bevestigd.

lint

De installatietechniek van de tapebasis heeft, ondanks de gelijkenis met de plaat, zijn eigen kenmerken. Allereerst moet worden bepaald waar de assen van de dragende wanden en scheidingswanden zich bevinden. Op een afstand van minstens een meter van de assen zijn pinnen geplaatst. Dit is een belangrijke voorwaarde, omdat het helpt om de belasting goed te verdelen.

Verder is het noodzakelijk om een ​​greppel te graven in overeenstemming met de locatie van de assen. De breedte ervan moet de breedte van de banden overschrijden en de diepte moet kleiner zijn dan het vermogen om door de grond te bevriezen. Banden worden gestapeld in ten minste twee rijen en gevuld met voorbereide materialen /

Hoekbanden, evenals die op de kruising met de lagerpartitie, moeten worden bevestigd met metalen staven die in de grond zijn geïnstalleerd. Nadat deze versterking is aangebracht.

zuilvormig

Bij het installeren van een kolomvormige fundering wordt vóór het begin van de werkzaamheden een dikke laag aarde verwijderd.Daarna moet je een put graven van de vereiste maat. Het is gevuld met puin, dat grondig is verdicht.

De markering wordt aangebracht met behulp van pennen waarop banden zijn gemonteerd. Houd er rekening mee dat het oppervlak perfect moet worden uitgelijnd. Vervolgens worden de banden gevuld met puin en gebroken stenen, waarna ze met beton worden gegoten. Het is noodzakelijk om een ​​paar dagen te wachten en pas daarna verder te werken aan het leggen van het hout.

Tips en trucs

Volgens consumentenrecensies is de basis van oude autobanden een uitstekende optie voor buitenstedelijke constructies, waarmee u de kosten kunt minimaliseren. Het komt vaak voor dat je de banden zelf niet hoeft te betalen en je kunt de installatie zelf doen, zonder specialisten aan te trekken en dus te besparen op hun werk. Daarom is dit type basis erg populair bij de constructie van villa's, garages, schuren, baden en bijkeuken.

Opgemerkt moet worden dat het moment dat de banden dienen als ondersteuning voor houten draagconstructies. Ze zijn veerkrachtig en niet bang voor trillingen van de basis. Het slepen van de fundering is niet vereist.

Experts raden aan goed te letten op de vraag of de ondersteuning een horizontaal niveau heeft.

Deze overtreding is gemakkelijker te voorkomen in de loop van het werk dan er later mee om te gaan. Hoe precies de steun moet worden bekleed, moet ook van tevoren worden bedacht om het gebouw de meest elegante en esthetische uitstraling te geven. En het is ook de moeite waard om rubber te gebruiken, dat zo dik mogelijk is. Bovendien moet tijdens de werkzaamheden de foundation worden beschermd tegen blootstelling aan ultraviolette stralen.

Zie onderstaande video voor meer informatie over het maken van de basis van banden voor het bad.

Comments
auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer