Stapelboringen: bouwtechnologie

Stapelfunderingen onder huizen en andere structuren zijn in veel gevallen de beste oplossing. Maar om een ​​dergelijke constructie lange tijd te laten dienen en niet te falen, is het noodzakelijk om zorgvuldig de inkepingen te boren. Dit werk heeft veel subtiliteiten en nuances die in dit artikel in detail zullen worden besproken.

Speciale functies

Boren onder de palen laat toe:

 • iets bouwen in een kortere tijd;
 • de kosten van het werk verlagen;
 • garanderen de echte stabiliteit en sterkte van het gebouw.

Goed boren onder palen is echt nodig.wanneer het nodig is om een ​​huis te bouwen op plaatsen met verhoogd gevaar voor aardbevingen of in het gebied met een lage dichtheidsgrond. Dit boren kan in elk seizoen worden gedaan, het soort klimaat is niet belangrijk.Zulke voordelen hebben het boren van constructies mogelijk gemaakt om een ​​van de leidende werkwijzen voor het maken van inkepingen te worden.

Drillers worden ingehuurd in gevallen waar het nodig is om de fundering te versterken zonder de kenmerken van de gebouwen die al zijn gebouwd te beïnvloeden. Nog steeds boren is in staat om de hellingen in een stationaire staat te houden.

instrumenten

De paalboortechnologie kan zeer divers zijn. In de meeste gevallen worden voertuigen met een wiel-, vijzel- of rupsaandrijving gebruikt voor dit doel.

Om een ​​put onder de stapel te maken, gebruik:

 • universele boorinstallaties voor putten;
 • stapelboring booreenheden;
 • boor- en kraancomplexen.

De verschillen tussen hen in het algemeen en tussen afzonderlijke modellen in het bijzonder worden in de eerste plaats bepaald door het productiviteitsniveau, de specifieke kenmerken van de bestuursorganen en de omvang van de gecreëerde putten. Door de kosten van werk en toegankelijkheid voor niet-professionals is het moeilijk om analogen van een handmatige drill te vinden.

Booreiland
Heiblok
Boor- en kraancomplex

Lage productiviteit wordt gerechtvaardigd door het feit dat dure apparatuur en opgeleide specialisten niet nodig zijn.Maar in die situaties waarin de snelheid belangrijk is of de grond erg complex is, is het de moeite waard om Yamobur te gebruiken. Bevestiging van dergelijke apparaten is gemaakt op platforms met wielen en rupsbanden. Als de omstandigheden niet gemakkelijk zijn, moet zelfs zeer gespecialiseerde apparatuur worden ingeschakeld.

De stamper helpt om de taak alleen te vereenvoudigen. Dankzij het versterkte ontwerp van de populaire versie van "TISE" kun je een vergrote hak maken op het laagste punt. Als gevolg daarvan daalt de basis onder de vrieszone en met dezelfde kenmerken van de drager wordt het verbruik van de oplossing 3-4 keer verminderd ten opzichte van alternatieve technologieën. Bovendien zullen voor de identieke eigenschappen van de fundering minder heipalen dan normaal moeten worden geplaatst en zal hun diameter worden verkleind.

anker truck
Ruimer "TISE"

Processtappen

Om een ​​gat met uw eigen handen of met de hulp van specialisten tot de gewenste diepte te boren, moet u zich strikt houden aan de technologie.

Een typisch algoritme werkt:

 • installatie van boorapparatuur en de fixatie daarvan;
 • penetratie tot de ontwerpdiepte en diameter;
 • instandhoudingswerk met behulp van klei-oplossing of inbrengen van de behuizing;
 • verzadiging van de holte met een oplossing van beton.

Deskundigen letten er met name op dat zowel de voorbereide put als het beton dat erin wordt gegoten een korte houdbaarheid hebben. Volgens de algemeen aanvaarde norm zou een maximum van 8 uur moeten verstrijken tussen het heffen van een boormachine en de infusie van de laatste druppel beton.

Hun eisen worden ook gesteld aan de voorbereidende werkzaamheden, die als volgt zijn:

 • Vruchtbare grond is verwijderd (tot 150 mm over het hele gebied).
 • Gepland stapelveld bij het geselecteerde teken.
 • Gemonteerd hek van vreemden.
 • De pad is geformatteerd en vervolgens wordt de vlakheid van het oppervlak opnieuw gecontroleerd.
 • Kussens voor de werken zelf en het passeren van auto's vallen in slaap.
 • Routelijnen worden voorbereid voor boorsystemen met behulp van platen van gewapend beton.
 • Drainagekanalen zijn georganiseerd.
 • Verlichtingsapparaten zijn aangesloten (alleen als het noodzakelijk is om de klok rond of met een verminderde daglicht te boren).
 • De plaatsing van boorsystemen en de benodigde materialen en producten.

methoden

Rotatieboren van putten bestaat uit het feit dat ze aanvankelijk het voorloopdeel gelijk in lengte aan de verbuizingssectie doorgeven. Deze methode heeft zich zeer goed bewezen in een verscheidenheid van geologische omstandigheden, met variërende verzadiging van bodems met water.

Het gebruik van een typische vijzelboor (langwerpige staaf met een punt van hoge sterkte en schroefbladen) stelt u in staat om de gemalen grond snel naar boven te brengen. De doorvoersnelheid van de gaten kan 120 cm per minuut bedragen. Het boorcomplex trekt het werkgedeelte periodiek naar buiten en heft het op, waardoor het wordt bevrijd van aanhechtende grond.

Hoogwaardige naleving van technologische principes maakt de werkcyclus mogelijk, van de ene boormachine naar de andere, tot gaten met een lengte van 10 m. Een andere variant van penetratie omvat het afdekken van de wanden van het gat met behulp van een voorraadbuis gevormd door enkele stalen secties. Elk fragment kan 6 m lang worden. Hieronder is een snijonderdeel met tanden gemaakt van harde legeringen. Wanneer de boor omlaag beweegt, wordt de stapel tegelijkertijd ingeduwd, wordt de infiltratie van water uit de grond geblokkeerd en wordt voorkomen dat de muren instorten.

Nadat het nulniveau is bereikt dat is bepaald door het project van de fundering en SNiP voor een specifiek gebied, wordt de boorboor naar boven gebracht. Water dat uit de grond in de voorbereide holte is gelekt, wordt verwijderd. Maar er is een ondergedompeld versterkend frame.De laatste stap is de verzadiging van de lege ruimte met beton.

Een ander type boren is het gebruik van een kernboor.die de oplossing door de holte in de staaf zelf voedt. Deze benadering zorgt voor de vorming van 400 pog. m. kanalen binnen standaard 8 uur. In dit geval kunnen de kanalen een grote diameter hebben (vanaf 50 cm) en een diepte bereiken van 30 m elk. Het blijkt dit vanwege de systematische toename van de lengte van de schroef naar de uitgang op een bepaald punt. Verzadiging van de voltooide holte met de oplossing wordt gecombineerd in de tijd met het optillen van de mast, dit helpt om een ​​array te maken voor gevulde stapels. Bedenk dat beton onder druk wordt gedwongen en daarom sterker dan normaal wordt.

Als de introductie van een versterkende kooi wordt overwogen, wordt deze eenvoudig mechanisch in kleine putjes gedrukt en worden ze ingebed in grote putten met behulp van een trillende submersible machine. Een typische vijzel werkt goed in droge of bijna droge grond. Het is niet nodig om de interne holten van de putten voor te bereiden en te versterken.

Er zijn voordelen aan de aanpak met de voorraadpijp. Alleen in kanalen met een diameter van 1500 mm kan het in zeer natte grond en op drijvende grond worden gevormd.Nat boren versterkt de behuizing van een bron die door klei of zand met gemiddelde dichtheid gaat.

Het is de natte techniek die als de minst lawaaierige wordt beschouwd, en het vernietigt ook niet de lagen van de grond als geheel. Op sommige plaatsen kan er een verlenging van het kanaal tot 350 cm zijn, wat de hoogste stabiliteit van de basis garandeert.

Leidersboren is ontworpen om een ​​dergelijk probleem op te lossen als de verticale installatie van steunen in een dichte ondergrond. Het wordt gebruikt in de wintermaanden wanneer de dichtheid van de grond het grootst is. Het is ook belangrijk dat het volume en het trillingsniveau relatief klein zijn.

Voorraadbenadering
Leider boren

Het ontbreken van "leiders" bestaat uit verplichte voorbereiding voor het boren. Het is ook de moeite waard om te overwegen dat de put 30-50 mm kleiner zal zijn dan de structuur van gewapend beton, waardoor de diepte wordt verminderd met ongeveer 1 m.

Leiders boren wordt aanbevolen als:

 • Een laag met een hoge dichtheid zand is gedetecteerd.
 • De bovenste laag grond is stevig.
 • De site bevindt zich op de permafrost.
 • De bouwplaats is rijkelijk gevuld met steenachtige grond.
 • Palen om tot grote diepten te leiden.
 • Het gebied is gevuld met verspreide grond met een zeer lage dichtheid.

Testboringen onder het leggen van palen laat wederom alle subtiliteiten en nuances wegen. In sommige gevallen kan de fout erg duur zijn en wordt deze gedetecteerd na voltooiing van alle constructiewerkzaamheden als geheel. Bodemeigenschappen variëren in de ruimte over wijde grenzen, en als het volledig vast is op 10-15 m, betekent dit niet dat er geen onverwachte verschijnselen op een bepaalde plaats zullen zijn. Het zijn en holtes, watervoerende lagen, losse deeltjes en het vertrek van een echt sterke laag naar een ongewoon grote diepte. Heel vaak is er zo'n probleem als oscillaties van de bevriezingslijnen.

Test het boren onder de palen

tips

Handmatige vijzel is onaanvaardbaar als de diepte van penetratie van de paal groter is dan 7 m. Vereenvoudig werk met benzine of speciale apparatuur, u moet ernaar streven de totale werkperiode tot een minimum te beperken. Zelfs een lichte regen of het begin van gesmolten sneeuw kan een put naar beneden halen die net is voorbereid ten koste van grote inspanningen.

Verwijder de aarde en reanimeer de site werkt niet, je kunt het gat alleen opnieuw boren. De snelste optie (hoewel niet altijd acceptabel) is schroefpalen, die tegelijkertijd de functies uitvoeren van een boormachine en een ondersteuning.

Het wordt aanbevolen om zorgvuldig de configuratie van de schroef en de hoeken van de messen te kiezen, dit zal de meest effectieve penetratie van een specifieke rots mogelijk maken.

Schroefpalen kunnen zelfs handmatig worden ingebracht, hoewel hiervoor gespecialiseerde apparaten bestaan. Het is niet nodig om de locatie waterpas te zetten, de totale werktijd wordt met 1/5 verminderd in vergelijking met de installatie van betonnen steunen. Boren met doorlopende vijzels biedt een doorgang tot 50 m diep, de kanaaldiameter kan van 10 tot 80 cm zijn.

Schroef stapel

  Wanneer het nodig is om verveelde heipalen met een verlengde hiel te plaatsen, zijn vijzels met uitzetmessen in trek. Wanneer ze het scharnierblok beginnen, worden ze vooruitgeschoven vanuit de positie parallel aan de stang en op het moment van torsie wordt een cilinder in de grond gesneden.

  De scherpe uiteinden van de behuizing passen zich aan de situatie op de bouwplaats aan. Door grind, klei en zand gaan ze door regelmatige tips, geen hard lassen van de tanden. Sterke klei vereist toepassing bij het snijden van fragmenten van harde legeringen. Alleen het boren van gaten kan worden geadviseerd waar rotsachtige lagen worden afgewisseld met rotsachtig en hard zand.

  Om de bodem van de put te houden, uitgevoerd door vochtig stoffig zand, worden boor-, boorkleppen en bakboormachines gebruikt.Meer gedetailleerde informatie over een specifiek object kan alleen door specialisten worden gegeven.

  Verveelde stapel

  Het proces van het boren en betonneren van een boorpaal met een BAUER BG24H booreiland wordt getoond in de video hieronder.

  Comments
   auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer