Bored fundamenten met een grillage: technische kenmerken en toepassingsgebied

De fundering is het hoofdgedeelte van het hele gebouw en neemt de volledige lading van de constructie waar. Constructies van dit type zijn van verschillende typen, die hun gebruik op verschillende soorten grond mogelijk maken. Er moet speciale aandacht worden besteed aan de funderingen met de grillage, die unieke technische parameters heeft. In dit artikel zullen we meer in detail kennis maken met dergelijke systemen, en ook verschillende soorten van dergelijke stichtingen overwegen.

Ontwerpkenmerken

Boreuze funderingen met grillage zijn funderingen voor residentiële of industriële gebouwen. Zo'n constructie bestaat uit verschillende basiselementen.

 1. Ondersteuning. Ze zijn een soort stapel, gemaakt van metalen of asbestpijpen. Binnenin het systeem is gevuld met beton, dat het hoofdbestanddeel van de structuur is.De diameter van de ondersteuning kan binnen een groot bereik variëren, waardoor u de technische specificaties van het product kunt aanpassen aan uw persoonlijke behoeften.
 2. Grillage. Het apparaat van dit element is vrij eenvoudig. De rostver is een soort springer die alle verticale steunen verbindt. Veel van dergelijke materialen worden als zodanig frames gebruikt. Vooral populair zijn de fundamenten met een monolithische grillage. De latei impliceert hier een betonnen band, die ook wordt geassocieerd met ondersteunende elementen. Van bovenaf blijkt het zoiets als een stripfundering.

Bored fundamenten worden gemaakt op basis van speciale SNiP, rekening houdend met de operationele omstandigheden.

Opgemerkt moet worden dat het ontwerp van een dergelijk plan gemakkelijk kan worden uitgevoerd op verschillende soorten grond.

De toonhoogte van elke stapel wordt bepaald op basis van de mechanische belastingen die de basis zullen treffen. Houd er rekening mee dat de rooster op een korte afstand van de grond kan worden geplaatst en dieper in de grond kan gaan.

lot

Bored fundamenten van tegenwoordig zijn bijzonder populair, omdat ze zich onderscheiden door goede technische parameters en gemakkelijk te bouwen zijn. Ze worden gebruikt als basis voor kleine constructies. Vaak zijn op basis van verveelde fundamenten woonhuizen met één verdieping gebouwd van schuimbeton, hout of baksteen.

De bruikbaarheid van een dergelijk systeem is ook in zijn onafhankelijkheid. Met behulp van een paalfundering is het vrij eenvoudig om een ​​extra gebouw aan het huis te bevestigen. Het is niet nodig hetzelfde type basis te gebruiken als onder de hoofdstructuur.

Technisch gezien kunnen bijna alle niet-zware structuren van elke vorm en complexiteit op verveelde fundamenten worden geplaatst. Maar in de meeste gevallen wordt het juist gebruikt in de woningbouw, waar het niet nodig is om zware monolithische platen of zware tapes te gebruiken.

Regelmatig verveelde grondslagen worden gevonden op moerassige of veenachtige bodems. Dit komt door het feit dat de ondersteunende laag die belasting kan weerstaan ​​vrij diep in de grond ligt (tot 8-10 m). Om in dergelijke omstandigheden te bouwen is een strip of een monolithische plakfundering technisch erg moeilijk en economisch niet rendabel.

types

De basis van het geboorde type neemt de lading perfect waar en verdeelt ze over de omtrek. Het belangrijkste element van dit systeem is de grillage. Afhankelijk van de locatie van de lintvoet is deze onderverdeeld in verschillende typen.

 • Verzonken. De bovenste lijn van de rooster bevindt zich in de grond. Het bovenste deel bevindt zich in hetzelfde vlak als de grond. Technisch gezien is de hele tape verborgen onder de grond.
 • Ground. Het onderste deel van de rooster bevindt zich direct op het maaiveld. Uiterlijk lijkt het alsof de tape op de grond ligt. Grond en diepgaande funderingen worden aanbevolen om alleen op resistente bodems te worden gebouwd. In andere gevallen kunnen deze structuren nadelig worden beïnvloed door de grond, wat leidt tot een consistente en relatief snelle vernietiging.
 • Verhoogde. Technisch roeien opgeheven op pieren boven de grond. Het blijkt dat onder dit element de luchtspleet zit. De hoogte van de hoogte kan verschillen, afhankelijk van het doel van het element. Opgeheven funderingen worden in de meeste gevallen gebruikt op deinende grond, gekenmerkt door instabiliteit.

Een ander criterium voor classificatie is het type grillage, dat uit twee typen bestaat.

 1. Belt. De rostverk van dit type is een tape waarvan de breedte overeenkomt met een vergelijkbare parameter van toekomstige wanden.Technisch gezien bevindt het ontwerp zich rond de omtrek en volgt het de contouren van het huis.
 2. Slab. Extern is het een stevige plaat die het hele gebied van het toekomstige huis bedekt. In de meeste gevallen zijn constructies gemaakt van beton. Monolithische structuren weerstaan ​​goed en verdelen de belasting. Er zijn ook geprefabriceerde roosters, die zijn gevormd uit speciale metalen frames of andere materialen.

Stichting kan worden gebonden met behulp van verschillende soorten materialen:

 • hout;
 • metalen rollen;
 • constructies van gewapend beton.

Voors en tegens

Poolfunderingen zijn met name populair bij veel professionals. Dergelijke ontwerpen hebben verschillende positieve kenmerken.

 • Hoogwaardige lagerkarakteristieken. Dit soort structuren zijn geweldig voor bakstenen huizen, die een indrukwekkende massa hebben. Om de levensduur van een dergelijk systeem te verlengen, is het belangrijk om tijdens de constructie waterdicht te maken.
 • Lokale impact op de grond. Tijdens de constructie van verticale steunen is er geen impact op aangrenzende gebouwen of elementen. Hiermee kunt u zelfs in de buurt van de gebouwde constructies funderingen bouwen.
 • Mogelijkheid van installatie in verschillende omstandigheden. Technisch gezien kun je een gat onder de stapel boren, zelfs in vrij dichte lagen grond.
 • Gemak van erectie. Het is niet moeilijk om een ​​frame te bouwen, vooral met speciale apparatuur. Dit vermindert de hoeveelheid werk, omdat het niet nodig is om een ​​geul te vormen waaruit veel grond wordt verwijderd.
 • De bouw wordt direct op de bouwplaats uitgevoerd. Om deze procedure te versnellen, kunt u een betonmixer gebruiken, waarmee u de gewenste hoeveelheid beton kunt voorbereiden.

Het enige nadeel van verveelde fundamenten is de onmogelijkheid om ze te gebruiken voor hoogbouw. Dit komt door het feit dat ze niet bestand zijn tegen zeer grote belastingen. Daarom moeten volgens beoordelingen van gebruikers van het systeem worden gebruikt om de basis te vormen van particuliere huizen, die met een dergelijke stichting in staat zal zijn om te dienen voor een zeer lange tijd.

Vul technologie

De constructie van geboorde funderingen is niet moeilijk. Maar tegelijkertijd is het belangrijk om te voldoen aan technische voorschriften. Hiermee kunt u een systeem krijgen dat bestand is tegen belastingen zonder lange tijd de parameters van het lager te verliezen.

Voor het berekenen van de technische parameters van de fundering met behulp van een vereenvoudigd algoritme.

 • De eerste stap is om het totale gewicht van het gebouw te berekenen. Maak het vrij eenvoudig. Neem hiervoor het aantal materialen dat zal worden gebruikt bij de constructie van muren en daken. Daarna wordt voor elke stof het soortelijk gewicht verfijnd en de massa berekend op basis van het eerder verkregen volume.
 • In de volgende stap moet je de sneeuwbelasting weten. Hun gemiddelde waarden worden aangegeven in speciale samenvattende tabellen van SNiP nr. 01.07. Deze cijfers moeten worden toegevoegd aan het eerder berekende totale gewicht van het huis.
 • Daarna worden de operationele belastingen berekend. Om ze te achterhalen, vermenigvuldigt u het totale vloeroppervlak met een factor 100 kg / m2.
 • Voltooit het berekeningsproces van de totale belasting van de fundering. Aanvankelijk worden alle getallen verkregen in de voorgaande stadia opgeteld en vervolgens wordt het resultaat vermenigvuldigd met de veiligheidsfactor. U vindt het in de speciale technische documentatie.

De minimale afstand tussen de steunpalen mag niet meer dan 2 m bedragen.

Als dit cijfer wordt verhoogd, kan dit leiden tot snelle slijtage of barsten.Experts raden aan om betonkwaliteit B15-B20 als materiaal te gebruiken. Tegelijkertijd is het bij het gieten van palen wenselijk om meer duurzame analogen (B20) te gebruiken om een ​​duurzamere en duurzamere constructie te verkrijgen.

Bij het plaatsen van de steunen is het belangrijk om ze gelijkmatig over de omtrek van het toekomstige gebouw te verdelen. De steunpaal moet altijd op de rand van elke lijn en op de punten van hun snijpunt (hoekpunten) worden geplaatst.

De technologie van de constructie van de geboorde basis met hun eigen handen impliceert de implementatie van verplichte sequentiële operaties.

 • Voorbereiding van het grondgebied. Om het werk te vereenvoudigen moet de bovenste laag grond worden verwijderd. Hierna is de plot gemarkeerd. Maak het gemakkelijker met haringen of houten planken. Het is alleen nodig om de hoeken van elke zijde te regelen om rechthoekige elementen te verkrijgen zonder vervormingen. Vaak zijn dergelijke bewerkingen gemakkelijker te besturen met behulp van gespannen diagonale draden.
 • Gaten maken. De procedure begint met het boren van gaten voor palen. Dit proces wordt uitgevoerd met behulp van speciale oefeningen. Apparaten kunnen zowel handmatig als door een motor worden aangedreven.De diepte van het boren wordt bepaald door een theoretische of praktische manier bij de voorbereidende stap. Op deze manier weet u op welke afstand de ondersteunende lagen grond zijn.
 • Ondersteuning gieten. De bodem van de gegraven put wordt aanvankelijk schoongemaakt van losse grond en zorgvuldig geramd. Vervolgens wordt het oppervlak gevuld met grof en middelzand, waardoor het een soort kussen vormt. De dikte kan oplopen tot 30-50 cm, afhankelijk van de structuur van de bodem. Daarna wordt bekisting in het geboorde kanaal geplaatst. In zijn kwaliteit kan worden gebruikt metalen pijp, staalplaat en ga zo maar door. Daarna wordt het anker in het gat geplaatst. Het is vooraf gelast in een soort stijf frame. Een dergelijke versterking geeft beton een hogere sterkte en weerstand tegen dynamische belastingen. Wanneer het frame klaar is, wordt de buis gegoten met eerder voorbereid beton. Deze technologie kan alleen afhankelijk zijn van de hoeveelheid werk.
 • Grillage voor de bouw. Het proces van de bouw begint met de installatie van bekisting. Gebruik hiervoor hout. Als de rooster gepland staat, moet je extra ondersteuning bieden. Ze zullen het frame met beton vasthouden totdat het uithardt.

  Wanneer de bekisting klaar is, wordt er ook een versterkend frame van draad in geplaatst. Om deze elementen te binden, moet metaal buiten de pilaren blijven. De procedure wordt voltooid door de bekisting met beton te gieten. Houd er rekening mee dat de schenkprocedure in één keer moet worden uitgevoerd. Zo krijg je een monolithische structuur die veel sterker en betrouwbaarder zal zijn.

  Als de fundering is gebouwd op grof vuil, kan de grillage direct op de grond zelf worden geplaatst. In een ander geval (deinende grond) bevelen deskundigen aan om verder een zandlaag te vormen. Het zal de levensduur van de grillage verlengen met constante blootstelling aan temperatuurveranderingen.

  Bored fundamenten met een grille is een unieke structuur, die het mogelijk maakt om de kosten van het bouwen van betrouwbare bases aanzienlijk te verlagen. Tijdens de bouw van structuren moet voldoen aan technische normen. Daarom moeten al deze taken alleen worden opgelost door ervaren professionals met de juiste professionele apparatuur.

  Tijdens de bouw van structuren moet voldoen aan technische normen.Daarom moeten al deze taken alleen worden opgelost door ervaren professionals met de juiste professionele apparatuur.

  De volgende video vertelt over de eigenaardigheden van de palen met de grillage.

  Comments
   auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer