Stichting voor de uitbreiding van het huis: kenmerken van de constructie

Eigenaren van particuliere huizen hechten vaak extra panden aan de hoofdstructuur. De noodzaak om het bruikbare gebied uit te breiden ontstaat tijdens de werking van het huis, het vergroten van het gezin, de opkomst van financiële kansen en de wens van de eigenaren. Bijlagen zijn voor verschillende doeleinden, in elk geval moeten ze op een solide basis staan, de fundering. Volgens bouwnormen wordt een uitbreiding beschouwd als elke kamer die buiten de grenzen van de hoofdmuren wordt geplaatst.

Speciale functies

De moeilijkheid bij het toevoegen van extra kamers is de aanwezigheid van een al klaar oud gebouw, dat al een krimp heeft ondergaan, bepaalde gebreken en ontwerpkenmerken heeft.Bij het ontwerpen van een uitbreiding moet met al deze punten rekening worden gehouden. Het is niet alleen noodzakelijk om een ​​ruimte vast te maken die solide en harmonieus geschikt is voor de rest van het ensemble, maar ook om het reeds voorbereide huis niet te beschadigen, niet om bij te dragen aan de vervorming of vernietiging ervan. Fouten en misrekeningen bij het ontwerp en de bouw van de fundering zijn onaanvaardbaar, met alle gevolgen van dien voor het hele gebouw.

Het is erg belangrijk om een ​​sterke band te leggen tussen de nieuwe en oude stichting.

Er zijn twee manieren om de basis te verbinden.

 • Expansiekoppeling is eenvoudig in ontwerp, geschikt voor alle soorten funderingen, minder duur. In dit geval zijn beide funderingen onafhankelijk van elkaar tijdens krimp- of vervormingsbelastingen. Tussen het hoofdgebouw en de aangebouwde plaveisellaag wordt een laag waterdichting, warmte-isolatie, een deformatielaad gevormd. Dakuitbreidingen met deze methode moeten gescheiden zijn.
 • Stijve wapening is betrouwbaarder en duurzamer, het wordt gebruikt voor oude gebouwen, volledig krimpbaar, in de leeftijd van 15 jaar, als er een kwaliteitsbasis is. De verbinding is gemaakt met metalen hulpstukken.Als het de bedoeling is dat een nieuwe en kant-en-klare constructie wordt verenigd onder één gemeenschappelijk dak, dan is de bundel noodzakelijkerwijs rigide gemaakt. Het enige obstakel voor de toepassing van deze methode zijn deinende bodems.

types

Bij het bouwen van uitbreidingen voor verschillende doeleinden, is het noodzakelijk om rekening te houden met de specifieke kenmerken van de structuren, de eigenschappen van de grond en het type fundering van het oude huis. Pas verschillende soorten funderingen toe die verschillen in technologieprestaties en technische kenmerken. Het wordt aanbevolen om voor het nieuwe pand dezelfde soort fundering te kiezen als voor een reeds gebouwd huis. Te verschillende kenmerken kunnen leiden tot verschillende drawdowns, vervormingen en zelfs ineenstorting van het hele gebouw.

De stripfundering is bestand tegen zowel een lichte veranda als een zware constructie. Om de belastingen gelijkmatig te verdelen en om vervormingen te voorkomen, moet de tapebasis een gesloten lus zijn.

Kolomfundering wordt gebruikt bij de constructie van lichte constructiesHet is betaalbaar en gemakkelijk te gebruiken. Verticale kolommen bevinden zich op een afstand van 1,5-3 meter van elkaar. Een baksteen of gewapend beton wordt gebruikt als materiaal in de postmethode.Lariks verkanting wordt minder vaak gebruikt, omdat het duur is en na verloop van tijd verrot. Ondanks de binding van de grille is de kolomvormige basis onstabiel. Bij het construeren van een kolomvormige basis, kan men geen kelder graven, wat het enige nadeel is van deze eenvoudige en betrouwbare basis.

Schroefpalen, gecombineerd met versterking of lint extra contour, hebben een hoog draagvermogen en zijn bestand tegen zware kapitaalstructuren. Ze zijn gemaakt van gewapend beton, staal, asbest of hout. De palen vertrouwen op de diepe dragende lagen van de grond, zodat ze niet onderhevig zijn aan verplaatsing of vervorming als gevolg van deinende bewegingen. Deze basis zal niet leeglopen.

Technologie TISE heeft verschillende voordelen. Het heeft overeenkomsten met de funderingspaalfundering vanwege de hoge gewapende betonstaal. Maar er zijn nadelen.

Dit is een nieuwe technologie die nog op de lange termijn wordt bestudeerd, maar al behoorlijk populair is bij bouwers vanwege de beschikbaarheid en veelzijdigheid.

De palen zijn aan het einde voorzien van een speciale verlenging, de zogenaamde hiel. Het staat niet toe dat stapels stijgen tijdens het grondheffen en maakt constructie mogelijk in permafrostomstandigheden en verhoogde seismische activiteit.

Als het hoofdgebouw zich op een zwevende plaat bevindt, is het nodig om een ​​nieuwe kamer op dezelfde onafhankelijke plaat te bevestigen, met een deformatie naad ertussen.

Stijve verbinding mogelijk als de plaatdikte meer dan 400 mm isof de plaat staat voor een basis van ten minste 300 mm, in dit geval wordt de wapening met gedeeltelijke vernietiging van beton blootgesteld en gelast aan de versterking van de nieuwe fundering. De monolithische plaat is duurzaam en zal de moeilijkste gebouwen zelfs op moeilijke grond perfect kunnen weerstaan.

Selectie voor verschillende gebouwen

Om het type uitbreidingsbasis correct te kiezen, moet u eerst de toestand en afmetingen van de bodem van het hoofdgebouw, het type grond, onderzoeken. Dit kan onafhankelijk worden gedaan. Om dit te doen, naast het oude huis, moet u een gat graven met afmetingen van 100x150 cm. In de kolomvormige fundering worden de diepte van de palen en hun afmetingen gemeten en in de tapestichting wordt de breedte van de bodem en de hoogte gemeten.

Als de fundering van het hoofdgebouw tape is, moet de naastliggende tape worden gemaakt, als de stapel zich bevindt, moet de volgende stapel hetzelfde zijn.

Dit zorgt voor gelijke omstandigheden tijdens krimp en geeft meer kracht aan de hele binding.

Voor lichtgewicht frame-uitbreidingen aan een houten huis is voldoende budgetoptie met een kolomvormige basis. Deze basis is geschikt voor alle lichte typen veranda's, terrassen, veranda's, gangen en vestibules. De diepte van de nieuwe en de oude basis zou gelijk moeten zijn. Op moerassige bodems met hoge grondwaterstanden moet men een heipaal- of kolomfundering kiezen.

Bakstenen huizen hebben vaak een stripfundering, daarom is het ook aan te raden een strip te bevestigen. Tussen de bases maken verschillende soorten ligamenten.

 • Starre verbinding van de bases met een gesloten lus. Voor een dergelijke bundel is het noodzakelijk om gaten in de reeds afgewerkte tape te boren tot een diepte gelijk aan 35 diameters van de verbindende wapening. Ze worden in twee lagen gespreid en vervolgens worden staven van 70 - 100 cm in de gaten gestoken.De versteviging in de oude fundering kan worden vastgezet door vast te klemmen, wanneer aan het uiteinde wordt gezaagd en wanneer er in het beton wordt geklemd, wordt er vastgeklemd of wordt een chemisch anker gebruikt. Vervolgens wordt omwikkeld met staven van de nieuwe wapeningskooi gemaakt.
 • Als een nieuwe fundering wordt gepland met een open circuit, wordt alleen een stijve bundel gemaakt bij de verbindingen met de bestaande basis.
 • Technologische naad met een gesloten lintcircuit is gemaakt van polystyreenschuimvellen met een dikte van 5 cm,die tussen de twee bases wordt gelegd en tegelijkertijd een verticaal element van permanente bekisting is.
 • Een open lus met een technologische naad is gerangschikt volgens het bovenstaande schema, alleen een verwarmer wordt geplaatst op de knooppunten van de circuits.

Bevestig kamers van schuimblokken aan bestaande gebouwen, gemaakt van alle materialen.

Schuimbeton heeft een lage krimp en een laag gewicht, de wanden van de bijlage kunnen op zichzelf worden gebouwd zonder de betrokkenheid van ervaren bouwers.

Als het huis een kelder heeft en meerdere verdiepingen, de wanden van het gebouw breder zijn dan 40 cm, de grond complex is en er grote belastingen worden gepland, is de beste optie een basis in de vorm van een plaat waarin de lasten over het hele gebied worden verdeeld.

Benodigde materialen

Door het regelen van de fundering voor de uitbreiding moet zorgvuldig worden voorbereid.

Bestudeer de beginparameters, maak een project, bereken de schatting, bereid de benodigde gereedschappen en materialen voor:

 • cementmerk M300;
 • zand voor drainage;
 • staaf voor versterking met een diameter van 10 mm;
 • platen voor bekisting;
 • spijkers voor bevestigingsmiddelen;
 • grind om een ​​kussen te maken;
 • touw en haringen voor markering;
 • draad voor het omsnoeren.

Onafhankelijke productie

De meest voorkomende is een stripfundering, die kan worden gebruikt voor de bouw van een veranda en een uitbreiding van een bestaand huis van elk ontwerp, van een licht prieel tot een zwaar twee verdiepingen tellend huis. Het kan worden geassocieerd met de bestaande stichting.

Om het met eigen hand te vullen, moet je de technologie bestuderen en alle fasen van het werk voltooien.

 • Om een ​​markering te maken met behulp van staken en een touw, om pinnen langs de perimeter van de verlenging te drijven, om de draad uit te rekken.
 • Verwijder het bestaande blinde gebied, verwijder de isolatie, als deze was gelegd.
 • Graaf een greppel met behulp van touw tags en doeldiepte.
 • Als drainage moet je een kussen van zand en grind maken, voorzichtig aanstampen.
 • Installeer bekisting van planken, ondersteun deze van buitenaf met speciale steunen en van binnen met steunen om verschuiven tijdens het gieten te voorkomen.
 • Installeer wapening in de geul en verbind deze met een draad in de vorm van een raster, dat 20 cm boven de grond moet zijn.
 • Boor in de kant en klare fundering van de blinde gaten van het oude huis met een lengte van 35 cm voor het verbinden van de basis.
 • Leg de wapening in de gaten, zet de staven aan de uiteinden vast en bind ze aan het nieuwe frame. Dus, om een ​​stijve koppeling van de fundamenten te produceren.
 • Als wordt besloten om een ​​vervormingsnaad te maken, worden er brede lagen warmte-isolatiemateriaal gelegd tussen de basissen.
 • Giet de oplossing, de tijd van drogen en uitharden is 3-4 weken. Gedurende deze tijd is het noodzakelijk om de grond naast de bekisting te bevochtigen, waarna het drogen van het beton gelijkmatig zal plaatsvinden, zonder scheuren of vervormingen.
 • Nadat het beton is opgedroogd, wordt een laag waterdichting gelegd en vervolgens worden wanden geplaatst.

Als de grond op het terrein zwak is en de veranda of het prieel tamelijk zwaar is, dan is het zinvol om een ​​paalfundering te maken. Een enorme open haard, een zwembad, een gebouw van twee verdiepingen kan een grote belasting geven.

De paalfundering is als volgt gereed:

 • schroefpalen worden begraven in de grond, zodat hun bovenste deel uitsteekt boven het oppervlak;
 • van bovenaf speciale ondersteuningsplatforms maken;
 • het gebruik van een balk of framebalken combineert alle schroefsteunen tot een enkele structuur;
 • Het is erg belangrijk om de hoogteverschillen zorgvuldig te controleren bij het installeren van schroefpalen.

In het geval van een uitbreiding van het paviljoen met een zwembad, moet u:

 • markeer de afmetingen van de veranda en het zwembad zelf;
 • Graaf een kuil onder de kom, voeg 1 meter per stuk toe aan de lengte en breedte voor het aanbrengen van de zijkussens en de mogelijkheid voor bouwers om te passeren;
 • de wanden van de put zijn gegraven met een lichte helling voor kracht;
 • er wordt een drainagekussen gegoten onderaan, het wordt waterdicht gemaakt en de warmte-isolatie van de kom wordt gelegd;
 • plaats de kom, bijvoorbeeld glasvezel, laat dan de communicatie zakken en stel de elementen in waar in de toekomst geen toegang toe is;
 • vervolgens worden de ingebedde elementen van de paviljoensteunen en de versterking van de monolithische basisplaat gemonteerd. In de wapening leggen de bedrading en leidingen voor afvoeren;
 • vullen is gemaakt met beton M300;
 • op de plaats van kruising met het oude huis wordt een vervormingsnaad gelegd.

Handige tips van de profs

Om fouten te voorkomen, bouw een solide en betrouwbare extensie, U kunt de aanbevelingen van ervaren bouwers gebruiken en een geweldig en duurzaam resultaat behalen.

 • Analyse van de bodem zal u toelaten om de belasting goed te beoordelen en de zwelling van de grond en krimp van de opgerichte structuur te voorspellen. De keuze van het type basis wordt beïnvloed door het niveau van het grondwater, de diepvriesdiepte.
 • In pijlerfundering is er, ondanks de omsnoering, instabiliteit voor de belastingen, dus de juiste oplossing is de technologische naad en geen stijve bundel.
 • Volgens bouwnormen is de minimale afstand tussen palen met een schroefbasis 1 m en bij gebruik van bored is deze van drie diameters.De afstand van de afgewerkte strip of plaatbasis tot de dichtstbijzijnde stapel moet minimaal 30 cm zijn.
 • Als een gemeenschappelijk dak in beide delen is gepland, dan is een stijve bundel van bases zeker nodig. Als er een vervormingsverbinding wordt gemaakt tussen de funderingen, moet het dak onafhankelijk zijn.
 • De sleufbreedte moet 30 cm meer zijn dan de breedte van de wanden, om rekening te houden met de breedte van bekistingsplaten en de diepte op zandige bodems is minimaal 30 cm, op kleigronden - 1 m.
 • De voet van de kolom moet waterdicht worden gemaakt door de pilaren met ruberoïde onder de basis en vanaf de zijkanten te wikkelen. Gebruik van kant-en-klare blokken FBS is mogelijk.

Zie onderstaande video voor informatie over het maken van een basis voor een extensie met uw eigen handen.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer