Hoe het slot in een houten deur te raken?

 Hoe het slot in een houten deur te raken?

Betrouwbaarheid van metalen deuren zal nooit de schoonheid en milieuvriendelijkheid van houten analogen vervangen. Deze producten hebben echter hun eigen kenmerken en betreffen de installatie van sloten. Je kunt zelfs dit soort werk met je eigen handen doen, als je weet hoe je het moet doen.

Vereiste gereedschappen en accessoires

Het inbrengen van sloten in houten doeken vereist het gebruik van:

 • houtboren;
 • set stalen kronen;
 • set beitels;
 • roulette;
 • constructie potlood;
 • schroevendraaiers - sleuf en kruis;
 • boren;
 • schroevendraaiers;
 • hamer.

Een zeer belangrijke rol wordt gespeeld door de selectie van het kasteel. Tegelijkertijd zijn ze gericht op de grootte van de structuur.Overdreven dikke constipatie zal niet de benodigde massa aan hout aan de linker- en rechterkant verschaffen. Als er minder dan 1 cm hout overblijft, zal de deur niet sterk genoeg zijn. Genoeg van een schop, zodat het hele doek gebarsten is.

Bovendien vereist om de diepte van de ingang van het kasteel te controleren. Sommige van de doeken buiten zijn dikker dan in het midden. Glaswerk kan ook problemen opleveren. Als u een plaats moet voorbereiden om een ​​groot slot te plaatsen, kunt u het materiaal gemakkelijk vervormen. Voor bevestigingsmiddelen moeten ze worden geselecteerd in overeenstemming met de instructies van de fabrikanten.

Doe het vaak niet met een boormachine of haakse slijper. Het beste gereedschap bij het plaatsen van sloten in deuren van massief hout of andere houten materialen is een handmolen. Hoewel de "bijna klaar" slotsets relatief goedkoop zijn, adviseren professionals om elk gereedschap afzonderlijk te kiezen. Hiermee kunt u eindelijk de kwaliteit ervan controleren (zowel bij het kopen als bij het huren). Bovendien helpt deze oplossing om geld te besparen.

Volgorde van werk

Als het product op de juiste manier is geselecteerd, moet u het slot op de juiste manier in de houten deur vergrendelen.Begin met het aanbrengen van obstipatie aan een van de zijkanten, op de juiste plaats. Met behulp van een constructiemarkering wordt het deel doorzocht. Het is mogelijk om definitief uit de getekende lijnen te bepalen of de keuze voor constipatie en locatie correct is. Als er geen fouten zijn, wordt de positie op het eindvlak van de deur gemarkeerd. Wanneer er een speciaal papieren patroon in de set zit, gebruik het dan.

Neem een ​​boor, waarvan de dikte zeer zorgvuldig wordt gekozen. Gebruik vervolgens een schroevendraaier om passages te maken die een verticaal lopende lijn vormen. De buitenvlakken van de gaten moeten op elkaar aansluiten. Bij het ontbreken van de noodzakelijke oefening, is het gebruik van kleinere oefeningen toegestaan. Ze plaatsen gaten in 2 of 3 lagen.

Nu moet je een beitel nemen, waarmee je extra hout kunt verwijderen. Het vervangen van de beitel steekt een platte schroevendraaier uit, maar zo'n gereedschap is niet gemakkelijk genoeg. Plaats het product vervolgens op de voorbereide plaats, omcirkel de eindplaat met een markeerstift en trek het sluitdeel naar buiten. Strikt langs de lijn schoon 0,2 - 0,3 cm hout. Dit zal het slot op de deur verdiepen door de balk gelijk te zetten.

Een dergelijke techniek bij het installeren van sloten wordt toegepast om te voorkomen dat de balk op het oppervlak van de doos wordt geslagen.Als de opening groot genoeg is, kunt u deze fase overslaan. De volgende stap is het markeren aan beide zijden van de plaats voor het sleutelgat of onder de sluitcilinder. Als de structuur grepen heeft, worden er ook markeringen voor gemaakt. Het slot wordt uitgetrokken, geboord op de gemarkeerde plaatsen.

Nu kunt u het slot terug plaatsen, de juistheid van de voorbereide gaten beoordelen. De larve (indien beschikbaar) wordt vanaf het uiteinde met een schroef bevestigd. Plaats vervolgens een vierkante basis van de handgrepen, maak de handgrepen zelf vast. De sleutel wordt geplaatst, controleer onmiddellijk het werk van het slot. Het openen en sluiten moet eenvoudig zijn, zonder de sleutel tegen de boom te wrijven.

Dan komt de tijd om de gaten voor de boutelementen en de slotplaat te markeren. De eenvoudigste manier om het zelf te doen, is pasta gebruiken. Wanneer de deur volledig is geopend, is het slot vergrendeld en is het eindgedeelte van een of meerdere bouten ingevet. Vervolgens moet je de bout openen, de deur sluiten, het slot vergrendelen. Normaal zal het niet vergrendelen, maar er zullen tracks van de pasta zijn. Ze geven aan hoe en waar gaten moeten worden gemaakt voor het reactieblok. Ze worden onmiddellijk geboord om fouten te elimineren.

Breng een heen en weer gaande balk aan op de gaten, markeer met een potlood de contour. Maak met behulp van beitels een deel van het hout schoon. Dit zal de lat verdiepen. Het blijft om het te repareren.Nu de deur is gesloten, controleert u nogmaals de werking van het slot. Als alles goed werkt, plaats je decoratieve platen. Alles, u kunt genieten van een geweldig resultaat. Er is niets ingewikkelds aan.

Aanvullende informatie en aanbevelingen

Om ervoor te zorgen dat de werkelijke en geplande diepte van de gaten overeenkomt, wordt er elektrische tape op de boor geplakt. U kunt de resterende boom met een beitel selecteren. Later worden de wanden uitgelijnd met een beitel. We moeten streven naar dergelijke afmetingen van de groef, waardoor het ingebrachte slot samenvalt met het voorvlak van de deur. Dit betekent dat het gutsen van het nest een periodieke aanpassing van het product vereist.

Om een ​​gevormde groef onder het sleutelgat te maken, moet je een ijzerzaag gebruiken. De randen zijn aangepast aan de perfecte vorm met schuurpapier. Omdat het niet comfortabel genoeg is om handmatig te werken, kunt u het papier aan een schroevendraaier bevestigen. Het gebruik van een dunne boor is het beste. Montage van bevestigingsplaten voor pen- en overheadmechanismen is niet anders.

Het wordt aanbevolen om een ​​boormachine te kiezen die dikker is dan een slot. Gewoonlijk worden verschillende inkepingen geboord, zodat de baanvuller kan worden verwijderd. Wanneer het boren is voltooid, kiest u met behulp van beitels en beitels het overtollige stof.Maar al deze regels kunnen nutteloos blijken als een ander principe niet wordt gevolgd: zodra iets wordt gemeten met een meetlint, moet u onmiddellijk een markering in potlood of markering aanbrengen. Vertrouwen op je geheugen in zo'n belangrijke zaak is uiterst lichtzinnig.

Insert lock type "pen"

Deze manipulatie verdient absoluut een afzonderlijke analyse. Experts raden aan om veilig te zijn en het einde van de deur af te sluiten, evenals het vliegtuig met plakband. Dit moet worden gedaan om mogelijke schade te voorkomen. Zoals de praktijk heeft aangetoond, is het veel handiger om individuele markeringen op de tape te plaatsen. En het zal ook dienen als een goed gemarkeerde grens, waar het absoluut onmogelijk is om te passeren tijdens het werken.

Het wordt aanbevolen om de vergrendelknoppen op een hoogte van 100 cm boven de grond te plaatsen. Dit soort constipatie hoort altijd bij de sjabloon te horen. Vanwege de speciale problemen in de opmaak komt niet voor. Aangezien cilindermechanismen van verschillende grootte kunnen zijn, hoeft u pas naar een geschikte kroon te zoeken nadat u een slot hebt gekocht. Wanneer een patroon wordt gebruikt, doe dit:

 • buig het zachtjes langs de projectie van de deur;
 • toegepast vanaf de voorkant;
 • maak tags die de middelpunten van de gaten laten zien.

Boor op deze plaatsen een gat in het vlak van de deur. Het is onpraktisch om er doorheen te prikken. Zodra de geleideboor aan de andere kant naar buiten komt, pauzeren ze en beginnen ze met een kroon van binnenuit te boren. Deze aanpak is echt professioneel en stelt u in staat om hout te splijten. Dan is het tijd om de gaten voor de grendel te maken.

Tegelijkertijd werken ze op gemarkeerde plaatsen met een boor van 2,3 mm en gaan ze door naar het vorige gat. De boor wordt strikt onder een hoek van 90 graden ten opzichte van de deur gehouden. Anders bestaat het risico dat de vergrendeling vastloopt en slecht werkt. Wanneer de doorgang gereed is, wordt een vergrendeling erin geplaatst.

Nu moet u de locatie van het element uitlijnen ten opzichte van de rand. Het potlood helpt de contouren van het decoratieve frame te omcirkelen. Verwijder vervolgens de grendel met een mes voor administratief werk, langs deze lijn snijdt u het canvas. Als dit werk klaar is, gebruikt u een beitel om een ​​geheime holte te kiezen, die iets kleiner moet zijn dan het vergrendelframe. U kunt de holte in eerste instantie niet reinigen, dit kan leiden tot schade aan de film met een beitel.

Nadat u de groef hebt voorbereid, plaatst u het product op zijn plaats en trekt u de vergrendeling met schroeven aan.Gaten daarvoor worden vooraf geboord met een boor van 2 mm. Als het onderdeel goed beweegt, moeten de contactplaatsen worden ingekort. De montage van de handgreep zelf gebeurt volgens de instructies van de fabrikant. Het is noodzakelijk om aandacht te besteden aan hoe de tong zich bevindt (normaal ziet het er altijd uit in de kamer).

Hoe je het slot in een houten deur kunt insluiten met je eigen handen, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer